Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 14,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jo,jo, zasednou odborníci, zjistí jestli nebyl narušen rám a bezpečnostní prvky a dle toho se s autem nakládá. Nedávno, myslím že na vlastní oči to bylo, ale přesně nevím, koupila firma Bmw X6 asi za tři mega, kde díly měli různé odstíny, nelícovali, jasně bořené auto a opravené, následně prodané jako nové. Soudí se mám pocit už hodně dlouho...možná to někde vyhrabu na YouTube.... jo není to sranda kluci :-) Člověk si udělá radost, tři mega v čudu a běhání po soudech, paráda...

Jednou v Inveltu někdo koupil novou 7 a když ho někdo nabořil, tak pojišťovna brutálně kratila plnění, protože auto bylo před prodejem bouraný. Taky se myslím pořád soudí.

Odesláno z mého GT-I9195I pomocí Tapatalk

Odesláno

Dělá se to běžně, ale přijde mi síla, že by někdo prodal opravovaný auto za plnou cenu...známej takto chtěl koupit kolem roku 2006 novýho superba v plné výběvě za super peníze (tuším 650k), zmínil se o tom před otcem a ten mu ho vyfoukl (neměli nejlepší vztahy, no). Pak se náhodou dozvěděl od technika, že udělal dobře, že auto bylo vyplavený v autosalonu při povodních... tam aspoň ta cena odpovídala...

Jinak ty BMW mě připomněly tuto loňskou story https://web.archive.org/web/20150813222110/http://www.nepovedene-bmw.cz/

Odesláno

To auto bylo samozřejmě opravený a na první pohled bylo "nový" nebo max jak předváděčka, mělo standardní záruku (aspoň na papíře) atd. Prostě pro laika to nebylo poznat, mechanik by možná příznaky našel. Za auto, co tehdy stálo pravděpodobně blízko k 1M, to byla pěkná cena, zvlášť když v salonu kupujícímu nic neřekli (což je ta hajzlárna)...

Mě přijde, že jsi nepochopil, že nikdo ty auta neprodává v tom poškozeným stavu, ale opraví a pak postaví na salon jako nový voňavky. Tuším, že pomuchlaný plechy se nepovažuje, že bylo auto bouraný - musí dojít k poškození nosných částí, takže to pak ani prodejci neuvádí. Člověk co si jde koupit nový auto asi nečeká, že někomu spadlo z návěsu a je opravený a proto si nevšímá tolik detailů a neřeší třeba při přebírání tloušťky laku, slícování dílů atd. A jak to jednou přebereš, tak jsi v pasti...

Odesláno

Zdravím kolegové, vybírám něco nového pro rodinu, na jaře se narodí prcek a tak koukám po něčem větším... vlastně ani nemám nic, kam bych mířil (kromě Volva V60, to je srdcovka)

budget - 150 - 350 000 +- , rád bych něco spolehlivého, vybaveného, co mě nesežere na servisu, 100kw +, kombi nemusí být, ale převoz kočárku nutnost, denně do práce 15 tam 15 zpět, jinak výlety v řádech několika set kilometrů běžně, nebojím se ani benzínu ani nafty, sportovní vlastnosti výhodou

Proč takový rozstřel v částce? spokojil bych se i s Volvem S60 - s tím mám zkušenost velmi dobrou, především s motorem 120kw D5... koncernu bych se asi rád vyhnul, kromě audi, ale superb není k zahození...

Zvládne někdo poradit? Díky :)

Odesláno

Maxel - to je velká paráda - nádherné auto, snad u něj nakonec skončím :) každopádně jsem zmatenej z toho značení - ten D3 je stejnej jako D5? Táta ho má právě v S60 a je to skvělý motor - výkonově a zvukovým projevem, je na tom ta D3 podobně? Co servis a filtr pevných částic? Třeba otec do S60 2.4 D5 od roku 2010 dává jen olej a spotřební materiál...

Odesláno

;) V60, skvělá volba. D3 120kW pětivál, automat. Excelentní rodinný povoz!

Přesně takový jsem měl služebák v Gentu, jen v Marineblau

Odesláno

Maxel - to je velká paráda - nádherné auto, snad u něj nakonec skončím :) každopádně jsem zmatenej z toho značení - ten D3 je stejnej jako D5? Táta ho má právě v S60 a je to skvělý motor - výkonově a zvukovým projevem, je na tom ta D3 podobně? Co servis a filtr pevných částic? Třeba otec do S60 2.4 D5 od roku 2010 dává jen olej a spotřební materiál...

Díky! Se značením moc neporadím. Jsem volvista teprve pár měsíců :) (ikdyž už slušně lapen!)

Co ale vím, tak v tomto modelu motor D3 (120kW/400Nm) konstrukčně vychází z D5, resp až na objem jsou skoro shodné, což je taky pětiválec, jen s výkonem 151kW/420Nm. Výhodu D3 vidím hlavně ve spojení pěti válců jen na dva litry objemu, motor je tak celkem poddimenzován a mohl by něco vydržet. Ohlasy na netu to zatim docela potvrzují. Moje V60 má najeto lehce přes dvě kila a při nedávné vzebrubné kontrole v servisu nenašli nic zásadního.

