Návštěvník Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Moje první a poslední Festiny byly tyhle, koupil jsem je kdysi, už nevím jak dávno tomu nazad jen proto, že tehdy žluté hodinky nikdo nechtěl a tak byle slevněné z 8tis na 3,5. Byly to díky té ochraně sklíčka pracovní hodinky a musím říct, že jsem je měl rád. Chrono bylo tehdy na mě složitý jak cukrovar, ale jak již zde bylo řečeno, v té době čím víc tlačítek a čím víc ručiček, tím víc hodinky.Prodal jsem je, protože se mi zdály malé, 40mm , a dnes bych je třeba na kolo bral.Mám u tebe rád, že jsi konzistentní člověk. Vkus máš stále stejný
JaRooN Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Za všechno mluví trh. Nejen ten ve velkém třeba na eBay, ale i ten v malém tady u nás. Už jsem tady četl nespočet inzerátů - "Sháním PRIM (Poljot, Seiko, jinou značku si dosaďte sami)".Ale nikdy jsem tady nečetl inzerát - "Sháním Festina". Prosím nechytat za slovíčka, pokud se tady jeden jediný v minulosti objevil, tak to bude ta výjimka, co potvrzuje pravidlo Prostě jsou to low endy, které si hrají na to, že jsou o něco výše a všichni to vědí. Abych nebyl obviněn z předpojatosti - sám jeden kousek vlastním - TDF 2005 - nosil jsem ho rád a nechám si ho kvůli hezkým vzpomínkám a nostalgii.
Mornix Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Ad nekvalita Festin: Chtělo by to znát nějaké oficiální statistiky reklamovatelnosti, protože při tom množství prodaných kusů se těch stížností na kvalitu automaticky objeví víc. Spokojený zákazník se většinou nevyjadřuje.Dále v nízké cenové hladině, kde se velká část produkce Festiny pohybuje, se na kvalitu prostě takové nároky klást nemohou. Kvalitní materiály, testování a kontrola kvality, to vše něco stojí.Festina nabízí cenově dostupné modely a při tom se nedá jednoduše onálepovat jako nějaká fashion rychlokvaška. Možná také proto Festina spoustu lidí provokuje.
Pavelpu27 Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Tak se taky zapojím a hned na začátku řeknu, že zdejší averzi k téhle značce taky úplně nechápu. Vůbec ci nemyslím, že si Festina hraje na něco, co není. Je to prostě značka, která vyrábí širokou škálu hodinek, některé jsou designově v pohodě, nekteré jsou přeplácané a hnusné. Ale tak to přece mají skoro všichni! Casio a jejich Edifice, Seiko s Velaturou apod. A jestli chtějí za většinu produkce 3-4 tisíce, tak mi to nepřijde úplně mimo mísu a učitě se nesnaží profilovat, jako luxusní značka. Zkrátka - jestli někdo chce výrazné velké robustní hodinky, tak Festina mu má co nabídnout. A šestnáctiletej kluk prostě oblekovky a ani nenápadné potápky nosit nebude a než mu kupovat Diesely, tak tady je podle mě Festina celkem OK.
Maxel Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Casio - nejsou hodinky, ale digitálky, staré komunistické digitálky v novém. To je nesmysl vzít si je třeba do společnosti, Casio jsou levné, protože levně vypadají. Festina má široký výběr hodinek a každý si může vybrat. Pokud ale máte doma Rolexky, Omegy atd., tak chápu že o Festiny nezavadíte. Větší kktinu jsem tu dlouho nečetl. Casio umí u pěkné hodinky, které bych se do společnosti rozhodně vzít nebál.Např. řada Oceanus: http://www.seiyajapan.com/collections/casio/products/ocw-s100-1ajf Sice bych si je za ty prachy nejspíš nekoupil, ale to už je zas na jinou debatu.
