KFL Odesláno 28. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2015 Po úspěchu loňské akce mě napadlo, že by nebylo od věci tuto zopakovat. Bavilo to všechny, já měl radost, výherce měl radost, a protože se podmínky zde příliš nezměnily (tj. furt sem lezu), tak proč ne. No a tudíž jsem tu zase, tentokrát ovšem s hodinkami Seiko SRP481, čili sněženkami. Hodinky jsem koupil tady před pár týdny, jsou téměř jako nové, krásné (jen na sponě je na jedné straně pár šrámečků). Od koupě ležely v bezpečí skříně, na ruce byly jen jednou - kvůli fotce níže - a jinak čekají na nového majitele. K hodinkám je ještě jakýsi gumový řemen - dle všeho úplně nový. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Chápu, že to třeba pro někoho nebude tak zajímavé jako loňské Steinharty, ale když se ozve aspoň jeden soutěžící, budu mít radost . --- Čili - daruji Seika k Vánocům a ke komu tenhle Ježíšek přiletí, je jen na vás . Pravidla - čtěte pečlivě! - Níže jsou čtyři různé úkoly. - Každý z nich je třeba vyřešit nejpozději do zítřejšího poledne (tj. neděle 29/11, 12:00). - Výsledky úkolů do dalších instrukcí nikam neposílejte, nezveřejňujte. - Zítra v poledne vyjde v tomto vlákně poslední instrukce. Zveřejnění se může lehce opozdit, pokud bude fórum zase "too busy" jako loni . - I letos platí, že hodinky výherce získá zdarma a může s nimi dále nakládat dle libosti (prodat, darovat, zničit - cokoliv). Nyní k zadání. Loni si někteří postěžovali, že jsou stromy nuda a mimo oblast zájmu, a tak vám vyjdu vstříc. Částečně. ÚKOL 1 Co mám na ruce za hodinky? Tip: opeřenec napoví Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. ÚKOL 2 Jakému stromu patří tyhle listy? Tip: kdo vyhrál hodinky loni? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. ÚKOL 3 Co je to za strom? Není to javor ani fíkus. Tip: Google podle fotky nic nenajde; latinské iniciály stromu jsou SA. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. ÚKOL 4 BQCBIRQ AN GERGV HXBY WR FNFFNSENF NYOVQHZ. HIRQGR PRFXL ANMRI. Tip: zveřejním zítra ráno, až vstanu, byť si myslím, že je to dostatečně jednoduché Znovu opakuji - pokud vyřešíte všechny 4 úkoly, nedělejte nic. Až do zítřejšího poledne. Příjemnou zábavu . KFL
long Odesláno 28. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2015 Hustý a dobrej nápad. 3 úkoly už mám , ale jedny Seiko také tak jsem zvědav komu pak udělají radost. :-)
travex Odesláno 28. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2015 Jestli budu zítra na příjmu, zkusím štěstí. Pokud v tom není nějaká bota, tak myslím že vyřešeno :-)
Gustaf Odesláno 28. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2015 zkouším a tápu..stromy asi mám...každopádně parádní nápad. s 1. a 4. si lámu hlavu
Lamiczka Odesláno 28. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2015 Pecka, mám to za sebou, díky moc! Hádanky mám moc rád, hlavně to překvápko
KFL Odesláno 29. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2015 Chlapi, pokud pocet respondentu v tomto vlakne odpovida celkovemu poctu soutezicich, bude to dost napinavy . Tip pro ukol c. 4: Nejcastejsi sifra v GeoCachingu.
Jettero Odesláno 29. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2015 No já bych to už měl i bez toho tipu pro čtyřku jen jsem čekal na další instrukce
KFL Odesláno 29. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2015 Poslední instrukce až kolem poledne .
carpaccio Odesláno 29. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2015 Hah... Jsem vstal před hodinkou, posnídal, početl - a ulevilo se mi, že jsem tak blbej, že se nad tím nemusím dýl než 10 sekund zamejšlet. Páč teda to listí bych moh' zkusit tak maximálně vykouřit. Tak ať dělají Seika někomu chytřejšímu a soutěživějšímu radost.
