Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chapem, neviem posudit CR trh. Ale oni moc netrhaju rekordy ani v EU. Ako to dokazu korejci? Fakt sa ich nezastavam, len diskutujem, nech tu nevznika nejaka defenzivna vlna.

Tak stále prodej a oblíbenost aut ve světě drží Japonci, nejvíc prodaných aut má stále Toyota, NIssan a  Honda. mezi nimi někde VW a poté teprve Korejci, o ziskách ani nemluvě, protože Korejci prodávají very Low budget cars. A to je také hlavní důvod proč prodají takových aut a cpou se dopředu, poukazuje to také na to jak jsou lidi čím dál tím víc finančně v řiti :lol2: Třeba Mercedes je dost daleko za Korejci, ale myslíte že jsou s toho špatný a že snad i mají menší zisky?  :cheers: 

Odesláno

To je trochu tendencni post :) V roce 2016 byl nejvetsi prodejce automobilu VW, druha Toyota, treti GM. Pak je tusim Daimler, Ford. Presne to nevim. Hondu vidim nekde az 6-7. Sveho casu byla nejvetsi vyrobce spalivacich motoru na svete, jak jsou na tom ted nevim. Urcite vyznamnou roli hraje i koncern Renault/Nissan, PSA a BMW.

Srovnavat korejske vyrobce s Mercedesem nedava moc smysl. Uplne jiny target market. Ale, Hyundai v top 10 bude.

Ja teda korejska auta nemusim, ale musim uznat (tak jako sef VW), ze udelali obrovsky pokrok a nemyslim si, ze lidi co to kupuji jsou financne v prdeli :) Ja si treba neumel pred x lety predstavit koupit korejskou elektroniku a hle koupil jsem LG televizi. A jsem spokojeny a zatim si nemyslim, ze jsem financne v prdeli :) Tady japonci taky nevsadili na spravnou kartu a to je cele. Ale, doufam ze se zase zvednou :)

Odesláno

Financ: kdybych chtěl auto na tvé účely a líbilo se mi mini tak bych určitě šel do Cooper S, ale R56 2006 nahoru, měla ho mladá a dost často jsem si ho s oblibou půjčoval. Je to fakt moc zábavný prckolet, 174 koní později 184 je v tom fakt cítit a prohnal jsem v tom 99% aut na silnici. Malé ,mrštné a obratné, vřele doporučuji, jen dávat pozor na napínák rozvodů, to je tak jediné slabé místo a samo je to kostitřas. Ale až ještě jednou narazím na pěkný kousek půjdu do něho znovu !

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Tak stále prodej a oblíbenost aut ve světě drží Japonci, nejvíc prodaných aut má stále Toyota, NIssan a Honda. mezi nimi někde VW a poté teprve Korejci, o ziskách ani nemluvě, protože Korejci prodávají very Low budget cars. A to je také hlavní důvod proč prodají takových aut a cpou se dopředu, poukazuje to také na to jak jsou lidi čím dál tím víc finančně v řiti :lol2: Třeba Mercedes je dost daleko za Korejci, ale myslíte že jsou s toho špatný a že snad i mají menší zisky? :cheers:

To nieje rak uplne pravda, prvy kvartal 2017:

VW, Toyota, Renault-Nissan, GM, Hyundai-Kia, Ford, Honda, Fiat, Suzuki, Daimler

Odesláno

To Porsche 911: Zajímavý přístup prodejců :rolleyes:, vzhledem k tomu, že papírově ta 4.6ka benzín má lepší parametry než 100ka 4.7 co jsem měl (ta točit fakt nepotřebovala) a spotřeba vzhledem k 6 kvaltu už asi tak strašná nebyla, nevím. Prodejce s ní určitě nejel...

S tou 5.7 jsem jezdil v Tundře a to je fakt koncert :wub:

Jinak pěkný průjezd louží, lepší příště zavřít šíbr :)

Prodejce použil jako argument, že benzín má maximálku 200Km/h a nafta 210Km/h :) což je ale stejně jedno, protože cca od 160Km/h už je to takové docela nekomfortní (zejm. hluk a stabilita) a kromě toho se brutálně zvedá spotřeba takže ideální cestovní rychlost je stejně 120-140Km/h.

Jo, to bylo docela odvážné, další průjezdy už byly se zavřeným :) 

A teď tedy jezdíš čím?

