odjinud Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 Ahoj, budu měnit teď baterku ve svých certina ds action 200m. Nechce se mi s tím do servisu, takže budu měnit doma a bez tlakovky (stejně je do vody neberu) a říkám, si, že bych očistil styk těsnící gumy s pouzdrem a dýnkem a nějak jí "oživil" - třeba silikonem. Posledně jsem to dělal u starých casií klasickým silikonem ve spreji, ale pak jsem si říkal, že to možná nebude "the best of"; napadá vás něco lepšího? Předem děkuji za Vaše rady!
Tobi Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 Mně se velmi osvědčila tzv,vakuová silikonová vaselina ,používám na PS II a Amfibie .
Xenomorfus Odesláno 20. března 2016 Nahlásit Odesláno 20. března 2016 Ja osobne...podle situace pouzivam budto silikon nebo glycerin
Hardslimer Odesláno 21. března 2016 Nahlásit Odesláno 21. března 2016 Silikonový olej.Hlavně to nemaž normálním olejem. Ten by ti to těsnění sežral.
beeman Odesláno 24. března 2018 Nahlásit Odesláno 24. března 2018 ozivim, at nemusim zakladat:zrovna potrebuji necim namazat tesneni pod dynkem, doma vubec nic nemam (krome vazeliny, konopne masti, olivoveho oleje a sardinek v oleji), ale jestli to dobre chapu, muzu pouzit WD-40, ktery nahodou mam taky?dikes
Karlos Odesláno 24. března 2018 Nahlásit Odesláno 24. března 2018 Použít ho můžeš, ale nikdo neví co ti to může udělat s těsněním, nebo i s hodinkama, protože je to směs kdovíjakých olejů a kdovíjakých rozpouštědel.
beeman Odesláno 24. března 2018 Nahlásit Odesláno 24. března 2018 diky, umis mi tedy pls nejaky konkretni silokonovy olej doporucit, idealne takovej, co jde koupit zitra v OBI nebo any obchodaku
Karlos Odesláno 24. března 2018 Nahlásit Odesláno 24. března 2018 Já bych řekl, že silikonový olej bude pořád to samý, ať je od kohokoliv.
Frostie Odesláno 24. března 2018 Nahlásit Odesláno 24. března 2018 diky, umis mi tedy pls nejaky konkretni silokonovy olej doporucit, idealne takovej, co jde koupit zitra v OBI nebo any obchodakuProstě silikonový olej, ne WD 40
beeman Odesláno 24. března 2018 Nahlásit Odesláno 24. března 2018 proste prirodni silikonovy olej, uz chapu ;-)diky vsem
PepaSFI Odesláno 24. března 2018 Nahlásit Odesláno 24. března 2018 WD 40 bych radši nepoužíval. On sice dobře maže ale taky má skvělou pronikací schopnost, neboli vleze úplně všude. A taky si nejsem jistý z jaké gumy je to těsnění, aby se náhodou nerozložilo. Jistota je glycerin, ten by gumě neměl ublížit. V práci montéři používají na hydraulické systémy lékárenskou vazelínu ale tam sou ty těsnění z olejuvzdorné gumy, takže těžko říct.
Frostie Odesláno 24. března 2018 Nahlásit Odesláno 24. března 2018 proste prirodni silikonovy olej, uz chapu ;-)diky vsemsilikonový olej sice není přírodní výrobek, ale jinak ok
Karlos Odesláno 24. března 2018 Nahlásit Odesláno 24. března 2018 Lékárenská vazelína je výrobek z ropy, takže některá těsnění může narušovat.
marty Odesláno 25. března 2018 Nahlásit Odesláno 25. března 2018 Já používám pouze silikonovou vazelínu,těsnění opatrně vyndám opláchnu jarovou vodou.Vezmu hodinářskou lupu a kouknu na drážku od těsnění,většinou je tam dost bordel.Vezmu uchoštour a nahrubo projedu drážku následně dočistím párátkem s kouskem toaleťáku a opatrně vyfoukám stlačeným vzduchem.Trochu silikonové vazelíny promnu mezi prsty a opatrně protáhnu vlhký okroužek mezi prsty.Pozor na natažení okroužku.Nasadím do drážky a zhontroluju lupou okroužek jestli na něm nejsou vlákna prachu případne pinzetou odstraním.Vyčištěné víčko ručně dotáhnu a zkontroluju zda se okroužek nesmekl a dotáhnu otvíračem.
jkba Odesláno 25. března 2018 Nahlásit Odesláno 25. března 2018 Používám místo silikonu ut-18 https://www.esslinger.com/swiss-fomblin-grease-ut-18-for-mechanical-watches-20-gram/ Dobře se stim pracuje a má to doporučení až že Švýcarska..
odjinud Odesláno 27. února Autor Nahlásit Odesláno 27. února Tak mi bylo doporučeno běžný silikonový olej, co mají v každém hobby marketu ve spreji pár korun, nahradit nějakou silikonovou vazelínou (mastí). Budu měnit zase pár baterek na nějakých géčkách, tak proč ne... Co tak koukám na speciálně hodinářské maziva, tak třeba Frýdl nabízí toto: Těsnící maziva | Hodinářství - Marek Frýdl Má někdo zkušenosti s něčím z toho? Třeba ten Korasilon? Nebo to Seiko? Případně jestli nemá smysl koupit nějakou běžnou silik. vazelínu jako třeba Silikonová vazelína 50 ml tuba v blistru | Lepidla Loctite nebo Force silikonová vazelína, 30ml - Mazivo na řetěz kola | Alza.cz
Seamaster Odesláno 28. února Nahlásit Odesláno 28. února Pouzivam normalne neco z hobbymarketu, neni to raketova veda. At je to cisty silikon, bez nejakych prisad.
Martin Bok Odesláno 2. března Nahlásit Odesláno 2. března U těch sprejů z Hobymarketu bych si jen dával pozor na to hnací médium. Po vyprchání asi zůstane "do dostačující míry čistý" silikonový olej, ale buď bych po nástřiku aspoň chvíli nechal ležet na nesavém podkladu, nebo ten sprej vystříkal do malé nádobky (dnem vzhůru = maximum oleje, minimum hracího plynu), počkal až se odpaří a nenášel štětcem/těsnění v tom vykoupal.Odpařený olej poznáš tak, že přestane tolik smrdět po tom plynu a především, že se nezačnou dělat bublinky na téměř jakémkoliv vkládaném povrchu (zakroužíš v to párátkem).Odesláno z mého SM-S916B pomocí Tapatalk
Seamaster Odesláno 4. března Nahlásit Odesláno 4. března Mam to ve frome oleje v olejnicce, ted hnaci medium je muj palec a ukazovacek... normajne to napaplam na tesneni, po chvili setru poradne prebytek a nazdar bazar.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se