KFL Odesláno 29. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2015 A je tu poledne, čili poslední instrukce. Ze zadání vám měly vyjít celkem 3, resp. 4 odpovědi. Pokud jste to zvládli, dobrá práce. Poslední otázka je tato: Kdo designoval nejlepší auto na světě - BMW M5 z roku 2002? Všech pět odpovědí potom vražte do SZ a od 13:00 dál (ne dříve!) posílejte mým směrem. Pátý z vás s pěti správnými odpověďmi získá Seika pod stromek. V případě, že přijde méně než 5 odpovědí, je vyhraje poslední přijatá zpráva. Vyhodnocení v tomto vlákně během odpoledne. POSLEDNÍ HINT: Primky jsem nikdy neměl a nenosil.
mondeo2 Odesláno 29. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2015 Hah... Jsem vstal před hodinkou, posnídal, početl - a ulevilo se mi, že jsem tak blbej, že se nad tím nemusím dýl než 10 sekund zamejšlet. Páč teda to listí bych moh' zkusit tak maximálně vykouřit. Tak ať dělají Seika někomu chytřejšímu a soutěživějšímu radost. jsem na tom naprosto stejně , takže jsem naprosto v klidu....... Každopádně KFL - smekám jak se říká a vítězi přeji radost z moc hezkých strojů........
Tittus Odesláno 29. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2015 Listí dobrý, hodinky na 1. fotce bych snad odhadl, ale ten kód nedám ani náhodou. Takže ani nebudu hledat designéra bmw
Juraj11 Odesláno 29. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2015 Taky jsem si myslel ze to mam,ale pak jsem byl vyveden z omylu a ptaci hodinky nedavam
Lamiczka Odesláno 29. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2015 Tak to jsem zvedav, jsem myslel, ze ty hodinka mam, no uvidime co napise KFL, ue to ma byt. Juraji jak vis, ze jsi se sekl?
KFL Odesláno 29. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2015 GAME OVER Tak pánové a dámy, končíme. Celkem přišlo 10 odpovědí, což je méně oproti loňsku, ale přičítám to faktu, že třeba Seika nejsou tak oblíbená, anebo proto, že prostě někteří nechtěli soutěžit . Odpovědi: ÚKOL 1: Co mám na ruce za hodinky? Tip: opeřenec napoví Řešení: Opeřenec je OREL, svádělo to tedy k Orlíkům. Ale já Primky nikdy neměl, takže ... OREL napověděl, že by to mohl být přesmyčkou ROLE(x). Nedal nikdo. ÚKOL 2: Jakému stromu patří tyhle listy? Tip: kdo vyhrál hodinky loni? Řešení: Loni hodinky vyhrál LIQID a s Googlem šlo celkem snadno najít Liquidambar, čili ambroň. Trefili téměř všichni. ÚKOL 3: Co je to za strom? Není to javor ani fíkus. Tip: Google podle fotky nic nenajde; latinské iniciály stromu jsou SA. Řešení: se skrývalo pod úkolem č. 4, ale pokud to někdo dal jen tak, gratuluju ÚKOL 4: BQCBIRQ AN GERGV HXBY WR FNFFNSENF NYOVQHZ. HIRQGR PRFXL ANMRI. Tip: Nejčastější šifra v GeoCachingu. Řešení: Šifra ROT13, s online překladačem vyšlo: ODPOVED NA TRETI UKOL JE SASSAFRAS ALBIDUM. UVEDTE CESKY NAZEV. A to už dohledal každý. Dali všichni. ÚKOL 5: Kdo designoval nejlepší auto na světě - BMW M5 z roku 2002? Řešení: Wiki celkem snadno prozradila, že je jím Ulf Weidhase. Dali taktéž všichni. No a protože první úkol nedal nikdo, a zprávy došly takto, beru to jako hotovou věc: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Výhercem se stává Tea, kterémuž tímto upřímně gratuluju! Pošli pak SZ, ať se domluvíme na předávce. Díky všem za účast a hezkou adventní neděli! KFL
Juraj11 Odesláno 29. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2015 Gratuluji výherci a KFL děkuji za super soutěž
Karloss Odesláno 29. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2015 Také gratuluji a díky moc za super soutěž u té jedničky jsem si byl skoro jistý s Omega Constellation Double Eagle, ale přesmyčka mě nenapadla.
Jettero Odesláno 29. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2015 Takže můj Swiss Eagle neuspěl
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.