Markynin Odesláno 5. září 2016 Nahlásit Odesláno 5. září 2016 Protože budeme mít kuchyň od IKEY, tak součástí kuchyně je osvětlení pod kuchyňskou linku (2,5m) a osvětlení čtyřech horních prosklených skříněk. Když jsem vše spočítal, tak osvětlení horních skříněk vychází na:1x Napájecí kabel ANSLUTA - 79Kč 501.165.931x Transormátor ANSLUTA na 6 jednotek - 499Kč 003.007.631x Dálkové ovládání ANSLUTA - 299Kč 903.007.734x Omlopp, bodové osvětlení LED 4x299 = 1196Kč 702.451.79Cena celkem 2073KčPro osvětlení pod kuchyňskou linku jsou dvě varianty:Osvětlené + zásuvky1x Dálkové ovládání ANSLUTA - 299Kč 903.007.731x UTRUSTA s osvětlením pracovní desky LED s napájením, 40cm, 1290Kč 602.457.97 1x Osvětlení pracovní desky 80cm - 1790Kč 10W 802.329.732x Osvětlení pracovní desky 60cm - 1490Kč 7,7W 402.329.462x 2cestná zásuvka s USB 20cm - 699Kč 602.875.89Celkem 7757Kč nebo levnější bez zásuvek1x Napájecí kabel ANSLUTA - 79Kč 501.165.931x Transormátor ANSLUTA na 6 jednotek - 499Kč 003.007.631x Dálkové ovládání ANSLUTA - 299Kč 903.007.734x OMLOPP osvětlení pracovní desky 60cm - 7,7 3596Kč 302.452.23Celkem 4473Kč Když jsem si dal vše dohromady, tak si myslím, že když koupím led pásky, alu profily, zdroj, tak to vychází podstatně méně. Potřeboval bych poradit od někoho kdo se vyzná:Jaký led pásek vybrat, jaký musí mít čip, jakou svítivost abych měl dostatek světla atd.Našel jsem tuto stránku a jsou tam také nějaké informace o čipech:http://www.t-led.cz/led-pasek-sb3-w300-vodeodolnyMůžete mi prosím poradit? Díky
dieegoo Odesláno 5. září 2016 Nahlásit Odesláno 5. září 2016 Čau, pořizoval jsem LED pásek v délce 240cm s čipy SMD5050 14,4W/m 60 led/m a svítivostí 900lm (na jejich nástupce odkazuješ) v odstínu studená bílá, stmívač, k tomu trafo 60W/12V a hliníkový profil. Horní skříňky máme 70cm nad úrovní pracovní desky, ne běžných 50, světla je i tak na rozdávání. Sakum prdum to stálo lehce pod 1800,-. Ty čísla, která sem dáváš, mi přijdou totálně mimo mísu.
Markynin Odesláno 5. září 2016 Autor Nahlásit Odesláno 5. září 2016 díky za info, u těch čipů 5050 píšou ale toto: mohlo docházet často k vyššímu přehřívání, jelikož se jedná konstrukčně o 3 čipy zapouzdřené do jednoho pouzdra a dochází tím v jednom bodě k většímu tepelnému vyzařování. 1
dieegoo Odesláno 5. září 2016 Nahlásit Odesláno 5. září 2016 Jasně, je potřeba marketingově prosadit "nový model" Ty 5050 mám od listopadu 2012, tedy téměř 4 roky, svítí prakticky každý den a není s nimi sebemenší problém. Třeba trochu pomáhá vlepení do toho ALU profilu, který funguje částečně jako chladič, nevím, v každém případě jsou OK.
McStinger Odesláno 5. září 2016 Nahlásit Odesláno 5. září 2016 Kúpil som pred piatimi rokmi z Ebayu nezaliaty pás 5m, teplé biele svetlo, 60 LED/m, 4,8 W/m. Profil podobne ako dieegoo. Napájanie 12V zdoj zo šuflíka, podobá sa na notebookový. Pôvodne som chcel dať pod skrinky nad pracovnú dosku dva pásy, jeden mi ale stačil. Profil mal od výrobcu priamo krycí pásik z plastu, ten ale žral moc svetla, tak som z obyčajnej fólie z obalu na spisy nasekal príslušne dlhé pásiky a je vybavené. 5 rokov to chodí. Náklady smiešne oproti tomu, čo píšeš.
