Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jen by mě zajímalo jak se díváte na Temelín, české ekoteroristy a rakouské blokády. Komu fandíte vy?

Také si myslíte, že je atom špatný a nebezpečný?

• Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
Jen by mě zajímalo jak se díváte na Temelín, české ekoteroristy a rakouské blokády. Komu fandíte vy?

Také si myslíte, že je atom špatný a nebezpečný?

Hornorakouská vláda je největším akcionářem tamní elektrárenské společnosti, konkurenční motiv je jasný. Ironií je, že Rakousko od nás odebírá kvanta elektřiny, s jejich "ekologickými zdroji" by byli brzo na huntě. No a že je spolek Mutry Kuchty placen z Rakouska, není žádným tajemstvím (největšími sponzory této party jsou Land Oberoesterreich a Heinrich-Boell-Stiftung). To, že Matka Kuchtová přičinlivě papouškuje požadavky rakouského sudetoněmeckého landsmannschaftu, je už jen taková třešinka na dortu. Nejde mi na rozum, jak se mohla podobná existence stát ministryní, ještě k tomu školství.

Interesantní okolností je skutečnost, že nikomu nevadí čistě rusko-české Dukovany, které jsou ještě k tomu blíž u hranic.

Kampaň proti čistému, levnému a v podstatě nevyčerpatelnému zdroji energie je naprostá slabomyslnost, zvláště ve světle propagace pálení biomasy a podobných nesmyslů.

Upraveno uživatelem Foundryman
Odesláno

Na Slovensku mame rovnaky problem. Tiez pinda rakuska vlada a rozny ekoteroristi. Ja som ZA jadro. Jednoznacne. Je to cista a lacna elektrina. Chapem obavy neinformovanej casti ludstva, cernnobil este strasi, ale technologie uz postupili dalej. A radsej budem mat za rohom "atomku", ako tepelnu elektraren.

Odesláno

V současné době je to asi nejrozumnější zdroj elektřiny jaký lze provozovat při momentální spotřebě. Např. větrné elektrárny jsou určitě ekologičtější, ovšem jejich provoz není stabilní. Takže se ve finále používají pouze jako záloha a pohon pro přečerpávací hydroelektrárny na pokrytí špiček. Veškeré propaganda kolem atomovek je jen humbuk rakouských a českých blbců a obchodníků. Rakušani se např. bez energie z Dukovan s prominutím ani nevyser.... . To mi přijde na celém ta největší sranda, z Dukovan jde přímo jedna 400k větev do Rakouska, které vlastní produkcí není schopno pokrýt svoji spotřebu elektřiny. Kdyby raději drželi hubu....

Odesláno (upraveno)
Např. větrné elektrárny jsou určitě ekologičtější, ovšem jejich provoz není stabilní.

Ani to není pravda, spotřeba materiálů na 1 kWh dodanou do sítě je podstatně větší než u klasických elektráren, o jaderných nemluvě. Proto taky musí být jejich výstavba dotována. Našimi penězi. Krom toho každý fofrník potřebuje záložní zdroj. Pomíjím zabrané hektary půdy, lesy větrníků u Vídně nebo v severním Německu jsou čirý hnus.

Upraveno uživatelem Foundryman
Odesláno

a 10 miliard polostátní firma čez nacpe do renovace/výstavby elektráren na hnědé uhlí... budou od toho zasrané celé čechy a aby to bylo čím krmit, dojde k prolomení těžebních limitů, což je jen otázkou času - ekologům nejenom ze severního rakouska děkujeme...

Odesláno

Moc by mě zajímalo,proč se ti idioti, pardon,aktivisti z Rakouska nezajímají o elektrárnu Krško ve Slovinsku ,která je stejně "nebezpečná".Taky se mi líbil nápad,blokovat rakouské turisty na hranicích na "podporu" aktivistů.

Odesláno

Já jsem pro jádro. Ba dokonce, klidně souhlasím, kdyby mi chtěli postavit atomku za domem. Třeba bych navíc v ní chtěl i pracovat :) Jakožto podporu energie z jádra jsme tuhle "hromadně" navštívili návštěvnické centrum v Temelíně na našich Jawách 650 a tím jsme zasadili rozhodující a zdrcující úder enviromentalistické klice!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
Moc by mě zajímalo,proč se ti idioti, pardon,aktivisti z Rakouska nezajímají o elektrárnu Krško ve Slovinsku ,která je stejně "nebezpečná".Taky se mi líbil nápad,blokovat rakouské turisty na hranicích na "podporu" aktivistů.

navrhuju blokace hranic v době víkendových obědů :D

Odesláno

Já jsem pro, dokud někdo nevymyslí lepší zdroj - což se dosud nestalo.

