Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Problém vypálení náboje .38 z válce na .357  skutečně existuje, kdysi jsem o tom četl ve Střelecké revui, je to dost let zpátky, šlo o problémy trhání válců u revolverů Taurus, myslím. Obecně, pokud použiju kratší náboj než je komora, komora tím trpí, a to i u málo výkonných ráží (.22 LRx.22 Mag)

No já mám SW 360pd (titanovej válec), střílím s tím málo, 38 i 357.

Je fakt, že se komory osumatřicítkou zanáší a blbě se to čistí.

Zatím v pohodě.

Výrobce výslovně v manuálu upozorňuje na to, že ráže 38 v pohodě, ale ne lehčí, než 125grainů.

Asi jde o to, že ne každej výrobce to má vyzkoušený/spočítaný, co ten výstřel 38 udělá.

A materiály samo taky, jak píše Harry

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To koukám, po mě průkaz zbraně NIKDY nechtěli vidět, jen zbroják, kde se o zbraních nic nepíše..

To já měl ještě před třema lety problém koupit bez zbrojáku i zápalky do inlajny. Nemohli pochopit že se tam dávají stejné jako do brokových nábojů a nemá to piston. Strašně záleží na tom, na koho za pultem natrefíš.

Odkaz ke komentáři

Ono taurus není zrovna značka kvality. Já měl španělskou Astru - čtyřpalec 357 magnum a na hlavni přímo pod popisem 357 magnum bylo ještě malým písmem 38 special. Jedinej, kdo s tím měl problém, byli policajti - to bylo práce jim vysvětlit, že mi do zbrojáku musí napsat jednu zbraň a dva druhy munice - bez toho by mi jinak tu druhou munici neprodali. A funkčně to vliv na komoru nebo hlaveň nemělo a že jsem jich vystřílel. Jo a na hodinky taky žádný viditelný účinek.

Astry se mi moc líbily, svýho času jsem po nich pokukoval. Ale ani ty Taurusy nebyly tak špatné. Já mám NAA .22LR, ale má delší válec, aby se dal do rámu použít i druhý .22 Mag. Ta ráže je celkem zbytečná, větší prachová náplň nemá význam protože shoří stejně až před tou dvoupalcovou hlavní.  A  na komorách je to fakt trochu znát, že jsou delší než mají být.  Na funkci to sice vliv nemá :lol2:  ale poznat to trochu je, i po vyčištění.

Odkaz ke komentáři

Problém vypálení náboje .38 z válce na .357  skutečně existuje, kdysi jsem o tom četl ve Střelecké revui, je to dost let zpátky, šlo o problémy trhání válců u revolverů Taurus, myslím. Obecně, pokud použiju kratší náboj než je komora, komora tím trpí, a to i u málo výkonných ráží (.22 LRx.22 Mag)

Ja jsem uz cetl blbosti :)

Opakuji znovu - u kvalitnich revolveru (Colt, S&W, Ruger, nove Taurusy, Manurhin, Korth) problem s "vypalovanim komor" neni. Pouze se zanaseji spalinama a je treba je vice cistit. Tento problem mohou mit min kvalitni zbrane z mizernych materialu... To plati i pro strileni v radech tisicu i desetitisicu ran.

Podobne lze strilet z nekterych revolveru (Judge, Governor) brokove .410 nebo .45LC, ktere jsou na delku naboje oproti .410 tak polovicni :lol:

Odkaz ke komentáři

Teda, jak to tak čtu, tak si asi půjdu koupit revolver... aspoň 357. Já jsem takovej pistolovej, ale pořádnej bubínkáč by možná nebyl od věci...

Ale když to tak píšu, tak si uvědomuju, že první na pořadníku bude pumpa brokovnice. Sakra já už si dlouho žádnej kvér nekoupil, budu se muset po něčem mrknout.

Odkaz ke komentáři

Ja jsem uz cetl blbosti :)

Opakuji znovu - u kvalitnich revolveru (Colt, S&W, Ruger, nove Taurusy, Manurhin, Korth) problem s "vypalovanim komor" neni. Pouze se zanaseji spalinama a je treba je vice cistit. Tento problem mohou mit min kvalitni zbrane z mizernych materialu... To plati i pro strileni v radech tisicu i desetitisicu ran.

