Venca2 Odesláno 18. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2016 Ahoj chlapi,Příběhy některých místních členů mě pobavily (např. Vývoj (chrono)hňupa od Wizard-ova). Tak jsem zkusil s troškou nadhledu hodit na papír svůj příběh, tak vás snad pobaví. Název: Jak jsem se stal chonomagorem aneb cesta k takovému množství hodinek, které by uspokojilo i chobotnici. Dlouhou dobu jsem byl spokojeným majitelem hodinek CITIZEN. Nabíjely se sluníčkem, seřizovaly se vysílačem, byly totálně bezúdržbové. Myslel jsem si, že nic lepšího neexistuje. Nepamatuji si přesně, kde a kdy jsem se nakazil chronobacilem. Tady na fóru to nebylo, tehdy jsem ho neznal. To zpětně hodnotím jako velké mínus, neboť moje úchylka se mohla od počátku vyvíjet pod dozorem místních odborníků nebo spolupacientů (to záleží na úhlu pohledu, ale vlastně je to jedno). Mým prvním počinem na poli hodinkové závislosti byl nákup Omega Seamaster Diver, zkrátka klasických bondovek v modré barvě. Design mě uchvátil, chtěl jsem quartz, ale ten už se v té době nevyráběl. Takže volba padla na automat, čehož dnes nelituji. Tím jsem považoval záležitost hodinek za doživotně vyřízenou. Jestli vám tento začátek příběhu něco připomíná, tak podobnost není čistě náhodná! No samozřejmě jsem pokukoval po internetu a když jsem narazil na Breitling B-1 za dobrou cenu, tak jsem neodolal. Byly sice z druhé ruky, v té době se už nevyráběly, ale turbína na dýnku mě uchvátila. Navíc se jednalo o quartz, takže jsem je bral jako doplněk k mým automatům Omega, který bude vždy připraven v chodu. Jednou jsem je vzal na běhání a dostal se mi do nich pot, z čehož jsem pochopil, že už asi nebudou vodotěsné. Zanedbaná údržba se holt nevyplácí. To se u místního ?venkovského? hodináře potvrdilo při tlakové zkoušce, nicméně s vysušením si poradil bravurně (asi fénem ? nevím). Hodinkám to zjevně neublížilo, už rok fungují na 100%, možná jen čip má rezavé nožičky. Nakonec když do takovýchto hodinek voda nateče, tak zas vyteče a plastový strojek přeci nezrezne, utěšoval jsem se v duchu. Nicméně jsem si usmyslel, že potřebuji další hodinky, které budou s vysokou vodotěsností a nebudou mi na nich vadit případné škrábance jako na svátečních Omegách. Taky mi najednou připadaly moje full size bondovky (41 mm) na mé chlupaté tlapě s obvodem 20 cm nějak malé. Volba padla na ORIS Aquis Small Second, s poctivým průměrem 46 mm, gramáží téměř 240 g na tahu. Jsem z východních Čech, autorizovaný servis je v Pardubicích, tak jsem na Pražáky vyzrál a ještě ušetřím za dopravu (do toho servisu přece). Tak to by bylo, říkal jsem si. Samozřejmě jsem musel dokoupit natahovač, neboť obvykle nosíme jedny hodinky, že ano a ty druhé přece musejí být připraveny k okamžitému použití. Prozřetelně jsem objednal natahovač se dvěma sloty. Manželka se mě zeptala, co bude v tom druhém slotu, když v prvním budou jedny hodinky a druhé hodinky budou přece na ruce (pálí jí to, holce!). Nějak jsem se z toho tenkrát ještě vykecal, ale záchvat chronošílenství se blížil. První Orisky se mi líbily, tak jsem koupil další přes internet. Byly mi malé, ale líbily se manželce a kupodivu jí i seděly a hned měly novou majitelku. Takže v pořádku, to se do mého skóre nepočítá. Uvažoval jsem, co dál a vezl jsem se na vlně Orisek. Něco s průhledem na strojek, to ještě nemám. Pořídil jsem model Frank Sinatra s komplikacemi. Průhled je ale malý, tak jsem to hned napravil modelem Big Crown, kde už má průhled správnou velikost. Opravdového fajnšmekra ovšem odlišují od hodinkového plebsu limitované edice a když navíc odkazují na nějakou významnou osobnost historie? Zvolil jsem model Dizzy Gillespie, protože mám rád hudbu a hranaté hodinky trošku divočejšího střihu