Co se týče zvuku, je to prostě něco mezi 4V a 6V. Rozhodně vo míle daleko za čtyřhrnkem, do zvuku šestiválce mu přeci jen krapet chybí ; nj. ten jeden válec to bude. D3 dle mého bude znít skoro stejně, jako D5. Já jsem nicméně spokojen. Teď jsem měl týden půjčenou novou XC60 s foukaným čtyřválcem a dost jsem motorově trpěl. Škoda, jinak super povoz.

Servisně prozatím nemůžu soudit, najel jsem jen necelých 5kkm. K AD ale na tuty jezdit nebudu, v rámci opravy po malé bouračce jsem si nechal vyměnit gumy a řekli si o dva a půl litru! Mam kliku, že tam kde makam máme v rámci areálu solidní servis, který se na Volvo zaměřuje.

Naposled pár slov k výkonu. Neni to sice trhač, ale jede hodně slušně a ani automat to zásadněji nezabíjí. Předchozí Octavia RS jela vofous líp, ale tam to byl manuál a tak to nechci moc srovnávat. Přesto budu nechávat dělat chip, od firmy přímo se zaměřující na úpravy Volva. Dostanu se cca na 150kW a 480Nm, to myslim bude stačit :)

Každopádně za sebe můžu jen doporučit. Jako zarytý koncerňák jsem byl hodně mile překvapen a u Volva mínim nějakou dobu zakotvit. Kdybys měl cestu směr Praha, není problém domluvit prohlídku a projížďku.

Odesláno

Volvo - diesel značení D

číslo = výkon motoru, od D2 po D5

například zmiňovaný 2,4 diesel se dal koupit jako D3, D4, D5

a tuším že rozdíly jsou cca 15 koní - viz. níže

benzín je značen T

číslo opět značí výkon, u benzínu jde o T4 až T6

Ale to značení je sice stejné, ale třeba výkon motoru může být pro různé trhy

odlišný, tady je jak poznat co znamená číslo motoru a poslední číslo už značí

to co ví snad už jen ve Volvu ve fabrice:

The engine codes consist of a series of letters and digits:

1st: (B/D/GB) B = Bensin (Petrol), D = Diesel, GB[40] = Gas & Bensin[nb 2]

2nd: (4/5/6) # of cylinders

3rd & 4th: Approximate displacement in deciliters, may be rounded up or down. (23 ~= 2.3L)

5th: (2/4) Valves per cylinder

6th: (S/T/F/G/GS/FS/FT/SG) S = standard (naturally aspirated), T = turbocharged, F = fuel injection with catalytic converter, G[41] = leaded fuel compatible, GS[42] = leaded fuel compatible, naturally aspirated, FS = fuel injected standard (naturally aspirated) with catalytic converter, FT = fuel injected, turbocharged with catalytic converter, SG[43] = standard (naturally aspirated) compatible with alternative fuels (LPG / CNG)

7th: (2/3/4/5/6/7/8/9/10/11) engine generation or engine variant

Engine codes are not necessarily unique to a specific engine as power levels

can vary depending on market, manufacturer and model.

Odesláno

Teď jsem měl čas se na to mrknout, dobře spletl jsem se v X6 a autě za tři mega, bylo za dvě :-) Jinak se ti to zdá vše v pořádku? Nebouraná auta se jako nová neprodávají?

Ale ony bourané nebyly.

Odesláno

Maxeli, volvo nevolvo, čipovat motor s nájezdem přes dvě kila by ti měl každej technik rozmluvit. Ale je fakt, že možná to díky své profesi vidíš jinak, rád se na sedle něco přiučím.

Odesláno

Nekdo si tim castecne splni detsky sen, chtel se stat traktoristou, tak si koupi naftak. Ten pak to Tatatatata, muze vnimat jinak ;-)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno (upraveno)

Volvo nevolvo, je to jedno. Motory jsou korporatni. A mraky dalsich dilu, prevodovky, podvozky taky. Uz velmi dlouho. Ted jsem rozebiral motor na svem jaguaru XF, 3.0d a kazdy dil jiny oznaceni. Nasel jsem peugeot, citroen, ford m.c., jaguar... Delaj to vsichni dohromady aby usetrili. Takze kdyz si koupis dieselove volvo,mas tam zaklad motoru od koncernu PSA. Cimz nerikam ze je to spatne, jen ze kupovat volvo protoze motor ve volvu je drzak je blbost. Stejnej je v dalsich peti znackach, ktery by nekdo oznacil treba jako sracky do kterych by nesel. Doporucuju koupit co se ti libi a chces a soustredit se na ten konkretni vybranej kus, aby zrovna ten nebyla past...

Upraveno uživatelem varjag
Odesláno

Prave vybiram novou karu a zatim to vypada na Mazdu 6 Wagon AWD 2,2 v automatu, cernou v bile kuzi. Proste se mi libi , v teto cenove kategorii. Doposud sem vetsinou jezdil v oktavkach a uz potrebuju zmenu, uz se mi koncernovy design okoukal, hlavne v interieru

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...