Podobne lze strilet z nekterych revolveru (Judge, Governor) brokove .410 nebo .45LC, ktere jsou na delku naboje oproti .410 tak polovicni :lol:

,,Vypalování komor" je samozřejmě blábol.  Nános ve válci jde běžným způsobem vyčistit. Problém s  ráží .38 vzniká, pokud je použitá střela .38spl WadCuter. Má dutinu, která se roztahuje tlakem výstřelu a těsní už v komoře a zabraňuje předbíhání plynů, komora je tak vystavena maximálnímu tlaku náboje. Pokud je náběhový kužel už v horším stavu, válcová střela se nekontrolovaně deformuje už tam a tlaky přerostou hranici kterou materiál válce unese. Kdyby se to nedělo, asi by o tom lidi nepsali, ale myslím že u kvalitních revolverů toto asi fakt nehrozí. Někteří střelci to řeší přebíjením a dělají si vlastní náboje- používají hilznu .357 a snižují laboraci prachu. Netuším sice, jak se ,,vylžou" ze zrychleného vyhoření náplně, ale asi to jde. Možná použijí prostě jen méně výkonný prach.

U brokových nábojů samozřejmě problém s projektilem odpadá a tlaky mají za všech okolností kudy ven :smoke:

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři

Pánové, je tu někdo ochotný z Prahy, kdo by mě vzal na střelnici? Očividně zájem profi zařízení o "přípravnej kurz" za prachy není vysokej, páč mi ze dvou míst neodpověděli na mail, tak bych využil laskavosti někoho místního.

Zkrátka si zastřílet, manipulace, rozborka/sborka .. to, co mě čeká na zkouškách ;). Více kdyžtak v SZ.

Pouze Praha a SČ

Odkaz ke komentáři

Pánové, je tu někdo ochotný z Prahy, kdo by mě vzal na střelnici? Očividně zájem profi zařízení o "přípravnej kurz" za prachy není vysokej, páč mi ze dvou míst neodpověděli na mail, tak bych využil laskavosti někoho místního.

Zkrátka si zastřílet, manipulace, rozborka/sborka .. to, co mě čeká na zkouškách ;). Více kdyžtak v SZ.

Pouze Praha a SČ

A co zkusit tohle: http://www.strileni.com/ Mají tam teď 3 termíny kurzů pro ZP, poslední (12.4.) je ještě volný. My jdeme se synkem 29.3.

Odkaz ke komentáři

Něco z mých calibrů. Brokovnice ČZ poloautomat 16/70, hamerleska Tichý 16,  ČZ vz. 27  7,65 Br. z roku 49, Drulov M90 22LR. Dovolím si použít, trochu upravený bonmot jednoho váženého člena fóra. Víc než čtyři malé kalibry bych neunosil. Když k tomu přidám nějaké noční čočkové příslušenství od Dipolu nebo Dedalu, tak i bez lumi je v noci jasně. :mobile:

Odkaz ke komentáři

Kluci, pistole pro denní nošení a víkendové tréninky na střelnici (řekněme max 2k střel za rok), cena max 10 tisíc ale radši méně (takže i bazar). Devítka, měla by papat i přebíjené.
Nechci, abych po měsíci přestal pistoli nosit protože je velká a těžká, takže to bude určitě důležitý parametr.
Nějaké tipy?

A dále, je výrazně lepší jít na nějaký kurz před začátkem nošení zbraně, nebo si člověk osvojí potřebný grif i sám (samozřejmě než si poprvé vezme pistoli s sebou ven). Tohle nechci podcenit...
Díky.

Odkaz ke komentáři

Kluci, pistole pro denní nošení a víkendové tréninky na střelnici (řekněme max 2k střel za rok), cena max 10 tisíc ale radši méně (takže i bazar). Devítka, měla by papat i přebíjené.

Nechci, abych po měsíci přestal pistoli nosit protože je velká a těžká, takže to bude určitě důležitý parametr.

Nějaké tipy?

A dále, je výrazně lepší jít na nějaký kurz před začátkem nošení zbraně, nebo si člověk osvojí potřebný grif i sám (samozřejmě než si poprvé vezme pistoli s sebou ven). Tohle nechci podcenit...

Díky.

Makarov..?   Zkus ji chvíli nosit nenaládovanou. Pořádně často ,,sušit" a každý týden si zastřílej na střelnici..

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...