Přejít na obsah

ze Života .....

Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

No no no, hoši nezlobte se, ja kafe 6 let prodaval a troufnu si rict, ze tomu trochu rozumim, ale nenutim, akorat sem tim dodnes trochu poznamenanej a porad me to vadi (uz to teda 10 let nedelam;-))Jen me to hrozne sere, ikdyz uz si na benzince (Benzine)musim kafe dat a dat za nej jestw ke vsemu 60 kace, tak chci dostat neco v pohode se spravnym nazvem, nemyslim ze by to bylo neco spatnyho a snobskyho uz na tom nevidim vubec nic. Taky kazdej rozumi vareni a jidlu, jelikoz do nas media ze vsech stran cpou porady o vareni, o kafi nic nebo minimalne, tak to tak vypada.. taky sem netvrdil ze v nemecku kave rozumi, srovnaval sem ceny, ty to maj uplne jinak, kleine schwarzer ale vzdycky bude kleine schwarzer, stejne jako melange treba a ne na kazdym miste jinak. A konecne k tem kavarnam, ano je to lepsi, ale tech mist, kde to lepsi je, je porad pomálu a to i velkejch mestech. Tak za me... ;-))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja teda kavu pojmenovat umim, ale pokud by nekdo prede mnou zacal skolit z nazvoslovi obsluhu na OMV, tak si o nem asi budu myslet, ze je chuj. Dost mozna bych mu to i rovnou rekl.

Sice bych nemel odvahu nekomu na benzince rikat ze je chuj, ale prolina se tam nekolik uhlu pohledu. Majiteli / provozovateli benzinky je to uplne jedno, toho zajima jen aby se spotrebovalo stary kafe nez se koupi novy. Obsluha vi jen ze espresso je maly, do cappucina se dava napeneny mliko a do latte se ho dava vic a kafe se do toho leje az potom, aby lidi videli tu hnedou tecku uprostred (v papirovym kelimku). A potom prijde 70% lidi, daj si espresso a chtej velky (tedy nechat to dyl tect, prece to nebude dolejvat vodou, to by ji jeste rekli ze je chce okrast). A do toho prijde nejakej nadsenec kterej sice vi, ale pro ty neznaly je uplne mimo.

Je to asi jako prijit do diesel watch prodejny a snazit se prodavaci vysvetlit ze ty hodinky nejsou tak kvalitni jak o nich tvrdi.

Upraveno uživatelem zceyee
Odkaz ke komentáři

Ja teda kavu pojmenovat umim, ale pokud by nekdo prede mnou zacal skolit z nazvoslovi obsluhu na OMV, tak si o nem asi budu myslet, ze je chuj. Dost mozna bych mu to i rovnou rekl.

Nikdo ale nemluvi o tom, ze nekoho nekde na benzince skoli v nazvoslovi... takze ten chuj asi nebyl nutnej, ale prosim...

Odkaz ke komentáři

Tuhle sérku mám dost rád, úplně vás tam s tou pumpařkou vidím.

https://stepanfok.rajce.idnes.cz/BARISTA/

V tý sérii píšou, že čaj neexistuje, ale já si myslím, že je to blbost. Když mi teploměr jednou za čas ukáže 37.5C a víc, tak si dám jeden s medem a citronem a jdu se vypotit. Abych byl ready na ranní kávičku...

Odkaz ke komentáři

No no no, hoši nezlobte se, ja kafe 6 let prodaval a troufnu si rict, ze tomu trochu rozumim, ale nenutim, akorat sem tim dodnes trochu poznamenanej a porad me to vadi (uz to teda 10 let nedelam;-))Jen me to hrozne sere, ikdyz uz si na benzince (Benzine)musim kafe dat a dat za nej jestw ke vsemu 60 kace, tak chci dostat neco v pohode se spravnym nazvem, nemyslim ze by to bylo neco spatnyho a snobskyho uz na tom nevidim vubec nic. Taky kazdej rozumi vareni a jidlu, jelikoz do nas media ze vsech stran cpou porady o vareni, o kafi nic nebo minimalne, tak to tak vypada.. taky sem netvrdil ze v nemecku kave rozumi, srovnaval sem ceny, ty to maj uplne jinak, kleine schwarzer ale vzdycky bude kleine schwarzer, stejne jako melange treba a ne na kazdym miste jinak. A konecne k tem kavarnam, ano je to lepsi, ale tech mist, kde to lepsi je, je porad pomálu a to i velkejch mestech. Tak za me... ;-))