Osobně z "atomu" nemám obavy, ale chápu lidi, kteří o tom vědí prd a baští řeči o apokalypse.

P.S.

Nejsem asi úplně nestranný: promoval jsem se specializací "jaderné energetické stroje a zařízení", měl jsem stipendium od atomky, pracoval jsem tam ale jen rok, pak jsem se z rodinných důvodů přestěhoval :-) Kdybych nepotkal manželku, seděl bych dnes ve velíně elektrárny...

Odesláno

Ziji v zemi, ktera rekla jadru ne, nema vlastni fosilni paliva, a elektrinu nedovazi. Takze to lze.

Nicmene to co vyvadeji Rakusaci je hysterie a vydirani vysokeho kalibru. Takze se nedejte! :gun_bandana:

Odesláno

Tady se ta eko-temata mnozi jak houby po desti koukam :) Takze, JETE ano a klidne za humny. Jadro mi nevadi, naopak ho povazuji za nastupce uhli. Nevim, proc se od toho znovu odpousti. Add blokady hranic, puvodni myslenka byla jeste jakz takz pochopitelna, dat o sobe vecet. To se Rakusanum povedlo, ale potom se to nechutne zvrhlo. Podle me uz je dnes prvotni zamer ta tam, a babicky, dedeckove a vnoucatka si tam chodi na pik-nik. Rakusany neumlcelo ani podepsani Melkskeho protokolu, jeste za oranzove vlady. Ve kterem se mimo jine zavazujeme informovat o vsem, co se v JETE deje, resp. ma nejaky stupen dulezitosti a vyssi. Proste a jednodusse, do zavedeni Schengenskeho prostoru zbyva par mesicu, a kdyz ani potom blokady neprestanou, bude se to resit podle mezinarodniho prava :thumbsup_anim:

Odesláno (upraveno)

Výroba elektřiny v JE je nejčistější... tepelné elektrárny produkují popílek a ten je údajně v souhrnu více radioaktivní :) navíc je ho o několik řádů větší množství než jaderného odpadu. Tedy přesná čísla neznám, musel bych dohledat.

(Když už jsme u těch odkazů... Zwiki)

Já jsem pro JE a moc bych si přál na týden pozastavit Rakousku dodávky elektřiny z Temelína, aby viděli, proti čemu protestují.

Upraveno uživatelem babaq
Odesláno
Já jsem pro JE a moc bych si přál na týden pozastavit Rakousku dodávky elektřiny z Temelína, aby viděli, proti čemu protestují.

Problem je ze ji koupi jinde a CEZ ty prachy chce. ;)

Odesláno

Tak jsem napsal jeden mail... :thumbsup_anim:

A dokonce jsem dostal i odpověď :speak_cool:

Dobrý den,

píši vám, jelikož již začínám být rozhořčen přístupem našich rakouských sousedů a českých "ekologických aktivistů".

Před pár dny jsem se vracel z dovolené z Itálie a to, že brzy dojedu na Dolní Dvořiště, jsem poznal dle toho, že se začaly objevovat cedule ve stylu: "Stop Temelín", či "nechceme energii z Temelína" atd...

Hádám, že asi máte přehled o skupinách, které Vám i Nám, obyčejným občanům, znepříjemňují život (Vám stávkami před elektrárnou, nám blokacemi hranic). Proto bych se vás chtěl zeptat, zdali nevíte o nějaké skupině, která by vyloženě podporovala využívání atomové energie v ČR. Pakliže nějaké takové sdružení existuje, mělo by se trochu více zviditelňovat - konkurence to evidentně zvládá lépe (nehodnotím styl, ale účinnost).

Dokonce ani na internetu jsem nenašel žádné sdružení, či skupinu, která by aktivně podporovala "levnou energii".

Pakliže o nějaké takové víte - pošlete mi na ní, prosím, kontakt, rád se stanu členem. Neexistuje-li však, měli by jste asi zvednout telefon a zavolat do PR oddělení a zeptat se na jejich další kroky. Když člověk trochu brouzdá internetem a trochu se zajímá, tak se dovtípí, že atom je výhodnějším zdrojem energie. Avšak museli by chtít. A pokud nepřijdou informace k nim samy od sebe, tak je nebude mít co přesvědčit o jejich naivitě.

Proč nejsou na české straně hranic cedule, které by Rakušany informovali o bezpečnosti Temelínu? Proč se jim bojíme říci do očí, že to oni sami profitují z energie, která pochází z našich jaderných elektráren? Proč nikdo nepodpoří Karla Schwarzenberga?

