Přejít na obsah

DIPLOMAT 40 v nerezu

Doporučené příspěvky

a)bavím se o kruzích, ne o rotoru

b)cena obou kousků ti připadá srovnatelná?

a) cituji: "a dokonce u prestižní IWC (i s tím zlacením, nad kterým se tady na fóru u Diplomatů křivila huba)... "

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uhýbáš - odpověz jasně!

Ale neuhýbám.

a) kruhy jsou kruhy, na nich není co srovnávat. Když je z obou kalibrů odstraním, ty IWC budou pořád vypadat líp.

B) ceny nejsou srovnatelné, souhlas. Ale kolují tu stovky fotek kalibrů v ceně zlomku Priimek, které jsou provedeny mnohem líp. Ale srovnávat, co je nebo není hezké, je subjektivní, proto to nemá cenu, každému se líbí něco jiného.

Pokud jsi z Diplomatů nadšený, tak si jich v pohodě užívej, já nemám potřebu kazit ti radost. :)

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři

Ale že je ten Prim v dobré společnosti?

Cylindrické safírové sklo našli naši kolegové - hledači jen u Grand Seiko (a to jen u modelu ze samého vrcholu řady) a Omega DeVille Hour Vision (špičkový model společenské řady),

broušené soustředné kruhy u Maurice Lacroix (řada s hrdým názvem MasterPiece), Ball (kousek z doby před válkou - kdy mělo zpracování strojků úplně jinou úroveň, to ví každý) a dokonce u prestižní IWC (i s tím zlacením, nad kterým se tady na fóru u Diplomatů křivila huba)...

Díky za dobrou práci, hoši! :thumbsup_anim:

Jen drobné doplnění - cylindrické sklíčko se vyskytuje spíše u spodní cenové hranice GS, nejdražší GS (z oceli) atakují hranici 7000 USD :-)

Odkaz ke komentáři

bobr - přesně na to jsem myslel, když jsem si to četl - primky tady na chronomagu nezadržitelně stoupají v žebříčku každým novým modelem. :)

Cigi, teď nerejpu, fakt ne. Ptám se zcela vážně. Už dlouho mě to zajímá.

Kde je tvůj finanční strop (máš-li jaký) při nákupu Prim man. 1949? Bavím se teď o hodinkách v obecném kovu.

Odkaz ke komentáři

Obavam se pratele, ze zde doslo k nedorozumeni.

1. Nikdo se tu nesnazi srovnavat IWC s Prim...

2. Nemam zapotrebi neco vyhledavat, tenhle model IWC znam velmi dobre... (a kdybych skutecne hledal, tak je toho podstatne vice...)

3. Diplomat 40 se mi libi, coz jsem ostatne jiz zde zminoval...

4. Vyse uvedene fota maji jen a jen za ukol ukazat, jak je velmi usmevne, kdyz tento styl zdobeni strojku p. Prokop oznacuje jako "Novomestske kruhy", cimz vlastne naznacuje jejich originalitu a puvod.

Coz BOHUZEL neni pravda...

Odkaz ke komentáři

Obavam se pratele, ze zde doslo k nedorozumeni.

1. Nikdo se tu nesnazi srovnavat IWC s Prim...

2. Nemam zapotrebi neco vyhledavat, tenhle model IWC znam velmi dobre... (a kdybych skutecne hledal, tak je toho podstatne vice...)

3. Diplomat 40 se mi libi, coz jsem ostatne jiz zde zminoval...

4. Vyse uvedene fota maji jen a jen za ukol ukazat, jak je velmi usmevne, kdyz tento styl zdobeni strojku p. Prokop oznacuje jako "Novomestske kruhy", cimz vlastne naznacuje jejich originalitu a puvod.

Coz BOHUZEL neni pravda...

Jenže ve Švajcu to také označují špatně. Tam si také uzurpují duševní vlastnictví někoho jiného.

Tzv. "ženevské pruhy" totiž vymyslel Cigi a jsou to tzv. "pankrácké pruhy", což zná moc Cigi dobře, protože sice neseděl, ale kouká jim na dvůr z okna pracovny :)

post-1118-1218744171.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Jak mnozí vědí, tak včera proběhl digifoto workshop, kde nám Cyber ukazoval, jak by se měly fotit hodinky. Cyber a někteří další pak fotily nové Diplomaty, které přinesl cigi. Já si je pak jen cvaknul na stole, takže to berte jako upoutávku na fotky, které sem snad někdo později hodí a které jsou opravdu úžasné.

Jinak musím říct, že Diplomaty se mi moc líbily a kdyby stály jiné peníze, tak bych si je snad koupil.

post-1280-1224309735.jpg

Odkaz ke komentáři

...

Jinak musím říct, že Diplomaty se mi moc líbily a kdyby stály jiné peníze, tak bych si je snad koupil.

Souhlasím, Diplomaty jsou povedené, moc jsem o nich taky přemýšlel, ale nenašel jsem pro ně a pro sebe uplatnění. Odpověď pro NiGa: kde je hranice? Vždyť to určitě dobře znáš... dopředu to nevíš... hranice mezi tím, co dáš a co získáš... někdo potřebuje pro uspokojení Ferrari, někomu stačí hodinky - a jestli za ně dá padesát tisíc a má dobrý pocit, proč ne. Já už taky byl v ELTONu a dal si na ruku IGEN 45. Krásný pocit. Chci je. A je vlastně jedno, kolik stojí. Prostě je chci.

Mimochodem: na workshop jsem se nedostal a štve mě to. Ale snažím se, alespoň jako samouk (vlastně ne, v sedmdesátých letech jsem chodil do fotokroužku ODPM :-)))

post-2687-1224536347.jpg

post-2687-1224536358.jpg

Odkaz ke komentáři

Odpověď pro NiGa: kde je hranice? Vždyť to určitě dobře znáš... dopředu to nevíš...

Teď to po sobě čtu, co jsem napsal a cítím, že jsem se nevyjádřil přesně. Ctěl jsem říct něco v tom smyslu: PRIM? Maximálně do dvaceti, víc ne! Jenže pak uvidíš, neřkuli dáš na ruku, hodinky a najednou cítíš - to je ono, to chci...

No a to nevíš dopředu. To může přijít u Breitling, Omegy, Tag Heuer, Panerai, ... ale i PRIM. Takže kdo ví, kde je ta hranice. Zkrátka něco v tom smyslu, jako je okřídlená fráze "nikdy neříkej nikdy", prostě dopředu nikdy nevíš...

Odkaz ke komentáři

hi hi hi , jen se směj, decko ! To ještě nevíš, že FF jsou vlastně švýcarský IGENY !! Ve srovnávacím vláknu rolex vs. FF podávám přesvědčivé důkazy. :angel:

M916 to napsal přesně, někdy prostě MUSÍŠ !! Ty Igeny jsou opravdu kráásný.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...