Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

To je otázka, jestli se nějaký odlehčený 2" revolverek v .38Sp. nebo Glock26 pronese o tolik víc než něco ve .22, přičemž ten zastavovací účinek je (statisticky - víme všichni, že náhoda je blbec, že) přeci jen o dost jinde... ale samozřejmě že pistolka .22 je pořád lepší než holé ruce  :smile_anim:

Nic skladnějšího než je to NAAčko  jsem zatím v ruce neměl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsou i velke vahove rozdily mezi treba G26 (IV.gen), ta vazi nenabyta 615 ale nabyta uz 740g.

Kdezto treba to LCR ma jen okolo 380 g, to je uz pri castem noseni citit. Glock se v kapse fakt nosit neda ?

Takze zajimavy kompromis mezi glockem a Naa, ktere vazi jen okolo 180g.

Odkaz ke komentáři

Jeremy: prohodili jsme spolu jen jeden příspěvek a v něčem s Tebou souhlasím, v nečem určite ne. Ale přít se nebudu, každý máme své zkušenosti a ty se pár písmenky vyvrátit nedají ;)

Nicméně i já občas přemýšlím nad revolverem. Chtěl bych něco menšího maximálně středního, co nejjednoduššího, v ráži "minimum pro sebeobranu" a více. Vidím, že to výše řešíte, poprosil bych přímo o nějaký model. Cena průměr, řekněme 11-19tis, střed nejlépe. Případně něco zajímavého malého ale v trošku zajímavější, výkonnější ráži.

Díky Ti.

Ahoj,

já mám .38 Rossi - parádní malá lehká, hezká. Vůbec z ní teda nejde strach, vypadá jak kapslíkovka.

Ale kdybych si dneska vybíral revolver na nošení, koupil bych Ruger SP101 v ráži .357.

Jinak měl jsem od nich velkej 4palec 357, tuším KGP 141 - až do přebití jsem si s pistolářema v pohodě poradil.

Kdybych kupoval revolver na střelnici a na závody, tak jednoznačně S&W 625 v ráži .45 ACP.

Rossi se dá sehnat za 10 (možná bych ho i prodal, kdyby ses do něj zamiloval a nešel by sehnat), Ruger bude kolem 20 tipuju, SW asi dražší.

post-322-0-94120600-1392968317_thumb.jpg

post-322-0-09309500-1392968327_thumb.jpg

post-322-0-73738000-1392968333_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

ojety SP101 koupis okolo 10. Novy stoji 15. Je to super zbran, neznicitelna, nafurt, ale na noseni je dost tezka, mel jsem ho 2x v 357 a jednou v 9mm Luger a prave kvuli vaze jsem jej vzdy prodal. Ma pres 700 g nenabity

Kdyz uz bych do nej presto sel, tak spise v 3" verzi

Odkaz ke komentáři

ojety SP101 koupis okolo 10. Novy stoji 15. Je to super zbran, neznicitelna, nafurt, ale na noseni je dost tezka, mel jsem ho 2x v 357 a jednou v 9mm Luger a prave kvuli vaze jsem jej vzdy prodal. Ma pres 700 g nenabity

Kdyz uz bych do nej presto sel, tak spise v 3" verzi

Souhlas, taky bych šel do 3 palce, ať se s tím dá i na střelnici občas. A není to drahý, máš recht, ceny šly dolů..

Taky jsem zjistil že moje Rossina už se nevyrábí - tj. cena bude asi ještě níž než ta 10..

Odkaz ke komentáři

Díky.

Na výběr něco koukám je, co by se mi líbilo. Nechci to na mířenku, závody, IPSC nebo cokoliv, chci to na denní nošení, občas je i G19 velkej. Napadá mě k tomu ale jeden detail. K revolveru je nutné mít pouzdro, u G to řeším klipem. Není nakonec malý revolver + pouzdro stejně velký nebo větší než G19 na klipu? Že tím bych přišel o ten důvod, proč chci revolver :)

Btw. rossi je krásná zbraň, ale nevím, jestli by mé ego uneslo mít na zbrani "lady rossi" :D

Odkaz ke komentáři

Díky.

Na výběr něco koukám je, co by se mi líbilo. Nechci to na mířenku, závody, IPSC nebo cokoliv, chci to na denní nošení, občas je i G19 velkej. Napadá mě k tomu ale jeden detail. K revolveru je nutné mít pouzdro, u G to řeším klipem. Není nakonec malý revolver + pouzdro stejně velký nebo větší než G19 na klipu? Že tím bych přišel o ten důvod, proč chci revolver :)

Btw. rossi je krásná zbraň, ale nevím, jestli by mé ego uneslo mít na zbrani "lady rossi" :D

Hele moje ego s tím problém fakt nemá :-) V tý době, kdy jsem to kupoval, se chromovaný malý moc nedělaly a já ho moc chtěl. Bohužel to Brazilci nazvali blbě, ale to je mi fuk :-) Mám k němu černé plastové pouzdro s pojistkou proti vypadnutí a vůbec o tom nevíš. G19 je proti tomu bago. Váží to asi 200 nebo 300g.

