Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Ahoj přátelé,
tak došlo i na mě. Jen si to představte: 

Dovolená v Rakousku. Slunce svítí, modrá obloha, bez mráčku. Poslední výlet k jezeru, na cestě domů. Času není moc. Tak rychle do plavek. První dva skoky jsou standardní šipky, pak přidám něco pro obecenstvo (Kufrjaksviňa). 

Vynořím se a pohled na neopálené, tak nechutně prázdné zápěsťí mě vyděsí. To nemůže být pravda. Moje staré, dobré Fortisky tam zůstalys04.png

Neztratil jsem hlavu a protože jsem měl v autě brýle a šnorchl, začal jsem hledat.  Asi po dvou hodinách jsem byl odvolán rodinou. Někdo se o mě bál, někdo chtěl být do 11:00 doma. 

Vyzývám Vás tedy. Je-li mezi Vámi nějaký statečný potápěč, který se v oblasti právě nachází, nebo se tam chystá, podívejte se mi po nich. 

Poctivému nálezci nabízím 3000,-Kč. Nepoctivého, nechť usouží jeho vlastní svědomí. 

Místo ztráty je jezero Ödensee v Rakousku. Z Prahy je to 381km. Apeluji zvlášť na jihočechy, kterým se takový dobrodružný výlet dokonce může vyplatit.

Hodinky jsou v hloubce max. 4m ve vzálenosti max. 4m od mola.  Viditelnost tam je okolo 3m. 

To všechno vypadá jako hračka. Největší problém pro mě byla, kromě nedostatku času, poměrně nízká teplota, která se na hladině pohybovala okolo příjemných 18°C, ale v 1m už to bylo kolem10°C (měřeno kamarádovými Sunty). Když jsem se pro něco, co mi připomnělo moje krasavice, potopil do 3m, šly na mě mrákoty. Teď je tam několik dní poměrně teplo , podmínky mohou být o něco lepší. Doporučuji neoprén.

post-4542-0-48208900-1472654160_thumb.jpg

post-4542-0-46939500-1472654180_thumb.jpg

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Ja bych zkusil nejakej obrovskej magnet. Ale jinak teda uprimnou soustrast a sem zvedavej, jak to dopadne.

Odesláno

Nehledě na to, že takový hodinky sundaný z obrovskýho magnetu by potřebovaly pořádný servis za další prachy :-)

Jinak držím palce!

Odesláno
  V 31. 8. 2016 v 15:02, Dawydov napsal:

Jsou to sice starý Fortisky ale nerezový uz jsou. Kampak na ně s magnetem....

Na magnet se hure chytaj jen austeniticke korozivzdorne oceli, martenziticke vetsinou v pohode... to jsou jen takove bachorky.

Jako mam magnet na 350kg na lane, vytahlo to uz ledacos, muzu ti ho v Pze pujcit, ma cca 2kg a prave na podobne veci ho pouzivam. Ale ten strojek by byl pak nejspis mrtvej...

Odesláno

Takhle jsem lovil na Nakle ráčnu co spadla z lodi. Byla hodně hluboko ale nakonec jsem ji asi z toho metru a půl vylovil a extrémně tím otestoval moje deepsea. Držím palce.

Odesláno

Kdo hledá, najde. Počkej do jara, ohřeje se voda a do toho. Máš důvod se tam vrátit. Hlavně, ať ti v té hloubce nepraskne cévka. To by pak tahali tebe.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...