Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zajímalo by mě, zda automat při sportu netrpí. Třeba při takovém tenise se mi zdá, že mu to rozhodně nebude dělat dobře. A co kondiční běh ? To by snad automat mohl zvládat. Poraďte.

Odesláno

ja myslim, ze beh tomu nevadi (sam beham s automatama uz drahnou dobu bez uhony), ale jak pise ondraj, radeji bych se vyhybal aktivatam s prudsima narazama, uderama a tak (drivi s nima taky radsi nestipu...)

Odesláno

No tak to by mě taky zajímalo, protože jak už psal Dehyd, právě při štípání dřeva se mi automaty na ruce rozvibrovaly (jako mobil) až mě to vyděsilo! A trvalo tak 2s, než se poblázněný rotor uklidnil. To jsem jim asi dost ublížil co?

Odesláno

Myslím, že vzhledem k systému uložení setrvačky by nárazy neměly vadit. Moje teta měla celý život švýcary NISUS a dělala s nimi všecho, včetně štípání dřeva. Na pouzdru je dostatečně vidět, že dostávaly pokouřit. A po padesáti letech jdou přesně a bez závad. Z toho vyvozuji, že pokud hodinky nevydrží otřesy, nemají právo na život a nejsou hodny zdobit naše zápěstí. :cool:

Odesláno

dehyd >

no na štípání ne ale na ryby - chodím muškařit (pro neznalé - máchá se prutem se šňůrou i když celkem plynně) takže mám obavy, zda to nebude moc mlatit s tím segmentem. :-)

Odesláno
Myslím, že vzhledem k systému uložení setrvačky by nárazy neměly vadit. Moje teta měla celý život švýcary NISUS a dělala s nimi všecho, včetně štípání dřeva. Na pouzdru je dostatečně vidět, že dostávaly pokouřit. A po padesáti letech jdou přesně a bez závad. Z toho vyvozuji, že pokud hodinky nevydrží otřesy, nemají právo na život a nejsou hodny zdobit naše zápěstí. :cool:

Nejde jen o setrvačku, ta bude v pohodě. Osobně se bojím spíš o celý nátahový mechanismus. Rotující závaží se někdy dokáže opravdu dost roztočit a to stačí jen tak rukou máchnout. Tak mi přijde nerozumné sniživat životnost kvalitních hodinek vystavováním abnormální námaze. Jde samozřejmě jen o peníze, ale čím déle mé automay vydrží bez doktora, tím pro mě lépe.

Na sport si beru quartz nebo Prim (ty si případně umím opravit) :)

Odesláno

Segment má kuličková ložiska (aspoň ty lepší) a jest konstruovaný na to , aby tam lítal jak lunt v palírni. Tomu pohyb nevadí. Ty se tu zalamuješ naprosto běžnou zátěží hodinek. Obavy bys mohl mít, kdybys jel na motorce 180 a na fleku se zastavil o betonový sloupek. To bysme se museli zamyslet nad tím co na to řeknou automaty. Jediným problémem, co by přicházelo v úvahu, je zasukování vlásku působením nadměrné kinetické energie.

Odesláno

No jo ale ty počítáš s jedným konkrétním případem a já do vidím s používáním v průběhu třeba 15-ti let. A neříkej, že to na životnosti nebude znát, i ložisko snad může odejít, ne ?

Odesláno
. Ty se tu zalamuješ naprosto běžnou zátěží hodinek. Obavy bys mohl mít, kdybys jel na  motorce 180 a na fleku se zastavil o betonový sloupek. To bysme se museli zamyslet nad tím co na to řeknou automaty.

To už ti ale bude uplně šuma fuk!!!

Odesláno

fakt je, že sami výrobci vystavování strojků extrémním narazům nedoporučují

- no jak to tak vypada, tak tohle vlákno za chvíli přesunem do "qvartzového" fóra, protože chudák Jura L. si kvůli rybám bude nakonec muset koupit vodotěsný "digy" :lol:

Odesláno

Asi bych muškaření nebral jako extrémní zátěž pro hodinky. Podívejte se na letecké Prim Sport. Jsou to automaty (kalibr 96) a prošly testováním pro vojsko. V kabinách stíhaček nebo vrtulníků rozhodně nemůže být řeč o opatrném a šetrném prostředí a zacházení. Jestli jsem dobře obeznámen, vojenští piloti absolvují pravidelné kurzy - tzv. přežití. Učí se chovat (a přežít) v neznámém terénu a tyto hodinky obvykle mají s sebou.

Pokud s nimi pravidelně nebude jezdit motokros nebo boxovat, tak bych se toho nebál.

Proč by se jim jinak říkalo Prim Sport? :D

Odesláno

2Jura L. Taky jsem muškařil. Pokud nejsi levák, tak je to v pohodě. Levá ruka se většinou poflakuje, přidržuje šňůru, podběrák, příp. broďáky :-)). Nedá mi to, koukni do německých hodinek - Robert /ať nejsem sám/:-)))

Odesláno

Podle mě, nějaké rybaření, ani běh těm hodinkám nemůže ublížit. Ani snížit životnost. Jak říká Georg, bál bych se až drsnějších otřesů - horské kolo, motokros, box, štípání dřeva atd. Já mám právě problém, protože nosím hodinky na pravé ruce a když mám zrovna ty automaty, tak je mi jich někdy fakt líto :(

Odesláno

Obecně vzato bych řekl, že mechanismus hodinek už z principu přežije víc, než člověk. Právě s ohledem na tuhost použitého materiálu a uložení pohyblivých dílů. Abyste hodinkám vyloženě ublížili, tak byste si tím nárazem museli minimálně zlomit nebo vykloubit ruku. Nejčastější poškození slušně vyrobených hodinek jsou odřeniny, těm se při větších aktivitách vyhnout nedá.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...