Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Jakubisko napsal:
Nesmis verit vsemu, co pisou v TopGearu :D

Ale s tim zaverem bezmezne souhlasim a podepisuji se pod nej. Ikdyz omezeni nebo zruseni letecke dopravy nikdy neprojde (naopak, bude jeste horsi), tak zavedeni danoveho a dalsich ruznych zvyhodneni pro hybridni a eko automobily by se prosadit melo co nejdrive. Ono to nebude trvat dele nez par let a Evropska komise prijde s nejakym podobnym narizenim, uvidite!

Proč ? To, že jsou hybridy a "eko" dražší než normální auta, znamená převedeno do řeči čísel, že jejich výroba a provoz spotřebuje v souhrnu více zdrojů, než výroba a provoz klasiky. Proč by mělo být mými penězmi podporováno plýtvání?

I když nepochybuji, že vzhledem ke zvýšenému výskytu Špidlů v Bruselu je nějaká podobná iniciativa dosti pravděpodobná.

Je ovšem pravda, že za náklad je možno považovat i znečištění vzduší - pak ovšem tento náklad kvantifikujme a přeúčtujme výrobcům. Jenže to je moc práce - paušální zdanění/subvence je efektnější a méně pracné, lobby spotřebitelů taky nikdy nebude mít takovou sílu jako lobby výrobců.

• Odpovědi 114
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  Foundryman napsal:
Proč ? To, že jsou hybridy a "eko" dražší než normální auta, znamená převedeno do řeči čísel, že jejich výroba a provoz spotřebuje v souhrnu více zdrojů, než výroba a provoz klasiky. Proč by mělo být mými penězmi podporováno plýtvání?

I když nepochybuji, že vzhledem ke zvýšenému výskytu Špidlů v Bruselu je nějaká podobná iniciativa dosti pravděpodobná.

Je ovšem pravda, že za náklad je možno považovat i znečištění vzduší - pak ovšem tento náklad kvantifikujme a přeúčtujme výrobcům. Jenže to je moc práce - paušální zdanění/subvence je efektnější a méně pracné, lobby spotřebitelů taky nikdy nebude mít takovou sílu jako lobby výrobců.

Ze jsou ted drazsi nemusi nezbytne znamenat, ze jejich vyroba je energeticky narocnejsi. Podle me se tam tezce promitaji naklady na vyvoj (lidska prace). Ikdyz uznavam, ze takova vyroba baterie neni moc ekologicka, ale diky opetovanemu pouziti to zase dozene.

A je to jak rikas, vzdycky bude jednodussi pausal, nez montovani nejakych meraku na vyfuk ;)

N4M: dik, Jeremy Clarkson je jeden z mych nejvetsich oblibencu a nedam na nej dopustit! Nemuzu se take dockat 10. serie jejich poradu.

Pro nezasvecene, TopGear je nejznamejsi svetova show o automobilech. Predstavte si Primacky Autosalon a vynasobte to deseti, pridejte tri charismaticke moderatory, kteri si navzajem nic neusetri a domyslete si nejuzasnejsi auta planety :thumbsup_anim:

Odesláno
  Jakubisko napsal:
Pro nezasvecene, TopGear je nejznamejsi svetova show o automobilech. Predstavte si Primacky Autosalon a vynasobte to deseti, pridejte tri charismaticke moderatory, kteri si navzajem nic neusetri a domyslete si nejuzasnejsi auta planety :thumbsup_anim:

Chtěl si říct: tři zfetovaný magory, kteří jsou schopní udělat i tu největší hovadinu a to jak se starým škopkem, tak s novou károu za tři mega?

Jo - přesně jejich radikální přístup, je to co mě dokonale dostává. A o autosalonu v souvislosti s TopGearem radši ani nemluv - žádná neexistuje.

A teď zase k oteplování a zdrojům energie, které se "prý" krátí. Jen si hezky užívejme toho, co máme. Po nás potopa nebude, nebojte, lidstvo se vždycky přizpůsobí. A pokud ne, tak jsme druh, který si přežití nezaslouží. Stejně to tu jednou přežijou jen švábi a krysy :thumbsup_anim:

Odesláno
  Jakubisko napsal:
Ze jsou ted drazsi nemusi nezbytne znamenat, ze jejich vyroba je energeticky narocnejsi. Podle me se tam tezce promitaji naklady na vyvoj (lidska prace).

