Marhi Odesláno 23. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2016 To sou věci, přitom když se to rozumně dotáhne tak se to jen tak nepovolí.Apropo, dyk by tam měli být o kroužky na hřídelce. To by mělo těsnit samo o sobě. Divné, takovejch kulatejch to stojí, a borci jsou lýní zajít na tlakovku za pár stovek a půl hodinky práce.Já mám na moře připravený funglovky, tj jestli je vyplavím tak se pochlubím. Zatím jsem se ráchal jen v bazénu a tam dobrý.
KubaM Odesláno 23. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2016 Nerad dělám nějaký poplach,ale tady to bylo na místě.Ale mám drahé rady,alespoň za plzničku :-)Muze byt:) Ale jedine s wr aspon 200m, co kdybych si polil hodinky treba pivem:)
sery.vlk Odesláno 23. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2016 To sou věci, přitom když se to rozumně dotáhne tak se to jen tak nepovolí.Apropo, dyk by tam měli být o kroužky na hřídelce. To by mělo těsnit samo o sobě. Divné, takovejch kulatejch to stojí, ... - přesně takhle se ten kolega cítí, podvedenej značkou, o které si myslel, že sama o sobě představuje záruku.Jenže: hodinkám je 7 let (+ možná ještě nějaký křížek, než se prodaly), tlakovku, nedejbože servis za celou tu dobu neviděly, a záhul dostávaly pravidelně, vody dost a často, taky ovšem často tepelné šoky v sauně. (Snad to tu Mechano nečte .-)) Kolega není one watch guy, takže se těsnění kolem hřídele taky ošoupávalo nastavováním času a data.
prischera Odesláno 23. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2016 Tak po sedmi letech bez přetěsnění, nebo alespoň tlakovky na kontrolu se není čemu divit. To těsnění prostě časem degraduje, to bych jako chybu hodinek neviděl ani trochu, tohle jde za uživatelem. 1
Musasi Odesláno 4. září 2016 Nahlásit Odesláno 4. září 2016 Rad bych prispel do diskuse. Ze sveta hodinek sem si pred mnoha lety vybral superocean heritage 46mm od breitlingu. Rikal sem si ze to budou hodinky na cely zivot, staly me cele jmeni a staly se soucasti me ruky a doprovazely me tim co sem zrovna delal... letos v mori sem se s nima poprve potopil do hloubky 3 metru.. jejich vodotesnost je do 200 metru a kdyz si prectete marketingovou masirku od BREITLINGu tak ty hodinky sou urceny pro zivot obojzivelniku. No natekla mi do nich slana voda a nez sem se vratil do Cech, eta v nich narezla, cifernik sul zflekatila,osicka od korunky zrezla... klasicka chyba uzivatele sem se docetl nize v diskusi.. asi to bylo o me a nemuzu nez ze jo, uznavam.. ale sroubovaci korunka a deklarovanych 200 metru by melo stacit na cachtani se v mori s malym deckem... nestacilo... sou ted v neautorizovanym servisu, fleky mi budou pripomonat moji hloupost..prikladam fotky pro pripadne zajemce... 1
Musasi Odesláno 5. září 2016 Nahlásit Odesláno 5. září 2016 Vcera jsem přispěl se svými zkušenostmi s vodou v potápkách superocean heritage od Breitlingů. Ale nepovedlo se mi vlozit fotky, tak druhý pokus...
Sundance Odesláno 5. září 2016 Nahlásit Odesláno 5. září 2016 Rad bych prispel do diskuse. Ze sveta hodinek sem si pred mnoha lety vybral superocean heritage 46mm od breitlingu. Rikal sem si ze to budou hodinky na cely zivot, staly me cele jmeni a staly se soucasti me ruky a doprovazely me tim co sem zrovna delal... letos v mori sem se s nima poprve potopil do hloubky 3 metru.. jejich vodotesnost je do 200 metru a kdyz si prectete marketingovou masirku od BREITLINGu tak ty hodinky sou urceny pro zivot obojzivelniku. No natekla mi do nich slana voda a nez sem se vratil do Cech, eta v nich narezla, cifernik sul zflekatila,osicka od korunky zrezla... klasicka chyba uzivatele sem se docetl nize v diskusi.. asi to bylo o me a nemuzu nez ze jo, uznavam.. ale sroubovaci korunka a deklarovanych 200 metru by melo stacit na cachtani se v mori s malym deckem... nestacilo... sou ted v neautorizovanym servisu, fleky mi budou pripomonat moji hloupost..prikladam fotky pro pripadne zajemce... No nezbývá než popřát hodně štěstí, ať hodinář ví, co činí a dá je pořádně dohromady. Jen pro zajímavost - co je "před mnoha lety"? Kupoval jsi jako nový a od tý doby nebyly nikdy servisovaný?
