Přejít na obsah

Festina - proč stojí za... ?

odjinud

Doporučené příspěvky

Odesláno

Podle některých reakcí je údajně lepší kup než Festina, to by mě zajímalo o co jde? - hodinky od vietnamců?

Ach jo, tohle vlákno bude díky tobě asi věčné ( nebo to nějakýho moda bude nudit a zamkne to ).

Na tohle moudro si prosím přišel jak?

• Odpovědi 287
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

A abych nebyl úplně mimo- v této "cenovce" - orient, seiko ( automat ). To mě jako hodinky od vietnamců nepřijde.

Odesláno

No to jsem chtěl přesně říct tím příspěvkem, jednou to prodávají, hrajou si největší hodináštví a měli by si držet trošku odstup. Já být majitel/vedoucí a zjistit, že se tohle dostalo k zákazníkovi přesto, že tuto značku mám v zastoupení, tak bych udělal pěkné dusno. Já neříkám, že by měli tu značku vynášet do nebes, především, když je tam jen jako doplněk a mají tam daleko lepší a hlavně hodinářské značky, ale jsou věci, které zákazníkovi z pozice zástupce značky prostě říct nemůžeš. Já bych to asi zařadil do toho jejich fashion store, protože to podle mého názoru stojí vedle legendárních značek typu Seiko či bolševických Casií za 65.000 Kčs. 

Je mi to jasné... ;) na druhou stranu je to "selhání" jedince, kterej upřednostnil lidský přístup před tím proferisonálním, no.. :D

Odesláno

Tomu říkám profesionalita :D . Na to, že jich mají plnou výlohu dobrý přístup :D.

To mě pobavilo tak, že dnes ani nepolezu do vlákna Humor :lol2: .

Tohle nemůžeš myslet vážně :) .

Proč by to neřekl, když to je asi pravda, přece nebude lhát. A co se týče profesionality, tak to řekl také proto, aby mi udělal radost - že mám dobré hodinky :mobile:    (oproti těm dnešním Festinám).

Odesláno

A abych nebyl úplně mimo- v této "cenovce" - orient, seiko ( automat ). To mě jako hodinky od vietnamců nepřijde.

Orient je stejná lepší cena a vyšší kvalita? - není to náhodou to samé.

Každý ať si vybere to co chce.

Odesláno

Hoši, možná bychom se mohli taky podívat na věc z pohledu člověka, který automat určitě nechce. Třeba proto, že hodinky nenosí denně, nebo je střídá a chce hodinky na určitou příležitost. Pak, pokud nemá winder, je automat spíš k vzteku.

Takže když se podíváme jen na quartz v ceně kolem 3-4 tisíc, tak tady nevidím velký rozdíl ve stejně drahých Casiech, Lorusech, Timexech a třeba Festinách. Prostě když se to někomu líbí, tak proč to hned házet do koše?

Odesláno

Je mi to jasné... ;) na druhou stranu je to "selhání" jedince, kterej upřednostnil lidský přístup před tím proferisonálním, no.. :D

Stane se, selhal lidský faktor :D .

Proč by to neřekl, když to je asi pravda, přece nebude lhát. A co se týče profesionality, tak to řekl také proto, aby mi udělal radost - že mám dobré hodinky :mobile:    (oproti těm dnešním Festinám).

Někdy je lepší neříkat nic, především v tomhle případě, kdy tu značku vědomě zastupuju :).

Oni by měli především prodávat hodinky, jako profesionálové a ne potěšit ego zákazníka, což v tomto případě prošlo :D . Mimochodem, já mám pocit, že se nacházím "jednou rukou" ve vlákně HUMOR, takže to beru s rezervou :) .

Tady už chybí jenom Jirka Luděra, od kterého bych okamžitě dostal hlavičku za chválu Casií :lol2: :lol2: :lol2: .

Odesláno

Rikal jsem, at tu zumpu o zumpe zavrete :lol2: Ja vedel, ze se to tady zvrtne v prezentaci blabolu, obhajob tohodle srotu a perel, typu " pokud nemá winder, je automat spíš k vzteku" :lol2:

Odesláno

Někdy je lepší neříkat nic, především v tomhle případě, kdy tu značku vědomě zastupuju :).

Oni by měli především prodávat hodinky, jako profesionálové a ne potěšit ego zákazníka, což v tomto případě prošlo :D . Mimochodem, já mám pocit, že se nacházím "jednou rukou" ve vlákně HUMOR, takže to beru s rezervou :) .

Tady už chybí jenom Jirka Luděra, od kterého bych okamžitě dostal hlavičku za chválu Casií :lol2: :lol2: :lol2: .

A hlavně, Luděra Jiří by trval na zálesáckých chrono. Přes to nejede vlak...
Odesláno

Hoši, možná bychom se mohli taky podívat na věc z pohledu člověka, který automat určitě nechce. Třeba proto, že hodinky nenosí denně, nebo je střídá a chce hodinky na určitou příležitost. Pak, pokud nemá winder, je automat spíš k vzteku.

