Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Prave jsem doma nasel pistoli ČZ vz. 27. Co s ni?

Nevim, jestli se mi to jenom nezda, ale pri nabijeni pistole je videt na hlavni vyrytej symbol treti rise, maly orel. (???)

O zbranich nevim vubec nic tak dik za pripadne info.

Upraveno uživatelem mmcmxcix
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prave jsem doma nasel pistoli ČZ vz. 27. Co s ni?

Nevim, jestli se mi to jenom nezda, ale pri nabijeni pistole je videt na hlavni vyrytej symbol treti rise, maly orel. (???)

O zbranich nevim vubec nic tak dik za pripadne info.

Když jsi to tu veřejně napsal, tak už Ti zbývají jen legální možnosti. Odevzdáš jí jako řádný občan,a poliši budou zkoumat zda s tím někdo něco neprovedl. V kladném případě, můžeš mít problémy. Nebo nic nezjistí a nechají jí, můžou jí také znehodnotit na Tvoje náklady a můžeš si jí nechat. A snad je ještě možnost, že se s nimi dohodneš,že si uděláš zbroják a oni Ti jí zlegalizují, když bude v dobrém stavu, že projde zkušebnou.
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
Návštěvník Tada

Je mozne v takovem pripade treba zbran prodat nekomu se zbrojnim prukazem? Nebo ji proste odevzdas policii a nikoho nezajima, ze ma nejakou hodnotu?

No, třeba když odevzdáš nelegálně drženou zbraň v rámci zbraňové amnestie, třeba s tím, že je po děděčkovi, tak si jí můžeš nechat, je tvůj majetek. Policie pošle zbraň na kriminalistickou expertízu, zda nebyl se zbraní spáchán trestný čin, případně pak na zkušebnu, je-li technicky v pořádku a poté si zbraň můžeš nechat zaregistrovat na sebe, když nemáš zbrojní průkaz, policie ti ji uschová do doby, než si ho uděláš (max. 2 roky). Takhle to funguje v rámci zbraňové amnestie, která se vyhlašuje jednou za čas.

Jak to funguje při odevzdání nelegální zbraně mimo tuto amnestii, jestli si jí můžeš nechat za uplatnění stejných pravidel, to nevím. Zkus to najít v zákoně a vyhláškách. Obecný názor(neříkám správný špatný): je o nálezu zbraně po dědečkovi držet hubu, nikomu nic neříkat, hlavně nepsat na internet a počkat na amnestii...

EDIT: A samozřejmě, když zbraň takto zlegalizuješ, projde kriminalistickou zkušebnou a státní zkušebnou, tak se pak můžeš rozhodnout, že si nebudeš dělat ZP a zbraň prodáš někomu, kdo jí má.

Upraveno uživatelem Tada
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Netušíte někdo, kde by kdo mohl mít skladem nějaké základní modely od Eotechu? Jak jsem dnes zjistil, člověk není dost bohatý na to, aby kupoval levné věci a u optických výrobků to platí troj až čtyřnásobně...

Odkaz ke komentáři

Netušíte někdo, kde by kdo mohl mít skladem nějaké základní modely od Eotechu? Jak jsem dnes zjistil, člověk není dost bohatý na to, aby kupoval levné věci a u optických výrobků to platí troj až čtyřnásobně...

Tady toho je hromada pistolníku :D : http://bestpatron.shop5.cz/ Upraveno uživatelem jirka404
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Nojooo, ale samé "není skladem" a "na objednávku"... Kdyby nebyly mechanický mířidla na Vz. 58 tak hrozný, tak bych dost ušetřil :D Ale jo, napíšu jim. Zajímavý, že za hodinky dám 15 klacků a víc, jen to lupne a za takovouhle věc mi to přijde moc :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...