Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To Milan Praha

Jenže Junkers a Stein je masovka přeci. Je rozdíl, jesTLI jich po světě obíhá 5000 nebo 500, stejně tak je to rozdíl, rozpustit náklady a vývoj do menšího počtu hodinek. Malý serie umí, alespoň dle fotek, polský Gerlach, většina jejich nových modelů se mi líbí. Na nic si nehrajou a cpou do nich vytuněnej SeaGull, takže pak ty hodinky vyjdou "velmi" levně.

Pro inspiraci.

http://gerlach.org.pl/

• Odpovědi 165
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To "logo" je dost neštastné. Proč prostě nezůstanou u značky ELTON, která na cifru dobře vypadá a cpou tam toho kočkopsa "Prim Manufacture 1949". Ale jinak hodinky hezké - s velikostí problém nemám. Archimede má B-Uhr už od 36mm, takže nic neobvyklého to není. Současně to ale s Etou umí za 15k, tak proč by Primky měly stát 35k jako Linea?

Asi by bylo nejlepší označení PRIM, ale to by musel být vyřešen spor s MPM o práva na značku. Škoda že je to quartz, myslím že kdo není to nadšenec pro PRIMky a chce pilotky,  půjde raději do něčeho od Steinhatrů nebo podobných. (Za srovnatelnou cenu s mechanickým kalibrem).

Odesláno

Líbí se mi : velikost, PVD, safír.

Nelíbí: baterka, od té doby co jsem na chronomagu tak jsem nevzal baterkáče na ruku, vodotěsnost.

Co bude ještě důležité je noční lumi, a korunka je šroubovací jako u Orlíků které mají taky jen 5ATM? 

Odesláno

A ještě to debilní logo, jestli se to tak dá vůbec nazvat , ještě, že tam nedali IČO.

:D :D :D tedy mně tahle verze logo úplně debilní nepřijde ( viz můj komentář ) ale ten tvůj je fakt trefnejší :D :D

Odesláno

Mno, asi budu v mensine, ale co uz.

Hodinky nejsou skarede, ale:

maji prilis male a nevyrazne rucky, mezi cislicemi a inedxy se ztraci

disproporcne velka korunka, ale stacilo by trochu tlustsi pouzdro a bylo by to OK

quartz - s tim mam osobni problem, pro cilovou skupinu asi OK

proc? - Hodinky naprosto nezapadaji do filozofie a portfolia znacky. Porad exkluzivni kousky, remake vlastnich starych designu (at uz spolecenskych nebo sportovnich a vojenskych) a najednou bac a toto...

Kdyz budu chtit kvalitni pilotni hodinky v cenove relaci kolem 10k, tak nedokazu najit jediny duvod, proc dat prednost temto hodinkam pred Archimede a Steinhart. Ale aspon se ledy pohnuly a budu s ocekavanim sledovat dalsi novinky!

Odesláno

A ještě to debilní logo, jestli se to tak dá vůbec nazvat , ještě, že tam nedali IČO.

:D nestěžuj si, taky mohli k logu na cifr prdnout i tu stíhačku, jako třeba Chase-Dürer :D

Odesláno

Trefa do černého. Spousta designovek má minerál, takže safír je velké plus. Mít AR, bylo by to ještě lepší. Baterka je samozřejmě logická volba, žádný frikulín nechce automaty a pokud přece, sáhne po skeletonech Made in China. Rozumnou cenu bych viděl tak 6500 Kč. Myslím, že na NATO strapu osloví mnoho slečen, které kupují DW, ale tam vidím trochu problém v ceně (DW stojí cca třetinu).

S těma slečnama teda nevím, zatím mi všechny na nato řekly "divné, laciné, apod." a bylo jedno, jestli jsem měl Omegy, Certinu nebo Prim.

Ženský jsou buď na kov nebo bílou kůži, ale pro pilotky určitě nejsou cílovkou.

Odesláno

Osobně si myslím, že i přes všechny výhrady které tady padly budou mít zde úspěch. Už ten název "PRIM PILOT" se bude za 20 let vyjímat na aukru exoticky .... a těch 125 kusů co prodají bude sběratelská rarita. A další generace chronomagorů bude zkoumat proč ELTON použil nezvyklé logo, obrovskou korunku a bez nápisu czech made :)  

Odesláno (upraveno)

Ja si nemuzu pomoct, ale pro mne je PRIM jak mentaitou, tak kvalitou porad v 80. letech.