Je na nás, obyčejných občanech, abychom bojovali za Vás a rozeseli podél hranic pár cedulí a začali roznášet reklamní nálepky?

Vtip je v tom, že pokud se seberu, dojedu na hranice a postavím tam pár "reklamních cedulí" na energii z Temelína, tak si o mě budou všichni myslet, že jsem šílenec, kdežto cedule na Rakouské straně budou stále v právu.

Pokud jste dočetli až sem, tak Vám děkuji. A než tento mail vyhodíte do koše, zamyslete se trochu nad Vaší reklamní strategií, která nyní opravdu trochu pokulhává.

S úctou

Petr Charvát, student, Praha

Dobrý den, Petře,

děkuji Vám za názor i podporu jaderné energetiky. Nebudu Vás přesvědčovat o nezastupitelném místě jaderné energetiky v energetickém mixu a její potřebnosti při uspokojování neustále rostoucí poptávky po elektrické energii, protože Váš postoj je patrný z Vašeho mailu. Čili půjdu rovnou k jádru Vaší zprávy.

My samozřejmě máme ve vztahu k jaderné energetice vypracovanou PR strategii. Ta je možná v tuto chvíli méně viditelná než jsou mediálně atraktivní blokády hranic rakouskými odpůrci elektrárny Temelín. Na druhé straně přepokládáme, že její výsledky se budou postupně dostavovat, zejména u nás v České republice. Již teď je podpora "jádra" mezi českou veřejností okolo 60 % a pomalu roste. V napodobování kroků protitemelínských aktivistů na hranicích nevidíme smysl. Vyvolávalo by to pouze další a další reakce. A touto cestou jít nechceme, protože by to k ničemu konstruktivnímu nevedlo, naopak by tyto kroky mohly celou situaci ještě více vyhrotit. Využíváme však celou řadu PR nástrojů, které jsou zaměřeny na komunikaci se širokou veřejnosti na našem území. Významnou a nezastupitelnou roli zde hraje i sdružení Jihočeští taťkové (http://www.jihocestitatkove.cz). Sdružení má přibližně 200 členů a v jeho čele stojí současní i bývalí operátoři elektrárny Temelín. Ti mimo jiné jezdí na besedy po školách, při nichž diskutují se studenty obecně na téma energetika.

Každému, kdo by chtěl vyjádřit morální podporu sdružení, jsou dveře otevřeny. Pokud budete mít zájem o vstup mezi jihočeké taťky stačí poslat maila na adresu info@jihocestitatkove.cz.

Doufám, že jsem Vám dostatečně odpověděl. V případě jakýkoli dalších dotazů se na mě neváhejte obrátit.

S pozdravem

Marek Sviták

Ing. Marek Sviták

tiskový mluvčí Skupiny ČEZ

Jaderná elektrárna Temelín

373 05 Temelín

tel.: 381 102 328, 606 635 694

fax: 381 102 828

mail: marek.svitak@cez.cz

----- Postoupil Svitak Marek/100001/ETE/CEZ dne 25.09.2007 18:19 -----

Petr Charvát <Benelli_2000@seznam.cz>

25.09.2007 17:48

Komu: cez@cez.cz, ladislav.kriz@cez.cz, marek.svitak@cez.cz

Kopie:

Předmět: podpora pro Temelín ?

Odesláno (upraveno)

Myslím, že argumenty proti jaderným elektrárnám - zejména ty společenské a politické důsledky (nutná bezpečnost proti útoku, stálý dohled....) mají svojí váhu, ale ukazuje se, že je demokracie v relativním míru zvládají řešit už celá desetiletí, takže proč vlastně ne?

Potíž je samosebou v tom, co ještě neznáme - jak uložíme odpad a kdy vybuchne nějaký další černobyl, protože to se časem jistě může stát. Tak se nedivte lidem, že se bojej, navzájem strašej a chtěj z toho vytlouct nějakej ten kapitál, je to stejný jako s tím oteplováním - to se taky děje a má důsledky, ale že by byly katastrofický??? .

Prostě vše ukazuje na to, že míra rizika je zatím přiměřená, nakonec černobyl se taky vydržel, ne?. Ale mluvčího JETE bych se na názor neptal :D !

Mimochodem, někde jsem zaslechl, že nejškodlivějším skleníkovým plynem je vodní pára. Tak to nám před uvařením nepomůže ani JE ! :D

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
Potíž je samosebou v tom, co ještě neznáme - jak uložíme odpad a kdy vybuchne nějaký další černobyl, protože to se časem jistě může stát.

Nemůže - tlakovodní reaktor z principu nemůže bouchnout jako Černobyl. Pokud zmizí voda, okamžitě ustane reakce.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...