Musasi Odesláno 5. září 2016 Nahlásit Odesláno 5. září 2016 Ty superocean heritage sem koupil nové tady v Praze před necelými 7 lety. V návodu bylo, že servisní prohlídka je každých 5 let. Uvažoval jsem o servisním intervalu jako o výměně oleje v autě. Taky Vám v servise u aut radí výměnu oleje každý rok, nebo po ujetí 15-20000km. A když na tom člověk jezdí 15 měsíců tak se skoro nic neděje... Myslel jsem si, že si servisní interval prodloužím na 7-8 let. Jejich robustnost mi říkala, že když s nima můžu TEORETICKY až na dno Bajkalu, tak by cachtačky na dovolených měly v klidu snášet i o dva roky déle... No teď vím, že ne...Jen by mě zajímalo, jestli když je servisní interval uváděn 5 let, jestli to znamená že i faktická vodotěsnost je také pět let? Servis sem chápal jako kontrolu, čištění, mazání mechanických částí....
prischera Odesláno 5. září 2016 Nahlásit Odesláno 5. září 2016 Ne, pokud hodinky používáš do vody doporučuje se jednou ročně kontrola těsnosti (tlakovka) a pokud neprojde tak přetěsnění. Po pár letech bych přetěsnil v každém případě. To není velký servis. Tlakovka je na počkání a stojí pár korun, přetěsnění je tak do druhého dne až do týdne podle servisu a je to stovková záležitost.
Micey Odesláno 5. září 2016 Nahlásit Odesláno 5. září 2016 No kombinaci sauny a sedmi let bez tlakovky by dost možná nezvládlo ledacos..
Dee Odesláno 5. září 2016 Nahlásit Odesláno 5. září 2016 Shodou okolností se kamarádovi cca před 3 měsíci taky orosily superoceany, půl roku staré. Myslí si, že korunku měl utaženou, ale asi ne.
Seamaster Odesláno 5. září 2016 Nahlásit Odesláno 5. září 2016 Vsechno vyse uvedene je pravda, mely by se dodrzovat intervaly servisni a tlakovka se doporucuje kazdorocne, preventivne.Ja jsem v tomhle teda taky salamista a hodinky servisuju az kdyz se zacnou zpomalovat, jinak hodinare nevidi... moje Omega SMP jsou od servisu 8 let a koupacka, more, snorchlovacka, sprcha, vsechno a porad a furt dobry. Asi dobrej oddil. Ale je to jen jedna reference a mozna jen stesti, priklad neni asi vhodny hromadneho nasledovani )Ale rikam si kdyz to tady ctu, ze aspon ty tlakovky bych preventivne delat mohl... jo btw, aktualne pretesneni u Omegy je 4100,- , takze o par stovkach mluvit v tomto pripade nelze...
prischera Odesláno 5. září 2016 Nahlásit Odesláno 5. září 2016 Ano to je vcetne vymeny tesneni skla. Pokud vymenis ty dily, kde akutne hrozi degradace, tedy dynko a hlavne korunku, tak to zvladne kazdy sikovny hodinar a vyjde to na tech zminovanych par set.
kuncák7 Odesláno 5. září 2016 Nahlásit Odesláno 5. září 2016 Sice to stojí 4100, což není láce, ale před dvěma lety se mě asi díky nedotažené korunce povedlo utopit zapůjčené omegy PO ( přísahal bych, že jsem dotažení před potopením kontroloval, ale,.... ) a komplet servis vyšel na o dost víc ( tuším, že to v servise vyšlo na 15,5 tis. ). Od té doby se nějak snažím tu tlakovku neojebávat. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se