Přejít na obsah

Povolit/nepovolit komentáře v prodejích?

Návštěvník

Prodejní sekce  

162 hlasů

1. 1. Povolili byste komentáře v prodejních vláknech?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 402
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Díky Romane, je to najednou jasné. Kecání ano, ale jen skutečně odůvodněné a to si budeme muset ohlídat my, ale jen v případě, že půjde nastavit aby jako UP fungovaly pouze příspěvky autora vlákna.

Návštěvník Kamil
Odesláno
  V 25. 3. 2016 v 12:46, sibirnaya napsal:

tak ja to klidne schvalovat budu, ale pak se budou primky a steinharty kseftovat jen na aukru :D

:lol2: :lol2: :lol2:

Ještě bych pár značek přidal.

Odesláno

to byl jen priklad, ono naopak by nakonec moc znacek nezbylo :) a speky bych si vykoupil hned ze startu :D

nicmene cela tahle debata je v podstate o tom, jestli v prodejinm vlakne komentovat/nekomentovat prodejni cenu, protoze to opravdu zavadne povoleno uz je.

Do vlákna v sekci Prodej by neměly přispívat jiné osoby kromě autora. Výjimku tvoří příspěvky označující zaslání SZ nebo příspěvky oprávněně upozorňující na podvodné jednání prodávajícího, na špatný popis zboží nebo na spekulativní prodeje a samozřejmě upozorňující na prodej kopií a napodobenin. Jakékoli dohady o ceně řešte prosím pomocí SZ a nebo v nějakém jiném vlákně.
Návštěvník Kamil
Odesláno

Ale už jsem ti to Honzo psal v moderátorské sekci, lidi se bojí komentovat obecně, protože převážně neví, co je povoleno a co ne. Já bych to povolil úplně a jak už jsem psal předtím, případné nepravosti bychom jako moderátoři ohlídali.

Odesláno
  V 25. 3. 2016 v 12:59, Kamil napsal:

Ale už jsem ti to Honzo psal v moderátorské sekci, lidi se bojí komentovat obecně, protože převážně neví, co je povoleno a co ne. Já bych to povolil úplně a jak už jsem psal předtím, případné nepravosti bychom jako moderátoři ohlídali.

Jsem plně pro.

Odesláno

a co se muze komentovat? 

'pred trema mesicama si je koupil za 8500 a ted prodavas za 8900?'

'krasny hodinky, ty bych si koupil, kdybys je prodaval o tri mesice pozdeji.'

'dam tricet tisic a prijedu dnes vecer, musis se rozhodnout hned!'

'srry za OT, ale bejt tebou, necham si je.'

ja furt nechapu, co chcete komentovat. ale pokud se to odsouhlasi, tak se podvolim, nemam s tim problem. a dovolim si nesouhlasit, vetsina lidi, co ma prehled a pozna, ze je neco v neporadku vi, ze komenty - příspěvky oprávněně upozorňující na podvodné jednání prodávajícího, na špatný popis zboží nebo na spekulativní prodeje a samozřejmě upozorňující na prodej kopií a napodobenin - nemazeme

Návštěvník Kamil
Odesláno
  V 25. 3. 2016 v 13:09, sibirnaya napsal:

- příspěvky oprávněně upozorňující na podvodné jednání prodávajícího, na špatný popis zboží nebo na spekulativní prodeje a samozřejmě upozorňující na prodej kopií a napodobenin - nemazeme

Jenže ony žádné nejsou, protože se většina obává komentovat. :(

V 25. 3. 2016 v 13:13, Daemonultimate napsal:

Povolit diskusi přímo ve vlákně, ale jen v případě, že upnout bude moci jen zakladatel vlákna. Tahle cesta mi dává smysl, ale nevím, jak teď mám hlasovat.

Právě se to pokoušíme vyřešit.

Odesláno

Chlapi, prectete si dukladne Sibirovo povidani. - to ma hlavu a patu. Stojim plne za nim.

Vzdyt soucasne pravidlo je naprosto vyhovujici. Opravdu - co jeste vice chcete komentovat? Navic by se musely technicky resit ty "ups"..

Sejte na to.

Odesláno
  V 25. 3. 2016 v 13:21, Murphy97 napsal:

Chlapi, prectete si dukladne Sibirovo povidani. - to ma hlavu a patu. Stojim plne za nim.

