Přejít na obsah

"Starý" nový Prim

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 88
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Suhlasim ze hodinky su super, ale zmysel vymeny kalibru mi ostava trochu utajeny. Pokial viem tak c74 je vlastne ta lepsia ETA 28nieco s sirokym loziskom rotora, a c73 klasika 2824 cize uzitkovo urcite lepsie stroje nez c96... Snazis sa teda ziskat horsie hodinky za viac penazi? .. alebo mi nieco unika?

PS: Ja viem ze "in house PRIM" a tak podobne,.... ale zrovna u 96 s jeho nepodarenym nitovanym, casom sa vylagrujucim rotorom by som na to moc nehral. Ked uz tak 68 ale ten zase nieje automaticky.

Upraveno uživatelem cali
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, původní záměr byl takový, Primky s vlastním kalibrem. Nejsme ortodoxní primkař, tedy ani ETA mi nevadí, plánuji pouze pár změn na ciferníku a kožený + kaučukový řemen, primácký kalibr by byl jenom bonus.

Uložení rotoru u automatu 69 je lepší nebo stejné "kvality" jako 96?

Odkaz ke komentáři

Ano, původní záměr byl takový, Primky s vlastním kalibrem. Nejsme ortodoxní primkař, tedy ani ETA mi nevadí, plánuji pouze pár změn na ciferníku a kožený + kaučukový řemen, primácký kalibr by byl jenom bonus.

Uložení rotoru u automatu 69 je lepší nebo stejné "kvality" jako 96?

Priznam sa ze neviem, tipoval by som to na srobu a-la miyota (cize nie nit) vzhladom k datumu zavedenia.... 96 som mal a tam to ulozenie ozaj za moc nestalo a zhodli sa na tom daleko vacsi odbornici nez ja...

mam 64 (co je 69 bez rotora), ale samotnu 69 som na vlastne oci nikdy nevidel, oboje sa pouzivalo hlavne v relativne lacnych kuskoch odnoze na chronomagu znamej ako "kvazisport" (podla mna 69 ako lacnejsia in-house nahrada miyoty a 64 ako zbytok po 69tke) to vsetko v cca 90tych rokoch v roznych Sport modeloch ... preukazatelne existuju kusky s rovnakym puzdrom a roznymi strojmi (miyota/69) roroznatelne su lahko aj bez otvarania podla toho ze miyota ma nezavisle preklapanie datumu....

autorovym vrcholom z tohto obdobia je udajne len 200 kusova (skoro limitka :) ) SPORT II. v nereze s miyotou (ktorych som tiez stastnym majitelom) tu a tam este zohnatelna po roznych zapadlych hodinarstvach ako NEW

Za najpodarenejsie prim kalibre osobne povazujem 66 a 68 (viem ze sa lisia este nejakym podverzovanim 68.1-4 ci tak nejako. podla obdobia vyroby a teda toho ako sa casom zacala vyroba optimalizovat/sulit)

Vrcholom stareho serioveho bezne viditelneho Prim su teda Sport I s 68 (ak nepocitame nejake par kusove vychytavky) Dnes na moju velku radost ziju nadalej vo forme Reamku.

Na zaver dodavam ze vyssie uvedene informacie sa zakladaju len na tom co som kde vycital a vypozoroval takze brat s rezervou a pripadne budem rad ak ma niekto fundovanejsi opravi/doplni. :)

Odkaz ke komentáři

Když jsem viděl Prim Sport II 45mm, respektive jejich cenu, myslel jsem že se sprominutím poseru...To už aby se člověk rozhodoval jestli Omegy nebo Prim...Vidím ve zpracování ciferníku opět velký pokrok...I když vím že je to stará písnička, co je moc to je příliš :bangin: Tak teď už fakt sbohem Prim a všechna čest entuziastickým fandům, díky kterým jsou schopni touto cestou dál existovat

Odkaz ke komentáři

Ja by som to nevidel tak tragicky pani .... ciferniky budu urcite potrebovat zlepsit, ale puzdra su paradne a myslim ze ani omega by sa za teke nemusela hanbit.... treba ich vidiet na zivo, je to fakt kus podstivej prace.