Hodinky inspirovane legendarni(!) stihackou MIG(sorry, ale je rok 2015) s korunkou ve tvaru valce motoru(jo to dava smysl), vhodne i do narocnych podminek(WR 5ATM) a k tomu to kostrbaty logo na dynku(presne jak z osmdesatek)...

Pokud to ma byt pocta 80. letum a sazej na to, ze si je budou kupovat vyslouzili piloti CSLA, tak se to opravdu povedlo.

Jinak ale nevim koho maji ty hodinky v dnesni dobe oslovit, krome zatvrzelych fanousku PRIMu.

EDIT: BTW na strankach PRIMu jsou 4 modely s ruzne barevnou vterinovkou, z toho dva maji cifernik cerny, jeden tmave sedy a dalsi svetle sedy, to je na vyber z vice modelu cifru, nebo je to proste jenom mizerne nafoceny?

Upraveno uživatelem OndraPod
Odesláno

Co furt máte stou WR? Igeny mají stejnou, používám je jako outdoorovky na kolo (i v prudkým lijáku) a běžně v nich plavu. Nejsou to potápky, nevydrží přístrojový ponor. Ale pro běžné využití venku je ta WR naprosto dostatečná. Nechci prim zbytečně obhajovat, ale tady je zažitých spousta klišé. Pilotky mají mít minimálně 44mm (líp 47 a víc) WR alespoň 200 jinak se hodinky hodí tak do opery. Za desítku si můžu koupit Archimede nebo Steiny, tak proč bych kupoval Primky. Sakra buďme rádi, že je větší výběr. Mě to cenově oprvadu nepřijde špatný. Safír, PVD kvalitní quartz, docela zajímavej vzhled. Ta cena mi přijde konkurence schopná. A jak sem psal, kdyby byly v mechanice kolem dvacky, docela bych váhal. A že to nezapadá do politiky ultradrahých kousků s inspirací v historických modelech? Zaplať bůh, doufám, že budou v tomto trendu pokračovat. Jistě nejsou to dokonalý hodinky, ale přijdou mi celkem líbívý a nevidím důvod proč by se nemohly na trhu prosadit.

Odesláno (upraveno)

Raději nic

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno

Igeny mají WR podle původní české normy,mají O kroužek pod dynkem, dva O kroužky v korunce. Podle nového značení je WR 50 max do sprchy. Důležitější než značení bude jestli je pouzdro osazeno O kroužky, případně šroubovací korunkou.

Co furt máte stou WR? Igeny mají stejnou, používám je jako outdoorovky na kolo (i v prudkým lijáku) a běžně v nich plavu. Nejsou to potápky, nevydrží přístrojový ponor. Ale pro běžné využití venku je ta WR naprosto dostatečná. Nechci prim zbytečně obhajovat, ale tady je zažitých spousta klišé. Pilotky mají mít minimálně 44mm (líp 47 a víc) WR alespoň 200 jinak se hodinky hodí tak do opery. Za desítku si můžu koupit Archimede nebo Steiny, tak proč bych kupoval Primky. Sakra buďme rádi, že je větší výběr. Mě to cenově oprvadu nepřijde špatný. Safír, PVD kvalitní quartz, docela zajímavej vzhled. Ta cena mi přijde konkurence schopná. A jak sem psal, kdyby byly v mechanice kolem dvacky, docela bych váhal. A že to nezapadá do politiky ultradrahých kousků s inspirací v historických modelech? Zaplať bůh, doufám, že budou v tomto trendu pokračovat. Jistě nejsou to dokonalý hodinky, ale přijdou mi celkem líbívý a nevidím důvod proč by se nemohly na trhu prosadit.

Odesláno

Špatná sekce. Buď Čínské, anebo Quartzové.

No ty ses zase vyznamenal pejsku! :lol2:

Za mě super počin! ;)

Odesláno

Když už tak ISO 22810:2010

Water Resistant 5 atm or 50 m Suitable for swimming, white water rafting, non-snorkeling water related work, and fishing. Not suitable for diving.

Nepřijde mi, že by nebyly vhodné pro outdoorvé aktivity, které jsem popisoval. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...