Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 407
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

nemá co říci, bo on má tu chorobu, při ní člověk nemívá pocity, ale pociťuje toliko jakési příznaky, je to obávaná choroba Seiko-beri-beri. Jak známo, to už je další stupeň ke chronomagorskému ráji pod horou Fudži.  :photo:  :photo:

Myslím, že je tady na foru je pár Seikonautů, kterým bych tuto chorobu věřil a pocity smíšené s příznaky prominul a zjevně neléčil. Mohlo by to být ještě horší. Mimochodem Chumpus dal ráno pěkný odkaz na své léčebnu, a je to dost fajn.

:cheers: pocit Seiko chronobundus neléčí.

**

Odesláno

No, pročtení tohoto vlákna jsem si nechával na nějaké nedělní poledne, třeba dnešní.

Když jsem propadl mechanikám a nechal se svést na temnou stranu síly, po chvíli jsem pojal za vlastní stejnou poruchu, jako mnoho místních členů (myslím na fóru). Chtěl jsem, aby hodinky něco ukazovaly, asi to, že nejsem socka. Chtěl jsem mít nějaké, co zná každý a tak jsem si pořídil Omegy. No a asi za dva měsíce jsem je prodal a koupil si Sarby. A byly super, ale furt mi tam chybělo, že to jméno nezní tak, jako třeba Omega, Rolex, i Longines. Ale ony Sarby jsou prostě fakt super a po chvíli si říkám, že honosná značka stejně cestou ke štěstí není. A ty "hloupé" Sarby mají nakonec všechno, zpracování, vzhled, kvalitu, inhouse, super tah a hlavně, tohle všechno za budget cenu, žádná jiná značka tohle nedá... ten pocit, že máte naprosto super hodinky a nemuseli jste si na ně vzít hypotéku.. A tak jsem si řekl, že vlastně žádnou epesní značku nepotřebuji teď, až na ní přijde správný čas, tak bude. No a nosím Seika, střídam s Primkami a vintážními Fortis a jsem jak mistr zenu. :D

A mám silný nutkání, že až přijde čas za hodinky utratil kolem kila, sáhnu po GS. Ano, amatér řekne "jen Seiko", ale my co víme, to oceníme a zbytek je jen mix plebs a bezvěrců :D

A jak, že mě uspokojuje nosit Seika? Ku*va hodně!

Odesláno

to si napsal moc pěkně, procítěně, prostě Seiko. Ta poslední věta je obzvlášť důležitá, to si fakt cením.  :lol2:

Já ty Sarby sice nemám, ale toho pelmelu mám tolik, že je nepovažuju momentálně za nutný, ale fajn, užívej si je.

:cheers:  :notworthy:

**

Odesláno

slovne spojenie "jen seiko / iba seiko" som uz par krat pocul ale od zakladu som tomu nikdy nerozumel a nerozumiem, bez ironie... nedava mi to logiku, pri znalosti seika to moze povedat iba fest laik.

Odesláno

Jenomze si myslim, ze tech laiku je naprosta vetsina. A ten, kdo aspon zna tu znacku, tak je mu sumak, kde se co vyrabi a ze si to delaji sami, pokud to prave neni chronomagor. Proto pak padaji tyhle vety. Uvedom si, ze zijeme v dobe, kdy leskle zlate invicty sklidi vic obdivu nez decentni GS. To je vse.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Dlouho jsem přemýšlel, zda sem něco napsat. K tématu mě napadá jediné - měl jsem éru PředSeiko a jsem moc rád že ji mám za sebou...