Pokial ide o stroje tak etu dnes najdete do 100K uplne vsade (ked na to pride aj v tej slavnej omege.....)

Vzate do dosledkov tie Prim su vlastne exkluzivnejsie hodinky nez vacsina 30tisicovych svajciarov (len napr takych seamasterov cca za 1k5USD je plne ebay) pocitam ze len novych sa rocne preda par tisic ... Primiek sa predaju s biedou stovky (moj odhad)

Nevravim ze Prim nema co zlepsovat ale ja mam uz teraz jasno ze mat zbytocnych 30K na nove hodinky... tak by som siel rozhodne radsej do vyssie riesenych primiek nez do vacsiny svajciarov v tej cene.

Odkaz ke komentáři

Priznam sa ze neviem, tipoval by som to na srobu a-la miyota (cize nie nit) vzhladom k datumu zavedenia.... 96 som mal a tam to ulozenie ozaj za moc nestalo a zhodli sa na tom daleko vacsi odbornici nez ja...

mam 64 (co je 69 bez rotora), ale samotnu 69 som na vlastne oci nikdy nevidel, oboje sa pouzivalo hlavne v relativne lacnych kuskoch odnoze na chronomagu znamej ako "kvazisport" (podla mna 69 ako lacnejsia in-house nahrada miyoty a 64 ako zbytok po 69tke) to vsetko v cca 90tych rokoch v roznych Sport modeloch ... preukazatelne existuju kusky s rovnakym puzdrom a roznymi strojmi (miyota/69) roroznatelne su lahko aj bez otvarania podla toho ze miyota ma nezavisle preklapanie datumu....

autorovym vrcholom z tohto obdobia je udajne len 200 kusova (skoro limitka :) ) SPORT II. v nereze s miyotou (ktorych som tiez stastnym majitelom) tu a tam este zohnatelna po roznych zapadlych hodinarstvach ako NEW

Za najpodarenejsie prim kalibre osobne povazujem 66 a 68 (viem ze sa lisia este nejakym podverzovanim 68.1-4 ci tak nejako. podla obdobia vyroby a teda toho ako sa casom zacala vyroba optimalizovat/sulit)

Vrcholom stareho serioveho bezne viditelneho Prim su teda Sport I s 68 (ak nepocitame nejake par kusove vychytavky) Dnes na moju velku radost ziju nadalej vo forme Reamku.

Na zaver dodavam ze vyssie uvedene informacie sa zakladaju len na tom co som kde vycital a vypozoroval takze brat s rezervou a pripadne budem rad ak ma niekto fundovanejsi opravi/doplni. :)

No chtělo by to dát vedle sebe ty Prim SPORT 41 Automatic a Omega Seamaster a potom porovnávat. :sweatdrop:

Odkaz ke komentáři

Ja by som to nevidel tak tragicky pani .... ciferniky budu urcite potrebovat zlepsit, ale puzdra su paradne a myslim ze ani omega by sa za teke nemusela hanbit.... treba ich vidiet na zivo, je to fakt kus podstivej prace.

Pokial ide o stroje tak etu dnes najdete do 100K uplne vsade (ked na to pride aj v tej slavnej omege.....)

Vzate do dosledkov tie Prim su vlastne exkluzivnejsie hodinky nez vacsina 30tisicovych svajciarov (len napr takych seamasterov cca za 1k5USD je plne ebay) pocitam ze len novych sa rocne preda par tisic ... Primiek sa predaju s biedou stovky (moj odhad)

Nevravim ze Prim nema co zlepsovat ale ja mam uz teraz jasno ze mat zbytocnych 30K na nove hodinky... tak by som siel rozhodne radsej do vyssie riesenych primiek nez do vacsiny svajciarov v tej cene.

