Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To jsou takové městské legendy. Stejně jako koupě AAA fake omylem. Zhruba na podobné úrovni, když inflagranti manželce vysvětluješ, že nevíš jak se to stalo, jsi zakop a už jsi v ní byl.

No samozřejmě, záleží s kým o tom mluvíš, a co ten dotyčný ví a co za svůj život viděl. Já netvrdím, že nezjistíš že to není originál, ale že to dnes už mnohdy nepoznáš, pokud ty hodinky nerozděláš, a už vůbec ne jen podle pouzdra .

Odesláno (upraveno)

Já bych tomu věřil, a dost znalých lidí mi to potvrdilo, že dneska jsou ta pouzdra tak kvalitně zpracovaná, že se pátrá po rozdílech v detailech jako je tvar fontu,  písmenka, jeho umístění apod. a ne v kvalitě zpracování. A u toho Rolexu jak tady někdo vzpomínal, se to zřejmě dalo prokázat jedině zjištěním, zda byla použita jejich třída oceli, a to bylo docela těžké udělat.

Ramone věř si čemu chceš. Já taky vím houby o chovu králíků a tak musím věřit tomu co jsem o tom zaslechnul,  a obzláště od těch lidí znalých  chovu králíků :D Takovej rozbor a zjištění třídy kvality králíka je taky pěknej kumšt.

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno (upraveno)

No samozřejmě, záleží s kým o tom mluvíš, a co ten dotyčný ví a co za svůj život viděl. Já netvrdím, že nezjistíš že to není originál, ale že to dnes už mnohdy nepoznáš, pokud ty hodinky nerozděláš, a už vůbec ne jen podle pouzdra .

No to máš pravdu. Ale je rozdíl, zda-li hodinky otevřeš, nebo budeš dělat "mikroskopický rozbor oceli". Když si cíleně koupíš propracovaný fake, např. sub V7, tak opravdu nikdo nemá za normálních podmínek šanci dešifrovat pravost hodinek.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odesláno (upraveno)

Ale otázkou imo spíš je, jak cíleně koupit originál a ne propracovaný fake.

Upraveno uživatelem Toom
Odesláno

Pochopitelně. Ale to se pak nutně celosvětovej hobby byznys s hodinkama omezí na nákupy u AD za " férový ceny".

Odesláno

Tak nevím o co Ti jde. Přijdeš mi, jak když Ti vlezl písek do vagíny. Ale třeba ještě zkopíruješ pár řádků a konečně Tě pochopím(e).

Já to tady propás a teď se zpožděním tady řvu smíchy. Melly, dostals mě.  Úplně z toho slzím  :clap:

• po 4 týdnech...
Odesláno

Jen tak na uvolnění...byl sem se podívat u soudruhů ve Vietnamu a musim říct, že sou to kluci šikovní a hodinařinu mají fakt zmáknutou :-D Takže kdyby chtěl někdo zaručeně pravé orloje, můžu dát pár tipů :-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Hele Jenkiz,

ty omegy by byly dobrý do střelnice. :raygun:  To by byl kšeft na pouť. Tak by se brzy vydělalo na originály.

Odesláno

Ta kvalita se opravdu zvyšuje - a už je dostupná i v ČR  :lol2:

https://ostatni.bazos.cz/inzerat/67622031/kVALITNI-SVYCARSKA-REPLIKA-HODINKY-ROLEX-GMT-MASTER-II.php

Ale teď vážně. Strávil jsem vcelku dost času v CN / UAE a spol. Faků jsou tam - jak bylo řečeno - mraky vč. kompletní obchodních domů, které i svou prezentací kopírují originál. Pravdou je, že jejich prvotní rozeznání je opravdu težké, nicméně když nahlédnete na jejich výrobu tak se spoří hlavně na materiálech. I u "AAA" faků jsou povětšinou použity levnější materiály, případně horší (bez kvalitativních kontrol) výrobní postupy a tak se ve valné většině bavíme o něčem co přesto, že vypadá hodně jako originál v praxi vydrží 1/10 - odlepí se indexy, upadne ručička, "zadře" se strojek, praskne sklíčko, vybledne cifr, atd.. Hlavní problém je tedy v životnosti daných materiálů a postupů (nelze plně generalizovat). 

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Ale je pravda, že se ta kvalita padělků zlepšuje... třeba tyto kopie Rolexů co se mi od příbuzného dostali do rukou jsou od originální předlohy k nerozeznání :-D

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...