Duke650 Odesláno 30. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2016 Ze stejneho soudkuVejde cikán do obchodu a říká: "nemáte něco od Algidy?"Prodavač vytáhne zbraň a říká: "jasně, Magnum!"
Oliver333 Odesláno 30. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2016 Olivere, toto je v Avimu celkem problém. Pokud si chceš zastřílet, musíš se stát indiánem a být v rezervaci...
gandalf Odesláno 31. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2016 Pánové, dovolím si vám představit větrovku mého kamaráda /a našeho člena/. Cal. .25/6.35mm. Abych použil jeho slova - masakr.
dlubix Odesláno 31. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2016 Chlapi, jaky strelivo doporucujete na noseni? Klasika FMJ je sazka na jistotu, ale me se treba libi FMJ subsonic od S&B diky svym vlastnostem. Nekomu mozna nemusi prebijet, diky ploche spicce, ale ja s nima problem nemam. Fungujou mi dobre. Jde mi spis o to, zda se smi nosit... jasne, jsou to becka, volne prodejny, ale nebere se ta plocha spicka jako strela s vetsim ranivym ucinkem?
Duke650 Odesláno 31. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2016 toto se smí nosit?http://www.alfatactical.cz/magtech-naboje-magtech-9mm-luger-9c-jhp-celoplast-s-dutinkou-745-g-115-gr-50-ks.html
straspol Odesláno 31. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2016 toto se smí nosit?http://www.alfatactical.cz/magtech-naboje-magtech-9mm-luger-9c-jhp-celoplast-s-dutinkou-745-g-115-gr-50-ks.htmlMyslím že ne.
carpaccio Odesláno 31. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2016 (upraveno) JHP se v krátké nosit nesmí - dutina je v zákoně taxativně kategorizována do Ačka. Po dlouhém laborování s devítkami mi z nich na nošení nejlíp vyšly tyhle Magtechy. Jsou dost podobné zmiňovaným SB, ale oproti Sellierům mají plášť až na samý vrchol střely, ne v bočním pohledu odhalenou špičku jádra, která bývá příčinou toho, proč se ty sellieří náboje občas kousnou při náběhu do komory, a jsou vcelku našláplé - rychlost řádově srovnatelná s Fiocchi Black Mamba.Na deformaci v cíli bych rozhodně nesázel, ale riziko odrazu podle mě snižují v intencích české legislativy maximálně, a plochá špička je při předání energie sice marginálním, ale zcela jistě bonusem. A ne, plochá špička vyšší ranivost nezpůsobuje - řada ploskolebců zkušebnou úspěšně prošla do kat. B. Upraveno 31. ledna 2016 uživatelem carpaccio
Harry Odesláno 1. února 2016 Nahlásit Odesláno 1. února 2016 Na nošení 9x19 jsou dle mého názoru nejvhodnější právě subsoniky s plochou špičkou. Ať už jde o S&B, nebo i Magtechy (jsou si dost podobné konstrukcí střely). Navíc díky podzvukové rychlosti nedochází k sonickému třesku a tedy ani tolik nehrozí ztráta koordinace střelce po výstřelu. Sonický třesk u někoho může navodit stav "rozhození centra rovnováhy" a tím i na malou chvíli i ztrátu rovnováhy. Ne u každého, ne vždy. Já to zažil jednou v cizině a bylo to príma - po první ráně bez sluchátek jsem se modlil aby už bylo po všem... Pískalo mi v hlavě ještě dvě hodiny, bolest byla slušná.
dlubix Odesláno 1. února 2016 Nahlásit Odesláno 1. února 2016 Na nošení 9x19 jsou dle mého názoru nejvhodnější právě subsoniky s plochou špičkou. Ať už jde o S&B, nebo i Magtechy (jsou si dost podobné konstrukcí střely).Tak to rád slyším
dlubix Odesláno 1. února 2016 Nahlásit Odesláno 1. února 2016 Po delsim vybirani, jsem se nakonec vydal cestou nejmensiho odporu a jako sve prvni pouzdro jsem objednal kydex od Excubitor. Pred par dny dorazilo a mohu konstatovat, ze je perfekni. Vrele vsem doporucuji... Provedeni, noseni, kvalita a v neposledni rade i cena 1100,- hodnotim 1*
Duke650 Odesláno 1. února 2016 Nahlásit Odesláno 1. února 2016 Čirá spekulace o situaci, která třeba nenastane:jdu do krámu, předložím ZP sk. B+E a v případě potřeby i průkaz krátké zbraně ráže 9 mm Luger.Na polici uvidím krabici těchto nábojů http://www.alfatactical.cz/magtech-naboje-magtech-9mm-luger-9c-jhp-celoplast-s-dutinkou-745-g-115-gr-50-ks.html, zeptám se na cenu, prodavač řekne X Kč, já s cenou souhlasím, zaplatím a odcházím.Udělal prodavač chybu, že nechtěl vidět výjimku PČR na zakázané střelivo kat. A??Já chybu udělal, protože jsem bez povolení pořídil zakázané střelivo, to je mi jasné Ještě detail: já ty náboje v reálu neviděl, jen na mrňavé fotce, takže se mohu jen domnívat, že jde o náboje popisované v zákoně takto:12. Šoková střela - jednotná střela, se špičkou ve tvaru komolého kužele, který je na vrcholu opatřen otevřenou válcovou dutinou, do které zasahuje část olověného jádra tvaru komolého kužele, plášť je na okrajích podélně naříznut.
