Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Super. No auto je kousek ode mě, tak se na něj zajedu zítra nejdřív podívat. Asi tam bude víc problému a možná ani nebude třebas řešit report 🙂 A kod využuju už u jiné, kterou budu rozhodlej koupit.

Upraveno uživatelem exBURN
Odesláno
před 21 hodinami, exBURN napsal:

Tak já přidám další nelogično 😄 

Ustájil jsem mx-5 a do jara to v passatu nevydržím. Takže chci něco na zimu. Bohužel v rámci redukování vozového parku to bude nahrazovat coopera od ženy, takže to musí být základně praktické - což znamená uvézt 2 dospělé a 2 děti kolem komína. (takže sti s klecí ne :-D) Jelikož to bude jezdit po okreskách téměř mimo civilizaci, tak to nemůže mít jen zadní náhon. 

Co se líbí - A5 3.0 TDI nebo S5 4,2FSi. Případně 3.0TFSI.

Sehnat neztuzenou a neutahanou S5 je v rozpočtu asi nemožné, takže koukám na 3.0 Tdi. Jasně není to okrskové náčiní, ale má to co chci - V6, 176kw, 500Nm a hlavně - moc se nám líbí. 

Kdyby tam byl použitelný benzín, tak bych na TDi ani neuvažoval, ale bytelně se jeví až 4,2 v S5, jinak je to celkem provar.

Paradox - A5 kabrio bývá méně uhoněný a za stejné ceny - má to ale smysl? Už klasická A5 je těžká.

Rozpočet 200-400k. 

Ja mam S5 4,2 FSI a velka spokojnost, takze odporucam ist tymto smerom. 3,2 FSI v ziadnom pripade ako ti radi Maxel (uz jemu som pisal ze 3,2 FSI nie ked zhanal A5ku ale asi neveri). Je to v podstate ako pises bud S5 alebo potom 3,0 TDI aj tato verzia ide velmi pekne - lepsie ako 3,2 FSI ma lepsiu spotrebu a lepsiu spolahlivost.

Odesláno (upraveno)

Máš recht. Teď si to vybavuju.
V tom případě beru zpět. 
Já to mam pořád mylně spojený s 3.2, co se dávala mj. do dvojkovýho Superba, kterym sem jezdil. 

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Láká mě S5 ale asi už je to moc - da’ se s tím žít jako s autem na daily?
Spíš asi kouknu po nějaké 3.0 tdi. Co jsem koukal tak jsou auta i s pul míčem na hrbu tak by ta V6 měla něco vydržet.

Odesláno

@Maxel do dvojkového Superba ak sa nemýlim sa nedával 3,2 ale 3,6 a ten bol ok.

@exBURN ako s autom na daily sa s tým dá žiť až veľmi príjemne ale pre dvoch nie pre štyroch ale to platí aj pre klasickú A5 kupé. Pokiaľ ti nevadí, že na plnú nádrž 100 oktánového benzínu prejdeš mimo mesta max. 500 km a v meste max. 250 km je S5 jednoznačná voľba 🙂

Odesláno

Upřímně sám nevím co chceme. Líbí se mi sportback, ale ty jsou dražší. Ženě na vození dětí vhovuje 3 dveřák- nastupují jedněma dveřma z chodníku, což si pochvaluje. Srdce by chtělo asi S5 kvůli motoru, ale zase se pobavím i v superpomalé mx-5 a 3.0 tdi taky nejede blbě. Do toho hezká A5 stojí stjně jako A5 kabriolety, které mají menší nájezd a bývají zachovalejší... Do toho máme rádi manuál, ale teď mám v passatu automat a taky to má své kouzlo.... Asi vemu první auto co se mě bude líbit 😄 

Odesláno
před 19 hodinami, Tag Heuer LV napsal:

@Maxel do dvojkového Superba ak sa nemýlim sa nedával 3,2 ale 3,6 a ten bol ok.

No do prkený vohrady. Já už ani nevim, co za motor sem měl v autě.
Samozřejmě to byla třišestka. 
Over and out. 

Odesláno

Já se chci u ojetiny držet níž - at jsou pak kačky na servis. U té 3,6 je nevýhoda nutnost tankovat min 98. Ne kvůli financím, ale kvůli tomu, že ho přímo ve městě nemám.

