Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 197
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Mám nová Monstra, ale tohle je bomba.. Luneta cvaká přesně a krásně, jsou lehoučké a působí mnohem menším dojmem, korunka přesně na čtyřce je pohodlnější a pěkně ladí s chybějícím indexem, resp. datumovkou. Materiály a zpracování super.

Co bych vytknul - datumovka by mohla být blíže k okraji hodinek, tedy zároveň s ostatními indexy. Korunka o něco větší pro lepší manipulaci, lumi na lunetě nanesená rovnoměrně, lumi na ciferníku silnější a klidně bych oželel šroubovací dílky na tahu..

Na to, že by strojek měl být neregulovaný, mi udělaly od rána necelé dvě vteřiny do mínusu.

Takže za ty peníze, co stály, nákup roku.. :-)

Odesláno

Dnes doručeno, hned jsem je hodil na gumu a zatím super. Jsou to moje první potápky, v podstatě na test, jakou snesu velikost (zápěstí 18 cm) a jsou ideální, nepřekáží do žádného směru. Za ty peníze nemají chybu.

Odesláno

Projekt HAMTUN

Moje první zkušenost s Kikstarterem.

Trochu mne nebavilo čekání osm měsíců po zaplacení hodinek. Ale konečně ke mně doputovaly. Mám je druhý den, takže poznatky jsou zatím neověřené dobou používání, nicméně bych se k nim rád vyjádřil, neboť si myslím, že si to tyto hodinky zaslouží.

Balení ? vnější a vnitřní box jako u mnohem dražších hodinek ? zpracování na slušné úrovni.

Průměr 41mm ? na mne poněkud malé, ale myslím si, že se jedná o univerzální velikost na téměř každou ruku.

Pouzdro a náramek z titanu, který je zmatovaný jemným pískováním. Působí nenápadně a zároveň se tou nenápadností odlišují od standardních hodinek a zaujmou na první pohled. Hodinky na ruce téměř necítím, až se z toho cítím nesvůj až nervózní. Hodinky sedí na ruce jako ulité.

Strojek Seiko NH35A ? co dodat ? mnoha lety a mnoha miliony uživatelů ověřený spolehlivý a téměř nezničitelný strojek, který má vše, co od něj člověk může požadovat ? hacking, rychlé překlápění data, velmi účinný samonátah a v mém případě minimální denní odchylku a alespoň u toho mého téměř neslyším pohyb rotoru ? jen když se snažím a chci ho slyšet. Navíc díky minimální váze hodinek budou i otřesy a jiné namáhání strojku minimální, což, dle mého, zvýší jeho životnost a přesnost.

Sklo je lehce vypouklý safír a krásně lícuje s lunetou a dává hodinkám velmi oku lahodící tvar.

Luneta je keramická a je též matná jako pouzdro, takže hodinky působí tak nějak kompaktně a opět až nápadně nenápadně.

Ciferník je matně černý s modrými indexy a je německy strohý a až trochu moc prázdný, ale vůbec to nevypadá špatně. K potápkám se to spíš hodí.

Dýnko ? velmi slušně vypadající s kompletními popisy a znakem hodinek ve středu. Je sice dost zaplněné, ale velmi vyváženě a znak je také sympatický. Za mne dýnko vyvažuje strohost ciferníku a povedlo se.

Uložení korunky na čtyřce je příjemné jak na ruce, tak na seřizování hodinek a navíc lícuje s datovým okénkem.

Na potápky průměrná a naprosto dostatečná WR 20Atm.

Jako příjemný bonus je v balení ještě gumový řemen se značenou sponou.

Tak a dost chvály ? nějaké mínusy se taky najdou ?

Lumi ? ručky svítí opravdu slušně, indexy jsou slabší ? ale neměl jsem chtít modré, bílé asi budou svítit stejně jako ručky. Luneta má svítící indexy po celém obvodu. Umírají rychleji než ručky, ale žádná tragédie to není, ale seiko to taky není. Zase na druhou stranu modré indexy perfektně ladí s vteřinovkou. V noci díky indexům po celém obvodu lunety vypadají hodinky mnohem větší, než jsou v reálu za denního světla, mně se to velmi líbí.

Korunka by rozhodně mohla mít větší průměr, ale ovládat s ní hodinky jdou v pohodě.

A nakonec datové okénko ? dle mého je moc malé a tím pádem téměř (alespoň pro mne) nečitelné titěrné datum.