Radimk Odesláno 5. září 2016 Nahlásit Odesláno 5. září 2016 Jednu dobu to patřilo do mého obchodního portfolia. Dobře se chovala Zlínská firma Ideal Trade, konkrétně tam tomuto šéfhje p. Mikeš. Vcelku je jedno, co tam je za čip, důležitá je svítivost. Doporučuji ovšem z důvodu chlazení ( lepšího odvodu tepla) použít Alu lištu. Udělají ti stavebnici podle požadavku, za ceny mírné. Jen na okraj- já bych to doma nechtěl, mě ledkové světlo vadí a jsem v něm slepý. A je jedno jestli je studené nebo teplé.
marty Odesláno 5. září 2016 Nahlásit Odesláno 5. září 2016 Osvětlení pod kuch. linkou min.14.4w na metr doporučuji teple bílou původní studenou jsem po půl roce měnil za teplou přijde mi mnohem příjemnější.Alu profil je nutností.stejnou konfiguraci používám i v akvárku 12hodin denně tři roky.
gorlo Odesláno 6. září 2016 Nahlásit Odesláno 6. září 2016 Doma jsem začínal s LED pásky s čipem 5050 a přešel jsem na nejnovější čip 2835, který už svítí o hodně lépe. Alu profil je nutností, kupoval jsem ho ve velkoobchodě s elektromateriálem, kam bych tě poslal, budou tam mít určitě i LED pásky. Jinak vše ostatní jsem kupoval na ebay, jen doba dodání je delší a poslední nákup LED pásku nebyl moc dobrý. Natrefil jsem na šunt, který málo svítí, ale najdu využití.
gorlo Odesláno 6. září 2016 Nahlásit Odesláno 6. září 2016 A ještě dodatek, určitě bych volil světlo teplá bílá. A tady máš typy LED čipu https://www.smdledzarovky.cz/nas.radce/typy.smd.cipu.2835.3014.5630.5050.3528.cob
McStinger Odesláno 6. září 2016 Nahlásit Odesláno 6. září 2016 en na okraj- já bych to doma nechtěl, mě ledkové světlo vadí a jsem v něm slepý. A je jedno jestli je studené nebo teplé. Zaujímavé. Myslel som, že len ja mám s LED osvetlením problém. Zle pri LED vidím. Nad pracovným stolom mám doslova maticu pre rovnomerné osvetlenie plochy, ale neviem pri tom nič robiť, kombinujem s klasickou žiarovkou. A pozerať sa v obchode do vitríny osvetlenej LED, je pre mňa doslova utrpením.
RedAce666 Odesláno 6. září 2016 Nahlásit Odesláno 6. září 2016 Mám pocit, že Majk1 dělá do LEDek, tak mu můžeš zkusit napsat. Jinak bych šel nějakou DIY cestou - LED pásky stojí pár korun, stejně tak zdroj a pod linkou to není vidět, tak je šumák, že to nebude vypadat uplně profi.
tmoris Odesláno 6. září 2016 Nahlásit Odesláno 6. září 2016 ja mam skvelou zkusenost s https://www.ledsviti.cz/ kde jsem jim napsal mail, co chci resit a jak si to cca predstavuju a aniz bych musel prochazet ty stovky ruznych svetel, tak mi nabidli podle me specifikace par moznosti jak to resit a z toho jsem vybral. Plus se s nimi da dobre konzultovat i po telefonu / mailech
kriznik Odesláno 6. září 2016 Nahlásit Odesláno 6. září 2016 (upraveno) koupis x metru 14.4/60led na metr teple bile (treba v t-led.cz), spolu s tim tenky hlinikovy profil ktery se ti libi (doporucuju ledky kolmo dolu a ne ty v 45 v rohu - sviti to do oci) si pak narezes na potrebne delky, dale koncovky, napajeni dle metraze (poradi ti), vypinac (stmivaci - doporucuju mam, nebo obycejny) a hlavne MLECNY DIFUZOR do hlinikoveho profilu, jinak je led pekna otrava. Bez profilu to ani nezkousej, bude to vypadat hnusne. A DYI neznamena neprofi ... bastlit je jedna vec, udelat si to hezky poradne neni zadna veda. Urcite bych si tyhle veci nenechal od nikoho delat, bo proste nikdo si s tim nevyhraje tak jak chci ja Zdroj je potreba umistit doprostred a rozvest to vlevo a vpravo od nej, ledky po x metrech pak malo sviti kdyz to zapojis na zacatek a mas zdroj tak akorat. Difuzor je nutnost proto, aby svetlo bylo rozptyleno a nebyly to jenom malicke bodovky. za dve tri hodky podle clenitosti kuchyne nemas co delat a mas to pekne osvetleny.Ja za material na celou kuchyn zhruba 7metru daval asi do dvojky. Svetla nevypinam jedou 24/7 na tlumeny, kdyz je potreba zvysim intenzitu a pak zas na tlumeny jako ambient. Doporucuju to jeste doplnit s ledpaskama rozptylenyma o strop treba nad barem, vypada to fajne a dokresli atmosku vecer. edit:PS: vsiml jsem si ze v prvni postu posilas vodeodolne, to nekupuj. Ten silikon nebo co to je, casem zloutne a vypada blbe. Voda se ti do vysky osvetleni nema vubec jak dostat ... a kdyz tak jsou to kapky, ktere tomu nemuzou pres profil a difuzor nijak ublizit.PS2: ikea ma peknou cenotvorbu... Upraveno 6. září 2016 uživatelem kriznik
Markynin Odesláno 15. září 2016 Autor Nahlásit Odesláno 15. září 2016 Chlapi ještě řeším jednu věc jestli vybrat pásky v barvě denní bílá nebo teplá bílá.http://www.t-led.cz/barva-svetlaV kuchyni míme bodovky a ty jsou spíše studenější. Co vy na to? Hodně lidí doporučuje teplou bílou, ta je více do žluta.