Odesláno (upraveno)

Ještě koukám kolem 3 kil na S4 - 3.0 TFSI - to by taky nemuselo být špatné. Akorát tam zas každá druhá v kombíku, který nechci a nesnáším....

Upraveno uživatelem exBURN
Návštěvník vwtyp11
Odesláno
před 3 hodinami, Tag Heuer LV napsal:

Ta 3,6 FSI je dobra ako 4,2 FSI.

3,6 FSI sa inak davala aj do Panamery, takze ak by si chcel mohol by si ist aj touto cestou 🙂

3.6 v panamere 970 NENÍ vr6 3.6 z passatu a superbu!!!

Odesláno (upraveno)

3.6 v Superbu byla jedním slovem vynikající. Skvělá dynamika. Zvukově to bylo sice docela zbytečně uškrcený, ale zas příjemnej decentlisch brumlák. Na dálku nebyl problém jet kolem 8-9l. Naopak při funride kolem 12. Což mi taky přišlo fajn. Nicméně to auto mělo mnohem dřív před motorem limit na podvozku, takže větší blbnutí moc nešlo. 
Nevim jak je na tom pašík v tomhle směru, ale min. oproti Superbu má plnejch 220kW — což taky bude znát. 
Sám jsem měl VW CC (ne Passat CC) v užším výběru na zajímavej dálniční křižník, když to na jaře vypadalo na změnu práce. 

Návštěvník vwtyp11
Odesláno
před 53 minutami, Tag Heuer LV napsal:

Je to úplne iný motor alebo si to len Porsche upravilo?

Je to vidlicový šestiválec, který vlastně vznikl zkrácením osmiválce 4,8 l o dva válce. Má také přímé vstřikování paliva, s čímž souvisí citlivost motoru na palivo. 

Odesláno
3.6 v Superbu byla jedním slovem vynikající. Skvělá dynamika. Zvukově to bylo sice docela zbytečně uškrcený, ale zas příjemnej decentlisch brumlák. Na dálku nebyl problém jet kolem 8-9l. Naopak při funride kolem 12. Což mi taky přišlo fajn. Nicméně to auto mělo mnohem dřív před motorem limit na podvozku, takže větší blbnutí moc nešlo. 
Nevim jak je na tom pašík v tomhle směru, ale min. oproti Superbu má plnejch 220kW — což taky bude znát. 
Sám jsem měl VW CC (ne Passat CC) v užším výběru na zajímavej dálniční křižník, když to na jaře vypadalo na změnu práce. 

Jako toho se právě v pašíku CC celkem bojím. Na dálnici asi good ale zábava v tom moc nebude
Odesláno
před 34 minutami, vwtyp11 napsal:

Je to vidlicový šestiválec, který vlastně vznikl zkrácením osmiválce 4,8 l o dva válce. Má také přímé vstřikování paliva, s čímž souvisí citlivost motoru na palivo. 

Dakujem teda za vysvetlenie je to pre mna novinka.

Pokial dobre viem 4,8 l motor nebol velmi vydareny co sa spolahlivosti tyka, kedze pises ze je ten 3,6 l skratena 4,8 o dva valce preniesli sa problemy aj na V6-ku?

Odesláno (upraveno)

@exBURNToť otázka. Ona je zábava, a zábava. 
Pro hledání limitu na utáhlých okreskách s volantem kontra ala Muldix to asi nebude. Na druhou stranu zábava může být i cesta do práce — když je zajímavej motor a zvuk, kolikrát to stačí k pořádnému rohlíku na xichtě, kdykoliv do toho ček sedne. Aspoň já to tak mam. A je to jeden z důvodů, proč sem nakonec vzal benzínovou 335 oproti dieselové, která v přímce jede i líp, hovno žere, ale je to prostě “obyčejnější” zážitek. 
Chce to zkusit, udělat si vlastní názor. 

Když už sedan místo coupé, co E90 330/335i? Prvně jmenovaný se dá sehnat v rozmezí 200-300k v rozumném stavu. Kombinace praktičnosti a zábavy tu bude taky někde jinde. 335i lépe, ale těch moc nejni. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...