Vzdyt soucasne pravidlo je naprosto vyhovujici. Opravdu - co jeste vice chcete komentovat? Navic by se musely technicky resit ty "ups"..

Sejte na to.

Já to četl pečlivě, opravdu...

Návštěvník Mitak
Odesláno

Neměňte nic. Těch pár průserových prodejů je vždy odhaleno prakticky okamžitě.

Spíš bych řekl, že by převazovalo zbytečné i když pozitivní tlachání a plevelilo by to fórum. Například u KAŽDÉHO Wizardova prodejního vlákna mám neutuchající nutkání napsat "Už?! A tak levně?!" :-)))

Odesláno

Ti členové, kteří mají dost zkušeností, aby rozpoznali nějakou nepravost v inzerci a veřejně na ni upozornili, zpravidla znají pravidla a vědí, že jejich koment nebude smazán. Takže to, po čem se stýská třeba straspolovi, je možné i teď, jak tu několikrát zaznělo.

Pokud jde o navrhovaný zákaz prodeje "za kamaráda", jak tady nebo vedlejším vlákn? padlo, moc tomu nerozumím - právě jsem náhodou jeden takový prodej realizoval a neshledávám na tom nic špatného. Člen, který za někoho prodává, přebírá podle pravidel veškerou zodpovědnost, komunikaci a hodinky musí fyzicky mít - vložením inzerátu s těmito pravidly automaticky souhlasí a pokud se ukáže, že to tak není, ostuda půjde také jen za ním ... takže si to každý musí hodně dobře rozmyslet.

Odesláno

Já jsem dal yes. Proč k tomu neříct co si myslím a počkat si na férové vysvětlení. Navíc kladné komentáře napomáhají rychlejšímu prodeji. V profi sekci bych to naopak zakázal a komu to nevyhovuje ať se zaregistruje tam :-)

Odesláno
  V 25. 3. 2016 v 13:45, African napsal:

Já jsem dal yes. Proč k tomu neříct co si myslím a počkat si na férové vysvětlení. Navíc kladné komentáře napomáhají rychlejšímu prodeji. V profi sekci bych to naopak zakázal a komu to nevyhovuje ať se zaregistruje tam :-)

To je skvělé řešení.

Odesláno

pro srovnani: na TZUK je jediny admin a to je majitel fora. Nemoderuje nic a prodejni sekce presto prekvapive neni mrdnik. Pokud se vyjimecne objevi nejake smecko, clenove na to okamzite reaguji ve vlakne a pokud to OP nedokaze vhodne vysvetlit, tak tim typicky to vlakno i zhasne a nic neproda, protoze ho roznesou v zubech. Kdyz se objevi nejaka zavaznejsi situace, tak o tom clenove v SZ informuji majitele fora a ten zakroci razneji. Temer to ale neni treba, protoze clenove jsou aktivnim preventivnim organem. Samozrejme to sebou nese fakt, ze takove vlakno visi nahore klidne tyden, tim jak se porad refreshuje a poctivy prodejce tak muze rychle zapadnout na Xtou stranku. Na druhou stranu neni zadne pravidlo na upovani, takze se muze zase dostat rychle nahoru, aniz by musel cekat X dnu. Pokud nekdo UPuje prilis, tak se pak clenove zacnou ozyvat primo do vlakna, jestli misto upovani nechce radsi snizit cenu, umoznit vymeny anebo s tim prestat otravovat.. rekl bych, ze to docela funguje.

Odesláno

Přijde mi, že se tu zmítáme mezi dvěmi protipóly. Jedna varianta je takový ten tržní model. Nekecat do prodejů, dobře koupil, dobře prodal, cena se nekomentuje, dohledáme si sami atd. No problem, když to tak bude.

Druhá varianta je na bázi kamarádství. Hrát s otevřenými kartami, jasný původ tovaru, náročné podmínky pro prodej atd. Je mi to milejší a navíc, na kamarádech se nevydělává, proč by nemohl druhý při absurdní ceně říct... hele vole jsi se pos... Když se chce někdo zabývat spekulantstvím, tak by to neměl dělat tady. A taky si myslím, že když tu někdo prodává pravidelně např. kožené výrobky, tak by mohl také formou profi účtu dát něco na provoz.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...