Čím jsem starší, tím víc mi automat vadí. V mé sbírce nemůže chybět, ale jen proto, že mám tu mechaniku rád, to se týká i manuálního nátahu, vadí mi to neustále ladění data, času a podobně. Ale teď primárně nosím baterky. Konkrétně Seiko Sawtooth (díky Jarovi a Tondovi :D), G-Shock Mudmaster, G-Shock Rangeman, Breitling Aerospace. Většina nad baterkou ohrnuje nos, ale má to hodně do sebe - přijdu, vezmu na ruku a fičím, bezúdržbová záležitost. Ale tady je proti baterce všeobecný odpor, viděl jsem to teď na nedávno prodávaných Alpinách. Asi k tomu musíme každý dospět.

Franto, tak se přiznej, že tu máš double nick :D .

Odesláno

Zřejmě to bylo ve středu...Třetí den bývá vždy kritický a selhává lidský faktor.. :D

Odesláno

Většinu Casií (rozhodně ty, který si vybavím když se řekne Casio a když zapomenu na "Festina-like" řadu Edifice) bych si dneska taky nekoupil, i když jsem na nich vyrůstal (většinou jednoduchej analogovej ciferník s malým digi displejem) a přišly mi tehdy super. Když se na ně kouknu dneska, přijde mi, že jejich designéři se s tím prostě nepářou - forma je diktovaná funkcí a "zbytečně" si nepřidělávaj práci. Pro člověka, kterej chce levný hodinky, který budou sloužit, a nezajímá ho moc navíc, za ty prachy (i pod tisícovku) OK. (pomíjím teď G-shocky a podobný řady, kde ta funkčnost je taková, že jí můžou zaujmout i někoho, kdo má hodinky rád, i když to o designu podřízenýmu funkci tam imho platí taky). 

U Festiny mám naopak dojem, že se designéři snažej udělat za každou cenu silnej první dojem, a až pak vymejšlej, jakou kterýmu prvku dát funkci nebo ho musej nechat úplně bez funkce. Viz třeba jejich obliba ručičkovejch day/date připomínající na první pohled chrono a podobně, což mimo jejich hodinky nejčastějc vídám na fejcích a čínským rádobyluxusu, spousty ozdobnejch prvků, který se navzájem vizuálně tlučou, neotočný lunety s vroubkováním pro snazší úchop při otáčení a tak. A když už se donutěj udělat hodinky jednoduchý, kde skoro nic neruší (překvapilo mě to, ale pár jsem jich teď opravdu viděl, když jsem si je vyhledal), zabijou to aspoň příliš výrazným logem a nápisem.

Odesláno

Zřejmě to bylo ve středu...Třetí den bývá vždy kritický a selhává lidský faktor.. :D

"proč když selže lidský faktor za to muzu zrovna já?"

Homer Simpson

Odesláno

Orient je stejná lepší cena a vyšší kvalita? - není to náhodou to samé.

Každý ať si vybere to co chce.

Jestli považuješ quartz strojek z číny za stejnou kvalitu jako japonskej automatickej kalibr, tak to opravdu nechám na každém zde, ať se rozhodne, co si koupí. 

Odesláno

Já jsem dostal před víc jak 10ti lety k promoci Festiny a stále jsou plně funkční a v pěkném stavu a rozhodně se není za co stydět. Jsou to hranaté oblekové chrona s lehce perleťovým cifrem (velikostně a typově asi jako Reverso cca 42 x30) - foto nemám. Původně jsem chtěl Tissoty do cca 10 tis. a v Koscomu nás borec  přesvědčil, že Festiny za 4,5tis jsou lepší volba než Tissoty za 8tis Kč (v tehdejších cenách). Ale nevím jestli to stále platí, jak se tak dívám na jejich modely.

Odesláno

Já jsem dostal před víc jak 10ti lety k promoci Festiny a stále jsou plně funkční a v pěkném stavu a rozhodně se není za co stydět. Jsou to hranaté oblekové chrona s lehce perleťovým cifrem (velikostně a typově asi jako Reverso cca 42 x30) - foto nemám. Původně jsem chtěl Tissoty do cca 10 tis. a v Koscomu nás borec  přesvědčil, že Festiny za 4,5tis jsou lepší volba než Tissoty za 8tis Kč (v tehdejších cenách). Ale nevím jestli to stále platí, jak se tak dívám na jejich modely.

Jasně, Festiny před 10-ti lety byly prej kvalitní. 

Koskom před 10-ti lety, ani nevím že tehdy už existoval.

Odesláno

Já jsem dostal před víc jak 10ti lety k promoci Festiny a stále jsou plně funkční a v pěkném stavu a rozhodně se není za co stydět.  

.....foto nemám.

:rolleyes:

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...