Přejít na obsah

vybírám káru

Doporučené příspěvky

@exburn Já teď budu po třech letech budu jedno auto na operák vracet a už mám objednaný nový, zase operák, vyhovuje mi to. Trochu se bojim toho vracení no, jak se budou stavět k odřenejm kolům a tak, uvidíme.

Kdybys chtěl zamířit kapku vejš, Horejsek má teď úplně pecka ceny na nový Passaty.. já toho využil:)

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako zajímavé je na OL to vymyslet tak, aby splátka byla co nejnižší, jelikož nejde úplně jen o pořizovací cenu. Ta kalkulace na Golfa vyjde o 300,- měsíčně hůř bez zimních pneumatik a přezouvání 😄 Nechápu

Odkaz ke komentáři

1 hour ago, exBURN said:

Jak stejná konfigurace včetně gum a přezouvání :)

aha, tak na to asi logicke vysvetlenie nebude 😆

Principialne OL by mal vyjst horsie ako kupit a predat. V OL musis zaplatit uroky (leasingovky to financuju z uverov) + zisk leasingovky.

Zalezi kolko casu a namahy si tomu ochotny venovat, na najdenie ci zjednanie co najlepsej kupnej ceny, poistenia, zimnej sady a rovnako pri predaji. Ak sa Ti ale nechce s tym vsetkym obtazovat a nakupis vsetko za cennikove ceny a predas za A-ckovu vykupku, tak ten operak asi bude davat zmysel.

Leasingovka asi bude mat lepsiu zlavu na nakup ale predaj bude mat horsi, lebo to potrebuje predat rychlo a dava to niekomu za vykup, kto na tom dalej zarobi pri predaji konecnemu zakaznikovi. Pri poisteni a zimakoch by som taky rozdiel nevidel, ak si das trochu namahy pohladat to online za lepsie ceny.

Pred covidom to bolo jednoznacne, neviem ako to teraz vyzera s moznymi zlavami, ci uz pre leasingovky alebo pre koncoveho zakaznika. Bude asi velmi zalezat aj od konkretneho modelu. 

V kazdom pripade je dobre si to vzdy na konkretny pripad spocitat, najneistejsia polozka tu asi bude ta predajna cena na konci obdobia.

Upraveno uživatelem bluman
Odkaz ke komentáři

No poptal jsem toho Golfa nejdřív na nákup. Nejlepší cena 780k. Když se podívám na sauto za kolik se prodávaj dvouleté, tak je to tak 600 a možná i hůř. K tomu pneu, pojistka za 2 roky bude cca 50k. Nějaké procento úvěr - cca 10k za 2 roky. Ať počítám jak počítám tak 2 letech jsem v tom přes 2 kila i s nákupem. OL mám teď napočítaný komplet za 8800,- což ta 2 roky je 211000. A to do toho nepočítám keš půl míče který v nákupu bude ležet místo spořáku nebo akcii nebo kšeftu.

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, bluman napsal:

aha, tak na to asi logicke vysvetlenie nebude 😆

Principialne OL by mal vyjst horsie ako kupit a predat. V OL musis zaplatit uroky (leasingovky to financuju z uverov) + zisk leasingovky.

Zalezi kolko casu a namahy si tomu ochotny venovat, na najdenie ci zjednanie co najlepsej kupnej ceny, poistenia, zimnej sady a rovnako pri predaji. Ak sa Ti ale nechce s tym vsetkym obtazovat a nakupis vsetko za cennikove ceny a predas za A-ckovu vykupku, tak ten operak asi bude davat zmysel.

Leasingovka asi bude mat lepsiu zlavu na nakup ale predaj bude mat horsi, lebo to potrebuje predat rychlo a dava to niekomu za vykup, kto na tom dalej zarobi pri predaji konecnemu zakaznikovi. Pri poisteni a zimakoch by som taky rozdiel nevidel, ak si das trochu namahy pohladat to online za lepsie ceny.

