factus Odesláno 25. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2016 (upraveno) Hezký den, navštěvuji toto fórum už nějaký ten rok, rád si ho pročítám a studuji všechno nové co se týká hodinek. Hodinky miluji. Co mě trochu zaráží, je časté střídání hodinek. Nemyslím tím, když někdo přechází na vyšší hodinkové levely za svým vysněným kouskem. Spíše to, když někdo střídá hodinky ve vyšších kruzích (Rolex) jako ponožky. Pokud to veznu ze svého pohledu, strávil jsem pročítáním stovky hodin, abych si ujasnil kde je vůbec můj cíl a za jakých okolností jsem ochoten si ho pořídit. Trochu mi to připadá jako neúcta k hodinařině celkově. Obdivují se tady značky, strojky, zpracovaní. Koupím, 14 dnů, bum a hodinku jdou dál. Chápu, že někomu nemusí prostě sednout nebo ho po nějaké době přestanou bavit, ale sázet tam jedny za druhýma, to už musí potom brát člověk jako spotřební zboží za pár kaček, které mu ani nemůže udělat nějakou velkou radost, když ví, že prostě budou zase nějaké další. Pár poznámek: - nemám ani 50 příspěvků a už si tady dovolím mudrovat :-) fórum čtu od roku 2010, jen nemám potřebu se ke všemu vyjadřovat - střídání hodinek nezávidím, možná mně to nebude nikdo podle toho co jsem napsal věřit :-) ale nějaké ty Rolexky bych si mohl koupit, nicméně až si je koupím, budu to brát jako oslavu okamžiku, kde ta značka, zpracování, strojek, budou jen nadstavba toho okamžiku a vím, že ty hodinky se mnou budou už napořád - hodinky co jsem si koupil jsem nikdy neprodal - nevím jak ostatním, ale mně je proti srsti, když se někdo pochlubí fotkou nových Rolexek a pod tím mu lidé píšou komentáře, že jsou zvědaví kolik dnů mu vydrží tyhle, místo toho aby mu pogratulovali - každý ať si střídá jak chce, je to každého věc a mně je po tom h*vno, jen mě zajímá, jestli se tady taky najde ještě nějaký podobný blázen jako já :-) Upraveno 25. srpna 2016 uživatelem factus
villain83 Odesláno 25. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2016 (upraveno) Urcite, treba Wizard-ov. Upraveno 25. srpna 2016 uživatelem villain83
dlubix Odesláno 25. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2016 (upraveno) Každý to vnímá jinak. O nějaké neúctě k hodinařině bych ale vážně nemluvil. Navíc většina hodinek tady za 1 až 250k spotřebák jsou a o nějaký velký hodinařině se moc mluvit nedá. Vždyť to sekaj jak rohlíky Upraveno 25. srpna 2016 uživatelem dlubix
Liqid Odesláno 25. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2016 On ten bájný Rolex zas tak velká hodinařina není. Jsou to dobře udělaný hodinky s perfektním marketingem. A když na to máš, tak je ti jedno, jestli třídáš Seika, nebo rolády.
Maxel Odesláno 25. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2016 Střídání neberu jako neúctu, to mi přijde jako nesmysl. Někdo je stálejší povahy a tak volí přístup s výběrem počkat, prostudovat nabídku a koupit až ten "finální" kus ; někdo jiný zas raději koupí, ponosí a až podle vlastního úsudku a zkušeností zvolí ten správný kus, nebo kusy , které si nechá. Znam lidi, co takhle točí kudly, mobily, i auta, ...
dlubix Odesláno 25. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2016 Znam lidi, co takhle točí kudly, mobily, i auta, ... ...,ženský
peggy Odesláno 25. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2016 Osobně to mám tak, že jdu po určitých technických vlastnostech a komplikacích a ty nejsou téměř nikdy pohromadě. takže střídám i při nošení podle momentální potřeby a nálady. Krom toho jdu po "výhodných" nákupech a tak se mi stává, že nejprve koupím nějaký "kompromisní" model a později se dostanu k tomu "cílovému". Momentálně zase uvažuji, že jeden - dva kousky pustím dál, ale na druhou stranu tvoří kolekci ...Takže asi tak.
Frantik Odesláno 25. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2016 Střídání jako neúcta? Ty vole přátele, zamyslete než napíšete nějaké téma! Hodinky jdou spotřební zboží, ne svatý grál.
Maxel Odesláno 25. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2016 ...,ženský Ciwe, pravda... taky bych vlastně pár takový dal dohromady
kleofash Odesláno 25. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2016 factus - ještě, že jsi to tu zmínil... Musím se rozmyslet, jestli nestřelit Breitlingeny a nekoupit zase něco jiného... Sám bych si na to málem nevzpomenul.
ivan_989 Odesláno 25. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2016 Factus rozumiem tvojej úvahe, moje zmyslanie je v istom smere podobne tvojmu.
spiderer Odesláno 25. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2016 Ja hodinky stridam dost, ale doufam, ze tim neuctu nezpusobuju, protoze to bych nerad hodinky me bavi a tim, ze jich vyzkousim dostatek, tak se k tomu gralu blizim, protoze mam moznost srovnavat a uz celkem dobbre vim co od ktere znacky/modelu muzu ocekavat. Doufam, ze to nezpusobi nejakou ujmu, ale hodlam v tom pokracovat definitivni co preziji ostatni uz se rysuji, ale k tomu jeste priberu ten kolotoc hodinek na par vzrusivych okamziku, protoze jinak by to pro me byla nuda.
Bert Odesláno 25. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2016 Hodinky jsou spotřební zboží. Vůbec bych to neřešil.
factus Odesláno 25. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 25. srpna 2016 Určitě z nich nechci dělat svatý grál. Jak jsem napsal, někdo je vidí jako obyčejné spotřební zboží. Někdo vidí mužský šperk, odkaz na historii, zpracování a celou tu práci za tím, která mu může připomínat nějaký okamžik. Každý podle svého gusta :-)
Anela Odesláno 25. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2016 Já obdivuji, že máš jasnou představu a cíl. Já jsem za tři roky už tolikrát změnil směr cesty, které že budou ty definitivní, že to už raději neřeším...
ivan_989 Odesláno 25. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2016 Hodinky jsou spotřební zboží. Vůbec bych to neřešil.ktoré zboží potom nie je spotrebné? Každé je
hodnypan Odesláno 25. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2016 Přesně, jak píše Spiderer. Jinak asi nikdo nechce tvrdit, že je úplně normální/zdravé přistupování k hodinkám nebo jakýmkoliv středněspotřebním věcem stylem točení desítek kusů ročně, jak to tu někteří máme, to je prostě chronobundus. Na druhou stranu "strávil jsem pročítáním stovky hodin, abych si ujasnil kde je vůbec můj cíl a za jakých okolností jsem ochoten si ho pořídit." taky není, z pohledu běžného člověka, úplně oukej. Tak ještěže máme tu svobodu a člověk si může beztrestně dělat A či B a každýmu to může být jedno, bo tím nikoho neomezuje:),
Frantik Odesláno 25. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2016 Stovky hodin, abych si mohl koupit hodinky? To raději za hodinu impulzivne koupím a pak 99 hodin užívám :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se