Odesláno

Chapem, neviem posudit CR trh. Ale oni moc netrhaju rekordy ani v EU. Ako to dokazu korejci? Fakt sa ich nezastavam, len diskutujem, nech tu nevznika nejaka defenzivna vlna.

Tazko diskutuje s niekym, kto nema informacie, nevidi si 5cm od nosa, akurat vie co nechce. Japonci nedokazu stavat auta a podnikat? Z ktorej planety si prisiel? V TOP10 su tri japonske koncerny. Toyotu a Hondu skoda spominat, ale aj usmudlana Suzuki preda viac aut ako MB. Akurat nie v EU (a samozrejme na inom segmente). Ale tvrdit ze nevedia stavat auta alebo podnikat, takymi vyhlaseniami zo seba robis hlupaka sam, priatelu. Mna z toho vynechaj.

Japonci na EU trh vyslovene kaslu, robia len to, co dava marketingove a financne racio. Legislativa a regulacia je jasne nastavena pre nich nevyhodne, takze investuju len tolko, kolko dava zmysel pre ich podnikanie, rovnako cenotvorba, skladba modelov, dealerska siet je tomu prisposobena. Chces vidiet plne ulice japonskych aut? Chod sa pozriet do USA, Juznej Ameriky, na blizky vychod, do Afriky, do Azie.. Na svete je 9mld ludi, a vsetci sa potrebuju prepravovat. V Europe je nas par stoviek milionov a vacsina ma svetonazor podobny tvojmu, pripadne nechcu nic ine len rapkajuci dizel od folksvagenu, lebo ma o liter nizsiu spotrebu, alebo teda auto v narodnej trikolore. Vo finale sa vyrobcovia spravaju racionalne, hoci sa to vsetkym zakaznikom nepaci, mna nevynimajuc.

Korejci na to isli agresivnejsie, lebo nemali globalny podiel, ktory by stalo zato ochranovat. Velmi zjednodusene, mohli viac ziskat ako stratit. Riziko neuspechu vnimali vyrazne inac, takze do toho isli fakt abnormalne agresivne a v Europe im to zafungovalo (inde relativne menej). Korejci su dnes to co boli Japonci v 60tych a 70tych rokoch.

Odesláno

Tazko diskutuje s niekym, kto nema informacie, nevidi si 5cm od nosa, akurat vie co nechce. ........Riziko neuspechu vnimali vyrazne inac, takze do toho isli fakt abnormalne agresivne a v Europe im to zafungovalo (inde relativne menej). Korejci su dnes to co boli Japonci v 60tych a 70tych rokoch.

Je nás v EU fakt málo a soudíme podle sebe celý svět. V asii jsou úplně jiná auta a ty Evropská jsou spíše vyjímkou. Je až zarážející, jak velký tam má Toyota podíl. 

Třeba i v konzervativním Švýcarsku je kvůili horám velmi populární Subaru.

Nejprodávanější a nejvyhledávanější automobilky:

the-worlds-top-selling-cars-by-country.j

2016-08-08-Worlds-most-searched-Car-Bran

Odesláno

Prodejce použil jako argument, že benzín má maximálku 200Km/h a nafta 210Km/h :) což je ale stejně jedno, protože cca od 160Km/h už je to takové docela nekomfortní (zejm. hluk a stabilita) a kromě toho se brutálně zvedá spotřeba takže ideální cestovní rychlost je stejně 120-140Km/h.

Jo, to bylo docela odvážné, další průjezdy už byly se zavřeným :) 

A teď tedy jezdíš čím?

Argument jako řemen :lol2: Já zkusil s kilem nějakých 190 a je to naprostá blbost (pro auto i okolí), jak píšeš 120 až 140 je ideál.

Sprchu šíbrem mám taky za sebou, kdysi u Pajera  :)

Já jsem "skončil" u 100ky v naftě (2006, jedna z posledních) a když to dobře půjde, tak to spolu doklepeme ;)

O V8 jsem uvažoval, určitě je tam posun, ale nějak zatím nee, na kilíčku mám 155tis.km. tak není důvod panikařit (pevně doufám, jsem na něj jak na vlastní, olej + filtry po 10tis, VIF do Vervy, čistič vstřiků, dekarbonizace, atd.) jen aby neshnila.....

A do nesourodé dvojice teď Prius+ (druhé auto střídám, ale nějak jsem se zasekl na Toyotě, popř. Lexusu, takže už nic jiného).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Argument jako řemen :lol2: Já zkusil s kilem nějakých 190 a je to naprostá blbost (pro auto i okolí), jak píšeš 120 až 140 je ideál.