Odkaz ke komentáři

solidus, on 21 Feb 2014 - 10:45, said:

...K revolveru je nutné mít pouzdro, u G to řeším klipem. ...

Myslíš něco takovýho ?

http://www.majorpandemic.com/2012/09/clipdraw-glock-revolver-1911-universal-Review.html.html

edit: zapomněl jsem odkaz :frusty:

Upraveno uživatelem Chronař
Odkaz ke komentáři

Díky.

Kvalitni vnitrni pouzdro a neni co resit. Falco, KM Saddlery napr. A hlavni rozdil neni ve velikosti ale ve vaze, teda u UL

Odkaz ke komentáři

KM Saddlery jsem měl na G, ale přešel na klip. U toho revolveru to opravdu může být trošku jinak. A výše uvedený klip od Chronaře je taky ok :)

Trochu odbočím, dneska jsem zjistil, že kolega/kamarád má na pár věcí stejný názor (být připraven, kdyby došlo k nějakému blackoutu, občanské válce, něco jako teď na Ukrajině, Teotwawki, apod.) a došli jsme k debatě, jestli pro tyhle případy zvolit spíše brokovnice nebo "dlouhou". V tomhle směru jsem úplný začátečník. Je to možná spíše teoretická otázka, ale proč nebýt připraven :)

Odkaz ke komentáři

solidus : Spíš než tyhle kraviny bys měl řešit, kam si zakopeš nádrže na pitnou vodu, na benzín, kolik a jakých plechovek toho a toho si ve sklepě ukryješ a až pak nakonec to nejméně podstatné-jakou zbraň, když už chceš být teda opravdu ready.

BTW pro tyhle situace bych bral AR-15/nějakou verzi vz.58 pro civily.

Odkaz ke komentáři

solidus : Spíš než tyhle kraviny bys měl řešit, kam si zakopeš nádrže na pitnou vodu, na benzín, kolik a jakých plechovek toho a toho si ve sklepě ukryješ a až pak nakonec to nejméně podstatné-jakou zbraň, když už chceš být teda opravdu ready.

hehe, jo máš pravdu. to je už taková hard verze. aktuální riziko je myslím spíš pár dní rabování apod. a tam je to více otázka jídla, vody, fyzické přípravenosti obecně, zbraně, atd. Ale jinak nemůžu jinak, než s Tebou souhlasit. PS: máš dost šípů? ;)

tady je na to dobrý forum :)

tudle sem tam čet, že de z hovna udělat dobrej burgr

http://www.rozpad.cz/forum/index.php?sid=378efa923af7d44e2a7a466973f04387

Jo, vidíš, tohle je stránka právě kolegova příbuzného (tak mi to říkal:)) a já se ještě ani nepodíval. díky.

Odkaz ke komentáři

Tak mi to připadá,že všichni jsou připraveni na střelbu,ale je otázka kdo je připraven na ty následky.Dobrá beru,že když už tak alespoň devítku,ale kdo z Vás má už něco nastříleno a dá ruku do ohně za to,že vystřelí na člověka?Kecy jsou jedna věc a realita pak jiná.Sám za sebe říkám,že nevím jestli jsem připraven střílet do lidí a to jsem na střelnici už něco nastřílel.

Odkaz ke komentáři

Abych objasnil svoje pohnutky, tak v případech, které jsem popisoval, se jedná o poslední pojistku ochrany. Co se týká otázky na výběr dlouhé/brokovnice, tak tam pak šlo o dlouhodobou katastrofu spíše v pohledu ulovit apod.

Odkaz ke komentáři

Tak mi to připadá,že všichni jsou připraveni na střelbu,ale je otázka kdo je připraven na ty následky.Dobrá beru,že když už tak alespoň devítku,ale kdo z Vás má už něco nastříleno a dá ruku do ohně za to,že vystřelí na člověka?Kecy jsou jedna věc a realita pak jiná.Sám za sebe říkám,že nevím jestli jsem připraven střílet do lidí a to jsem na střelnici už něco nastřílel.

Já rozhodně připraven nejsem. Jak kdosi řekl, jakmile vytáhneš, už jsi prohrál.

solidus: Takových, aby s něma šlo něco ulovit, mám asi jen 6. Ale je to asi jako kdybys běžně střílel s .44mag z Desert Eagle a měl doma krabičku .50AE - bez konverze to nebude spolu fungovat.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...