pery80 Odesláno 15. září 2016 Nahlásit Odesláno 15. září 2016 Chlapi ještě řeším jednu věc jestli vybrat pásky v barvě denní bílá nebo teplá bílá.http://www.t-led.cz/barva-svetlaV kuchyni míme bodovky a ty jsou spíše studenější. Co vy na to? Hodně lidí doporučuje teplou bílou, ta je více do žluta.Za sebe říkám studená bílá,je to samozřejmě otázka preferencí i vkusu,ale kuchyň je v podstatě pracovní prostor a já zase většinou doporučuji studenou bílou..Navíc při stejných wattech má větší svítivost..
Filip.J Odesláno 15. září 2016 Nahlásit Odesláno 15. září 2016 Zaujímavé. Myslel som, že len ja mám s LED osvetlením problém. Zle pri LED vidím. Nad pracovným stolom mám doslova maticu pre rovnomerné osvetlenie plochy, ale neviem pri tom nič robiť, kombinujem s klasickou žiarovkou. A pozerať sa v obchode do vitríny osvetlenej LED, je pre mňa doslova utrpením.Udělal jsem podobnou zkušenost před ca 3 roky: Pořídili jsme domů z českého e-shopu nějaké supr-dupr moderní LED žárovky, ať jdeme s dobou, teplou žlutou nad jídelní stůl, teplou bílou do kuchyně a studenou bílou nad pracovní stolek - všechno jsem to vrátil a když se mě ptali proč, naférovku jsem jim řekl, že i když to dává lumenů jak blázen, tak v tom světle nic nevidím. Ta teplá žlutá v pokoji mi přišla skoro jako zelená a po hodině mě z ní rozbolela hlava, měl jsem fakt špatnej pocit, že mám něco s očima. Technika od té doby prokročila a od loňska máme LEDky z Lidlu na záchodě a v koupelně a tam se to dá. V pokoji ale dál ničíme planetu klasickou wolframovou dvoustovkou a do kuchyně jsem si dal luminiscenční zářivku, taky z Lidlu, z té mám velikou radost.
sibirnaya Odesláno 17. září 2016 Nahlásit Odesláno 17. září 2016 ja mam celej barak v LEDu, vsude studena bila a pohoda vanek. nez zacnete kvicet, v obyvaku a loznicich mam prepinani intenzity a barvy (studena, neutral, tepla), ale stejne tam mam nastavenou studenou..
M3maniac Odesláno 17. září 2016 Nahlásit Odesláno 17. září 2016 My to stejne, všude LED (98%) a všude studená
rejan Odesláno 29. září 2016 Nahlásit Odesláno 29. září 2016 Jasně, je potřeba marketingově prosadit "nový model" Ty 5050 mám od listopadu 2012, tedy téměř 4 roky, svítí prakticky každý den a není s nimi sebemenší problém. Třeba trochu pomáhá vlepení do toho ALU profilu, který funguje částečně jako chladič, nevím, v každém případě jsou OK. Určitě prodlužuje životnost,chlazení je nutné. Před pár lety jsem to použil poprvé a bez alu profilu. Za pár měsíců to svítilo jako bludička. Do profilu ani nedávám ten plastový proužek co se vsouvá jako rozptylka světla. Taky brání chlazení.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se