mr.BSE Odesláno 1. února 2016 Nahlásit Odesláno 1. února 2016 oprava odkazu: http://www.alfatactical.cz/magtech-naboje-magtech-9mm-luger-9c-jhp-celoplast-s-dutinkou-745-g-115-gr-50-ks.html
Lunochod Odesláno 1. února 2016 Nahlásit Odesláno 1. února 2016 Neboj, vše je ok. Toto střelivo je volně prodejné pro použití v dlouhých zbraních a ty můžeš nabývat střelivo do všech zbraní, které si oprávněn držet.
cali Odesláno 1. února 2016 Nahlásit Odesláno 1. února 2016 Predajca by ti nemal predat strelivo, ktore nepreslo skusobnou, pochybil by teda vo chvili predaja primarne on a ziadny rozumny predajca by si to nemal lajznut. Pokial by si strelivo drzal, ci nebodaj nosil, tak by ti (napriklad pri kontrole po anonymnom udani) horzil priestupok ci trestny cin nedovolene ozbrojovanie. Pokial by si strelivo pouzil v krajnej nudzi tak, by sa krajna nudza mala vysetrovat v zasade bez ohladu na pouzite strelivo a maximalne by ti znova hrozil priestupok ci tresny cin v oblasti nedovoleneho ozbrojovania. polemika napriklad tu:http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?t=3157
Ace Odesláno 1. února 2016 Nahlásit Odesláno 1. února 2016 A navíc, i kdyby to bylo A, tak pro sběratelské účely bylo možné koupit 5ks nebo nejmenší spotřebitelské balení - platí tohle ještě?
cali Odesláno 2. února 2016 Nahlásit Odesláno 2. února 2016 No zberatelsku vynimku si asi na toto vybavovat nikto nebude, ale ak si to pamatam spravne, tak vacsinou je zaver tychto polemik asi taky, ze teoreticky ak by si si kupil dlhu deviatku, napriklad nejaku henryovku, tak by si si mohol to strelivo legalne nakupit a legalne drzat. To ze by si ho potom nejakym nedopatrenim pouzil v kratkej, by si pred sudom vysvetloval tak, ze si zrovna ziadne ine po ruke nemal a ze hold krajna nudza. IMO je to cele zbytocnost, ten rozdiel v ucinku-bezpecnosti ked navyse zapocitame potencialne problemy s podavanim u tych "deravych" striel zas tak oslnivy nebude, aby si pri pripadnych problemoch daval haterom do ruk zbytocne dalsie trumfy. Staci jeden clanok na Novinkach o tom ze chudaka imigranta, ktory sa uz uz chystal pracovnicku benzinky kulturne obohatit umravnila ta xenofobka "zakazanou strelou dum-dum" a zakazu nam obratom nosit aj svajciarske noziky.
ggrand Odesláno 2. února 2016 Nahlásit Odesláno 2. února 2016 Po delsim vybirani, jsem se nakonec vydal cestou nejmensiho odporu a jako sve prvni pouzdro jsem objednal kydex od Excubitor. Pred par dny dorazilo a mohu konstatovat, ze je perfekni. Vrele vsem doporucuji... Provedeni, noseni, kvalita a v neposledni rade i cena 1100,- hodnotim 1*Dneska už bych nešel do pouzdra bez možnosti štelování odporu při vytahování. Dodělávat si to pak doma horkovzduškou dle chuti je opruz. Duke650: "předložím ZP sk. B+E a v případě potřeby i průkaz krátké zbraně ráže 9 mm Luger."V obchodě po tobě nemají průkaz zbraně co chtít, pokud máš béčko.
Duke650 Odesláno 2. února 2016 Nahlásit Odesláno 2. února 2016 Diky, furt se ucim na zkousku 10.2. ;-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se