Zmizík Odesláno 16. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2018 Do smycky se vetsinou zapojujou modulacni efekty.Kdyz tam prdnes overdrive,tak to stoji za prd,protoze se ti na zesilovaci odpoji predzesilovac.Ja jsem nikdy efektovy smycce nepropadl,vsechno jedu pred vstup zesilovace.Jo, super, děkuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 16. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2018 Sériová (najbežnejšia) efektová slučka je obyčajne zaradená pred koncový zosilňovač a má:Send - je to výstup a z neho ide signál z predzosilňovača (ak má človek gitaru pichnutú do vstupu)Return - je vstup prakticky priamo do koncového zosilňovača Ak sa niečo zapojí do Send, aparát by stále mal hrať, koncový zosilňovač nie je odpojený a zo Sendu sa signál dá poslať niekam ďalej (iný zosík, PA, mixpult atd.)Ak sa niečo zapojí iba do Return, tak je odpojený predzodsilňovač. Takto vieme využiť koncák v aparáte, napr. ak máme externý predzosilňovač Čiže ak efekt zapojíme do Send a Return, celý signál z predzosilňovača prechádza cez efekt a následne do koncového zosilňovača. Či bude efekt hrať v slučke dobre, veľmi závisí od toho, s akými napäťovými úrovňami slučka pracuje. Ako písal panedge, overdrivy a podobné krámy sú stavané na to, aby boli medzi gitarou a vstupom aparátu. Modulačné efekty a hlavne delaye a hally je lepšie dávať do efektovej slučky, pretože v nej už je celý signál z predzosilňovača. Ak totiž delay zapojíme pred aparát, tak opakovaný signál logicky klesá (tíchne dozvuk) a už nebude napríklad skreslený v predzosilňovači. Paralelná slučka je niečo podobné, ale dá sa nastaviť, koľko signálu pôjde do slučky a bude sa vracať a koľko ide priamo z predzosilňovača do konca. Toto má výhodu, že napríklad v lampovom aparáte viac signálu ide priamo a iba časť cez externý procesor (tá sa potom primieša cez Return). Je to vlastne taký malý mix (priamy signál a efektovaný). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 19. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2018 Tak jsem ten Dark Blood vrátil. Za ty prachy to nehraje, jak bych si představoval. To to už dokrmím G1Onem. Dneska vyměním 10" reprák v Marshallkoj za 12" Greenback. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 19. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2018 Na dokrmovanie fajn funguje obyčajný NUX Overdrive OD-3, cez Ebay za 16 dolárov. Je to kópia klasiky, ale dobre hrajúca.Inak, to máš tuším DSL5c, z vlastnej skúsenosti, v DSL kombách veľmi dobre hrá G12T-75 (nie je taký zrnitý), ak sa chceš zabávať trýznením krabičky dvanásťpalcovými reprákmi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 19. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2018 Na dokrmovanie fajn funguje obyčajný NUX Overdrive OD-3, cez Ebay za 16 dolárov. Je to kópia klasiky, ale dobre hrajúca.Inak, to máš tuším DSL5c, z vlastnej skúsenosti, v DSL kombách veľmi dobre hrá G12T-75 (nie je taký zrnitý), ak sa chceš zabávať trýznením krabičky dvanásťpalcovými reprákmi.Pozdě, už je tam ten Greenback. Hele, nechtělo se mně zvětšovat tu díru pro něj - jak tam byla ta 10". Bude to hodně vadit, že je prostě ten velkej reprák na malý díře??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 19. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2018 Vadiť to môže iba pri výkone, kedy záves repra bude pri pohybe narážať do ozvučnice (prednej dosky), to musíš vyskúšať. Zvukovo by to vadiť nemalo, si myslím, ale však uši máš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 19. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2018 Vadiť to môže iba pri výkone, kedy záves repra bude pri pohybe narážať do ozvučnice (prednej dosky), to musíš vyskúšať. Zvukovo by to vadiť nemalo, si myslím, ale však uši máš.Jo, tak narážet to snad nebude. Dík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sacíbagr Odesláno 19. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2018 (upraveno) ...mi nebylo dáno, takže po cca 13ti letech hraní punku, kdy jsem vždy založil kapelu, která mě dříve či později uvolnila, už jen drnkám Grizzly Brothers. Už jsem si ale postavil místnost na bicí, chodím občas za Matějem Drabinou a Tomem Neuwerthem na kondice. Kolem hudby mám ale mraky kamaarádů. Tady jeden toho má plnou skříň (cca 10ks)...je ambasadorem Fibenare. Upraveno 19. ledna 2018 uživatelem Sacíbagr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 19. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2018 Krása. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sacíbagr Odesláno 22. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2018 Krása....tu kytáru ?bezbarvou? si půjčuje Michal Pavlíček na nahrávání ve studiu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 3. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2018 (upraveno) Momentální milenka. No, už jsem měl i lepší... ;-) Upraveno 3. února 2018 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 24. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2018 (upraveno) Včera mně přišel Gretsch Streamliner https://kytary.cz/gretsch-g2655t-streamliner-ws/HN161590/ a ta věc imho nehraje a je mně vyloženě nepříjemná. Je to možný? Vrátím to ale je to určité zklamání. Upraveno 24. února 2018 uživatelem Zmizík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 25. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2018 Včera mně přišel Gretsch Streamliner https://kytary.cz/gretsch-g2655t-streamliner-ws/HN161590/ a ta věc imho nehraje a je mně vyloženě nepříjemná. Je to možný? Vrátím to ale je to určité zklamání.Spatny snimace,ty jsou u tehle neamerickych rad vsude.Musi se to hodne nahonit na zesaku.Ale jestli se zvyklej na uplne jinej zvuk,tak by te treba zklamal i White Falcon. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza Č. Odesláno 3. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2018 Od te doby co mi ukradli stereho Squier Stratocaster jsem si pořídil steam kytaru od Gretsche ala Lucille BB Kinga.. je to paráda, jen co ji mám, tak je na hraní málo času.. udělám pak par shotu a pošlu.. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 3. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2018 Včera mně přišel Gretsch Streamliner https://kytary.cz/gretsch-g2655t-streamliner-ws/HN161590/ a ta věc imho nehraje a je mně vyloženě nepříjemná. Je to možný? Vrátím to ale je to určité zklamání.Ta se mi hrozně líbí a chtěl jsem jí vždycky vyzkoušet. Je to fakt tak zlé? Co na sucho? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2018 (upraveno) Jj, ty snimace fakt spatny, Panedge. A nasucho snad jeste vetsi zklamani, ja na takovou kytaru nikdy nehral a cekal sem, ze to proste bude znit vic. Hralo to jako bych natah struny na sekyrku. A ani nazivo nevypada tak hezky jako na fotkach. Takze: emoce neprobehly. Upraveno 4. března 2018 uživatelem Zmizík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2018 Niektoré recenzie spomínajú, že sa rozlaďuje, vraj má nejakú nepodarenú kobylku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2018 (upraveno) Niektoré recenzie spomínajú, že sa rozlaďuje, vraj má nejakú nepodarenú kobylku.Ja mam podobnyho Gretsche a ladeni drzi dobre.Co je plus u tyhle kytary je hodne pohodlnej krk,prijemne se na ni hraje. Ale stejne,jak vezmu do ruky tuhle zlatou krasavici,tak to je megaluxus.Sustain,zvuk,zpracovani...mega. Upraveno 4. března 2018 uživatelem panedge Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2018 Npríklad na sweetwateri to spomínajú v recenziách Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza Č. Odesláno 5. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2018 Moon & Gretsch Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se