Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Téma tu zřejmě někde je, ale nepodařilo se mi jej dohledat. Můj konkrétní dotaz směřuje na vodotěsné a potápěčské hodinky od značky Seiko.

Na WUS jsem se dočetl, že všechny modely s vlnou na dýnku splňují nároky na potápěčské hodinky (ISO 6425).

IMG_4093.JPG

Ale napadá mě, nejedná se spíše o splnění normy pro vodotěsné hodinky ISO 2281, protože na některých hodinkách vlnu doplňuje symbol magnetu ve tvaru podkovy. Jak víme, antimagnetismus je jednou z podmínek pro hodinky označované jako potápěčské. Tato podkova zaručuje bezpečných 5 cm od zdroje magnetického pole v běžných domácích přístrojích.

114.JPG

Toto téma mi v poslední době stále vrtalo hlavou, tak přináším odpovědi:

Potapěčské hodinky značky Seiko s vlnou a bez symbolu podkovy:

odolávají magnetickému poli do 1600 A/m, hodnota pro většinu běžných hodinek

Hodinky se symbolem magnetu ve tvaru podkovy s jednou čárkou:

4800 A/m, hodinky odolají magnetickému poli spotřebičů pro domácnost až do vzdálenosti 5 cm od zdroje

Hodinky se symbolem magnetu ve tvaru podkovy s dvěma čárkami:

16000 A/m, hodinky se mohou přiblížit ke zdroji magnetického pole v domácím spotřebiči až na 1 cm.

ISO 6425 zahrnuje ISO 764, které upravuje problematiku odolnosti proti magnetickému poli u potápěčských hodinek. Vyžaduje umístění hodinek do magnetického pole o intenzitě 4.800 A/m (počet Ampérů na metr) podél tří různých os na dobu jedné minuty. Hodinky si musí zachovat přesnost v rozmezí +/- 30 sekund za den, měřeno před a po zkoušce. Tak například, pokud hodinky dělaly 12 sekund za den před testem a 40 sekund poté, test splnily.

Podle těchto informací jasně vidíme, že hodinky s vlnou na dýnku jsou vodotěsné hodinky. Opravdové potápěčské hodinky značky Seiko by měly mít vlnu i symbol podkovy (v zahraničí označovaný jako písmeno U) s jednou čárkou.

A teď poprosím majitele Seiko hodinek s vlnou, máte či nemáte a na jakých hodinkách symboly magnetu? Díky za odpovědi.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
  • Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Seiko Sawtooth - 7N36-0AF0 - bez symbolu

Seiko silver Sumo LE - 6R15-0250 - bez symbolu

Díky JaRooNe, to mě docela překvapuje, u těchto modelů jsem myslel, že tam podkova s jednou čárou (lepší pojmenování mě nenapadlo) bude. U SKX a Monster ne.

Tak teď mám zase zmatek, dodržuje samo Seiko svoje vlastní značení?  :)))

SKZ325K1

jsou označeny podkovou s čárkou do 4.800 A/m

111.JPG  

114.JPG

Odesláno

U Sawtoothu jsem to nečekal. Přece jen je to model, který se už hezkých pár let nevyrábí a navíc jsou to baterkáče.

Ale u nových Sum mě to fakt překvapilo...

Odesláno

Teď na rychlovku koukám na SBDX001 (MM300) a nic..což mě taktéž překvapuje

( fotky Google)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Seiko baby tuny srp 653 bez symbolu. jsou tam jen pismena ac v obdelnicku

Ještě zjistit co znamenají :)

Teď na rychlovku koukám na SBDX001 (MM300) a nic..což mě taktéž překvapuje

( fotky Google)

To bych také nečekal.

Seiko SRP563 - 4R36-03M0 - symbol mají

A dokonce s průhledem!!! Damasko s in-house právě padlo :)))

Seiko Orange Monster SRP309K1 symbol magnetu s jednou čárkou.

Tak to bych nečekal, super.

Nová Monstra mají podkovu, to je dobrá informace, já tušil, že to nebude jen o extra drahejch hodinkách :)

Odesláno (upraveno)

Teď ještě co nový želvy? Tam si tipnu, že nemají, vycházejí z SKX a v tom případě ztrácí na Monstra. To jsou mi věci.

Docela by bylo zajímavý zjistit od kdy Seiko tohle značení používá, nevíte někdo?

Odesláno

Kluci ať je v tom ještě větší nepořádek, i Seiko SARB 033 podkovu mají  :-) 

tak když uz oblekovky, tak moje starší SCVS003 (předchůdce SRAB033) podkovu nemají. Přitom pouzdro i strojek je stejný

Odesláno

To si musíš,koupit pořádné hodinky Ty Jaryne  :lol2:

Bohušu neser, nebo se rozjedu na Moravu a pokud nezapomenu zabrzdit, tak ti dám (respektive SI DÁME) do držky :D

Odesláno (upraveno)

Nevím, jak nové želvy, ale na starých ani fňuk :)

Je otázka, od kdy se tím vlastně začali zabývat, tyhle kousky už stejně nepatřej běžně na ruku :)

Tak zatím to vypadá, že symbol vlny je pro vodotěsné hodinky doporučené k používání pod vodou a symbol magnetu pro hodinky antimagnetické bez vztahu k ISO 6425. A vlna i magnet budou pravý potápěči :))) ... jen myšlenkovej pochod, nic víc. Opravdu mě zaujaky ty antimagnetický hodinky s průhledem, super.

Odesláno

a dám ještě dvě fotky

Seiko Monster SBDC025 - stroj 6R15 - bez podkovy

S-SBDC025_f_1024x1024.jpg?v=1417047538

Seiko Transocean SBDC045 - stroj 6R15 - Halliburton limitka - bez podkovy

S-SBCD045_g_1024x1024.jpg?v=1455001404

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...