Plýtvání lidskou prací nevadí ? :crying_anim: Dle mého soudu je právě tento zdroj nejvzácnějším - neexistuje k němu náhrada. Na rozdíl od ostatních. A i na vývoj je nutno vynakládat materiální zdroje - pomineme-li tedy tu práci...

Odesláno

Také přidám svojí troškou do mlýna:

Klobadysek: ...Treba proto, ze nalezani novych zdroju energie jde podstatne pomaleji nez narust spotreby. Vsak uvidis za

deset let az se zmotorizuji Cina a Indie. A ze se lidstvo prizpusobi, hmm, ti mocnejsi si vezmou velkou armadu a vezmou

to tem slabsim , jednoduchy jako facka, vzdycky to tak bylo...

Dobře vyspecifikované: jen jemně nedotažené, u nás se děsíme nízké porodnosti a proč asi celosvětově ta spotřeba stoupá, 7 mld. lidí dýchá víc CO2 než 1 mld. lidí před zhruba 100 lety, té energie na převoz zboží pro 7-minásobek lidí atd., co takhle zavést více elektřiny do Indie, Číny, muslimských zemí a Afriky? To aby se mohli koukat na televizi a "nevyrábět" po večerech nové výrobce oxidů? :whistling:

B.F.G.: OT: Chválím ho za hodinky, málo kdo z čechů v "podobném" postavení nosí něco podobného. Ovšem jěště by nemusel

prezentovat takové kraviny, které prezentuje ohledně vlivu lidí na přírodu.

Klause moc nemusím, ale z jeho stanoviska jasně čiší, že mu nejde o vliv lidí na přírodu, ale o vlivu lidí na lidi. ;)

A teď něco k lepšímu: kvůli takovým darebákům, co mají radi hodinky, motorky, auta, plnicí pera a podobný ptákoviny se spotřebuje spousta energie. Už aby vám to Bursík a nebo nějaký Grýnpíčr zakázal, bando jedna. :lol:

Odesláno
  Pepino65 napsal:
Také přidám svojí troškou do mlýna:

Klobadysek: ...Treba proto, ze nalezani novych zdroju energie jde podstatne pomaleji nez narust spotreby. Vsak uvidis za

deset let az se zmotorizuji Cina a Indie. A ze se lidstvo prizpusobi, hmm, ti mocnejsi si vezmou velkou armadu a vezmou

to tem slabsim , jednoduchy jako facka, vzdycky to tak bylo...

Dobře vyspecifikované: jen jemně nedotažené, u nás se děsíme nízké porodnosti a proč asi celosvětově ta spotřeba stoupá, 7 mld. lidí dýchá víc CO2 než 1 mld. lidí před zhruba 100 lety, té energie na převoz zboží pro 7-minásobek lidí atd., co takhle zavést více elektřiny do Indie, Číny, muslimských zemí a Afriky? To aby se mohli koukat na televizi a "nevyrábět" po večerech nové výrobce oxidů? :whistling:

B.F.G.: OT: Chválím ho za hodinky, málo kdo z čechů v "podobném" postavení nosí něco podobného. Ovšem jěště by nemusel

prezentovat takové kraviny, které prezentuje ohledně vlivu lidí na přírodu.

Klause moc nemusím, ale z jeho stanoviska jasně čiší, že mu nejde o vliv lidí na přírodu, ale o vlivu lidí na lidi. ;)

A teď něco k lepšímu: kvůli takovým darebákům, co mají radi hodinky, motorky, auta, plnicí pera a podobný ptákoviny se spotřebuje spousta energie. Už aby vám to Bursík a nebo nějaký Grýnpíčr zakázal, bando jedna. :lol:

Klídek , po válce bude všechno jinak...............

Odesláno
  Foundryman napsal:
Já sem taky hodím link:

http://home.pf.jcu.cz/~nadiaj/soez-08.php?var=print

Takovou koncentraci blbosti jsem ještě v životě neviděl - ani na cvíkách z marxáku, a že tam byli nějací kanóni...

Tohle vyučovat na VŠ by snad mělo bejt trestný.

