Přejít na obsah

DIPLOMAT 40 v nerezu

Doporučené příspěvky

Jo, lidi, ty cigiho minutový indexy neberte vážně. Teď byl u mě Prim a shodli jsme se, že si cigi jenom dělá legraci a také na kladném názoru k variantě hciq. :D :D

Cigi, promiň, jestli to tak není. B) :lol: :D :)

A také souhlasím s Bobrem. Když ten šunt může mít prezident ve svých zlatých Primkách, tak proč ne my v našich ocelových....

A já bych tam taky chtěl toho lva. Nebo to může mít jen prezident? :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Kalibru se nebojte, mám ho skoro rok v privátní edici Spartaků, hodinky jdou velmi přesně, odchylka v řádu vteřin za 24 hodin, bez jakýchkoliv problémů. Jen bych doporučil nechat si vyrobit i plné dýnko, on až tak krásný ten strojek na pohled není, a to zejména v kontrastu s kvalitně provedeným a vysoce leštěným pouzdrem (to se týká i všudypřítomné ETY 2824). Navíc by plné dýnko umožňovalo pohrát si s nápisy a individualizací. To o pětikile jsou kecy, o tom to není, souhlas s Bobrem.

spartak10.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud nam ho PRIM trochu upravi, coz by se hodilo, bude vypadat skvele.

Samozrejme asi ne jako toto, ale napriklad ta rytina na rotoru by vypadala parádně :smile_anim:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

No, mě se ten Viktorův průhled dýnkem líbí, na rozdíl od prezidentova.

Lev na rotoru je bezobsažná ozdobička (už jsme to probírali u lineí) a nechal bych ho presidentovi - tam obsah má. Vyjímka by byla, kdyby egocentričtí bratří prosadili jméno a příjmení na rotor - to bych radši lva, jako poslední možnost :D

Podle mě na rotor patří nejlépe údaje o kalibru, tedy prim kal. 96 21 rubínů, protože to, jak píše typograf :D, nebude na ciferníku. Kdyby se to tam nevešlo do jednoho řádku, jak má nápis Viktor, navrhuju to napsat na dýnko, spolu s ostatními technickými údaji a na rotor napsat ELTON hodinářská a.s. , abychom jasně identifikovali výrobce našich primek.

Odkaz ke komentáři

No, mě se ten Viktorův průhled dýnkem líbí, na rozdíl od prezidentova.

Lev na rotoru je bezobsažná ozdobička (už jsme to probírali u lineí) a nechal bych ho presidentovi - tam obsah má. Vyjímka by byla, kdyby egocentričtí bratří prosadili jméno a příjmení na rotor - to bych radši lva, jako poslední možnost :D

Podle mě na rotor patří nejlépe údaje o kalibru, tedy prim kal. 96 21 rubínů, protože to, jak píše typograf :D , nebude na ciferníku. Kdyby se to tam nevešlo do jednoho řádku, jak má nápis Viktor, navrhuju to napsat na dýnko, spolu s ostatními technickými údaji a na rotor napsat ELTON hodinářská a.s. , abychom jasně identifikovali výrobce našich primek.

Jasne jasne. Ten lev byl jen takovej napad. Pokud tam budou udaje o kalibru nebo ELTON tak taky super. Jinak jako správný egocentrik budu mit jmeno a prijmeni samozrejme na dynku :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

To se musíme dohodnout, kdo chce mít kde jméno ! A kdo vůbec ! Prim to nabízí, tak pojďme si to říct:

Já tam svoje jméno zásadně nechci a místo jména si tam dám buď technický údaj, nebo Elton hodinářská a.s. , nic lepšího mě zatím nenapadlo, ani tu nezaznělo. Co je pro prima lepší - jednotné dýnko a individualizovaný rotor, nebo jednotný rotor a individualizované dýnko?

Odkaz ke komentáři

Omlouvám se, že odbočuji od tématu, ale už se to tady jednou nakouslo. Není tu mezi námi nějaký dobrý daňový poradce? Zajímá mne, jak by to bylo, kdyby chtěla firma věnovat např. tyto Diplomaty nějakému pracovníkovi jako dar k nějaké příležitosti, životnímu jubilleu nebo dokončení nějakého projektu apod.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem na dnešek sliboval kalkulaci hodinek DIPLOMAT.

V následujícím provedení budou hodinky stát 49.750,-Kč:

Popis: Pánské společenské hodinky ٠ iniciační edice 20ks ٠ číslování například "I.E. No. 14/20" ٠ pánské ٠ mechanický strojek s automatickým nátahem ٠ Prim kalibr 96 ٠ 21 rubínů ٠ rezerva chodu cca 40 hodin ٠ 3 ručky + datumové okno (datový věnec bílý s černým tiskem)٠ pouzdro z nerezové ocele 316L ٠ leštěné/broušené ٠ 7 šrouby upevněné dno z nerezové ocele 316L a průhledem ze safírového skla ٠ klasická nerezová korunka s těsněním dvěma "O" kroužky (stejná jako u modelu Pavouk) ٠ safírové cylindrické sklo ٠ plastický číselník s indexy na 12. a 6. hodině bez iluminace (provedení bez pomocných indexů na 3. a 9. hodině a bez jakýchkoliv nápisů vedle datového okna - čistá varianta jak ji vizualizoval hciq)٠ černý kožený řemen z krokodýlí kůže s jazýčkovou sponou z nerezové oceli s frézovaným logem PRIM ٠ vodotěsné 50M / 5atm ٠ dodávané v dřevěné krabičce spolu s certifikátem.