Tak to přesně vystihuje i můj momentální stav. A svými MM se dostávám na vrchol blaženosti, i když mi k úplné blaženosti ještě chybí Kakume, Bullheady modro černé .........ještě jich může být víc, já nevím, ta choroba ve mě je mocná ........
Odesláno

Myslim, ze to tady uz nekdy pdlo, ale na seiko se podle me clovek musi divat spise jako na swatch group, akorat maji proste jednotny brand. Ted mam monstra, sarb017, samurai, orient star a je mi uprimne jedno co si kdo mysli :)

Odesláno

...mě fascinuje to jejich portfolio a pestrost designů, tvarů, kalibrů, materiálů...to nemá nikdo. V tom jsou nedostižitelní. Kdesi kdosi (tuším ve vláknu odhalení fejkařů) psal o zpracování steinhart vs rlx a já doplním: steinhart vs rolex vs seiko gs.

Odesláno

Já v tomhle lituju, že nebydlím v Japonsku, páč tam rlzných Seik musí být po bazarech neuvěřitelně.... :-)

nojo, ale to by si zase šilhal po primkách nebo ruhlách, protože by to pak byla fakt exotika... ale třeba mýlím.... :lol2:  :cheers: 

**

• po 4 týdnech...
Odesláno

Seiko je pro mě něco jako Shimano v cyklistice - byly doby, kdy Campagnolo vládlo a Shimano opisovalo. Pak nasadilo vlastní vývoj a dneska je tím, kdo udává směr a nabízí sady pro celé spektrum cyklistů, včetně profíků. A všechny sady jsou spolehlivé a funkční, ty nejvyšší jsou drahé a propracované do nejmenšího detailu. Takže když koukám na svoje Seiko SCVS s kalibrem 6R15, tak je mi jasné, že jsem majitelem spolehlivého a pěkného stroje, ale pořád mezi amatéry, abych zůstal u cyklistiky. Nijak mi to nevadí, tahle úroveň mě uspokojuje a jsem si vědom, že postup do vyšší ligy je možný, ale bude něco stát. A já jsem se s věkem naučil obdivovat přiměřenost. Bylo by zajímavé zjistit jak to ti Japonci vlastně mají, když vyrábí celé spektrum u svých značek - Toyota Yaris až Lexus, Shimano SIS až Dura-Ace nebo Seiko 5 až GS. U nás to tak není, Rolex levné řady nedělá a SWATCH zase nedělá super luxus.

Odesláno

Seiko je pro mě něco jako Shimano v cyklistice - byly doby, kdy Campagnolo vládlo a Shimano opisovalo. Pak nasadilo vlastní vývoj a dneska je tím, kdo udává směr a nabízí sady pro celé spektrum cyklistů, včetně profíků. A všechny sady jsou spolehlivé a funkční, ty nejvyšší jsou drahé a propracované do nejmenšího detailu. Takže když koukám na svoje Seiko SCVS s kalibrem 6R15, tak je mi jasné, že jsem majitelem spolehlivého a pěkného stroje, ale pořád mezi amatéry, abych zůstal u cyklistiky. Nijak mi to nevadí, tahle úroveň mě uspokojuje a jsem si vědom, že postup do vyšší ligy je možný, ale bude něco stát. A já jsem se s věkem naučil obdivovat přiměřenost. Bylo by zajímavé zjistit jak to ti Japonci vlastně mají, když vyrábí celé spektrum u svých značek - Toyota Yaris až Lexus, Shimano SIS až Dura-Ace nebo Seiko 5 až GS. U nás to tak není, Rolex levné řady nedělá a SWATCH zase nedělá super luxus.

To je právě ta kombinace. Pro majitele Rolexek byly vytvořeny Second WATCH na takový to domácí nošení...

Odesláno

Člověče to jsi pěkně vyjádřil.

• po měsících...
Odesláno

Nedávno se mě můj švagr, který se na ruce pyšní čínskými Stormy ptal, co nosím na ruce za čínu. V tu dobu jsem měl na ruce svoje seika ssc075. Myslel jsem, že padnu do vývrtky.

Odesláno

Tak to mrdnu jeste sem ;)

Dnes vymena baterie v GS, Koscomu. Jeich prvni vymena baterky v GS a prvni pouzita baterie Seiko, ktere jim dorazily vcera (myslim).

No, uspokojovalo me to docela slusne ;)

83e82d97a99f3409a151ccb093864720.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...