Beet Odesláno 7. února 2016 Nahlásit Odesláno 7. února 2016 To musíš vidět, na PC je to velký dost a na telefonu můžeš fotku zvětšovat dokud se Ti nezvedne žaludek ... špínu bych sem nedával.A nemá to být nerez? :-) Jak to borec dokázal?
Daemonultimate Odesláno 7. února 2016 Nahlásit Odesláno 7. února 2016 A nemá to být nerez? :-) Jak to borec dokázal?Pamatuješ kauzu: Seiko MM a důlková koroze?
Mikefux Odesláno 7. února 2016 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2016 U AD na webu Altro.cz a v manuálu reznutí při nevhodné péči připouští. Takže je asi všechno v pořádku. Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk
Jörg8X Odesláno 7. února 2016 Nahlásit Odesláno 7. února 2016 Tak i nerez rezne, to se asi bohužel stát může
kupko Odesláno 7. února 2016 Nahlásit Odesláno 7. února 2016 Tak i nerez rezne, to se asi bohužel stát může Tak to je divne ze nerez rezne neznam presne slozeni ale neni to pak nerez bazen ani schudky zabradli a dalsi vecei na koupalistich nerezavi :-)
Mikefux Odesláno 7. února 2016 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2016 Chápu, že by bylo dobrý je opláchnout po koupání ve slané vodě, ale sušit je po každém namočení, to mi přijde na hlavu. Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk
Karol Odesláno 7. února 2016 Nahlásit Odesláno 7. února 2016 ......ono to na tych skx je sposobene len nalepenym častičiek s kvapalin s ktorymi prišli do styku a ktore obsahovali v malom množstve železo, ono sa to v podstate len otrie nejakou pastou a je to dole.......
Daemonultimate Odesláno 7. února 2016 Nahlásit Odesláno 7. února 2016 Neřekl bych, že takhle budou vypadat ta Monstra při běžném používání, těžko říct kde a jak dlouho se válely, byl bych v klidu. Ta fotka s SKX by mě docela zajímala z druhého pohledu, je to v místě, kde dosedá korunka na pouzdro a jestli není spíš problém v ní. Těžko soudit, ale když vidim ty fotky, tak zpracování nic moc a možná ani ten materiál.
ivan613 Odesláno 7. února 2016 Nahlásit Odesláno 7. února 2016 Čo sa týka korózie na nerezi tak nie každá nerez znáša morskú vodu.U nás v práci vyrábame veci pre potápačov rebreathery náustky a ďaľšie veci.V podstate nerez ktorá by stabilne odolávala morskej vode je problém.My používame AiSi 316 je to jedna z tých odolných.Problém je že nieje vhodná na dekoratívne účeli.Nedá sa moc rozleštiť.
Xenomorfus Odesláno 7. února 2016 Nahlásit Odesláno 7. února 2016 (upraveno) Co se tyce nerezovych - korozivzdornych oceli, tak je to pomerne obsahla tematika. Na netu jiste naleznete spoustu sahodlouhych materialu. Jen pro obecne info:- korozivzdorna (nerezova) ocel je sice vuci korozi odolna, nikoliv vsak zcela imunni- je to stale slitina zeleza, vysoce legovana. dulezity je predevsim podil chromu- korozivzdornost je zpusobena vrchni - pasivni vrstvou (diky oxidu chromu)- pokud dojde k naruseni vrchni vrstvy muze dojit ke vzniku koroze- faktory ovlivnujici naruseni pasivni vrstvy jsou ruzne, namatkou pro hodinkare muze byt: zamezeni pristupu kysliku k povrchu (mechanicky (kus malty, samolepici folie) ci chemicky (morska sul)), pusobeni chemickych latek (zmena pH, chloridy), kontakt s beznou oceli, zelezem (ulpělé piliny po brouseni apod)- odstraneni koroze lze chemicky ci mechanicky a pak je dulezite osetrit vhodne povrch, aby doslo k opetovnemu vzniku pasivni vrstvy Edit: preblemc. Upraveno 7. února 2016 uživatelem Xenomorfus
Návštěvník Mitak Odesláno 7. února 2016 Nahlásit Odesláno 7. února 2016 SKX mám, ke konci týdne zkusím udělat analýzu složení. Ale zatím jsem neviděl hodinky, které by byly z horší oceli než 316 (Cr/Ni/Mo 18/12/2%).
Daemonultimate Odesláno 8. února 2016 Nahlásit Odesláno 8. února 2016 SKX mám, ke konci týdne zkusím udělat analýzu složení. Ale zatím jsem neviděl hodinky, které by byly z horší oceli než 316 (Cr/Ni/Mo 18/12/2%).Super, moc se těším, chrom a nikl bejt musí, ale když je ho moc, mám na ruce druhej den rudej šlic, což se mi u značek co jedou na fóru ještě nestalo.
Návštěvník Mitak Odesláno 8. února 2016 Nahlásit Odesláno 8. února 2016 Rolex má ocel Cr/Ni 25/20. To ti něco dělá? Nerez bez niklu není žádná nerez.
Hasňa Odesláno 8. února 2016 Nahlásit Odesláno 8. února 2016 ..... Nerez bez niklu není žádná nerez. Coz je samozrejme hovadina.
Návštěvník Mitak Odesláno 8. února 2016 Nahlásit Odesláno 8. února 2016 Ale prosím tě. Zkus to podložit nějakýma argumentama. Ocel s chromem bez niklu prostě časem zrezne.
Daemonultimate Odesláno 8. února 2016 Nahlásit Odesláno 8. února 2016 Rolex má ocel Cr/Ni 25/20. To ti něco dělá? Nerez bez niklu není žádná nerez. Složení 904, která mi nic nedělá, ale dýl jak den jsem rolády na ruce ani neměl ... ale den většinou stačí. Jinak by bylo docela zábavný mít alergii na Rolex ocel stejně jako na materiál použitej u různejch šuntů. Fe, <0.02% C, 19-23% Cr, 23-28% Ni, 4-5% Mo, <2.0% Mn, <1.0% Si, <0.045% P, <0.035% S, 1.0-2.0% Cu
Hasňa Odesláno 8. února 2016 Nahlásit Odesláno 8. února 2016 (upraveno) .... Ocel s chromem bez niklu prostě časem zrezne. Coz je samozrejme (tedy v beznem "hodinkovem" prostredi a s chromem ca nad 11 %) hovadina. Upraveno 8. února 2016 uživatelem Hasňa
Návštěvník Mitak Odesláno 8. února 2016 Nahlásit Odesláno 8. února 2016 Myslím, že to oba příliš zjednodušujeme, ale pokud vezme nějakou běžnou martenzitickou ocel s Cr 12% a C 1%, což je většina levných nožů s nápisem stainless steel a dám tento nůž do myčky, tak na něm po vytáhnutí z myčky často nacházím rezavé body. Samozřejmě existují i oceli s chromem 30% a minimálním uhlíkem, které nereznou, ale to jsou speciální oceli, se kterýma se běžný člověk u běžných nerezových výrobků v 99,99% prostě nesetká.
Návštěvník Mitak Odesláno 8. února 2016 Nahlásit Odesláno 8. února 2016 Coz je samozrejme (tedy v beznem "hodinkovem" prostredi a s chromem ca nad 11 %) hovadina.Sorry, nebavil jsem se o hodinkách, ale o nerezi obecně. Pokud jsem nějaké nerezové hodinky zkoušel měřákem, tak to byla prakticky vždycky 316 s vyjímkou Rolexu a Rada.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se