Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hledám mechanické hodinky, které bych mohl nosit i k obleku. Nechci přitom slevit z následujících věcí: natahovací, průměr max. 38 mm (raději méně), tloušťka max. 10 mm (opět raději méně), datum, vteřinovka, ne moc široká obruba ciferníku, precizní provedení a nadčasový elegantní design. Finanční limit jsem si nastavil na max. 100 tis. s tím, že za tak hříšné peníze by mě měly uspokojit natrvalo. Jenže pořád nemohu nic najít, asi toho chci za ty peníze prostě příliš :-) Zatím jsem objevil jen Nomos Tangente (pro mě jsou příliš funkcionalistické s tím válcovým pouzdrem, rovným sklíčkem a Bauhaus ciferníkem, jinak určitě dobré hodinky) a MeisterSinger Karelia (docela pěkné, ale s páskem 16 mm už přece jen příliš dámské).

• Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
osobne si myslim ze 38 mm je uplne minimum pre muzske hodinky...

To je jen otázka vkusu a momentální módy nosit hodinky velikosti budíku.

Nejvíc limitující je asi ten manuální nátah, tím si podstatně zužuješ nabídku. Hodinky jsou sice obvykle skutečně placatější, ale zase platí - čím placatější, tím dražší.

Odesláno
Hledám mechanické hodinky, které bych mohl nosit i k obleku. Nechci přitom slevit z následujících věcí: natahovací, průměr max. 38 mm (raději méně), tloušťka max. 10 mm (opět raději méně), datum, vteřinovka, ne moc široká obruba ciferníku, precizní provedení a nadčasový elegantní design. Finanční limit jsem si nastavil na max. 100 tis. s tím, že za tak hříšné peníze by mě měly uspokojit natrvalo. Jenže pořád nemohu nic najít, asi toho chci za ty peníze prostě příliš :-) Zatím jsem objevil jen Nomos Tangente (pro mě jsou příliš funkcionalistické s tím válcovým pouzdrem, rovným sklíčkem a Bauhaus ciferníkem, jinak určitě dobré hodinky) a MeisterSinger Karelia (docela pěkné, ale s páskem 16 mm už přece jen příliš dámské).

Ahoj, v Tvém příspěvku postrádám, zdali mají být nové, nebo třeba vintage ve stavu NOS. Pokud ta druhá možnost, tak můžeš dát velkou ránu, protože v historii snad každá pořádná hodinářská firma něco pořádného tohoto typu měla. Abych nebyl tak optimistický, myslím, že žádné hodinky neuspokojí natrvalo .... :thumbsup_anim:

Odesláno (upraveno)

Díky za všechny dosavadní odpovědi. Shrnu své reakce:

1. Měl jsem původně na mysli nové, ale po zvážení bych NOS hodinky také bral, pokud by byly skutečně bez kazu (žádné škrábance apod. - já vím, že si je tam stejně udělám při nošení sám, ale jde o ten základní prvotní pocit, když člověk hodinky dostane do ruky).

2. Souhlasím, že ten manuální nátah je hodně limitující. Tož bych tedy akceptoval i automaty, pokud by nebyly moc vysoké. Jde jednak o rukávy u košile, jednak o estetický poměr výška/šířka, protože chci hodinky s menším průměrem. (Stejně mi ale není jasné, proč jsou automaty tak populární, mně je manuální nátah pocitově bližší. Výhody automatu chápu u hodinek na každodenní nošení, které snesou jak práci u počítače tak na zahradě nebo v dílně, ale u oblekovek mi to jasné není, vždyť se stejně přes víkend musí manuálně natahovat nebo koupit watchwinder.)

3. Zénith Elite HW: Nejsou špatné, ale vadí mi zkosené okénko datumovky.

4. Omega Aqua Terra: Také pěkné hodinky, ale už 39 mm a raději bych kožený pásek a méně robustní nožičky pouzdra.

5. Průměr do 38 mm: Zápěstí jsem si neměřil, ale pár hodinek už jsem nosil i zkoušel, takže vím, kde jsou mé limity. Na zápěstí by se mi sice vešlo i něco trochu většího, ale neměl bych z toho dobrý pocit. Jak píše jorix, je to čistě otázka individuálního vkusu (a ten můj se bohužel rozchází s převládajícím trendem).

