Přejít na obsah

Sraz Jeseníky


tommas4

Doporučené příspěvky

V kulináriu vznikl nápad sejít se nejen nad hodinkami, ale i nad dobrým jídlem.

Výsledkem je podzimní chronovíkend v Jeseníkách, člen Maxel jehož fotky jídla vše

způsobily bude hlavní hvězdou setkání :) a něco dobrého nám uvaří.

 

místo konání: www.hotelchs.cz

datum: 21-23. říjen 2016

 

jsme normální horský hotel, nečekejte žádný luxus, nicméně úplná špeluňka to taky není,


 

ubytujeme vás v budově více jak sto let staré co stavěl sudetoněmecký horský spolek,
pokoje máme po dvou, vlky samotáře dáme po jednom, kdo bere rodinu tak máme
pokoje se dvěma ložnicemi, vypadá to takto:

 

 

 

idea je taková že v pátek postupně všichni dorazí dle svých možností
(počítejte z olmiku hodina a půl, ze štatlu o 3/4 hodiny déle, ze stověžaté to jezdím
za tři a půl hoďky a z hradce o hodinu méně)


na sobotu podle počasí - tou dobou tady umí být nádherný podzim
v tom případě se rád ujmu role průvodce někde tady po okolí, třeba na Švýcárnu na borůvkový rum :)

 

 


nebo taky může být půl metru sněhu, nedaleko jsou v Losinách termály
a pod kopcem další zajímavé věci k vidění

počítám že by měli všichni na hotelu polopenzi a na sobotu navečer by jsme s Maxelem vytvořili

nějaké dobroty (nebo rovnou místo večeře?) už jsme v sz probírali nějaké nápady, dost záleží na

tom kolik se nás sejde

 

na neděli umíme dát tipy na výlet co vidět po cestě zpět domů aby jste nejeli jen tak

 

 

na čepu máme Plzeň, 11Géčko, černýho Kozla
předělávám bývalý lobby bar, kde je ale zůstalo dost zásob na vypití, takže na suchu nebudeme :)
(bude se to dělat až v zimě, tak to prostě potřebuju vyklidit)

 

běžně jsme cenově na 1490,- za osobu za víkend, tohle ale kvůli kšeftu dělat nebudu,
tedy chronomag friendly cena 800,- za osobu za dvě noci 21 - 23/10/2016
v ceně ubytování na dvě noci, 2x snídaně + 2x večeře
vstupy do bazénu, infrasauny
parkování, WiFi

platí pro dospělé, děti až do 15-ti let za polovinu
rodina s sebou - proč ne?
jsme pet friendly
kapacita omezená asi moc není, ubytujeme asi tak 180 lidí :)

 

 

 

 

zkuste prosím napsat co by jste rádi ochutnali
co by jste rádi viděli
a další co Vás napadá k programu

 

jo a už jsem psal že hostům pečeme na snídani každé ráno vlastní rohlíky?


 

Jediné co budeme muset vyřešit je co bude (me) s Maxelem kuchtit, na to bych vybral peníze zvlášť,
suroviny zajistím, ať to bude cokoliv tak myslím že více jak 200 / 300 na osobu v surovinách se pohybovat nebudeme.

 

Jo a nebudu tady na tom baráku věčně, berte to jako jedinou a poslední šanci.

 

 

DOPLNĚNO:

program všeobecně:
pátek 21/10 příjezd účastníků individuálně, ubytování
hotelová večeře 18:00 - 19:30 (pozdní příjezdy dostanou večeři servírovanou z kuchyně až do 20:30,
ještě pozdější příjezdy budou mít v recepci v lednici nachystanou obloženou mísu místo večeře)
prosím pozdní příjezd nahlásit předem na recepci - podrobnosti dostanete později v sz
program na večer / seznamovací setkání - volně, na zakousnutí okolo 21:00 hodiny bude
připravena pečená šunka na kosti a pokud se vejdeme do rozpočtu tak ještě tatarák s topinkama

sobota 22/1
hotelová snídaně 07:30 - 09:30
program přes den v řešení, budeme ladit později dle finálního počtu lidí, zájmů a počasí
udělám tak tři varianty ať si každý může vybrat zda a čeho se zúčastní
oběd si řeší každý sám
večeře bude slíbená chronovečeře opět 18:00 - 19:30 (menu a podrobnosti níže)
na 21:00 občerstvení ("lepší" sýry a podobné dobroty k zakousnutí + jedno drobné překvapení)
volný průběh večerního posezení

neděle 23/1
hotelová snídaně 07:30 - 09:30, odjezd - případně ještě krátká vycházka po okolí + tipy na cestu
kde se můžete zastavit s dítky a strávit příjemný zbytek neděle

