Jarett Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2019 Nevím proč, ale vzpoměl jsem si na rčení "kozel zahradníkem" :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2019 teď, jak to vidím takhle napsané, si říkám, že bychom si nepomohli, stejně bychom nedokázali jednoznačně určit který je který... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2019 (upraveno) teď, jak to vidím takhle napsané, si říkám, že bychom si nepomohli, stejně bychom nedokázali jednoznačně určit který je který......ale bylo by jasny, ze oba jsou zoufali... Upraveno 30. ledna 2019 uživatelem Ondra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2019 Nevím proč, ale vzpoměl jsem si na rčení "kozel zahradníkem" :D po novu "Kozel hodinarem" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2019 Kuci, no tak ........ utahovat si ze jmena neni moc koser. Ja mam treba takove prijmeni, ze kdyz si objednavam v restauraci telefonicky stul, tak radeji rikam - profesor Kralik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2019 (upraveno) To byl ftip ... Bohužel často platí "nomen omen" ... https://www.national-geographic.cz/clanky/ovlivnuji-vlastni-jmena-jake-povolani-si-clovek-vybere.html Upraveno 30. ledna 2019 uživatelem Jarett Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deafslap Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2019 jak tohle mohli vypustit na světlo boží? Já tomu pořád nemůžu věřit. To jako natočili, pak se na to kouklo vedení firmy a řekli: super, dobře si to řek, to nám bude dělat dobrej obraz u veřejnosti... Možná je příšerně vožralej, to bych asi jediný pochopil Primu je fakt škoda, takovýho šéfa nemůže dlouhodobě přežít Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2019 na ja, ještě větší kozel než jsme čekali... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2019 To byl ftip ... Bohužel často platí "nomen omen" ... https://www.national-geographic.cz/clanky/ovlivnuji-vlastni-jmena-jake-povolani-si-clovek-vybere.htmlKarel Šuk - gynekolog :lol2: :clap: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hrabe_X Odesláno 3. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2019 Že se raději nestal Kozel zahradníkem.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arcturus Odesláno 4. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2019 Zě mě neexistuje žádnej levej nebo pravej prim. Oba dva současní výrobci (MPM i Elton) jsou leví a svoje zákazníky podvádějí a považují je za blbce. MPM kvůli svému Czech made, kde by spíš mělo být "Assembled in Czech Republic" nebo "Czechdesign" a Elton, kterej za ty desetitisíce, na který si cení ty svoje šmuky, rozhodně nedává kvalitu a luxus jakej slibuje. Navíc tvrdit, že kvalitní hodinky se poznají podle toho, že se mi musí líbit a hlavně stát desetitisíce? Seiko 5 se jen v povzdálí směje.Ale pokud se tu budeme bavit o tom, kterej z nich je primkovější, tak za mě jednoznačně MPM a to proto, že alespoň trochu navazuje na tradici Prim hodinek, coby hodinek, který si může koupit člověk z jakékoliv příjmové skupiny v téměř jakémkoliv hodinářství aniž by ho ta koupě finančně zrujnovala nebo donutila prodat auto. Ano to jsou pro mě pravé hodinky Prim, hodinky, které si může dovolit klidně i vrátnej v Eltonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 4. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2019 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Odesláno 4. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2019 Na tradici nenavazuje MPM ani trochu, protože nic nevyrábí. Pokud by MPM přiznala, že hodinky vyrábí v Číně a tady je jen smontuje, tak s tím nemám tak velkej problém. Nic takového se ale co já vím neděje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 4. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2019 pravá levá přední zadní..........https://www.promaminky.cz/rikadla-a-basnicky/o-zviratkach-12/zviratka-a-loupeznici-6854bacha kozle neupadni......*takže výrobci nebo loupežníci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arcturus Odesláno 4. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2019 (upraveno) Na tradici nenavazuje MPM ani trochu, protože nic nevyrábí. Pokud by MPM přiznala, že hodinky vyrábí v Číně a tady je jen smontuje, tak s tím nemám tak velkej problém. Nic takového se ale co já vím neděje. Ano, s tím souhlasím, ale prostě pořád je MPM pro mě víc Prim než Elton a to zejména kvůli cenové politice a dostupnosti. Elton se snaží ze značky Prim udělat prémiovku, ale to prostě nejde. Odjakživa mám značku Prim zakořeněnou jako levné, dostupné hodinky pro každého. Je to stejné jako by se teď Dacia rozhodla pod stejnou značkou vyrábět luxusní vozy a konkurovat německému trojlístku BMW, Audi, Mercedes. To by taky nefungovalo, protože každý má odjakživa Dacii zakořeněnou jako levnou a dostupnou automobilku.Přitom by bohatě stačilo, aby Elton ze značky Prim opět udělal masovku, to čím byla a čím by měla být, klidně i s kalibry Miyota (vždyť na tom není vůbec nic špatného) a svoje inhouse kalibry (samozřejmě značně zdokonalené) montoval pouze do nějaké své prémiové značky např Elton. Prostě po vzoru Seiko. Upraveno 4. února 2019 uživatelem Arcturus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ruiz.aw Odesláno 4. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2019 Ano, s tím souhlasím, ale prostě pořád je MPM pro mě víc Prim než Elton a to zejména kvůli cenové politice a dostupnosti. Elton se snaží ze značky Prim udělat prémiovku, ale to prostě nejde. Odjakživa mám značku Prim zakořeněnou jako levné, dostupné hodinky pro každého. Sorry, ale chtít za čínskou skládačku ( možná sestavenou u nás ) s minerálem a miyotou 18.000,- ! Nová definice levných a dostupných hodinek pro každého Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arcturus Odesláno 4. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2019 Sorry, ale chtít za čínskou skládačku ( možná sestavenou u nás ) s minerálem a miyotou 18.000,- ! Nová definice levných a dostupných hodinek pro každého Hodinky MPM začínají někde od 3500 Kč za Quartz, automaty někde od 8000-9000 Kč. Je to hodně? Ano je. Ale pořád je to 4x až 10x míň než za Elton. Souhlasím s tím, že jak Elton, tak MPM jsou neskutečným způsobem předražené a nekoupil bych si je, ale kdybych si měl za každou cenu koupit hodinky se značkou Prim, tak od Eltonu za ty prachy rozhodně ne.Jak říkám, stačí aby měl Elton stejnou nebo podobnou cenovou politiku jako Seiko a je pro mě jasná volba, ale takhle? To bych musel být úplně blbej, vždyť i Sinn, Stowa, Mühle Glashütte, Steinhart a celá řada dalších německých výrobců jsou levnější než Elton, ale přitom dostanu hodinky, které jsou kvalitativně úplně někde jinde... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Odesláno 4. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2019 Hodinky MPM začínají někde od 3500 Kč za Quartz, automaty někde od 8000-9000 Kč. Je to hodně? Ano je. Ale pořád je to 4x až 10x míň než za Elton. Souhlasím s tím, že jak Elton, tak MPM jsou neskutečným způsobem předražené a nekoupil bych si je, ale kdybych si měl za každou cenu koupit hodinky se značkou Prim, tak od Eltonu za ty prachy rozhodně ne.Jak říkám, stačí aby měl Elton stejnou nebo podobnou cenovou politiku jako Seiko a je pro mě jasná volba, ale takhle? To bych musel být úplně blbej, vždyť i Sinn, Stowa, Mühle Glashütte, Steinhart a celá řada dalších německých výrobců jsou levnější než Elton, ale přitom dostanu hodinky, které jsou kvalitativně úplně někde jinde...Je to jednoduché, pokud chceš opravdu skutečné Prim tak si kup ty původní za cenu do 10K seženeš už krásné hodinky(které nebudou ztrácet hodnotu). MPM jsou z mého pohledu vyhozené peníze oknem. I ty hodinky od Eltonu si budou držet hodnotu, protože je jasný původ vzniku a malá série vyrobených kusů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 4. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2019 (upraveno) Jak říkám, stačí aby měl Elton stejnou nebo podobnou cenovou politiku jako Seiko a je pro mě jasná volba, ale takhle?A jak by to měl Elton udělat? Já vím jen o jediném způsobu, jak by se to dalo udělat - skládat levné čínské polotovary, jako MPM.Ale to si přece můžeš koupit už dnes. A nejen od MPM, na trhu jsou toho tuny, na značce moc nezáleží.Jiný způsob podle mě neexistuje. Upraveno 4. února 2019 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 4. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2019 Osobně si myslím, že si ani hodinky od Eltonu nebudou držet hodnotu - protože jejich reálná hodnota je nižší než "prodejní" hodnota, a časem se bude spíš hodnota těch hodinek "korigovat" tím jak bude zájem slábnout.... nedovedu si představit, že by se hodinky typu PRIM Linea ještě dokázaly zhodnotit... to už by byl svět postavený na hlavu ... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se