Oproti pouzdrům od Primu ani prd, ale prostě firma nemající v podstatě žádné jméno v hodinářském světě aby prodávala hodinky za cenu Omeg nemá obdoby. Na tom nic nemění že se jich vyrobí jen pár kusů. Akorát to pokryje zájem těch fandů značky v ČR, takže vyrobit jich víc by stejně nemělo smysl, a firma to ví. Občas někdo totiž sedne na lep jakože limited edition bude do budoucna cenný kus a výhodná investice. Je pravda že na ebay je spousta Omeg, ale prodávají se. Hoď tam Primky za tu cenu a uvidíš tu odezvu. Neštěkne po nich pes.

Odkaz ke komentáři

No chtělo by to dát vedle sebe ty Prim SPORT 41 Automatic a Omega Seamaster a potom porovnávat. :sweatdrop:

pocitam ze toto platilo skor k druhemu mojmu prispevku nez k tomu citovanemu...... ale kazdopadne S41Auto u mna nad seamastermi jasne vedu uz len tym ze nemaju mnou nenavidenu Heliovu zbytocnost :)

Navyse netreba zabudat ze bond je v kamenaku este stale s prehladom aj dva krat tak drahy ako nove S41 priamo od Eltonu (to ze na ebay ide aj pod 1K5USD je druha vec)

Odkaz ke komentáři

Omega má, pokud je mi známo, vlastní kalibry...

Bohuzel, nema :( Pouziva dosti modifikovane ETA kalibry, predelava krokove kolo + par sracicek okolo => Co-Axial.

Jedinej vlastni kalibr Omegy je s centralnim tourbillonem, coz jsme ale cenou hoooodne vysoko nad Primem a mozna jeste 3612 Rattrapante Co-Axial (to ale nevim urcite), ale hodinky s timto kalibrem (De Ville Co-Axial Rattrapante a Broad Arrow Co-Axial Rattrapante) jsou na tom podobne - zacinaji skoro tam, kde konci Diplomaty (oficialne okolo 10K USD).

Odkaz ke komentáři

pocitam ze toto platilo skor k druhemu mojmu prispevku nez k tomu citovanemu...... ale kazdopadne S41Auto u mna nad seamastermi jasne vedu uz len tym ze nemaju mnou nenavidenu Heliovu zbytocnost :)

Navyse netreba zabudat ze bond je v kamenaku este stale s prehladom aj dva krat tak drahy ako nove S41 priamo od Eltonu (to ze na ebay ide aj pod 1K5USD je druha vec)

S 41 možná jo, ale S 45 mě zvedly ze židle (mě už zvedaly i ty supersporty za 15). Seamastery s černým číselníkem jsou k mání za 50k v normálním obchodě. A je v nich chronometr na rozdíl od Primek kde je strojek za 2500 korun.

Odkaz ke komentáři

Omega uvedla letos nový vlastní strojek 8500. Docela pěknej.

http://www.horomundi.com/forum/showthread.php?t=152

Zatím je montuje jen do modelů De Ville Hour Vision - cena v oceli cca 4000 EUR.

No jo, na ten jsem zapomnel ;)

Nevis, jak je to s tim 3612? Je to jejich vlastni nebo je kalibr dodavanej od nekoho jinyho a Omega ho akorat modifikuje? Zkousel jsem to googlit ale nic kloudnyho jsem nenasel :(

Odkaz ke komentáři

No jo, na ten jsem zapomnel ;)

Nevis, jak je to s tim 3612? Je to jejich vlastni nebo je kalibr dodavanej od nekoho jinyho a Omega ho akorat modifikuje? Zkousel jsem to googlit ale nic kloudnyho jsem nenasel :(

3612 je postaven na základě 3313 (3301). No a právě 3301 by měla být postavena na základě kalibru Frederic Piquet, caliber 1285 (nebo 1185?)

Upraveno uživatelem Hanz21
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...