rmrc Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Odesláno 15. června 2016 Zdravím všechny, potřeboval bych poradit s výběrem hodinek ve výše uvedené cenové relaci. Nejsem zrovna guru, ale úplný laik také ne. Prozatím vlastním Alpina Avalanche Extreme regulator, ale chtěl bych se poohlédnout ještě po něčem trochu hodnotnějším. Pokusím se nějak shrnout co bych od toho očekával. Začnu asi cenou, protože to je dost zásadní věc při výběru. Říkal jsem si něco okolo 100K, ale kdybych narazil na nějaký extra kousek, že bych si z toho sedl na zadek, tak bych byl ochotný jít i ke 150K. Další vcelku důležitá věc je, že oblek nenosím v podstatě vůbec, takže klasický oblekovky určitě ne, ale nic moc sportovního to taky být nemusí. Určitě taky nechci klasický značky jako Breitling, Omega nebo Rolex. Nejvíc je mi asi sympatické IWC a model Portofino chronograph, které se dají sehnat v Německu za celkem rozumné peníze. V ČR mi připadají ty ceny totálně přepálený. Samozřejmně jsou mi sympatické i jiné značky např. Eterna, Union Glashutte, Junghans, Panerai atd. Moc nevím co si mám myslet o Tag Heuer, hodinky se mi celkem líbí, ale značka má pro mě trochu podobnou image jako výše zmíněné Breiling, Omega, Rolex. Dále bych asi preferoval inhouse stroj, je to pro mě tak nějak přirozenější, ale rozhodně to není podmínkou. Budu rád za každou radu, je toho mraky a vybrat to pravé je celkem složité, tak aby mi něco zajímavého neuniklo. Neí to úplně málo pěnez, tak bych se rád rozhodl správně.
michalval Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Odesláno 15. června 2016 Za ty peníze mají být nové hodinky nebo můžou být jeté? Do 150. tis. Kč si můžeš vybrat drtivou většinu z hodinkového světa pro "normální smrtelníky".Mezi klasickými hodinkami od IWC (což třeba Portofino je) a Panerai je tolik místa, že já bych Ti asi nejdříve poradil pár týdnů pročítat Chronomag. Hodinky co se Ti líbí, hodit na ruku (buď v obchodě nebo ochotných lidí na tomhle fóru je dost) , aby sis ujasnil, co Ti je nejbližší a uvidíš že to může dost změnit Tvůj nynější vkus.
kuncák7 Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Odesláno 15. června 2016 Kdyztak to sem i upresni- wr, rozmery, luneta ano/ne, chrono, ...... Je toho fakt hodne a sumu nemas nijak nizkou .
Funthom95 Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Odesláno 15. června 2016 Píšeš nejlíp inhouse v ceně do 100k Kč - ok, jaké komplikace bys chtěl? jaké rozměry? Plánuješ s nimi chodit plavat, případně je užívat jako tool hodinky? Mají to být Tvoje jediné hodinky ke všem aktivitám, nebo ne? Je toho opravdu hodně - doporučil bych Ti si to tady trochu projít, pročíst, udělat si předběžný názor, a pak se poptat znovu
Kristian.nov Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Odesláno 15. června 2016 No zrovna Portofína sou oblekovky jak vyšitý... Zkus taky nahodit víc příkladů desingu co se ti líbí. Jinak m.n. má pravdu, stejně skončíš u rolexu, protože je nejlepší:-D Ale proč nezkusit vyprat něco, co ti teď padne do voka, že jo:-)
rmrc Odesláno 15. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 15. června 2016 Zkusím to nějak upřesnit. Tak předně 150K je absolutní strop, kdyby to bylo 120 vůbec bych se nezlobil.:-) Co se komplikací týká, tak jediný co nutně chci je datumovka, tu u současných Alpin nemám a hrozně mě to štve, že pokaždé když zapomenu datum, tak musím vytahovat mobil. Chrono nutně být nemusí, ale hodinky s ním se mi na pohled líbí víc. Hodinky bych používal na běžné každodenní nošení, plavat bych s nima určitě nechodil. Velikostně tak 42-45mm. Hodinky bych chtěl nové, do použitých se mi moc nechce. Jinak myslíte, že je lepší je kupovat u nás nebo zajet radši třeba do Německa? Co jsem tak zatím koukal, tak rozdíl v cenách je okolo 30%. Vím, že se dá usmlouvat nějaká sleva, ale rozhodně ne tak výrazná.