Když už slevuji na ty automaty, tak bych upřednostil nějakého menšího evropského výrobce, aby to nebyla masovka. Moc si vymýšlím, já vím :-)

Upraveno uživatelem lemiho
Odesláno (upraveno)
Když už slevuji na ty automaty, tak bych upřednostil nějakého menšího evropského výrobce, aby to nebyla masovka. Moc si vymýšlím, já vím :-)

a taka kacirska myslienka... nenapadlo ti nechat si vyrobit u PRIM zakazkovy model? :) do 100 000 ceskych sa vojdes a podla mna nie je nic krajsie ako mat na ciferniku hodiniek svoje meno... a mal by si s kalibrom podla svojho vyberu s farbou podla svojho vyberu...

EDIT: a nehovoriac o tom ze by asi nikomu nenapadlo ukradnut ti ich :-D

Upraveno uživatelem Pixelator
Odesláno
a taka kacirska myslienka... nenapadlo ti nechat si vyrobit u PRIM zakazkovy model? :) do 100 000 ceskych sa vojdes a podla mna nie je nic krajsie ako mat na ciferniku hodiniek svoje meno... a mal by si s kalibrom podla svojho vyberu s farbou podla svojho vyberu...

EDIT: a nehovoriac o tom ze by asi nikomu nenapadlo ukradnut ti ich :-D

Dat novy kalibr 94 do novych Diplomat 34 nebo Pavouk 34... otazka je, jestli pro Tebe neni uz 34 mm malo, jestli to pujde a kolik si za to v Eltonu reknou...

Jinak Nomos je rozhodne vyborna volba, nelze nez doporucit.

Odesláno (upraveno)

Nebo zkus tyhle Blancpain Villeret zde. Do cenového limitu se vejdeš, neokoukané jsou, jak požaduješ. Jsou sice s automatickým nátahem, ale s rezervou 100 hodin - nechápu, jak ty péra do toho tenkého pouzdra nasoukají. Takže nemusíš řešit, co s nimi přes víkend. Cena je férová. - Od tohoto prodejce jsem jedny hodiny kupoval, věřil bych mu, když je označuje jako "ungetragen". Přinejhorším z Plzně je to k němu po dálnici kousek. A kdyby něco, servis je u Dušáka v Praze.

Edit: vychvalování 100h rezervy nátahu

Upraveno uživatelem sery.vlk
Odesláno

Ty Blancpain Villeret ultra slim se opravdu blíží mé představě a rezerva 100 hodin je prostě úžasná. Zařadil jsem je na zatím hubený seznam vážně zvažovaných kandidátů. Pokud jde o Prim, pročetl jsem si vlákno i článek o novém kalibru 94. Pochopil jsem to tak, že je to jakýsi předskokan k zcela novému vlastnímu kalibru, zatím ho v reálu vidělo jen pár lidí a zkušenosti z praxe tedy chybí. Můj závěr z toho je, že to prozatím není vhodný kandidát pro mé "doživotní" hodinky (i když jak psal Bert, stejně mi to možná za nějakou dobu nedá...). Prim jsem zatím nicméně zcela nevyloučil díky možnosti nechat si tam dát nějaký osvědčený strojek a hodinky individualizovat.

Obecná poznámka: To, že jsem některé nabízené kandidáty odmítl, vůbec neznamená, že se k nim třeba ještě nevrátím. Podle mých zkušeností z oblastí mimo hodinky k něčemu člověk dozraje časem a pak ocení kvality, které předtím neviděl.

V rámci vlastního pátrání jsem objevil německého výrobce Rainer Brand a jeho modely Argus a Panama Classic, bohužel také automaty. Detailní fotky jsou na stránkách výrobce http://www.rainerbrand.de/ . Panama má pro mě skvělý průměr 36 mm a verze v oceli se stříbřitě bílým ciferníkem a modřenými ručičkami vypadá na těch fotkách dobře. Jenže výška včetně vypouklého sklíčka je 11 mm (na fotce z profilu nicméně vypadají vyváženě), takže se obávám, že by vylézala z rukávu košile (nosím č. 40). Jaké jsou vaše zkušenosti s košilemi k obleku a výškou hodinek?

Odesláno

Téma mne zaujalo, tak jsem dělal taký výzkum, a skoro si myslím, že se dnes žádný manuál s datem, do velikosti kolem 38mm, do 100kKč nedělá. To jsou paradoxy, před pár lety úplně nejběžnější hodinky :-).

Levnější se dělají nadstavby nad unitas (třeba Epos, nebo Rene Gerove ale to je zase velké). ETA dělá menší strojek (cca 26 mm) manuální s datem jen 2804. Takže dnes si za ten luxus mít obyčejný normálně velký (nechci psát malý) hodinky člověk musí připlatit.