JAJA Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Protože jsou to škaredé, nevkusné a nekvalitní m.dky, jako ty žluté o pár příspěvků výše. Myslím, že za pár tisíc se dají koupit slušné Seika apod.
habadej Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Onehdá jsem byl v hospodě. Měl jsem na sobě čerstvě koupený bondovky. Těšil jsem se, jak v putice mezi kámošema zaperlím, ale co čert nechtěl, jeden z kámošů si koupil zrovna Festiny, nějaké TDF. Byly pěkně barevný a veliký, to musím uznat. Úplně mě v tý hospodě roznes na kopytech. Strhnul na sebe veškerou pozornost. Mě nezbylo nic jinýho, než si dát něco na uklidnění. Vždycky mi byly Festiny nesympatický, ale od tý doby je nesnáším!
Návštěvník km.kmk Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Mám u tebe rád, že jsi konzistentní člověk. Vkus máš stále stejnýTo má člověk za to, že se votevre. .. :-)
xcmaniax Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Onehdá jsem byl v hospodě. Měl jsem na sobě čerstvě koupený bondovky. Těšil jsem se, jak v putice mezi kámošema zaperlím, ale co čert nechtěl, jeden z kámošů si koupil zrovna Festiny, nějaké TDF. Byly pěkně barevný a veliký, to musím uznat. Úplně mě v tý hospodě roznes na kopytech. Strhnul na sebe veškerou pozornost. Mě nezbylo nic jinýho, než si dát něco na uklidnění. Vždycky mi byly Festiny nesympatický, ale od tý doby je nesnáším! :-D Dobrá story hehe. Tohle považuju za největší plus svých expů, nikdo se o to nestará, nikomu to nic moc neřiká a hlavně nikam nekřičím do světa co mám na ruce za hodinky:-)
tano Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Casio - nejsou hodinky, ale digitálky, staré komunistické digitálky v novém. To je nesmysl vzít si je třeba do společnosti, Casio jsou levné, protože levně vypadají. Festina má široký výběr hodinek a každý si může vybrat. Pokud ale máte doma Rolexky, Omegy atd., tak chápu že o Festiny nezavadíte.Maxel:Větší kktinu jsem tu dlouho nečetl. Casio umí u pěkné hodinky, které bych se do společnosti rozhodně vzít nebál. Např. řada Oceanus: http://www.seiyajapa...s/ocw-s100-1ajf Tak se clenem Maxel musim jen souhlasit, hanit Casio a vyzdvihovat takovej fast food jako je Festina? Se musim fakt smat .
kuncák7 Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Pokud si ještě pamatuji dobře, tak úplně na začátku se Festina chlubila i tím, že je to švýcarská značka. Poté vyplulo na povrch, že se montuje ve španělsku a se švýcarskem v době, kdy se sem začala masově dovážet, neměla již nic společnýho.Jako milovník ( ani omylem znalec ) hodinek prostě tvrdím, že kdo má hodinky rád, z okouzlení alá Festina rychle vyroste. Nebudu je odsuzovat, ale myslím si o nic, po zkušenostech co s nima mám, svoje ( myslím si to i o značce Seiko a NATO strapech- zde je to jen subjektivní pocit ).
Mornix Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Protože jsou to škaredé, nevkusné a nekvalitní m.dky, jako ty žluté o pár příspěvků výše. Myslím, že za pár tisíc se dají koupit slušné Seika apod. Kdyby ses pořádně podíval na jejich nabídku, tak bys tam našel řadu hezkých modelů. Konkrétně u Seika bych si hodinky do 5K nevybral. Naopak u Festiny bych pár kandidátů našel.
Tondaa73 Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Větší kktinu jsem tu dlouho nečetl. Casio umí u pěkné hodinky, které bych se do společnosti rozhodně vzít nebál.Např. řada Oceanus: http://www.seiyajapan.com/collections/casio/products/ocw-s100-1ajf Sice bych si je za ty prachy nejspíš nekoupil, ale to už je zas na jinou debatu. Maxel:Větší kktinu jsem tu dlouho nečetl. Casio umí u pěkné hodinky, které bych se do společnosti rozhodně vzít nebál. Např. řada Oceanus: http://www.seiyajapa...s/ocw-s100-1ajf Tak se clenem Maxel musim jen souhlasit, hanit Casio a vyzdvihovat takovej fast food jako je Festina? Se musim fakt smat .Jo. Kde to mám podškrábnout ?