Podmínkou objednávky je zákazníkem dodaný alespoň jeden plně funkční kalibr. Slovy plně funkční je myšleno funkce schopný - tedy musí ho být naši hodináři schopni uvést do stavu, kdy na něj můžeme dát záruku. V praxi doporučuji, aby strojek +/- fungoval. Jeho repase, seřízení a vyčištění je zahrnuta v ceně.

Standardně budou hodinky individualizovány jménem a příjmením zákazníka v rámci frézovaných popisů na dýnku hodinek!

Příklad popisu: PRIM KAL.96 - 21 RUBÍNŮ - 2008 I.E. č. 14/20 - Jméno Příjmení - Safír - Vodotěsné 5AT

PS: Důležité pro posuzování naší nabídky je i to, že byl do základní nabídky zahrnut řemen z krokodýla, který bude jednotným standardem pro všechny objednávající!

Odkaz ke komentáři

Myslim, ze o finalnim designu ciferniku a barve datumky bychom se meli jeste pobavit nebo hlasovat. Nebo uz se to rozhodlo? Je dobre, ze i s remenem neprekroci cena 50 000! Chci se ale zeptat na to same, co Leonid - bude remen dost dlouhy i na vetsi tlapy? A kdy uvidime nejaky prototyp nebo ten kousek s Etou? Diky.

Odkaz ke komentáři

Datový věnec bílý s černým potiskem? Korunka opravdu z Pavouků? Děkuji předem za odpověď.

Zatím nepanuje shoda na jednom či druhém řešení, a tak je v kalkulaci bílý datový věnec. Už i proto, že případná změna by byl určitý více náklad - cca 800,-Kč/ks. (původní datový věnec se musí skroužit protože původní lak je nanesen dost silnou vrstvou, znovu nalakovat a opětovně skroužením laku očistit ozubení datového věnce).

Korunka opravdu z Pavouků, protože všichni, kteří jí viděli in natura jí jednoznačně preferovali.

Pro chlapce s větším obvodem zápěstí se pokusím zajistit řemen v prodloužené variantě. Zatím nepředpokládám žádný příplatek, protože věřím, že lidí s podobnou žádostí bude alespoň 5. Zatím tedy eviduji 2 potenciální zájemce o prodloužený řemen - leonid a Frantik.

Co se týče provedení číselníku, tak na základě diskuze usuzuji, že výrazně navrh má varianta s nápisy PRIM DIPLOMAT na levé straně s tím, že na pravé straně zůstává pouze datové okénko, bez dalších nápisů. To umožní posunout logo co nejvíc do ohybu číselníku (doleva). Dodatečné indexy na 3. a 9. hodině se mi jeví jako skutečně nadbytečné. Zvláště při tomto ultra čistém řešení.

Odkaz ke komentáři

Fajn. V zasade nejsem proti "ciste variante" - to posunuti loga do leva vypada dobre! Korunka z Pavouku je take OK. Dekujeme i za moznost prodlouzeneho remenu. Ohledne te datumky bude ale asi jeste diskuze. Me osobne se vice libi cerna, a to i s eventualitou priplatku.

Je tedy mozne pripravit dve finalni vizualizace s posunutym logem doleva a s cernou a bilou datumkou? A take zde byla otazka ohledne rytiny na rotoru! Diky.

Odkaz ke komentáři

Fajn. V zasade nejsem proti "ciste variante" - to posunuti loga do leva vypada dobre! Korunka z Pavouku je take OK. Dekujeme i za moznost prodlouzeneho remenu. Ohledne te datumky bude ale asi jeste diskuze. Me osobne se vice libi cerna, a to i s eventualitou priplatku.

Je tedy mozne pripravit dve finalni vizualizace s posunutym logem doleva a s cernou a bilou datumkou? A take zde byla otazka ohledne rytiny na rotoru! Diky.

Naprosto souhlasím s Frantikem, posunutí loga paráda, korunka OK, prodloužený řemen super, datumku preferuji na základě předchozích dispozic spíše černou. Ta bílá je vážně jak pěst na oko. Cokoli navíc .. rytina rozhodně ano. Strojek nevypadá nic moc, osvěžení rotoru jen přispěje k lepšímu výrazu hodinek..i když to nebude na první pohled viditelné :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Tak, kdo se pustí do finální vizualizace? Jinak to datum nerozlouskneme. Nebo to necháme až na prototyp? Jako korunku, kdyby se ta pavouková nakonec přeci jen ukázala moc titěrná - na té fotce původních je korunka fakt macek !

Navrhuji hciq pozvat na předávací párty !! :D :D

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...