Přejít na obsah

Longines versus Omega

Jasla

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 41
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

mihr napsal:
Milujem znacku Longines,ich modely su nadherné.Ale dal som prednost Omegam,asi z dovodu

marketingu a prestížu (su to proste hodinky,ktore nosí James Bond nie :thumbsup_anim: )

Je to pochopitelně vec osobního vkusu,ale asi bych si autor threadu nevybíral hodinky s prvotním kriteriem že je nosil Rasputin jde mu spíše o genius loci, inovace kvalitu technologie prostě parametry které se dají posoudit ne stylem tyhle nosí dara rolins a tyhle jiřina švorcová tak to asi autor nemyskel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omega,to je rodinná tradice,praděda,zlaté dvouplášťové,oba dědové,já mám již čtvrté.Myslím si,že v našich zemích bez ohledu na J.B. má Omega více příznivců,než Longines,i když to není špatná značka,měl jsem dvoje.Omega , to je symbol přesnosti a preciznosti,aspoň v Evropě.Již ve starých rakouských zemědělských kalendářích mají krásné reklamy,rok 1898 a mladší cca do r.1939

Odkaz ke komentáři

student napsal:
Omega,to je rodinná tradice,praděda,zlaté dvouplášťové,oba dědové,já mám již čtvrté.Myslím si,že v našich zemích bez ohledu na J.B. má Omega více příznivců,než Longines,i když to není špatná značka,měl jsem dvoje.Omega , to je symbol přesnosti a preciznosti,aspoň v Evropě.Již ve starých rakouských zemědělských kalendářích mají krásné reklamy,rok 1898 a mladší cca do r.1939

Jistě je  vše pravda ale zase podpořená emoceni vzpomínkami na praděda ne objektivita

Odkaz ke komentáři

Na stránkách www.swatchgroup.com lze najít určité rozdělení značek této skupiny, nejvýše je Blancpain, Breguet, níže Omega+další, a Longines ještě o stupínek níže než Omega. To je dělení dle firemní politiky.

Nejlepší je preferovat to co se komu líbí - pokud chci společenské hodinky, tak bych volil spíše Longines, pokud hodinky co něco "vydrží", pak spíše Omega Seamaster.

Odkaz ke komentáři

Obe firmy vznikli v polovici 19. stor., L-1832, O- 1848. Viac inovacii a investicii do vyvoja ma jednoznacne Omega. Kvalita spracovania je porovnatelna. Co sa tyka prestize, opat je na tom lepsie Omega. Zalezi len od osobnych preferencii, vkusu a penazenky.

Odkaz ke komentáři

Mam rad obe znacky, myslim ze kvalita je stejna, ale soucasna produkce obeho je znacne rozdilna. Omega oslovi pravdepodobne vice lidi, protoze jeji modely zahrnuji jak zname sportovni modely tak spolecenske (De Ville, Constelation). Legendy typu Moonwatch a Seamaster professional samozrejme take pomahaji. Longines znacnou cast sve produkce vaze na retro styl coz nemusi sedet kazdemu, obzvlast mladsim zakaznikum. Mam na mysli Master series, Evidenza apod. v souxcasne dobe se ale objevuji i sportovnejsi modely. Technologicky ma Omega v soucasne dobe navrch - centralni Tourbilon a Coaxial lze nalezt jen u ni.

Me by potesily osobne u Longines Master Big Date a neco ze zminovane Sport kolekce, ale Planet Ocean u Omegy bych nejradeji. :notworthy:

Upraveno uživatelem klobadysek
Odkaz ke komentáři

Mě se líbí určité modely obou značek. Každá z nich má něco do sebe, ale kdybych se měl rohodnout jen pro jednu,

tak zvolím tu, která byla až na měsíci a kterou nosí James Bond. Prostě OMEGA.

Ale jinak si myslím, že se moc srovnávat nedají - každá firma jde trochu jinou cestou.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Omega má víc technických novinek, i když turbo v jejím připadě dělá asi jenom proto aby se mohlo říct, že ho dělá. Narozdíl od Longinesů ovšem více podléhá modě (oranžové kreace, podivné bicolory....) Já sám jsem velký přívrženec Longinesů, jejich MasterCollection je podle mě jedna z designersky nejkrásnějších serií současných hodinek, která je tak klasická, že nikdy nemůže z módy vyjít. Kvalitní hodinky jsou věc, která by měla vydržet několik generací, takže nadčasovost daná odolností vůči momentálním módním výkyvům je stejně důležitá jako technická kvalita. A co se týče tech. kvality je myslím u obou značek stejná. Zde je dokonce spíše slyšet výhrady k Omegám. Výhrady k Longinesům jsem zde nezaznamenal.

Odkaz ke komentáři

J.F. napsal:
Omega má víc technických novinek, i když turbo v jejím připadě dělá asi jenom proto aby se mohlo říct, že ho dělá. Narozdíl od Longinesů ovšem více podléhá modě (oranžové kreace, podivné bicolory....) Já sám jsem velký přívrženec Longinesů, jejich MasterCollection je podle mě jedna z designersky nejkrásnějších serií současných hodinek, která je tak klasická, že nikdy nemůže z módy vyjít. Kvalitní hodinky jsou věc, která by měla vydržet několik generací, takže nadčasovost daná odolností vůči momentálním módním výkyvům je stejně důležitá jako technická kvalita. A co se týče tech. kvality je myslím u obou značek stejná. Zde je dokonce spíše slyšet výhrady k Omegám. Výhrady k Longinesům jsem zde nezaznamenal.

Jedem můj obchodní partner koupil z MC Big Date a uvnitř mu zarezly! Reklamaci mu nechtěli uznat. Bůh ví, jak to dopadlo, musím se ho zeptat.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...