Funthom95 Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Odesláno 15. června 2016 Inu Německo je levnější... a šedivci jsou ještě levnější, no...
xcmaniax Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Odesláno 15. června 2016 Kdyz to ctu, tak jsem rad, ze jsem zacinal s budgetem 25:)) vybirat hodinky za 150 a takhle tapat je nesmysl. Bud to odloz a hodne to tu studuj nebo neco kup a zapomen ze chronomag existuje, protoze to budou vyhozeny penize. Na znacky jako Union, Eterna se vykasli, naopak na ty znacky co zavrhujes bych se zameril. Ja bych Tti doporucil koupit z inzerce naky pekny keramicky bondovky ( Omega seamaster) nebo Rolexy, tim uspokojil momentalni chtic a az budes vedet, tak za cas bez velke ztraty prodat a jit dal.
rmrc Odesláno 15. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 15. června 2016 Kdyz to ctu, tak jsem rad, ze jsem zacinal s budgetem 25:)) vybirat hodinky za 150 a takhle tapat je nesmysl. Bud to odloz a hodne to tu studuj nebo neco kup a zapomen ze chronomag existuje, protoze to budou vyhozeny penize. Na znacky jako Union, Eterna se vykasli, naopak na ty znacky co zavrhujes bych se zameril. Ja bych Tti doporucil koupit z inzerce naky pekny keramicky bondovky ( Omega seamaster) nebo Rolexy, tim uspokojil momentalni chtic a az budes vedet, tak za cas bez velke ztraty prodat a jit dal. Hodinky co teď mám jsou taky okolo 30, ale teď chci už něco trochu pořádnýho. Prodávat je určitě nehodlám, spíš bych rád časem sbírku rozšiřoval. Vždycky jsem měl k hodinkám vztah a teď když už si to tak nějak můžu dovolit, tak bych si rád něco hezkýho koupil. Tápu protože nabídka je obrovská a prostě si to nějak nemůžu srovnat. Přibližnou představu mám.
rmrc Odesláno 15. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 15. června 2016 Ještě nějaké fotky, co bych si tak nějak představoval krom výše zmíněného.
rmrc Odesláno 15. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 15. června 2016 A co tak ingenieur iwc 3239 ?Tak to se mi vůbec nelíbí.
Kristian.nov Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Odesláno 15. června 2016 (upraveno) Vem IWC flígry z tvýho postu a budeš sakra spokojenej parchant... Upraveno 15. června 2016 uživatelem Kristian.nov
PEtrS Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Odesláno 15. června 2016 Zavrhnout Omegy a Rolády a dát radši srovnatelné peníze za Tagy... no nevím. Přitom mi přijde, ze by ti stylově mohly vyhovovat např. Moonwatche (v inzerci jsou pěkný ještě v záruce). Vešel by ses v pohodě do limitu i s novejma a měl parádní hodinky. Ještě chvilku vybírej, choď okukovat a zbytečně nespěchej
Maxel Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Odesláno 15. června 2016 (upraveno) Co nějaký El Primera? Namátkou přes chrono24-search:http://www.chrono24.cz/zenith/el-primero-stratos-flyback-chronograph-automatic-silver-dial-stainless-steel-mens-watch--id4304765.htmhttp://www.chrono24.cz/zenith/el-primero--id3241270.htmhttp://www.chrono24.cz/zenith/el-primero-36000-vph-mens-watch--id3871617.htm Mít takový budget a nechtít ani Moony ani nic od Rolexu, šel bych osobně do nich. Upraveno 15. června 2016 uživatelem Maxel
PEtrS Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Odesláno 15. června 2016 Se Zenithem souhlas, Stratosy mám zrovna na ruce... Jen bacha, je to už kus železa
rmrc Odesláno 15. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 15. června 2016 (upraveno) Zavrhnout Omegy a Rolády a dát radši srovnatelné peníze za Tagy... no nevím. Přitom mi přijde, ze by ti stylově mohly vyhovovat např. Moonwatche (v inzerci jsou pěkný ještě v záruce). Vešel by ses v pohodě do limitu i s novejma a měl parádní hodinky. Ještě chvilku vybírej, choď okukovat a zbytečně nespěchejRolex nechci určitě, Omegu bych ještě asi kousnul... Tag Heuer rozhodně není favorit, jen se mi celkem líbí. Upraveno 15. června 2016 uživatelem rmrc
Marfael Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Odesláno 15. června 2016 Mně se osobně zamlouvají hodně aquatimery. Přijdou mi jako univerzální hodinky, které lze vzít prakticky ke všem příležitostem a vždy se budou hodit.
Jörg8X Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Odesláno 15. června 2016 žluté na gumě moc univerzální nejsou
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se