Přejít na obsah

Seiko Legenda - Želvy

People

Doporučené příspěvky

Mě se tedy líbí obě varianty, chci obě! ;-) černou i zlatou....

post-10400-0-70767800-1515246716_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

....s cernyma mam jasno, nicmene ty zlate opravdu rozhodne asi az osobni prohlidka, co me zacina lezet v hlave, zdali Seiko prijde jednou

oficialne s bronzovym pouzdrem... (vim ze to nekdo nekde vyrabi asi za 10k czk) ale ja mam na mysli oficialni zdroj....ty by se mi take asi libily...

Odkaz ke komentáři

Pánové, nosíte někdo ty vaše želvy na koženém řemenu? Neřeším teď jeho voděodolnost, na strapshopu mají i moc hezké voděodolné řemeny, spíš mi jde o to, jak jim kůže sluší. Na Citizenech jsem řemeny přehazoval a tak bych si chtěl čas od času přezout i želvy. Zatím mě napadl třeby modrý nato strap (mám padi verzi, tak k té pepsi lunetě by se mohl hodit.) Mám k dispozici kožený NATO strap a kožený řemen RIOS, ten je ale spíš takového pilotního vzhledu (nýtování), tak jsem ho ani nezkoušel. 

Předpokládám, že díky vrtaným nožkám je výměna záležitostí chvilky, možná vrátit zpátky tah může být trochu oříšek, ale nezkoušel jsem. Mají želvy také ty tlusté stěžejky? Někido tu psal, že je problém třeba u monster nebo u 007 protáhnout ten strap a chce to jiné stěžejky. Tak nevím, nerad bych něco rozjebal, raději se ptám. Něc jsem na fóru i našel, ale nějaký zásadní závěr z toho nemám. 

Díky za jakékoliv zkušenosti...

Upraveno uživatelem Bushman
Odkaz ke komentáři

Já je na kůži nosím a řemen mi dělal místní člen Anela a druhý rezervní zrno. Oba ve špičkové kvalitě. 

Jenom je potřeba si dát při výrobě pozor právě na tlustou osičku, aby šla řemenem "prorvat". Na to jsem já třeba zapomněl upozornit.. Spona i ocelové očko jsem použil z originálního pryž. řemenu a vypadá to skvěle! 

Želvy na kůži doporučuju :)

Odkaz ke komentáři

Řemen Želvám jistě svědčí. Já osobně na řemeny používám originální tlusté stěžejky, přikoupil jsem si jich pár navíc. Ale v řemenech je nechávám zasunuté, nevyndavám. Jdou tam ztuha, ale kůže se přispůsobí. Na gumu a mesh pak musíš mít často něco jiného, podstatné je aby stěžejky měly tlusté konce. Koupil jsem tyhle, hodně lidí je doporučuje. https://www.ebay.com/itm/5-x-SPRING-BARS-316L-STAINLESS-STEEL-22mmx1-78mm-STAIR-DOUBLE-FLANGED-1-1mm-ENDS-/350988588598?hash=item51b88cd636:g:-hYAAOSwg3FUjCji

Odkaz ke komentáři

Zkusím s tím trochu experimenovat. Vždycky jsem byl zásadním zastáncem tahu, ale co jsem si vyzkoušel na jiných hodinkách přehazovat kůži, tak se mi kůže líbí čím dál víc - i když to k potápkám není úplně to pravé. A dokonce mám i nějaké nato, což bych dříve vůbec neřekl, že bych si to někdy dal na svoje hodinky. Ale zjistil jsem, jak je to praktické a pohodlné řešení... 

Odkaz ke komentáři

Bojím se s běžnými stěžejkami to nebude dobré, potřebuješ ty tlusté konce. Problém je že origo Seiko tlustou třeba neprovlečeš skrz očka nějakého noname meshe, proto potřebuješ tenčí.

Podle mě bude problém jen s Milanese Mesh (VIZ), který má plné koncovky.

Se Shark meshem (VIZ) problémy nebudou, ten má velké oka, kterými stěžejka prochází.

Odkaz ke komentáři

Já jsem ty tenčí stěžejky použil na shark mesh koupený z Alibaby, viz. Odkaz někde v tomhle vláknu. Bylo to velice těsné o tak. Potom taky na tropic gumu od Frýdla, tak jsem taky origo tlustou neprorval. Shrnul bych to tak, že kam vleze origo, nacpi ji tam. A tam kde neprojde použij třeba mojí, nebo jinou s tlustým koncem. Věřím že vše bude nějak fungovat i s běžnou tenkou stěžejkou. Předpokládám, že tam bude určitá vůle v uložení, případně se bude hlava stěžejky opírat maličko jinde než to bylo původně vymyšlené. Asi žádný velký problém, mě osobně ale tyto drobné detaily vždycky dráždí :-)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Chlapi, musím říct, že jsem želvami nadšený a co je mám, nenosím nic jiného. Nemůžu si na nic stěžovat, tedy téměř na nic. Jediný, co mi kazí celkový dojem z hodinek, je korunka, resp. její šroubování. Když ji odšroubuju a následně chci zašroubovat, mám vždycky strach, že jí dojebu. Mám skoro pokaždé problém, než se mi chytne. Nepomahá ani klasický trik pootočit trochu zpět. Asi jsem zmlsaný korunkou inoxů, ale to se nedá srovnat. Prohlížel jsem ji lupou a závit je krásný, nepoškozený. Vlastně mi šla blbě zašroubovat už i v krámě, když jsem je kupoval. Hodinářka je moje známá, tak mi jí i zkontrolovala a že prý je to OK. Nakonec se mi vždycky povede ji nějak dobře nastavit a pak už se chytne a jde šroubovat hladce. Ale fakt mám strach, abych to nějak nedokurvil, tak se ptám, jak chodí ta korunka vám... 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...