Sprchu šíbrem mám taky za sebou, kdysi u Pajera  :)

Já jsem "skončil" u 100ky v naftě (2006, jedna z posledních) a když to dobře půjde, tak to spolu doklepeme ;)

Nádherné auto!

Odesláno (upraveno)

Tazko diskutuje s niekym, kto nema informacie, nevidi si 5cm od nosa, akurat vie co nechce. Japonci nedokazu stavat auta a podnikat? Z ktorej planety si prisiel? V TOP10 su tri japonske koncerny. Toyotu a Hondu skoda spominat, ale aj usmudlana Suzuki preda viac aut ako MB. Akurat nie v EU (a samozrejme na inom segmente). Ale tvrdit ze nevedia stavat auta alebo podnikat, takymi vyhlaseniami zo seba robis hlupaka sam, priatelu. Mna z toho vynechaj.

...

V Europe je nas par stoviek milionov a vacsina ma svetonazor podobny tvojmu, pripadne nechcu nic ine len rapkajuci dizel od folksvagenu, lebo ma o liter nizsiu spotrebu, alebo teda auto v narodnej trikolore.

Nebudem ti to oplacat tvojim stylom lebo by sme boli zbytocne vulgarni. Nepozname sa no napriek tomu mas obcas velke nutkanie urazat ma. Nereagujes objektivne na to o com sa bavime, snazis sa len zhodit mna ci moj nazor. Pricom sam si extremny demagog. Vyskrtol som ti z textu tie nezmysly a skus si precitat ako logicky zneju tvoje 2 odseky. Ako keby to ani nepisal jeden clovek, ze?

Sam si si vytvoril nazor ze chcem rapkajuci diesel od VW. Nikdy som VW nemal a ani po tom obzvlast netuzil. Spotreba ma nezaujima uz vobec.

Snad si uz spokojnejsi, alebo aspon vykuknes z tej svojej toyota ulity a zistis ze okolo existuje aj svet.

A dik za odpoved, v skratke to vlastne znamena ze Japonci nedokazu podnikat tam kde ini ano ;).

Snad sa zaobideme bez urazok, co povies?

Edit: preklepy

Upraveno uživatelem eskimak
Odesláno

Ja jel max nekde okolo 160km a uz to zkouset nebudu:).Benzin v hzj rade jede jinak, ale na max stejne. Pro me ideal tech 110kmh.Spotrebu mam dobrou, ale to auto ma jine veci co me bavej.

Me nekdo zkusenost s trojkovou mps mazdou, roky cca 2012-13?celkem se me libi. Koukam pi necem na rychle presuny s kolem. Rezub sem mel, tak bych prubnul mazdu. Jak se sklapi sedacky? Vejde se tam kolo?

Odesláno

Davide, ta je krasna. Jak oninto umej delat nadcasove. Ja ted ulitavam na sedesatkove rade. Prijde me krasna a soucasna:)

Odesláno

Davide, ta je krasna. Jak oninto umej delat nadcasove. Ja ted ulitavam na sedesatkove rade. Prijde me krasna a soucasna:)

Jj, myslím, že co se týče nadčasovosti, máš ikonu ;) Šedesátka je určitě nádherná, já bohužel neměl to štěstí. Budeš nějakou oživovat?  Já na to nějak nemám ruce, nervy, atd. Já doufám, že se mi veterán stane z kilíčka (ve zdraví nás obou)  :)

Odesláno

Krásné auto DavidLC, se mě hrozně líbí tento model :punk:Teď jsem narychlo prolétl Landcruisery a ona se třeba ta 2007,2008 už dá koupit za velmi solidní peníz. Tady je jedna fešná ČR s dobrýma KM a zdá se mě docela levná...ta bude dělat ještě haldu let parádu.

https://www.tipcars.com/toyota-land_cruiser/toyota-land-cruiser-120-30-d-4d-automatcr7-mist-19336667.html

Odesláno

Afri, 120cu jsem mel tri roky a super auto na vse. Pozor na vstriky a pokud je to verze s automatikou na vysku podvozku tak na ten system taky bacha. Jinak parada.. Spotreba OK. Pohodlna kara i na dalky. Slabsi brzdy. Vzal si ji ode me kamos, trosku dodelal a byl taky spokojenej :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...