Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý, díky. Je fajn, že tam vleze i nějaký to příslušentsví, vč hadice k vysavači atd. Mám to taky vzadu, v nepohledový části, takže estetiku úplně něřeším.

Odesláno
  V 16. 7. 2024 v 9:47, warann napsal:

Dobrý, díky. Je fajn, že tam vleze i nějaký to příslušentsví, vč hadice k vysavači atd. Mám to taky vzadu, v nepohledový části, takže estetiku úplně něřeším.

Rozšířit  

Zepředu to vypadá hodně spoko. To zpracování je cajk.

Odesláno

Pěkný den,

nemáte prosím někdo zkušenost s plynovým topidlem pod pergolu? Konkrétně s nějakým, jako je na obrázku, to vysoké by se mi sice asi vešlo, ale už by to bylo blízko trámům střechy. Případně jakou to má účinnost, jestli to má cenu kupovat.

Díky P.

_vyr_dl_1109_6526.jpg

Odesláno

Soused má takové to klasické s tím cylindrem. Stojany je teleskopicky, takže si můžeš nastavit výšku dle potřeby i sklon toho cylindru takže super. Má ho též pod hliníkovou pergolou s polykarbonátovou střechou a na pohodu. Kupoval tuším v makru.

Odesláno

Také řeším, jak trochu zvýšit teplotu na terase v horším počasí, uvažoval jsem o elektrických karbonových infrazářičích. Má je někdo, umíte srovnat s plynovým topidlem? 

Odesláno
  V 19. 7. 2024 v 15:09, Gustaf napsal:

Soused má takové to klasické s tím cylindrem. Stojany je teleskopicky, takže si můžeš nastavit výšku dle potřeby i sklon toho cylindru takže super. Má ho též pod hliníkovou pergolou s polykarbonátovou střechou a na pohodu. Kupoval tuším v makru.

Rozšířit  

Myslím si, že to s tím cylindrem bude lepší na výhřevnost než tohle otevřené, možná se pletu. Každopádně, to co píšeš jsem už taky někde viděl, dokonce možná i nějakou recenzi. Musím to pohledat na YT. 👍

Odesláno

To je ono, je to parádní. Akorát u toho píšou, že musí mít kolem sebe minimálně metr místa a to i nad sebou. Dá se stáhnout na 1,85 a to mi pořád nevychází. Nedá se u souseda zjistit kolik on tam má místa nad ním?

Odesláno

Mám doma jak tuhle jedovou houbu (to plynový topidlo s cylindrem), tak elektrický infra zářič.

Houba topí rozhodně víc a má docela velkou spotřebu, když to oroštuješ, ale hlavně dost žere kyslík a smrdí, takže pokud bys měl víc uzavřenou tu pergolu (třeba s bočnicema), tak to není ideální. Infrák mi přijde uživatelsky výrazně přívětivější, ale není tak mobilní a nikdy jsem nepočítal cenu provozu...

Odesláno

@Gustaf tak to bych asi tak zhruba měl taky toho půl metru. 

@Lamiczka nad tím smradem a spotřebou kyslíku taky přemýšlím. Mám to uzavřený, ale ne zase úplně. Nějaké otvory u střechy a i u podlahy mám, tak je to na zvážení. Nakonec koupím něco elektrického a bude. Na peníze to bude asi ve výsledku jedno. A kolikrát v roce to člověk použije, i když na dýmku je chuť pořád. 😀

Odesláno

Asi se taky kloním k elektrice. Dal bych dva ohřívače kousek od sebe, tím bych měl výkon 5 kW, to už by mohlo něco vyhřát.

Zvažoval jsem umístění na stěnu, ale možná bude lepší to dát přímo na strop a ohřívat shora. 

Odesláno

Jediný problém u toho el. ventilátoru vidím v hlučnosti. Vadí mi, když to vydává hukot. A že ty ventilátory hučí celkem dost. Jinak jsem taky pro elektriku. 

Odesláno

No já myslel spíš nějaký horkovzdušný ventilátor. Infra mám zažito, že ohřívá jen předměty a okolí je pořád stejné, takže je to teplo spíš pocitové, ale možná se pletu. Jednou mi to donesl soused do garáže na vyzkoušení a moc mě to nenadchlo. 

Odesláno

Ano, ohřívá jen předměty,  ne vzduch. Otevřenou terasu bych horkovzdušným topidlem nevytopil.  

Plynové topidlo jsem vyzkoušel,  ohřívalo to dost, ale s elektrickým zkušenost nemám,  tak zjišťuji.  

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...