Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Budem sa opakovat,.... ale:

1) som si isty ze koli opravam budikov v BVP si ten pan Elton urcite nekupoval.

2) preco si ho vlastne kupil ukaze az cas, ale je dost dobre mozne, ze to bol svojho druhu len rozmar

3) na strategii firmy nie je v tejto chvili podla mna uz moc co pokazit a moze to byt uz iba lepsie,... novy management, hoc sebehorsi, bude musiet vytriezviet firmu z dotacnej kocoviny a napravit jej pokrivenu predstavu o tom, co u zakaznikov prejde a hlavne za ake ceny

Odesláno

Strnad obecně kupuje podniky v problémech a duvá je do kupy. Cena tomu odpovídá, takže co víme zač byl elton... třeba za hubičku, s ohledem na výsledky a perspektivu. A vidět možné zlepšení? Ta fabrika má problémy takového druhu (kvalita, péče o zákazníka...), že by řídil lépe každý druhý...

Odesláno

Už ty dotace nejsou co bývaly a ekonomické ukazatele jsou spíše tristní.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Jen pro zajímavost, odkud jsi to stahoval, případně si to vytvářel sám ? Protože podle mě nikdo moc nepočítá věci jako ROA ( a jiné) a některé další Ti tam chybí. Samozřejmě to nějakou vypovídající hodnotu má. Souhlasím s tím, že Elton moc nejede a chce to změnu, už jsem to tady psal. Zajímá mě to čistě profesně :D 

Odesláno

Placená databáze Cribis, když máme s někým začít obchodovat je to první co udělám, mrknu na data. Musím říci, že jim to celkem sedí, ten kdo pozdě platí má tam mizerné hodnocení.

Odesláno

Na jednu stranu jsem rád, že dotace proudí do ČR a ty peníze tady zůstanou, na druhou stranu je to z ekonomického hlediska brutální zásah do trhu. 

Takže Ti, si koupili PRIM, dostali za 5 let dotace na ( předpokládám, že hlavně na stroje ) ca za 93 Mega, nějak uměle udržovali chod díky státním zakázkám ( a zbytku )

a teď firmu prodají, přičemž hodnota společnosti je vyšší o ty proinvestované peníze z dotací??? 

To se někdo zase pěkně napakoval. JDUVENBLEJT a s Primem končím. Počkám, jestli to Strnad myslí vážně a povede se mu to stejně jako s Tatrou. 

Pokud se mýlím, tak mě pls opravte. ( BTW známý zaměstnává dvakrát tolik lidí, má rostoucí udržitlený byznys a i je polovina těch dotací by se mu hodila... ) 

Jsem zvědav, kolik firem padne, až se kohoutky zavřou ( nemluvě o všech poradenských firmách na dotace )

Odesláno

To nemozeme tak brat,... tomu kamaratovi predpokladam ze nik nebranil si napisat projekt a tiez o nejaku dotaciu poziadat, ked mu teda ten kseft tak ide. Cim netvrdim ze dotacie boli u Eltonu vynalozene ucelne, ale logika "Aha, oni maju a kamos nie!" je prinajmensom rovnako zcestna, ako dotacie same o sebe.

Odesláno (upraveno)

To nemozeme tak ....

Tak jsem nechtel, at to vyzni, spise to melo vybidnout k diskuzi. Chci jen rici, ze vzhledem k fungovani Eltonu je proste ten objem dotaci do oci bijici

Edit: kdybych vedel, ze kdyz zacnu delat hodinky, Tak Mi da nekdo za 5 let 93 Mega a statni zakazky, Tak Do Toho jdu taky.

Jinak samozrejme je to pravda, jsem tovarnik jak "Poleno", jen se Tomu snazim rozumet. Stejne jsem chtel byt radsi uhlobaronem.

Upraveno uživatelem Rodkopf
Odesláno

Placená databáze Cribis, když máme s někým začít obchodovat je to první co udělám, mrknu na data. Musím říci, že jim to celkem sedí, ten kdo pozdě platí má tam mizerné hodnocení.

Aha neznal jsem, jak uz psal financ staci se podivat na justici. Oni to taky budou brat odtama. My v praci pouzivame infinancials, coz je jen na kvotovane firmy (ale maji fakt pekne a prehledne zpracovany financni data a hlavne se tam daji hledat peers apod) a mergermarket coz je databaze primo pro m&a, maji to vsude. V minule praci jsme meli bloomberg terminal, coz je super vec, kdyz clovek dela brokerage, ale stoji 2200 usd/mesic :)
Odesláno

Vlákno o hovnu.

...a tvůj komentář je o tom samém, ale jsme rádi, že víme co si myslíš.

Odesláno

Ono se to dá částečně, ale opravdu jen částečně vyzobat na justici, ovšem počítat si desítky ekonomických a finančních ukazatelů, to se už nikomu dělat nechce. Cribis má těch výpočtů na dvě strany v 10 stránkovém reportu a čerpá data z cca 25 různých zdrojů a poskládá to do jednoho místa. Navíc má matematický model, který celkem slušně umí určit zdravost firmy a přiděluje jí vlastní 5 stupňové hodnocení. Umí i upozorňovat na jakékoli změny o subjektu atd.

Odesláno (upraveno)

Co se týká hodnocení, není to problematická společnost, jsou podstatně horší, pouze se naznačuje, že ekonomicky to není OK, že tam roste celková zadluženost a doba obratu krátkodobých a dlouhodobých závazků je velmi dlouhá. POZOR, chybí report za 2015, kde to hodnocení může být o dost jiné.

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno

Asi nijak, podle mě ten nákup je pro Elton vysvobození a vzhledem k jejich závazkům ten podíl koupil za "pár korun", přitom budova a pozemek budou mít slušnou cenu, kterou zadotovala EU. Co moc nechápu jsou krátkodobé pohledávky za rok 2014, protože 37 mil. při jejich obratu je masakr.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...