Ja taky s kavou chvilku delal. Vis, co jsem se naucil? Podstatnejsi, nez "nazvoslovi" , je komunikace. Takze nez ze sebe a z klienta/zakaznika delat blba, je snazsi se normalne a na ferovku zeptat, jak ho chce. Nekdo rad kratsi, nekdo s medem, jinej s trtinovym cukrem. To neni zadna hanba, naopak. Ja mam rad, kdyz tomu ten personal alespon trochu rozumi, nebo alespon projevi kapku snahy. Na druhou stranu, kdyz budes jako zakaznik hazet zbytecne ramena uz pred tim, nez to kafe dostanes, tu obsluhu, mnohdy bohuzel apatickou, tim stejne akorat naseres. Uz jsem parkrat videl na napojaku nakres toho, jak ma ktery kafe vypadat. Polopate, ale proc ne....

Mne spis vadi, ze i kdyz si dam nekde kavu za mordu a cumim na toho frajera, co ho bude vyrabet, tak to prase ani nevymeje paku, ani nevodpiusti vodu, ani tu davku, co ma v pace, poradne neudusa. Tohle jsou takovy zakladni faktory, ktery delaj kavarnu kavarnou. Je toho sampzrejme mnohem vic, ale pokud k tomu ten barman ( nesnasim slovo barista) nema alespon trochu vztah a bude to dobytek, kterej po sobe neumi po sichte vypiglovat bar, aby se z nej dalo zrat, muze v tom mlejnku bejt kafe treba drazsi nez kokain, ale ten, kdo ti ho ma prodat, to proste neumi...

Odkaz ke komentáři

To Villain; je to presne jak pises, s tim souhlasim, cenim kdyz nekdo aspon ma snahu pochopit/pomoct, aby si clovek mohl dat aspon kafe, ktery ma rad... ale druha vec je ten nezajem arogance a tzv. mam v pici ty obsluhy, ktery je leckdy uplne sumak, ze to kafe stoji tolik a tolik a ze by to jako melo bejt pripraveny tak a tak. O zakladnich vecech o priprave nemluve, porad clovek vida paky polozeny nejde na baru misto v masine, kdyz iz se teda trozhodne paku vycistit, tak hezky pod studenou vodou at ma to kafe pak aspon 40 st;-)

Ja to vidim tak: vino se cesi docela naucili, v pivu a vareni v minipivovarech mame evropsky navrch, jidlo jde taky nahoru, bohuzel to kafco porad trochu pokulhava a to je skoda. Nutno ale podotknout, ze vsechny tyhle veci jsou ale vizitkou majitele a provozovatele podniku, ten ma dbat na tyhle veci. Ale to uz je problem jinej, vetsi. No nic, uz to nechavam byt, zbytecne zabredavam do problemu, ktery stejne nevyresim;-) tak espressu zdar(-)

Odkaz ke komentáři

Přes prázdniny jsme měli na zahradě stan. Když jsem ho včera boural, našel jsem pod podlahou zdechlýho ježka a v něm klubko rejdících červů. A to jsem si celý léto myslel, že máme smrdí z drnu...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Přes prázdniny jsme měli na zahradě stan. Když jsem ho včera boural, našel jsem pod podlahou zdechlýho ježka a v něm klubko rejdících červů. A to jsem si celý léto myslel, že máme smrdí z drnu...

attachicon.gifIMG_20180916_173152.jpg

tak tohle tedy vede............... :lol:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...