 

chronovečeře:

podávaná bufetovým způsobem, tedy v restauraci je prostor kde budou připraveny pokrmy a talíře,
každý si vybere a sní co se mu líbí, u teplých jídel budou stát naši kuchaři, počítáme s přípravou více
menších porcí, aby jste mohli ochutnat na co máte chuť, bude na výběr z 5-ti druhů jídel, jsou zvoleny
tak aby vyhovovaly i dětem a ženám, plus saláty, dresinky, polévky, předkrmy, pečivo

menu prozradím, v závorce je kdo to vaří

 

doma pečená a připravená kachní paštika s ovocným přelivem z malin z naší zahrady (Maxel)
škvarková pomazánka z vlastnoručně škvařených škvarků (Maxel)
domácí pečivo (tommas4)

krémová polévka z pečené dýně, podávaná se zakysanou smetanou (Maxel)
masový vývar s masem, zeleninou a těstovinami (polovička od tommas4)

 

zeleninové saláty, dresinky, pečivo (tommas4)

pět druhů hlavních jídel je:
- smažený filet z tilápie marinovaný v limetkové šťávě, obalený v domácí sezamové strouhance (tommas4)

- kuřecí prsíčka plněná žemlovou nádivkou s jablky se smetanovou omáčkou s hříbky (nebo se smrži) (tommas4)
- pomalu pečené trhané vepřové maso s redukovanou omáčkou (Maxel)
- deset hodin dušená hovězí líčka na červeném víně podávaná s restovanou zeleninou (Maxel)
- domácí kynuté knedlíky plněné borůvkami přelité merendou (merenda = borůvková omáčka) (tommas4)

k tomu přílohy - šťouchané brambory s cibulkou, bramborová kaše s máslem,
dušená jasmínová rýže, karlovarské nebo špekové knedlíky, domácí pečivo

 

změna vyhrazena, protože vaříme ze surovin kvalitních, tedy hůře dostupných, nejsou to polotovary
a něco se taky nemusí podařit, nejsme cnc stroje

 

náklady jídlo:

v avizované ceně jsou večeře, tudíž část nákladů na chronovečeři zvládnu rozpustit do platby za ubytování,
ale i tak je potřeba zafinancovat jídlo, pak taky druhé večeře (šunka v pátek, jídlo večer v sobotu),
určitě nebudu pořádat něco kde by jsme večer seděli u chipsů z recepce, kalkulace jsou hotové, 

vycházíme komplet dvě stovky na dospělou osobu, stovku na dítě (pouze děti 5 - 15 let, pod pět to nebudeme řešit)
připomínám že organizace a pořádání jdou za mnou, to je můj denní chleba, takže to je ok, ale je tady
běhání okolo, příprava a vaření samotné ze strany Maxela, tomu patří velké DÍKY za čas a ochotu!

platba a peníze:

 

ani jeden z nás nechce utratit svoje hodinkové kapesné za suroviny a potom nevědět co s nimi,
považujeme za rozumné platby záloh na pobyt
tady to dostává už vážné rozměry
nechte si to v klidu do příštího týdne projít hlavami, podrobnosti máte na první stránce, další najdete
na našem webu www.hotelchs.cz a zbytek je v tomto megadlouhém postu. Příští týden si každého z Vás
obešlu formou SZ kde budu chtít upřesnit podrobnosti, potom vše předám na recepci, kde každému
vystaví zálohovou fakturu (50% z celkové částky) a následně po úhradě dostanete od účetní daňový
doklad k platbě, doplatek je při příjezdu
storno bude jiné než mám standardně, a to:
zrušení pobytu více jak 7 dní před příjezdem = záloha se vrací v plné výši
zrušení pobytu 7 až 3 dny před příjezdem = polovina zálohy propadá, polovina se vrací
zrušení pobytu 3 a méně dnů před pobytem = celá záloha propadá
příjezd = pátek 21/10 v 15:00, storno písemně na hotelový email nebo mě do sz

 

prodloužení pobytu - bez problémů, napište mi SZ, ceny zůstávají stejné,
tohle musím vědět nutně předem, od úterý 25 do pátku 28 mám větší akci pro 100 lidí tak ať se vejdete

 

počasí:

podzim, takže může být extrémě hnusně nebo taky ne, počasí budeme vědět týden předem skoro
přesně, tohle musíme nechat na poslední chvíli jaké oblečení a program bude,
silnice až k hotelu je normálně udržovaná pro případ že by sněžilo, řetězy nejsou nutné


ostatní:

- sobota večer - budeme rádi když se (kdo chce) sejdou Vaše domácí kulinářské výtvory na ochutnání,
prosím pište to pak do vlákna, aby se nám nesešlo 26 druhů škvarkové pomazánky
nedělejte toho prosím moc, pět šest normálních porcí stačí na ochutnávku
nedělejte věci jako koupit sýr a zapíchnout do něj párátko s olivou, vítány jsou třeba sklenička
s nakládanou zeleninou, riletky, utopenci, hermelíny, chleba a tak, nebo stačí prosté sloní ouško s křenem
není to povinné, nevozte dorty, ale sladké je samozřejmě vítáno

- turnaj ping pong - proč ne, bude - li dostatek zájemců tak v sobotu odpoledne?
 