Přece jen pár mých kandidátů.

Cenově trochu jinde, ale jinak jstou to dokonalé oblekovky, manuály s datumem - Moser Monard Date, nenašel jsem, že by dělali nějaké "obyčejnější" v nerezi. Ale jsou to perfektní hodinky po všech stránkách. Moser je vůbec trochu nedoceněný, podle mne dejchaji Patkum na zátylek. Průměr 38.8, výška 9 mm. Navíc ten skvělej fór s datumovkou.

mondate_290.jpg

Pokud by mohly být bez data tak můj oblíbenec je německý, né moc profláknutý, hodinář Hentschel z Hamburgu. Dělá větší asi 38mm a menší cca 35mm. Nemá vlastní kalibr, ale používá starší kalibry jako AS 1130 nebo ETA900. Pouzdra jsou zlatá (bílá nebo růžová), strojky moc pěkně zdobené, šatóny atd. Není to sice asi HH, ale libí se mi.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

A v automatu má podobné i s datem.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Jako dobrý komporomis v automatu, průměr 40 mm, výška 8,5 mm, nesmrtelná klasika JLC Master Control, starší kousek se dá sehnat NOS, a i trochu ušetříš.

139.84.20_LG_1.jpg

A za příplatek je můžeše mít i ultra tenké (tam už se asi ale do stovky nevejdeš), mají i o něco menší průměr ale zase jsou bez data.

Anebo v automatu, staronový inhouse kalibr Eterna 3030, keramická ložiska, Eterna Vaughan, ale ten už je zase větší - 42 mm, i když na automat celkem tenký, něco přes 9 mm. Svého času byly Eterny 3000 jedny z nejtenčích automatů. A cenově by se to mělo v nerezu vejít. Ale je možno i růžové zlato.

eterna-vaughan-big-date-off-white-watch.jpg

Odesláno (upraveno)

Nějaké NOS Rolexy?

1524016gross.jpg

EDIT: Taky jsem hledal nějaký manuální nátah (nakonec našel - nešlo mi o datum ani velikost odinek), ale teď se přikláním spíše k automatu s větší rezervou (4 a více dní).

Upraveno uživatelem Traveller
Odesláno
můj oblíbenec je německý, né moc profláknutý, hodinář Hentschel z Hamburgu

Teda to se mi líbí! O tomhle borcovi jsem dosud neměl ani tušení, já myslím že z těch variant H1 by se vybíralo dobře, jen oproti zadání opravdu automat. Ale neokoukaný budou zase dvojnásob...moc pěkný, díky za tip!

Odesláno

A preco nie napr diplomatky ? ved ti to spravia s manualnym natahom.....

Pripadne si zadaj daky svoj navrh a budes mat jedinecne hodinky

Odesláno (upraveno)

Díky za všechny další tipy. Krásné hodinky a vybral bych si, kdyby nebyly buď moc velké (připouštím, že bych po vyzkoušení mohl změnit názor) nebo mimo můj stanovený limit. Nad limitem obávám se bude i ten skutečně nádherný Hentschel, u kterého bych se snad vzdal i datumu. Poslal jsem jim dotaz na cenu modelů z bílého zlata (ocel jsem bohužel nenašel). Chci ještě víc propátrat kategorii NOS hodinek, které jsem se zatím moc nevěnoval. Zrovna těm doporučeným Rolexům bych se ale spíš vyhnul, protože pro většinu lidí jsou synonymem luxusu a nechci vyvolávat dojem, že nosím hodinky jako symbol životní úrovně (která ostatně není zase tak výjimečná), když mi jde čistě o vlastní potěšení z dobré hodinářské práce a nenápadnou eleganci.

Pro Andrej74 ad Prim: Jak už jsem psal výše, je také na seznamu možných kandidátů. Spíš než Diplomat mi ale sedí Linea 36. Fotky Spartaka 34 a Pavouka 34 jsem na stránkách Eltonu nenašel, což mě trochu překvapilo.

Upraveno uživatelem lemiho
Odesláno
Nad limitem obávám se bude i ten skutečně nádherný Hentschel, u kterého bych se snad vzdal i datumu.

Měl jsem ceník, nemůžu ho najít. Našel jsem jen kousek. Ty Spiegel Edition byly za 3980 EUR. Někdo v nějakém německém fóru psal, že H2 se dělají v oceli a jsou asi za 1800 EUR bez DPH. H1 ve zlatě okolo 5000.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...