Sphinxx Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Takže k hodinkám Festina tu mám jednu příhodu....Výměnu jsem prováděl v Koskomu. Obsluha mi řekla pár zajímavých informací, hodinky Festina jako mám já byly kvalitní (model z roku 2003), ale dnešní modely již kvalitní nejsou .... Tomu říkám profesionalita . Na to, že jich mají plnou výlohu dobrý přístup . Casio - nejsou hodinky, ale digitálky, staré komunistické digitálky v novém. To je nesmysl vzít si je třeba do společnosti, Casio jsou levné, protože levně vypadají. Festina má široký výběr hodinek a každý si může vybrat. Pokud ale máte doma Rolexky, Omegy atd., tak chápu že o Festiny nezavadíte.To mě pobavilo tak, že dnes ani nepolezu do vlákna Humor . Tohle nemůžeš myslet vážně .
Frostie Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Maxel:Větší kktinu jsem tu dlouho nečetl. Casio umí u pěkné hodinky, které bych se do společnosti rozhodně vzít nebál. Např. řada Oceanus: http://www.seiyajapa...s/ocw-s100-1ajf Tak se clenem Maxel musim jen souhlasit, hanit Casio a vyzdvihovat takovej fast food jako je Festina? Se musim fakt smat .Já také ne, protože Casio má dle mého pro každého něco a cenové rozpětí cca od 300 Kč za MQ24 až po cca 65.000. Navíc v různých designech a materiálech, od levného plastu až po tvrzený titan se safirem. Doporučuji členovi Krakra se řádně ponořit do studia fóra, katalogů, internetu a pod. a chvíli šetřit slova...
Sphinxx Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Protože jsou to škaredé, nevkusné a nekvalitní m.dky, jako ty žluté o pár příspěvků výše. Myslím, že za pár tisíc se dají koupit slušné Seika apod.No jo, ale Seiko neudělá za ty prachy tolik parády a obdivu, jako Festina .
JAJA Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 :lol2:To máš pravdu. Festina a Diesel jsou do top, aby člověk udělal v hospodě dojem...
krakra Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Větší kktinu jsem tu dlouho nečetl. Casio umí u pěkné hodinky, které bych se do společnosti rozhodně vzít nebál.Např. řada Oceanus: http://www.seiyajapan.com/collections/casio/products/ocw-s100-1ajf Sice bych si je za ty prachy nejspíš nekoupil, ale to už je zas na jinou debatu.Samozřejmě že je to přehnané (ty digitálky), nicméně ten design je takový "digitálkový". To že dělají hodinky jako jsou v tom vašem odkazu na tom nic nemění.
kuncák7 Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 Kdyby ses pořádně podíval na jejich nabídku, tak bys tam našel řadu hezkých modelů. Konkrétně u Seika bych si hodinky do 5K nevybral. Naopak u Festiny bych pár kandidátů našel.U seika najdu taky pár kvalitních kousků do 5 tis.. Každopádně, když tedy porovnáváš pohon na baterii s vlastním kalibrem automatu.
Sphinxx Odesláno 25. února 2016 Nahlásit Odesláno 25. února 2016 No tady kolega habadej je toho přímým důkazem, štamgasty nezajímá nějaká průměrná Omega, Festina to má zmáknuté úplně jinak, ta musí ohromit, rozumíš? Pokud bych to mě přirovnat k autům, tak Omega je takový Superb, ale Festina to je Cadillac Escalade na 22' . Myšleno samozřejmě s nadsázkou . Jinak pokud jde o ty jejich modely, tak tady se v průměrně lepším hodinářství z ulice v 90' nedalo sehnat nic moc lepšího a co si tak pamatuji, tak Festina to tady opravdu válcovala bájnou pohádkou o švýcarských hodinkách a docela dlouho jim to vycházelo. Ale paradoxně i podle toho, co tady čtu, tak modely kolem roku 2000 slouží dodnes, takže je vidět, že to tak špatné nebylo. Ale doba se mění a s kvalitou to jde u některých značek z kopce.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.