Fuj, vyděsil si mě. Přesně ve stylu: "...musí se to řídit - hlavně "patra, ve kterých nejsme" - a ten kdo to má řídit jsme MY.... (zbývá dodat my STRANA). Sakra, něco mi to připomíná.

Odesláno (upraveno)
  N4M napsal:
Takže, kdyby se zelení ekoteroristé chtěli za každou cenu přičinit za boj proti oteplování, měl by jejich postup směřovat jinam.

Proto navrhuji:

- Zákaz, či omezení letecké dopravy - hlavně mezikontinentálních letů

- Zavedení podpory provozu vozů na alternativní paliva jako ve Švédsku, kde tato vozidla (Prius, etc..) neplatí za vjezd do Stockholmu, mají nižší povinné ručení a další výhody.

- Taky by se měly vykácet všechny stromečky za polárním kruhem

ono je to ve skutečnosti ještě mnohem složitejší např. letecká doprava může klima za určitých podmínek výrazně ochlazovat - jak jste si určitě všimli za tryskáčem je kondenzační stopa a ta ve dne odraží spoustu slunečního záření zpět do prostoru (a v noci pak ovšem pochopitelně naopak brání prochladnutí povrchu...), tohle je dokonce i jedna z mála věcí týkajících se počasí/klimatu co je experimentálně ověřena - po 11. září 2001 kdy se zastavil letecký provoz na Sev. Am. došlo k výraznému nárůstu teplot během dne a poklesu teplot v noci, který neměl žádnou zjevnou meteorologickou příčinu, po obnovení provozu se vše vrátilo do "normálu"... takže sečteno a podtrženo jeden z nejlepších způsobů jak bojovat s globálním oteplováním (což je nesmysl samo o sobě ja už bylo zmíněno mnohokrát, ale to pro tento příklad není podstatné) je co nejvíce letů letadel přes den a žádné v noci :thumbsup_anim:

- k hybridům jenom malá poznámka - jsou to ekologický nesmysl, pokud se započítá celý životní cyklus vozu je i Hummer H1 výrazně ekologičtější než Prius... (pokud budete trochu hledat najdete si přáslušné studie sami, já jsem na to ted líný :suicide_anim: )

- vykácet lesy to chce nejen za polárním kruhem, ale úplně všude :lol: :lol: :gunsmilie: http://osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=2587

Upraveno uživatelem kwaak
Odesláno
  kwaak napsal:
po 11. září 2001 kdy se zastavil letecký provoz na Sev. Am. došlo k výraznému nárůstu teplot během dne a poklesu teplot v noci, který neměl žádnou zjevnou meteorologickou příčinu, po obnovení provozu se vše vrátilo do "normálu"...

poprosím o nějkej link na tohle téma, docela by mě to zajímalo... dík :-)

• po měsících...
Odesláno
  Mike. napsal:
(Dávám to tady kvůli hodinkám, ne kvůli té konferenci. :) :D Ale ať je tady zdroj, kde jsem to našel. )

To asi nebudou Alphy... každopádně slušný průměr, takových 45mm určitě.

Odesláno
  kwaak napsal:
- k hybridům jenom malá poznámka - jsou to ekologický nesmysl, pokud se započítá celý životní cyklus vozu je i Hummer H1 výrazně ekologičtější než Prius... (pokud budete trochu hledat najdete si přáslušné studie sami, já jsem na to ted líný :suicide_anim: )

Co všechno vedlo k vývoji vozidla jako Hummer H1? Kdo z nás je tak erudovaný odborník, aby shrnul u obou aut jejich celkový dopad na prostředí? Znamená to tedy, že budeme prostě jezdit dál v autech na fosilní paliva, vypouštět hlava nehlava skleníkové plyny, freony, kácet všechny stromy, atd? Lidi se chovají jako dobytek který vypase jednu pastvinu a pak se přesune na další, jenže jsou tak pitomí a nevidí jak si kopou hrob. Pastvinu máme totiž jen jednu.

Na obhajobu lidí bych uvedl svůj názor. Lidi jsou pouze zvířata, která si myslí, právě já jsem ten nejchytřejší, mám patent na rozum, pravdu a vím jediný(á), co je nejlepší, jak funguje vesmír a kdo je tady šéf.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...