- zmíněné jmenovky - asi to bude nutné, dám si samolepku na čelo a bude to

- dress code prosím není, jedete na starší hotel na horách za dobrým jídlem, od tepláků nahoru to je ok

 


já rovnou začnu ať mi to nikdo nevyfoukne - na sobotu večer dávám na ochutnávku
tady v udírně u hotelu mnou naložený a vyuzený bůček, najemno nakrájený a na jazyku se rozplývající

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Technicka: Z Koutu nad Desnou je na sedlo uzavirka silnice, pristup je tedy jen ze smeru od Bele pod Pradedem?

Pripadne jak to je?

Diky.

Uvazuju, ze bych se se zenou pridal, pokud tedy nebude vadit, ze nejsem zadny velky gurman...

 

Edit: Aha, uz sem se podival na stranky hotelu...takze vsecko jasne. Omlouvam se a dotaz na cestu beru zpet.

Upraveno uživatelem Xenomorfus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejdřív bych rád jako první vyslovil dík tommas4, že se ujal organizace. Už to dostává reálné tvary, přitom jsem tomu moc šancí na realizaci nedával. Takže díky moc!

 

Jak bylo zmíněno, už jsem po SZ lehce nastínil několik možností, jak to celé spáchat. Jedno je skoro jisté, vzhledem k termínu se nebude jednat o grilovačku, nýbrž hezky česky řečeno: indoor cuisine. Pátek večer bych nechal seznamovací, sjedeme se z různých koutů naší krásné republiky, tak jen pojíme z nabídky hotelu, dáme po kalíšku(ů) a volitelně zabékáme :)

 

Hlavní kuliakci bych tak osobně nechal na sobotu večer, a ještě konkrétněji jako "hlavni" večeři. Přes den vytrávíme, nebo se o to aspoň pokusíme, no a já (resp. my) se pokusím Vám večer co nejchutněji nacpat to uvolněné místo. A tady první křižovatka možností:

A1) jen hlavní jidlo?

A2) hlavní jídlo a dezert?

A3) nebo komplet trojice, tzn. předkrm, hlavní jídlo a dezert?

 

Asi si na sebe upletu bič, ale když už, tak bych spáchal kompletní menu o třech chodech. Takže já volím č. 3 a tímto s dovolením zakládám k seznamu účastníků i první volenku - pište v již nastíněném tvaru: nick / A1, A2, A3.

 

Další volenka bude následovat v souvisloti s konkrétním jídlem, až se trochu rozjede diskuze a začne se formovat seznam členů. V této souvislosti si opět dovolím postnout začínajíci seznam z Kulinária.

 

Co se týče jídla, může to být prakticky cokoliv na čem se shodneme, jen to budu muset jednou-dvakrát prubnout doma před srazem / nerad bych si z Vás dělal beta-testery :D Pokud vyhraje komlet menu, ponechám si předkrm a dezert jako tajemství a překvapení pro Vás = v každém případě se budem bavit jen o hlavním chodu.

 

No a nakonec asi nebude od věci rovnou na seznam připojit info, zda dorazíte sami nebo vezmete někoho sebou.

 

Tady asi prozatim konec hlášení.

---

 

tommas4

Maxel / A3 / dorazím sám

nividic

sect

Tittus

Radek124

dan83

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad cesta - buduje se, takže příjezd od Jeseníku. Otevřená bude až 14. listopadu, na webu mám popis trasy, je to v pohodě.

 

Ad jídlo, souhlasím s Maxelem, když se chce předvést :) tak rovnou tři chody místo večeře.

Možná bych se nechal Maxelem komplet překvapit co bude ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za nabídku Tomáši - takhle podanému podzimnímu menu se těžko odolává, ať už bude jakékoliv  :speak_cool:

Objednávky s konkrétním počtem lůžek budeš shromažďovat tady, v SZ a nebo na výše uvedeném mailu?

seznam by mohl být klidně tady

SZ pište to není problém

email co tam je si monitoruju taky, ale holky na recepci nic neví tak

by asi koukaly :) budu to řešit sám a pak jim dám instrukce až bude vše doladěno

 

  

Ja bych s pani asi taky dorazil, potvrdil bych to koncem zari, jestli to staci

Paráda, ušetříme na poštovném za doutníky :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych ty svoje dva příživníky (9&12+drahá polovička a čtyřnohej trpaslík, když už je to "pet friendly") asi taky přibalil s sebou - aspoň se společně zabaví/utahají a nebudu muset řešit hlídání... 

 

PS: s plnou důvěrou k Maxelovi a s ohledem na svou "ikonku" volím samozřejmě A3 = menu shora dolů   :flex:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypadá to, že manželka bude mít firemní poradu 20.-21. 10. v Šumperku, takže se v pátek jen přesuneme. Jinak Maxeli, když budeš potřebovat někoho, kdo v kuchyni přiloží ruku k dílu, tak si mě můžeš zapsat. Nůž v ruce udržím... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypadá to, že manželka bude mít firemní poradu 20.-21. 10. v Šumperku, takže se v pátek jen přesuneme. Jinak Maxeli, když budeš potřebovat někoho, kdo v kuchyni přiloží ruku k dílu, tak si mě můžeš zapsat. Nůž v ruce udržím... :)

Musíte to vzít na okolo přes Losiny Žarovou a Ramzovou, napiš mi SZ a pošlu ti info kudy k nám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...