Jasla Odesláno 23. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2007 Asi má Omega lepší marketing,ale zajímalo by mě kterou firmu by jste preferovali z hlediska historie, inovací / zdařilých / progresivity,technických řečení spolehlivosti čistoty provedení atd nejde jen o subj dojem tyhle se mi líbí více díky za odpovědi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mihr Odesláno 23. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2007 Milujem znacku Longines,ich modely su nadherné.Ale dal som prednost Omegam,asi z dovodu marketingu a prestížu (su to proste hodinky,ktore nosí James Bond nie ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 23. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2007 Longines jsou hodinky gentlemanů Nevtíravá elegance... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 23. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2007 mihr napsal: Milujem znacku Longines,ich modely su nadherné.Ale dal som prednost Omegam,asi z dovodu marketingu a prestížu (su to proste hodinky,ktore nosí James Bond nie ) Je to pochopitelně vec osobního vkusu,ale asi bych si autor threadu nevybíral hodinky s prvotním kriteriem že je nosil Rasputin jde mu spíše o genius loci, inovace kvalitu technologie prostě parametry které se dají posoudit ne stylem tyhle nosí dara rolins a tyhle jiřina švorcová tak to asi autor nemyskel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
student Odesláno 23. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2007 Omega,to je rodinná tradice,praděda,zlaté dvouplášťové,oba dědové,já mám již čtvrté.Myslím si,že v našich zemích bez ohledu na J.B. má Omega více příznivců,než Longines,i když to není špatná značka,měl jsem dvoje.Omega , to je symbol přesnosti a preciznosti,aspoň v Evropě.Již ve starých rakouských zemědělských kalendářích mají krásné reklamy,rok 1898 a mladší cca do r.1939 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 23. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2007 student napsal: Omega,to je rodinná tradice,praděda,zlaté dvouplášťové,oba dědové,já mám již čtvrté.Myslím si,že v našich zemích bez ohledu na J.B. má Omega více příznivců,než Longines,i když to není špatná značka,měl jsem dvoje.Omega , to je symbol přesnosti a preciznosti,aspoň v Evropě.Již ve starých rakouských zemědělských kalendářích mají krásné reklamy,rok 1898 a mladší cca do r.1939 Jistě je vše pravda ale zase podpořená emoceni vzpomínkami na praděda ne objektivita Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
student Odesláno 23. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2007 Nehraji na emoce,prostě si myslím,že omega měla od prvopočátku lepší marketing,nakonec však rozhodne požadavek na funkčnost,a sympatie k dizajnu.Sudá, lichá,omega,longines?Kdo je pro koho lepší? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 23. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2007 já bych se asi rozhodoval kus od kusu.. něco se tomu či onomu podaří víc, či míň a někdy nepomůže ani vysoká afinita k nějaké značce a je to průšvih Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ego alter Odesláno 24. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2007 asi jak rika kubson- je treba soudit kus od kusu. a napr.jeden kus od longines nosil i albert einstein. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 24. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2007 Myslím, že jsou to svočky proti svočkám - je to jako rozdíl mezi dvěma modely omegy nebo dvěma modely longinů - jen tvoje osobní estetická preference. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 24. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2007 (upraveno) cigi napsal: Myslím, že jsou to svočky proti svočkám To je více než jasné, cigi miluje : Upraveno 24. září 2007 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas Odesláno 24. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2007 Fakt to vidím 1:1 Omega jako klasická značka evropská, rozšířená na celém světě. Longines více známé a uznávané v USA. Takže je to na tom, který model hodinek Tě víc osloví... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PD Odesláno 24. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2007 Na stránkách www.swatchgroup.com lze najít určité rozdělení značek této skupiny, nejvýše je Blancpain, Breguet, níže Omega+další, a Longines ještě o stupínek níže než Omega. To je dělení dle firemní politiky. Nejlepší je preferovat to co se komu líbí - pokud chci společenské hodinky, tak bych volil spíše Longines, pokud hodinky co něco "vydrží", pak spíše Omega Seamaster. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaem Odesláno 24. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2007 Obe firmy vznikli v polovici 19. stor., L-1832, O- 1848. Viac inovacii a investicii do vyvoja ma jednoznacne Omega. Kvalita spracovania je porovnatelna. Co sa tyka prestize, opat je na tom lepsie Omega. Zalezi len od osobnych preferencii, vkusu a penazenky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 24. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2007 (upraveno) Mam rad obe znacky, myslim ze kvalita je stejna, ale soucasna produkce obeho je znacne rozdilna. Omega oslovi pravdepodobne vice lidi, protoze jeji modely zahrnuji jak zname sportovni modely tak spolecenske (De Ville, Constelation). Legendy typu Moonwatch a Seamaster professional samozrejme take pomahaji. Longines znacnou cast sve produkce vaze na retro styl coz nemusi sedet kazdemu, obzvlast mladsim zakaznikum. Mam na mysli Master series, Evidenza apod. v souxcasne dobe se ale objevuji i sportovnejsi modely. Technologicky ma Omega v soucasne dobe navrch - centralni Tourbilon a Coaxial lze nalezt jen u ni. Me by potesily osobne u Longines Master Big Date a neco ze zminovane Sport kolekce, ale Planet Ocean u Omegy bych nejradeji. Upraveno 24. září 2007 uživatelem klobadysek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
N4M Odesláno 25. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2007 Mě se líbí určité modely obou značek. Každá z nich má něco do sebe, ale kdybych se měl rohodnout jen pro jednu, tak zvolím tu, která byla až na měsíci a kterou nosí James Bond. Prostě OMEGA. Ale jinak si myslím, že se moc srovnávat nedají - každá firma jde trochu jinou cestou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OldaA Odesláno 19. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2007 Nejsou obe znacky Swatch Group? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J.F. Odesláno 20. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2007 Omega má víc technických novinek, i když turbo v jejím připadě dělá asi jenom proto aby se mohlo říct, že ho dělá. Narozdíl od Longinesů ovšem více podléhá modě (oranžové kreace, podivné bicolory....) Já sám jsem velký přívrženec Longinesů, jejich MasterCollection je podle mě jedna z designersky nejkrásnějších serií současných hodinek, která je tak klasická, že nikdy nemůže z módy vyjít. Kvalitní hodinky jsou věc, která by měla vydržet několik generací, takže nadčasovost daná odolností vůči momentálním módním výkyvům je stejně důležitá jako technická kvalita. A co se týče tech. kvality je myslím u obou značek stejná. Zde je dokonce spíše slyšet výhrady k Omegám. Výhrady k Longinesům jsem zde nezaznamenal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
old black Odesláno 20. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2007 J.F. napsal: Omega má víc technických novinek, i když turbo v jejím připadě dělá asi jenom proto aby se mohlo říct, že ho dělá. Narozdíl od Longinesů ovšem více podléhá modě (oranžové kreace, podivné bicolory....) Já sám jsem velký přívrženec Longinesů, jejich MasterCollection je podle mě jedna z designersky nejkrásnějších serií současných hodinek, která je tak klasická, že nikdy nemůže z módy vyjít. Kvalitní hodinky jsou věc, která by měla vydržet několik generací, takže nadčasovost daná odolností vůči momentálním módním výkyvům je stejně důležitá jako technická kvalita. A co se týče tech. kvality je myslím u obou značek stejná. Zde je dokonce spíše slyšet výhrady k Omegám. Výhrady k Longinesům jsem zde nezaznamenal. Jedem můj obchodní partner koupil z MC Big Date a uvnitř mu zarezly! Reklamaci mu nechtěli uznat. Bůh ví, jak to dopadlo, musím se ho zeptat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J.F. Odesláno 20. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2007 (upraveno) Jak můžou zareznout hodinky, když jsou vodotěsný (sice jen 30m) a komplet z nerezu mi hlava nebere Upraveno 20. října 2007 uživatelem J.F. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se