Závěrem bych to rád shrnul:

Hodinky jsou na microbrand velmi povedené a působí dojmem v řádu několikrát dražších hodinek. Do této kategorie spadají i vším komfortem, který je v nich obsažen. Navíc se mi nevybavuje nic, čeho by to byla kopírka. Být to od nějaké zavedené firmy, tak musí stát minimálně třikrát tolik.

To osmiměsíční čekání se prostě vyplatilo.

Jestli jste to dočetli až sem, tak díky za pozornost.

Fotky radši nechám na lidech kvalifikovanějších.

Odesláno

Projekt HAMTUN

Hodinky jsou na homage velmi povedené a působí dojmem v řádu několikrát dražších hodinek. 

Navíc se mi nevybavuje nic, čeho by to byla kopírka. 

Tak jsem asi správně nepochopil význam označení "homage". Měl jsem za to, že znamená "poctu-hold" jinému vzoru, tedy právě "kopírku". Nechtěl jsi spíš říct v té první větě microbrand?

Odesláno

Tak jsem asi správně nepochopil význam označení "homage". Měl jsem za to, že znamená "poctu-hold" jinému vzoru, tedy právě "kopírku". Nechtěl jsi spíš říct v té první větě microbrand?

:wallbash:  :wallbash: Psal jsem to večer po návratu domů. Sorry za překlep. Opravím to v textu.

Odesláno (upraveno)

Kluci, normálně to nedělám, ale jsem fakt dost prekvapeny, jak se tu tyhle hodinky chytily... To zas bude plne prodejni vlakno... Vzdyt jsou takove nijake.... zadny napad, neco zapamatovatelného... Jednotlive veci jsou docela dobre, ale dohromady jsou to jen šedivé mysky.... ty se rychle omrzi...

Jako kdyby to vygeneroval na povel mechanický robot podle prvních 100 fotek z google vyhledávače.. nebo Baidu vyhledavace, nebo co to maj v te Cine..

Upraveno uživatelem petr_cha
Odesláno

Robot by vyprodukoval suby :D

Sede mysky, ale dizajnovo na urovni damaska.

Inzercia by sa nemala zasadne plnit, jednak boli za hubicku a kombo titan diver seiko automat stroj sa casto nevidi, takze ako druhe az piate hodinky do boxu su velmi vhodne.

Odesláno

Právě ten neutrální a přitom osobitý design mě na nich baví. Plánuju je povýšit na svý tooly a Trasery poslat do světa. Už abych je měl na ruce, rozhodne pocit. A za pusu byly na KS, jsem zvědav, za kolik je dá Ross standartně.

Odesláno

Dneska ke mě taky doputovaly. Vesměs se připojím k již popsaným postřehům. Rozhodně působí solidně zpracované a cenově jako hodinky o třídu výše.

Mezi negativa bych přidal vopruz při zkracování tahu - při snaze vyšroubovat vnitřní šroubky se často protáčely obě strany a proto jsem si musel krkolomě jednu stranu zafixovat a druhou rukou ten malý hajzlík vyšroubovat. Možná je to ale jen rukama :) Lumi svítí docela silně, ale poměrně rychle vadne. No a nakonec bych zmínil, že mi dorazila již jemně poškrábaná vložka lunety - jsou to spíše vlásečnice, ale jsou tam. Řešit to nebudu, je to fakt spíš jen kosmetika a leckdo by si toho možná ani nevšiml (já jo).

Kolem a kolem imo super kup!

Přidam pár domácích fotopokusů. Lumi se mi ne a nedařilo blejsknout zaostřenou, proto jen pro představu a s omluvou za mázlou fotku. Nakonec dva cvaky na ruce necelých 17cm.

25f384b844c0370f66855b61e2b1e389.jpg

9fd484202900bf0e044234b2ab55a161.jpg

59ecd4374706e73ee19334ced71d29a9.jpg

0bef4d62ecd917384e92ad462831ac2d.jpg

877a583efc011be877e0a25a345928a5.jpg

df53875a06334991dae2c233bb737692.jpg

88dcc9b5f774151141a87617801ab847.jpg

9b06f7e202c700b1293f7c1f5fdd2c67.jpg

51540460e47a2cc112b53f0051eed2e0.jpg

2eff0e37826e9bda91a04407a3861acd.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170715/dea7acd05303875894233fcb627a4023.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...