aprofil Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Můžete mi vysvětlit, jakou to má logiku, že Seiko prakticky do všech hodinek nacpe datumovku a v horším případě i den? Kdo to kdy potřeboval? Co se týče data, tak pokud ho denně nenastavuju, nemůžu se na něj spoléhat, pokud nastavuju, tak si to pak pamatuju a už se na něj na hodinky dívat nepotřebuju. O dni ani nemluvě, nedokážu si představit, kolik bych toho musel vypít, abych nevěděl, jaký je den. Kdyby alespoň dělali dvě verze, tak jako třeba Rolex (submariner date nodate), ale ne, oni to prostě narvou snad všude a kdo chce hodinky jako ukazatel času, bez zbytečných nesmyslů, má smůlu. Nejvíce se mi to "líbí" na diverech, tam to má opravdu "logiku", takový potápěč si pod vodou jistě potřebuje ověřovat, kolikátého je a jestli je úterý nebo sobota http://www.chrono24.com/en/seiko/scuba-divers-200m-day-date-automatic-42mm--id3102118.htm praktičnost nadevše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 (upraveno) A proč tam vlastně rvou čas, když ho má každý na mobilu? Co se týká modelů "no date" tak i těch má Seiko dost. Jinak datum se obvykle nastavuje jednou měsíčně (případně jednou za rok, za čtyři roky, vůbec..) a den v týdnu jaksi u jdoucích hodinek korekci nepotřebuje vůbec - pořád jdou stejně za sebou... Upraveno 24. ledna 2016 uživatelem gougy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aprofil Odesláno 24. ledna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 (upraveno) Protože 1)funkcí hodinek je ukazovat čas, bez něj by to nebyly hodinky, ale náramek 2)vytahovat mobil z kapsy je mnohem komplikovanější, než podívat se na zápěstí (když mám např špinavé ruce při práci, na mobil sahat nechci) 3)informace ohledně času je užitečná, na rozdíl od informace, jaký je den, já třeba vím, že je neděle, hodinky k tomu netřeba má jich dost? Že jsem na ně při projíždění chrono24 prakticky nenarazil? schválně, najdi mi tam pěkné divery bez data, popřípadě grand seiko, třeba takové http://www.chrono24.com/en/seiko/grand-seiko-spring-drive-divers-200m--id4005294.htm Nezáleží na tom, jak často se teoreticky nastavuje, člověk to musí ověřovat, jinak nemá jistotu, že je správné (co když se hodinky zastavily? co když byl přestupný rok? co když to místo 31 počítalo s 30 dny a naopak?) Mám hodinky s ukazatelem data, snad nikdy jsem se jím neřídil, nenastavoval, je tam pro mě naprosto zbytečný... Upraveno 24. ledna 2016 uživatelem aprofil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Protože bez toho je to holota, jak felda bez výbavy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 (upraveno) A vidis, ja mam day/date rad, jelikoz makam cik-cak, tak se v tom nekdy ztracim co je za den. Holt kazdy nemaka po-pa od 07:30-15:30. Pro mne uzitecna funkce . Upraveno 24. ledna 2016 uživatelem tano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Seiko hodinky tě informují kolik je hodin,kolikátého a jaký je den a to vše na souši i pod vodou.Vše moc praktické.Jestli je tohle problém tak je to probém tvůj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Ja bych se ani na ten cas nespolehal, protoze se o nej musis starat, zvlaste na mechanikach Nejvtipnejsi ale je, ze divery ve skutecnosti maloktery potapec pod vodou pouziva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misoo Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Si to prelep lepiacou paskou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Vona je dneska neděle? Dík, musím večer vyndat popelnici Datumka je jedna z nejb?žn?jších a nejužitečnějších komplikací, se stim smiř. Že je bohužel často zabijákem čistého designu, o tom žádná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Ja teda cumim na datum castejc, nez na cas. Den mit taky nemusim.. Jo a supr je tejden v roce, ale to ma malokdo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sedlin Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 nemůžeme Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Můžete mi vysvětlit, jakou to má logiku, že Seiko prakticky do všech hodinek nacpe datumovku a v horším případě i den? Kdo to kdy potřeboval? Co se týče data, tak pokud ho denně nenastavuju, nemůžu se na něj spoléhat, ..Čoveče, u všech hodinek, co jsem měl, stačilo datum upravit jednou za dva měsíce, když zrovna měsíc neměl 31 dní. Ale jestli Tvoje hodinky vyžadují denní nastavování, je s nima asi něco špatně :-)Co se týče dne v týdnu, tak ten se nemusí nastavovat vůbec, takže tady už vůbec netuším, co Ti vadí.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza1 Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 No a co třeba když vypisuješ u zákazníka nějaký formuláře? Já teda osobně zas moc nekoukám do kalendáře, natož abych si to pamatoval celý den. Prostě kouknu na hodinky a hned vím kolikátého je ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Vždycky me fascinuje, co za blbost jsou sem schopny lidi napsat. A vždycky me to překvapí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
habadej Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Já skoro nikdy nevím kolikátýho vlastně je. Prostě už ve svým věku nejsem schopen tu informaci udržet v hlavě. Vlastně ani bez hodinek nevím kolik je hodin. Takže jsem rád, že tyto informace najdu na hodinkách. Jaký je den, to je zajímavý, dokážu vetšinou trefit i bez hodinek. Asi podle vlastního rozpoložení. V pondělí a úterý bejvám vetšinou nasranej, ve středu apatyckej, ve čtvrtek už je to lepší a v pátek mívám většinou dobrou náladu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Jak to tak procitam, mam to podobne jako vetsina z vas, ze na datum kouknu fakt denne (kdo si to ma pamatovat, kdyz se kazdy den meni) a den v tydnu vyuziju obcas taky. Je fakt, ze u urciteho provedeni hodinek muze mit okenko nebo dve navic v cifru "rusivy" charakter,ale to muze mit treba i vterinovka, cislicove indexy a ja nevim co jeste. Kazdemu se zkratka libi neco jineho, ale ze bych byl vylozene proti umistovani dne a data do hodinek, to v zadnem pripade. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Tvl,to je zase vlakno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav5 Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Ja mám Seika s dňom a dátumom a vyhovuje mi to, kto si to nepraje,tak si kúpi model bez... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiak Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Ja mam opacny problem, preco je day/date hodiniek tak malo. Okrem Seiko a Orient je to dost bieda. Rad by som nejaku strednu triedu a tam je vyber znacne obmedzeny :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Vždycky me fascinuje, co za blbost jsou sem schopny lidi napsat. A vždycky me to překvapí. Tvl,to je zase vlakno...Nevíte, zda nejsou v posledních dnech nějaké erupce na slunci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se