jsem ještě neměl. Coby vystudovaný matematik jsem samozřejmě nemohl nekoupit model Leonhard Euler, který odkazuje na významného švýcarského matematika. Číselný chaos na ciferníku je prostě parádní, i když poněkud ztěžuje určení času. Ale co, když jsou hodinky pěkné, tak ani nemusejí jít. Šestery hodinky v průběhu tří měsíců už začaly být manželce podezřelé a nevím, jak by se můj chronozáchvat vyvíjel dál, kdyby mě nezasáhla obrovská životní tragédie ? rozbil se mi natahovač. Myšlenku na rituální sebevraždu jsem rychle zapudil. Protože byl natahovač v záruce, tak jsem ho reklamoval, ale než byla oprava vyřízena, zastavovaly se mi postupně jedny hodinky za druhými. Připadal jsem si jako primář nemocničního oddělení, kterému postupně umírají pacienti a on s tím nemůže nic udělat. Vydržel jsem se na tu hrůzu dívat jenom chvíli, bleskově jsem objednal nový natahovač s dvojnásobným počtem slotů (tedy čtyřmi) a jal se oživovat jedny hodinky za druhými. Po návratu původního natahovače z opravy jsem si zřídil na nočním stolku vedle postele takový malý svatostánek, kde se může točit až šest hodinek najednou. Když jsem tu krásu poprvé zprovoznil, otočil jsem se se spokojeným pohledem na druhou stranu postele, kde ležela manželka. Nevím, jak si můj rozjařený výraz vyložila, ale hodila na mě ledový pohled doplněný slovy: ?Nemysli si, že dneska budou nějaký doplňkový služby.? Takže jako obvykle. Opět obrátka na druhou stranu směrem k hodinkovému svatostánku ? to je životní jistota. Jednou jsem zalistoval na fóru pro uklidnění a zjištění, co je nového. Hned se mi zalíbily jedny brajtle, který nejmenovaný kolega nabízel na výměnu. Sakra, za co bych je vyměnil? Hodinek mám sice požehnaně, ale všechny je mám rád a vybíral jsem je s maximální odbornou péčí. A přece ? v šuplíku mám jedny nefunkční digitálky. Za to by ty brajtle vyměnit mohl, kluk jeden ušatej. Doplatek do pěti tisíc nebude problém (ženě přiznám dva tisíce). Krásné rozjímání přerušila manželka příkazem: ?Běž umýt záchody.? V tu chvíli vidím rudě a napadají mě strašné věci ? rozvod, vražda, případně obojí a přemýšlím jen o správném pořadí. Po chvíli vychladnu a jdu na ty záchody. Kýbldiving si samozřejmě vyžaduje odpovídající model hodinek. Potápky s WR 500M by měly vyhovovat. Panebože, nepoškodí savo vnější antireflex? Zato keramická luneta bude v pohodě, je přece vyrobená ze stejného materiálu jako záchodová mísa. Při práci vymýšlím další nákup. Na manželku musím jít chytře. U nás doma máme sice demokracii, o všem hlasujeme, ale v případě rovnosti hlasů platí velitelčin hlas za dva. Zkouším hrát na city. Poukazuji na jeden volný slot v natahovači s tím, že to prázdné místo je jako hnízdečko bez ptáčat. Podívala se na mě jako psychiatr na beznadějný případ. Možná se dokonce trochu pousmála. Nebo se mi vysmívá? To, že jsem před tím jeden slot v natahovači schválně uvolnil, pochopitelně nezmiňuji. Už v tom nemá přehled, holka. A to je dobře. Zkouším to ještě z druhé strany. Zanedlouho jedeme na dovolenou k moři a nemůžu přece riskovat, že si nějaké hodinky poškodím vodou. Trvalému tlaku máloco odolá a manželka nakonec povoluje. Zakupuji parádní Breitling Avenger II Seawolf se žlutým ciferníkem. Že bych se s nimi nakonec koupal v moři, je nepravděpodobné, protože většinu času hodlám na dovolené strávit u jídelního stolu. Na druhou stranu, kdyby se mi ruka náhodou smekla do mísy se salátem nebo nějakou omáčkou, tak se bude WR 3000M hodit. Snad při tom nezacpu automatický heliový ventil. Když si manželka prohlédla fakturu k hodinkám, chvíli to vypadalo, že to s ní sekne a já budu vdovec. Nakonec to ale rozdýchala a já mám svoje definitivní doživotní hodinky. Sakra, nepsal jsem to už jednou?
