little_w Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 Bulova Accutron Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MíraMíra Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 (upraveno) Vím o nich a přesnost je super a plynulá vteřinovka taky, ale jestli je to zrovna nejodolnější varianta, kde se předpokládá, že je mizivá možnost poruchy, tak tím si úplně nejsem moc jistej. Dokonce mám jedny "trochu starší" doma a bohužel nefunkční a co jsem tak trochu pročítal, tak jsem nabyl dojmu, že tam je pár celkem choulostivých součástek.Ale za tip díky. Upraveno 20. prosince 2017 uživatelem MíraMíra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 Japonec s rádiem. A na šutry se vybodnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 Jojo, taky bych klidně bez váhání doporučil něco od Citizenu. Solár, rádio, spolehlivost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 ... co jsem tak trochu pročítal, tak jsem nabyl dojmu, že tam je pár celkem choulostivých součástek. Mirku, současná řada Bulova Accutron nepoužívá choulostivý ladičkový strojek jako tvoje veterány. Je to normální quartz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
škardík Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 Mirku, současná řada Bulova Accutron nepoužívá choulostivý ladičkový strojek jako tvoje veterány. Je to normální quartz.Vysvětlit prosím, do teď jsem si myslel, že mám ladičky a ono prd:/ jaký je tedy rozdíl mezi klasickým quartz a accutrony? Myslím čím je dosaženo té větší frekvence? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 Myslím čím je dosaženo té větší frekvence? DíkyQuartzovým násobičem, zjednodušeně řečeno. Namísto 32 mají 8x více, tedy 256 kHz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
škardík Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 Díky. Ještě položím dvě otázky:1) má vyšší frekvence vliv na výdrž baterie?2)myslím že jsem někde četl, že bulovu koupil citizen, používají tedy strojky vlastní výroby, nebo strojky od citizenu (nebo naopak, převzal citizen nějaký strojek od bulovy)?Díky za odpověď "quartznaprostoneználkovi" mýho kalibru:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 Díky. Ještě položím dvě otázky:1) má vyšší frekvence vliv na výdrž baterie?2)myslím že jsem někde četl, že bulovu koupil citizen, používají tedy strojky vlastní výroby, nebo strojky od citizenu (nebo naopak, převzal citizen nějaký strojek od bulovy)?Díky za odpověď "quartznaprostoneználkovi" mýho kalibru:)1 Ano, lehce to snižuje životnost, cca na polovinu. Oproti 3 letům na 1,5 roku2 Nevím podrobnosti k tomuto typu strojku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
škardík Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 Je to, jak píše Frostie. Teď to nemůžu nikde najít, ale z nějakých marketingových keců si pamatuju hlášku, že oscilátor nekmitá jenom tam a zpět, ale navíc ještě nějak rotuje, nebo se kroutí. Takže vlastně vykonává víc pohybů a z toho plyne vyšší frekvence. Psali to někde vlevo dole.Současné Bulovy používají strojek s obchodním označením Accutron II a i když to budí dojem, že jde o ladičky, není tomu tak. Je to "Ultra High Frequency" Quartz. Je tam baterka CR2032, která v digitálních casiích vydrží 10 let, v bulovách asi 2 roky. Mám ty hodinky rok (nevím, jak dlouho ležely na skladě) a ještě jsem ji neměnil.Ano, Bulova je součást skupiny Citizen, mám za to, že strojek je jejich vlastní a nevím o tom, že by ho měly nějaké citizeny. Ale prd se v tom vyznám, jsou tady na to povolanější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 Je to, jak píše Frostie. Teď to nemůžu nikde najít, ale z nějakých marketingových keců si pamatuju hlášku, že oscilátor nekmitá jenom tam a zpět, ale navíc ještě nějak rotuje, nebo se kroutí. Takže vlastně vykonává víc pohybů a z toho plyne vyšší frekvence. Psali to někde vlevo dole.Současné Bulovy používají strojek s obchodním označením Accutron II a i když to budí dojem, že jde o ladičky, není tomu tak. Je to "Ultra High Frequency" Quartz. Je tam baterka CR2032, která v digitálních casiích vydrží 10 let, v bulovách asi 2 roky. Mám ty hodinky rok (nevím, jak dlouho ležely na skladě) a ještě jsem ji neměnil.Ano, Bulova je součást skupiny Citizen, mám za to, že strojek je jejich vlastní a nevím o tom, že by ho měly nějaké citizeny. Ale prd se v tom vyznám, jsou tady na to povolanější.U Citizenu jsem ho také nikde neviděl, jen bohužel neznám podrobnosti o vývoji kalibru. Ale je pravda, že mezi normálními kalibry se jedná o výkladní skříň Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MíraMíra Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 (upraveno) Díky kucí. Zase sem o něco chytřejší.Solar a rc je papírově ideální, nicméně z vlastní zkušenosti vím, že synchronizace je často trochu problémová a po řekněme deseti letech řešit výměnu akumulátoru může být někdy taky problém. Je to sice celkem dlouhá doba, ale zas zahodit hodinky, by byla škoda. Jak je to s poruchovostí nevím.Bulova dobrý, ale furt mám pocit, že budou i odolnější řešení + ta kratší vydrž není taky moc motivační.Ještě to musím víc nastudovat. Upraveno 20. prosince 2017 uživatelem MíraMíra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 21. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2017 Díky kucí. Zase sem o něco chytřejší.Solar a rc je papírově ideální, nicméně z vlastní zkušenosti vím, že synchronizace je často trochu problémová a po řekněme deseti letech řešit výměnu akumulátoru může být někdy taky problém. Je to sice celkem dlouhá doba, ale zas zahodit hodinky, by byla škoda. Jak je to s poruchovostí nevím.Bulova dobrý, ale furt mám pocit, že budou i odolnější řešení + ta kratší vydrž není taky moc motivační.Ještě to musím víc nastudovat.a proč bys je měl po deseti letech zahazovat? Ta doba není striktně daná, sám jsem měl solar s dobíjecí aku 18 let, u těch modernějších je ještě občas brzy na hodnocení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 21. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2017 10 let ti hodinky stejně nevydrží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 21. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2017 10 let ti hodinky stejně nevydrží No tady za členství na chmg určitě ne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MíraMíra Odesláno 21. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2017 No je fakt, že tady trochu hrozí, že mi tak dlouho nevydrží, ale stejně z principu hodinky za třeba těch 20k bych nechtěl vyhodit ani po 20 letech. Zásadnější problém mám ale spíš s tím, že je často problém s chycením signálu a hodinky většinou bez synchronizace nejsou zrovna nejpřesnější.Hlavně bych chtěl, aby šlo o co nejméně poruchovej stroj, ale dost těžko se to posuzuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tichus Odesláno 21. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2017 Já jsem si taky dřív říkal, že mi na klasickém quartzu vadí, že se do něj co pár let kvůli baterce musí lézt, ale pak jsem to vzal jako vhodnou příležitost ke kontrole a případnému přetěsnění hodinek... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 21. prosince 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2017 Já bych šel do těch Precidrive, Přesné, solidní hodinařina (na kvarc = nejsou na poblití) a rozumná cena oproti Seiko GS Quarty a jiným drahým quatrz. Baterku bych neřešil. Pár let to vydrží, pak se prostě za pár korun vymění.Systémy se solárem nebo kinetic jsou spíš ke zlosti než k užitku.... i když mám vintage soláry casia g-shock, baterka 10-15 let a ok... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 21. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2017 aby som odpovedal priamo na nazov vlakna: NIE! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se