Micey Odesláno 8. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna (upraveno) Díky pánové. To bych pro zajímavost zkusil, nějakej ten porovnávací test na střelnici. Jinak je mi to fuk, jakožto rekreační opilec už stejnak dlouho nenosim:) Upraveno 8. srpna uživatelem Micey Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KurtCz Odesláno 8. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna před 3 hodinami, M.K. napsal: Nerejpu, jen se vážně ptám: k čemu dneska náboje jako je Black Mamba, když existuje kat. A-1? Na mířenku / trénink zbytečně drahý a na obranu pokud vím bez znatelnýho rozdílu oproti běžnýmu náboji (viz testy s balistitckou želatinou). Jaká je užitná hodnota netuším. Před lety jsem pár krabiček koupil na vyzkoušení na střelnici. Po zjištění, že jsou problémy s přebíjením jsem usoudil, že na obranu to není. Protože v případě potřeby fakt nechci řešit kousnutý železo. Do všeho teď láduju obyčejný SaB se kterýma všechno funguje jak má. .... Výjimku na A-I i na zásobníky mám, jedna návštěva na příslušném oddělení a udělali to na počkání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října Strašně dlouho jsem nestřílel, a dnes jsem byl vytažen na střelnici, pod záminkou testování Glocků zdarma. Měli můj vysněný G23 v ráži .40S&W a popravdě katastrofa, jak kdybych nikdy nestřílel. Kolega to přičítal zbrklosti, a neplynulému mačkání spoustě, ale vzhledem k tomu, že tam měl i svou P10, a dokonce i další Glock s Red Dot kolimátorem, buď jsem úplně levej, nebo jsem za ten rok oslepnul. Alespoň, že ta bezpečná manipulace se mi úplně nevykouřila z hlavy. Máte někdo nějaký tip, jak stabilizovat úchop, a trochu to usměrnit? Předem díky, a sportu zdarJ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října před 27 minutami, nizkotucnytvaroh napsal: Strašně dlouho jsem nestřílel, a dnes jsem byl vytažen na střelnici, pod záminkou testování Glocků zdarma. Měli můj vysněný G23 v ráži .40S&W a popravdě katastrofa, jak kdybych nikdy nestřílel. Kolega to přičítal zbrklosti, a neplynulému mačkání spoustě, ale vzhledem k tomu, že tam měl i svou P10, a dokonce i další Glock s Red Dot kolimátorem, buď jsem úplně levej, nebo jsem za ten rok oslepnul. Alespoň, že ta bezpečná manipulace se mi úplně nevykouřila z hlavy. Máte někdo nějaký tip, jak stabilizovat úchop, a trochu to usměrnit? Předem díky, a sportu zdarJ. Zkus pistoli s klasickym kohoutem, ne s predepnutym udernikem. Ve stredu jsem pomahal kamaradovi s pripravou na zkousky a s G26 i M&P9 mel velke potize docilit pekny soustrel, pak zkusil P226 a byl to neskutecny rozdil. 1 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KOCKOPEES Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října Nový přírůstek. Rok výroby 96. Spasovaní perfektní. Jen jsem měsíc čekal na pružinou co mi vyskočila a už jsem ji nenašel:) 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října před 48 minutami, nizkotucnytvaroh napsal: Strašně dlouho jsem nestřílel, a dnes jsem byl vytažen na střelnici, pod záminkou testování Glocků zdarma. Měli můj vysněný G23 v ráži .40S&W a popravdě katastrofa, jak kdybych nikdy nestřílel. Kolega to přičítal zbrklosti, a neplynulému mačkání spoustě, ale vzhledem k tomu, že tam měl i svou P10, a dokonce i další Glock s Red Dot kolimátorem, buď jsem úplně levej, nebo jsem za ten rok oslepnul. Alespoň, že ta bezpečná manipulace se mi úplně nevykouřila z hlavy. Máte někdo nějaký tip, jak stabilizovat úchop, a trochu to usměrnit? Předem díky, a sportu zdarJ. No jak říkáš, dlouho jsi nestřílel, takže asi začni chodit častěji, pro začátek. A zkus střílet z jedné zbraně a ne každých pár ran měnit. Potřebuješ si zvyknout, získat návyk a jistotu. Pak můžeš experimentovat. No pak a hlavně, si k tomu střílení ber někoho, kdo to umí a bude ti umět poradit. Kdo uvidí co a jak děláš a co děláš blbě. Distančně se úchop ladí dost složitě Co můžeš dělat sám, je podívat se na nějaké video a pak doma sušit, ale bez člověka, který ti řekne že to děláš blbě, to bude mít dost omezený efekt. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendellin Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října Před hodinou, nizkotucnytvaroh napsal: Strašně dlouho jsem nestřílel, a dnes jsem byl vytažen na střelnici, pod záminkou testování Glocků zdarma. Měli můj vysněný G23 v ráži .40S&W a popravdě katastrofa, jak kdybych nikdy nestřílel. Kolega to přičítal zbrklosti, a neplynulému mačkání spoustě, ale vzhledem k tomu, že tam měl i svou P10, a dokonce i další Glock s Red Dot kolimátorem, buď jsem úplně levej, nebo jsem za ten rok oslepnul. Alespoň, že ta bezpečná manipulace se mi úplně nevykouřila z hlavy. Máte někdo nějaký tip, jak stabilizovat úchop, a trochu to usměrnit? Předem díky, a sportu zdarJ. Vrátit se k začátkům. Nabýt sušilku, pustit zprávy a sušit a sušit. Trénovat plnou spoušť bez přednatažení, optimalizovat si úchop. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října Jako sorry, ale to je rada jak když ti někdo řekne, dělám to (cokoliv) blbě…jasný, dělej to líp Postoj, nohy, tělo, ramena, lokty, ruce, oči…nikdo z nás ho neviděl, nikdo neví co a jak dělá, jak často, kdo ho co učil a ne/naučil. Sušit, ok, ale jestli to drží jak prase kost - promiň tvarohu - tak si to blbý držení akorát prohloubí. Musí jít střílet a to s někým kdo to opravdu umí a ještě k tomu je schopný vidět chyby a naučit. Jinak je to ztráta času. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října před 2 hodinami, nizkotucnytvaroh napsal: Strašně dlouho jsem nestřílel, a dnes jsem byl vytažen na střelnici, pod záminkou testování Glocků zdarma. Měli můj vysněný G23 v ráži .40S&W a popravdě katastrofa, jak kdybych nikdy nestřílel. Kolega to přičítal zbrklosti, a neplynulému mačkání spoustě, ale vzhledem k tomu, že tam měl i svou P10, a dokonce i další Glock s Red Dot kolimátorem, buď jsem úplně levej, nebo jsem za ten rok oslepnul. Alespoň, že ta bezpečná manipulace se mi úplně nevykouřila z hlavy. Máte někdo nějaký tip, jak stabilizovat úchop, a trochu to usměrnit? Předem díky, a sportu zdarJ. Mě pomohla změna vynaložené síly úchopu,držení, levá 70-80% pravá zbytek (pravàk). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendellin Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října před 23 minutami, nickolas napsal: Jako sorry, ale to je rada jak když ti někdo řekne, dělám to (cokoliv) blbě…jasný, dělej to líp Postoj, nohy, tělo, ramena, lokty, ruce, oči…nikdo z nás ho neviděl, nikdo neví co a jak dělá, jak často, kdo ho co učil a ne/naučil. Sušit, ok, ale jestli to drží jak prase kost - promiň tvarohu - tak si to blbý držení akorát prohloubí. Musí jít střílet a to s někým kdo to opravdu umí a ještě k tomu je schopný vidět chyby a naučit. Jinak je to ztráta času. Já to myslel jako první krok ke zlepšení. Navíc ekonomicky přijatelný. Ne každý má na to být dvakrát týdně na střelnici s instruktorem. Navíc jsem nabyl dojmu, že ač dlouho nestřílel, tak tvaroh trochu ví , o čem mluví. Proto si myslím, že sušení, jako první cesta ke zlepšení. V dalších krocích máš pochopitelně pravdu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října Jo, rozumím, ale jestli má špatný úchop, tak ho sám doma prostě nezlepší. Navíc byl střílet po dlouhé době a vlastně sám neví kde je chyba. Pro začátek stačí jít s instruktorem párkrát, obzvlášť když už střílel. Ale podle mě se bez toho neobejde, resp. nezlepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendellin Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října před 5 minutami, nickolas napsal: Jo, rozumím, ale jestli má špatný úchop, tak ho sám doma prostě nezlepší. Navíc byl střílet po dlouhé době a vlastně sám neví kde je chyba. Pro začátek stačí jít s instruktorem párkrát, obzvlášť když už střílel. Ale podle mě se bez toho neobejde, resp. nezlepší. Naprostý souhlas. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října Všem díky za tipy, zas takovou diskusi jsem rozdmýchat nechtělZkusím pár návštěv s instruktorem, a uvidí se. Ještě jednou, díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října Ale hovno, zeptat se je důležité Vem inštruktora párkrát a pude to správnym směrem! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tobi Odesláno 26. října Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října před 10 hodinami, KOCKOPEES napsal: Nový přírůstek. Rok výroby 96. Spasovaní perfektní. Jen jsem měsíc čekal na pružinou co mi vyskočila a už jsem ji nenašel:) Hezkej kousek,zkoušel jsem,ale bohužel nemám jak se říká revolverovou ruku, ale líbí se stále Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KOCKOPEES Odesláno 26. října Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října No je to o cviku. Měl jsem 3 smith-wesson. a všem jsem jim ladil spoušť. Tady u rugeru to jde hůře. Nicméně já nastřílím stejně blbě ze všech zbraní:) Revolver je prostě taková hračka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perkele Odesláno 26. října Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října Co se týče suchého nácviku je celkem zajímavá sada s laserovym nábojem. Zkoušel jsem si to jednou u kamaráda a celkem zajímavé. Máte klasický 9mm náboj, který vložíte normálně do pistole, "vystřelíte" a z nabije blikne laser na terč. Je to docela dobré na trénování úchopu, samozřejmě to nenahrazuje výstřel a zpětný ráz, ale jako na menší potrénování úchopu to úplně špatné nebylo. Akorát to stojí pár tisíc. Pro příklad je to něco jako tahle sada https://www.gryfshop.cz/prenosna-laserova-treninkova-sada-mantis-laser-academy-9mm/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIwbSnieasiQMVCqSDBx3aKg60EAQYAiABEgJm9vD_BwE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 30. října Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října Pár postřehů...: - přesnost nijak nesouvisí s úchopem, nebo postojem, dýcháním a podobně... - přesnost ovlivňují dva faktory - míření a práce se spouští! Můžu pistoli držet jen dvěma prsty a stejně dokážu mít dobrý zásah na terči, pokud budu správně mířit a spouštět A mimo to se samozřejmě také stane, že tu pistoli neudržím a vletí mi do xichtu - úchop a postoj souvisí se zvládáním zpětného rázu... Ano, je pravda, že často špatný úchop ovlivní i zásahy v terči, ale to je pouze proto, že střelec nedělá správně spouštění... Další věc je, že pistole v ráži .40SW je vysloveně nevhodná pro začátečníka, protože má takový zpětný ráz, že to nutí střelce dělat základní chyby. No a k tomu sušení (trénování bez výstřelu, třeba doma)... Úchop nelze nasušit Správný úchop nám umožňuje dobré a snadné zvládání zpětného rázu (pistole mi neskočí do xichtu) a díky tomu i k tomu, že následný výstřel bude snadnější správně provést. Takže zvládání zpětného rázu ovlivňuje snadnost a rychlost následného správného výstřelu (spouštění). - tedy trénovat bez zpětného rázu zvládání zpětného rázu je tak trochu... (asi jako trénovat odolnost proti alkoholu nasucho, zíráním na lahev...) Ono je to prostě především o základech a pochopení toho, co se během střelby děje se zbraní, náboji, ale i vlastním tělem a reakcí v něm, včetně fungování Centrální Nervové Soustavy. Někteří lidé to zvládají tak nějak sami, přirozeně a intuitivně, pro některé je to cesta vzdělávání, drilů a potu. Bohužel z internetu se to nenaučíte (pokud nejste opravdu talentovaní s velmi vyvinutou intuicí a cítěním), ale potřebujete někoho, kdo to umí vysvětlit a naučit. A opět bohužel - to že je někdo sám dobrý střelec ještě neznamená, že to umí naučit A pro odlehčení - v neděli jsem pošesté v řadě získal titul Mistra ČR v obranné střelbě s revolverem 3 1 5 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gcom Odesláno 30. října Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října (upraveno) Ahoj, kam chodíte střílet (ven) Praha Západ a okolí? Podle mě tu nic neexistuje Jinak po delší době jsem se rozhoupal do Siga, a nemohu si to vynachválit. Perfektní spoušť, funkční integrovaný kompík, pidi velikost ale stále luxusní ergonomie, tri mířídla, vlastně ani nevím, zda potřebuji red dot, na zimu 17 (trošku vykukuje) na léto 12. Jo a je super sexy Upraveno 30. října uživatelem gcom Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se