Frostie Odesláno 18. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2016 Dg. Fr 242 - vypuknutí chronobundusu v plné síle. Hezky jsem se pobavil!
Funthom95 Odesláno 18. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2016 Fakt vtipně napsáno ) paráda, jsi tu správně )
petr_cha Odesláno 18. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2016 (upraveno) Doplnkove sluzby... Jako u nas doma, uplne stejne.. kde bych byl bez winderu, to je aspon jistota :-))) hezka jizda.. :-) Upraveno 18. srpna 2016 uživatelem petr_cha
Maxel Odesláno 18. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2016 Velmi příjemné čtení. Nejedenkrát jsem se v tom našel
Liqid Odesláno 19. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2016 Super story, ještě to doplň o nějaké foto.
JaRooN Odesláno 19. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2016 Nechtělo se mi do čtení. Dlouhé, bez fotek... Ach jo.Tak jsem se nakonec začetl... Díky, hezká story a dobrý vývoj!
Jenkiz Odesláno 19. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2016 Snad nedopadnu stejně..i když je pravda, že se poohlížím po natahovači se 4 sloty, protože co kdyby ty volné místa byly někdy potřeba? Beru to samozřejmě čistě jen hypoteticky, jako velmi nepravděpodobnou variantu
Rodkopf Odesláno 19. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2016 Jediná správná taktika na ženy: 1. Pořídit ji taky něco pěkného, ať se cítí provinile a "jede" v tom taky 2. Prolomit úvodní odpor až do stavu, kdy netuší, kolik toho je a nestačí to sledovat, pak se omezí pouze na obecné konstatování, že je toho hodně = výhra.
jožko Odesláno 19. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2016 Dávno som sa tak nezasmial!!! Kam máš namierené ďalej?
vfr Odesláno 19. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2016 Tak jako určitě by to takhle nějak mělo vypadat.Pěkné počteníčko a krásny kousky .
PEtrS Odesláno 19. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2016 Hezký čtení, všude je to koukám stejný. Já už jen doma říkám, že to byla výhodná koupě Částky neuvádím.Navíc, když jsem prodal dvoje Steiny a koupil Rolexky, tak jsem byl doma za hrdinu, že mám najednou těch hodinek míň!
Locky Odesláno 19. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2016 Parádní příběh! Těším se na další literární počin a určitě nejen mě by zajímala fotka svatostánku.
PavelM Odesláno 19. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2016 Jediná správná taktika na ženy: 1. Pořídit ji taky něco pěkného, ať se cítí provinile a "jede" v tom taky 2. Prolomit úvodní odpor až do stavu, kdy netuší, kolik toho je a nestačí to sledovat, pak se omezí pouze na obecné konstatování, že je toho hodně = výhra.)))))) bod 2 nemá chybu
Daemonultimate Odesláno 20. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2016 Moc nečtu, jsem jedním z té dvojice, kde čte ten druhý. Ale tvůj elaborát mě zaujal tolik, že jsem ho dočetl jedním dechem. Díky za skvělou zábavu.
Seamaster Odesláno 20. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2016 Dobre napsany, vtipny; s tebou a Zmizikem/Milisem si umim predstavit sednout na pivo.
Georgeisin Odesláno 20. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2016 Tak ty Béčka s 3000M si fakt potřeboval, to je z toho příběhu zřejmý, výčitkami se netrap!
Venca2 Odesláno 20. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 20. srpna 2016 Ahoj,díky za vlídná slova. Jsem rád, že jsem vás aspoň trochu pobavil. Na vyžádání doplňuji nějaké fotky související s mým příběhem. Řeknu vám, že udělat pořádnou fotku hodinek není legrace. Na tom budu muset zapracovat - takže omluvte začátečnickou kvalitu. Fotky asi nepotřebují vysvětlení, je myslím jasné, co je co. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se