Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 11 hodinami, KurtCz napsal:

Taky si myslím, že u Glocka je jedno, kde se koupí. Žádné výrazné benefity bych při koupi G nečekal nikde, max tak samolepku nebo odznáček. Případně nějakou svlevu na výměnu mířidel nebo montáž kolimátoru. Co se týče prodejců v Praze, tak až na jednu vyjímku vždy všechno v pohodě (https://www.prodej-zbrani.cz/ , https://www.kentaurzbrane.cz/pistole/ ) . Ta vyjímka je http://www.zbranebrymova.com/ , tam jsem měl pocit, že je jako zákazník obtěžuju a kamarád, když tam řešil reklamaci, tak jejich přístup byl naprosto otřesný. Ale třeba se zlepšili, nebyl jsem tam pěkných pár let.

Poslední dobou se tam opravdu snaží jak ze zákazníka udělat blba co je otravuje. Nedávno jsem tam kupoval 500 ks střeliva a pán za pultem to komentuje, že proto snad ani nemá cenu chodit do skladu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi zajdu do Armed, zjistil jsem, ze maji 3 % slevu pro odběratele jejich  newsletteru. Na ty pistoli to dela cca 100 naboju a to se vyplati
No a mam to nejbliz

V top guns Ti po nakupu zbrane daji dozivotne myslim 5% na strelivo, kdyz jsme u slev :)
Odkaz ke komentáři

Hele, todleto je divny, ne? A ted ciste z pohledu zakona, nebavim se o tom, ze pan je debil. Ze nesmim tu zbran nosit a manipulovat s ni, kdyz sem nalitej, je jasny. Ale drzet ji vybitou v batohu, to prece teoreticky muzu? Pokud teda nebyla v poslednich letech nejaka zmena.

https://hradecka.drbna.cz/zpravy/15168-video-muz-s-pistoli-v-batohu-nadychal-dve-promile.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=737611&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři

Držení je vlastnictví zbraně. Nošení je stav, když máš zbraň u sebe. Takže i když ji máš v batohu na zádech, nesmíš požívat alkohol, nebo jiné OPL.

Doplnění: A je jedno, jestli ji máš nabitou, nebo ne.

Upraveno uživatelem Fester
Doplnění
Odkaz ke komentáři

před 24 minutami, Fester napsal:

Držení je vlastnictví zbraně. Nošení je stav, když máš zbraň u sebe. Takže i když ji máš v batohu na zádech, nesmíš požívat alkohol, nebo jiné OPL.

držení je tohle

zbraň nebo střelivo uvnitř bytových nebo provozních prostor nebo uvnitř zřetelně ohraničených nemovitostí se souhlasem vlastníka nebo nájemce uvedených prostor nebo nemovitostí, nebo zbraň nenabitou náboji v zásobníku, nábojové schránce, nábojové komoře hlavně nebo nábojových komorách válce revolveru a uloženou v uzavřeném obalu za účelem jejího přemístění z místa na místo

kdyby měl ožralec vyndaný zásobník, tak splňuje držení , protože v baťohu...

Odkaz ke komentáři

před 30 minutami, Fester napsal:

No, tak to teda odporuje tomu, co jsem se kdysi učil a co mi řikal instruktor a správce střelnice. 

Odkaz ke komentáři

@Fester Jo, ale mám za to, že nošení je definovaný trochu podrobněji, něco jako "mít zbraň v dosahu" či tak něco... Když budeš mít dejme tomu zbroják jen sk. B (čili nosit nesmíš), tak přece taky můžeš mít u sebe flintu, když s ní jedeš na sportovní soutěž - ale musí bejt nenabitá, v adekvátním pouzdře atd. Nebo se pletu?

EDIT: Dík za doplnění, pánové...

Upraveno uživatelem M.K.
Odkaz ke komentáři

před 28 minutami, Fester napsal:

Kdepak, to se mýlíš. Držení je v zákoně přesně popsáno. S vlastnictvím zbraně to nesouvisí. Jde jak se tady zmiňuje o rozdíl mezi nosit nebo držet. Držet můžeš i pod vlivem. Nosit nesmíš.

Odkaz ke komentáři

Není třeba spekulovat, vše je definováno v ZoZ

tady pro jistotu výňatek z §2 - Vymezení některých pojmů

(2) Pro účely tohoto zákona se rozumí

a) držením zbraně nebo střeliva mít

1. zbraň nebo střelivo uvnitř bytových nebo provozních prostor nebo uvnitř zřetelně ohraničených nemovitostí se souhlasem vlastníka nebo nájemce uvedených prostor nebo nemovitostí,

2. zbraň nenabitou náboji v zásobníku, nábojové schránce, nábojové komoře hlavně nebo nábojových komorách válce revolveru a uloženou v uzavřeném obalu za účelem jejího přemístění z místa na místo

b) nošením zbraně nebo střeliva mít zbraň nebo střelivo u sebe, s výjimkou případů uvedených v písmenu a)

...

Odkaz ke komentáři

Asi tak, batoh splňuje uzavřený obal. Stačilo mít zásobník v jiný kapse a byl v klidu. Ovšem pokud s pistolí nijak "nemanipuloval", tak beru ty fízly jako zbytečně přemotivovaný čuráky. Otázkou je, co tomu jejich lustrování předcházelo...

Odkaz ke komentáři

V 21. 2. 2023 v 22:34, Gibon napsal:

Poslední dobou se tam opravdu snaží jak ze zákazníka udělat blba co je otravuje. Nedávno jsem tam kupoval 500 ks střeliva a pán za pultem to komentuje, že proto snad ani nemá cenu chodit do skladu.

To je střašný přístup - řekl bych mu ať tam teda nechodí a šel bych to koupit jinam klidně i za dráž.

Odkaz ke komentáři

před 17 hodinami, Americkej napsal:

Asi tak, batoh splňuje uzavřený obal. Stačilo mít zásobník v jiný kapse a byl v klidu. Ovšem pokud s pistolí nijak "nemanipuloval", tak beru ty fízly jako zbytečně přemotivovaný čuráky. Otázkou je, co tomu jejich lustrování předcházelo...

2 promile. sotva chodí a zbraň v batohu. Asi to nebude nejostřejší tužka v penále, takže za mě policajti 👍 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...