Pred covidom to bolo jednoznacne, neviem ako to teraz vyzera s moznymi zlavami, ci uz pre leasingovky alebo pre koncoveho zakaznika. Bude asi velmi zalezat aj od konkretneho modelu. 

V kazdom pripade je dobre si to vzdy na konkretny pripad spocitat, najneistejsia polozka tu asi bude ta predajna cena na konci obdobia.

Co tak koukám, lesingovky si to prodávají sami, právě aby "neprosekli" tolik. Dá se tam koupit slušně,  řeknou vše, mají to v papírech a "neoblbují" jako některé bazary.

Upraveno uživatelem DavidLC
Odkaz ke komentáři

před 26 minutami, DavidLC napsal:

Co tak koukám, lesingovky si to prodávají sami, právě aby "neprosekli" tolik. Dá se tam koupit slušně,  řeknou vše, mají to v papírech a "neoblbují" jako některé bazary.

No není všechno tak jednoduché, už to tady někdo dával, od cca 7:45

Odkaz ke komentáři

No kdybych si měl vybrat, kam jít pro auto, tak mám jasno. Ono když si tam dají nějaký lokátor,tak je hned jasno...Při předávání to prohlíží líp než v áčkàch. Koupit nové a máš klid 😀 

Odkaz ke komentáři

Jeden z důvodů proč koukáme po operáku. 

Ono je to celkově složitý - žena má specifický požadavek - nezávislé topení, asistenty, automat. Dala by se koupit pěkná ojetina, ale tam jsme taky celkem vysoko přes 700k a amortizace tam bude taky fungovat. Navíc trefit konfiguraci ti taky sežere čas hledání, pak to objíždět, pak zas prodávat. 

Teď mám nabídku na passata rline 2.0 TDI co psal kolega - 10 250,- měsíčně včetně všeho a nájezdem 17500km ročně. Passat mě láká kvůli bezpečnosti. 

Upraveno uživatelem exBURN
Odkaz ke komentáři

@exBURN Odkud máš pls tu nabídku na Passata? Co jsem přišel o služebáka, operák mě jako řešení vlastního povozu začíná docela zajímat. Nějak jsem si zvyknul, že všecko kolem auta někdo obstará :)

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

@exBURN No jen to webasto, já bez toho auto nechci, stojí venku a hlavně jsem zmrzlík, používám to pořád (jasný ne extrémní vedra). A pokud chceš měnit auta co 2-3 roky, pak je to položka. Ono jdno je koupit co si pamatuju cca 4 pětky +-, ale přendání (možná ještě na stejný model) to stojí docela dost (pojedu tam ne servis a zeptám se přesně, protože mě to zajímá, ale řečeno per huba po tel. "to se vám skoro nevyplatí"). Asi teď jsou už nezávislé součást výbavy, nevím. Já to dokupoval...

Odkaz ke komentáři

@Maxel Hele, asi to neni tajný, tak to sem napíšu - mě dal nejlepší nabídku Horejsek v Děčíně (kdyžtak pošlu konkrétní kontakt do SZ), třeba v Louda auto nikdo nechápal, jak se na tu cenu dostali - takže úplně každej dealer to mít nebude. Co sem se dnes ptal v Porsche Praha, tak na mě koukali jak na debila, že jim tvrdim, že mám objednanýho Passata za desítku. Podobně dobře to uměli v Budějovicích, CB auto tušim.

Osobně mám toho R-Line s metalízou v 110kw TDI s 20k km měsíčně, 5% spoluúčast, servis a gumy v ceně, za necelejch 10,5k CZK, na dva roky. Dodání prosinec - leden.

Jak si nakonfiguruješ něco jinýho - nižší výbavu, 3 - 5 let a podobně, už to leze o tisíce vejš.

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři

Ne, beru to RČ, snad to jde jen na RČ podnikající nebo na klasiš Rč 🙂

Jinak dostane se na to každý dealer, ale jen u té kouzelné kombinace - mě to u nás taky udělali. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...