H-B Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 Zdravím všechny. Pročetl jsem spoustu (samozřejmě ne vše) témat, někde jsem i našel částečnou odpověĎ na mou otázku, nicméně nakonec stejně raději zakládám téma. Koupil jsem přítelkyni k Vánocům hodinky CERTINA DS Podium Lady, moc pěkné, nerez ocel, safír sklíčko atd. Jistě, jsou i lepší, ale jsem student a toto byla asi nejpřijatelnější volba, s ohledem na cenu a kvalitu. Problém je, že přítelkyně má alergii na nikl. Věděl jsem to, ale byl jsem několika zdroji ujištěn, že Certiny jsou sice z oceli a trochu niklu obsahují, ale že ho prý nevypouští a tudíž by NEMĚL být u alergika problém. Byl, reakce jak bejk, hodinky musí bohužel z domu (jsou na prodej, nemohu zde ale vzhledem k pravidlům inzerovat, proto se případně obraťte přes mail, kdyby někdo měl zájem, moc by mi to pomohlo). No ale k otázce- přítelkyně má z hlediska hodnocení na alergologii maximální stupeň alergie na nikl, chtěl bych si být jistý, že titan (nyní asi nějaký model od Tissot), bude ok, tj. nealergenní. Nerad bych znovu riskoval. A ještě doplňující dotaz- titanové hodinky Festina, ačkoliv to není žádný technický hit, dalo by se jim důvěřovat? Vzhledem k materiálu se mi zdají ceny poměrně nízké... Moc díky za reakce a podněty
koblih69 Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 JanBeles napsal: Zdravím všechny. Pročetl jsem spoustu (samozřejmě ne vše) témat, někde jsem i našel částečnou odpověĎ na mou otázku, nicméně nakonec stejně raději zakládám téma. Koupil jsem přítelkyni k Vánocům hodinky CERTINA DS Podium Lady, moc pěkné, nerez ocel, safír sklíčko atd. Jistě, jsou i lepší, ale jsem student a toto byla asi nejpřijatelnější volba, s ohledem na cenu a kvalitu. Problém je, že přítelkyně má alergii na nikl. Věděl jsem to, ale byl jsem několika zdroji ujištěn, že Certiny jsou sice z oceli a trochu niklu obsahují, ale že ho prý nevypouští a tudíž by NEMĚL být u alergika problém. Byl, reakce jak bejk, hodinky musí bohužel z domu (jsou na prodej, nemohu zde ale vzhledem k pravidlům inzerovat, proto se případně obraťte přes mail, kdyby někdo měl zájem, moc by mi to pomohlo). No ale k otázce- přítelkyně má z hlediska hodnocení na alergologii maximální stupeň alergie na nikl, chtěl bych si být jistý, že titan (nyní asi nějaký model od Tissot), bude ok, tj. nealergenní. Nerad bych znovu riskoval. A ještě doplňující dotaz- titanové hodinky Festina, ačkoliv to není žádný technický hit, dalo by se jim důvěřovat? Vzhledem k materiálu se mi zdají ceny poměrně nízké... Moc díky za reakce a podněty Myslím, že s titanem by opravdu neměl být problém. Pokud nemáš jistotu můžu ti na týden nebo dva půjčit titanové Citizeny a uvidíš. 100% jistý si totiž nebudeš nikdy dokud to nevyzkoušíš.
H-B Odesláno 6. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 koblih69 napsal: Myslím, že s titanem by opravdu neměl být problém. Pokud nemáš jistotu můžu ti na týden nebo dva půjčit titanové Citizeny a uvidíš. 100% jistý si totiž nebudeš nikdy dokud to nevyzkoušíš. osypala se po ctyrech dnech, takze dva tydny jsou zbytecne moc. Diky za nabidku, ale pokud dojde na zkouseni, mam nekoho s titanem v rodine, to bude lepsi nez abys je sveroval do cizich rukou .
PepaSFI Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 ono to je složité,titan se většinou používá jako slitina s kdoví čím a pouzdro hodinek a tah nemusí být komplet z titanu. Může mít některé součásti z niklové oceli a je o zábavu postaráno. Navíc se každému titan nelíbí ale to je jiný problém. Kamarád je taky alergik a nesnesl ani titan. Teď nosí jakési šeredné plasťáky ale ani ty nesnese celý den takže tam bude asi navíc citlivost na zapaření a mechanické dráždění.
JJ Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 Kamarádka měla podobný problém, nesnesla na ruce žádné hodinky déle než dva nebo tři dny - řešila to přehazováním z ruky na ruku, potom podlepováním náplastí apod. Koupili jsme jí k narozeninám vcelku obyčejné titanové quartzové Citizeny. Počítám-li dobře, je to už sedm let a od té doby naprosto žádný problém - hodinky stále šlapou a reakce na ně nikdy žádná.
Rimmer Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 V kazde hodinkove nerezi je dost niklu (vetsina firem pouziva stejne nebo temer stejne materialy) a uvolnovani nezabranis, tim spis vlivem potu, opak je naproste sci-fi. Navic dynko muze byt jeste z jineho matrose. Taky IMHO nebyl moc dobry napad poridit hodinky na kovovem tahu, jen tim zbytecne zvysis expozici. Takze bych na tvem miste poridil titanove hodinky, dal pozor, at je dynko z titanu a hned je prendal na kvalitni kozeny remen nebo nato strap. Drobnosti, napr. prezka apod. mohou byt ocelove i u titanovych hodinek. U lidi s taktilnima alergiema byva kuze citliva i na mechanicke drazdeni, zapareni apod., jak uz vlastne psal PepaSFI, takze fakt jedine kuzi a nejlepe takovy ten model s kozenym podlozenim samotnych hodinek. Hodne stesti pri vyberu!
Rimmer Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 JanBeles napsal: přítelkyně má z hlediska hodnocení na alergologii maximální stupeň alergie na nikl To by vubec nemela prichazet do styku s vetsinou beznych nerezu a o hodinkach bych vubec nepremyslel:(
H-B Odesláno 6. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 Diky za odpovedi. Tak nejak to shrnu: 1. prosil bych o vysvetleni, co je dynko . 2. zlato, kozenej reminek (natoz pod samotnejma hodinkama) se ji bohuzel nelibi. Na to se neda myslim nic rict, je to otazka vkusu. Kdyz jde napriklad o ty Tissot, nebo zminovanou Festinu, kdo mi muze zarucit, ze jsou KOMPLET z titanu (samozrejme asi krome strojku, ale ten snad vliv na tohle nema)?
koblih69 Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 JanBeles napsal: Diky za odpovedi. Tak nejak to shrnu: 1. prosil bych o vysvetleni, co je dynko . 2. zlato, kozenej reminek (natoz pod samotnejma hodinkama) se ji bohuzel nelibi. Na to se neda myslim nic rict, je to otazka vkusu. Kdyz jde napriklad o ty Tissot, nebo zminovanou Festinu, kdo mi muze zarucit, ze jsou KOMPLET z titanu (samozrejme asi krome strojku, ale ten snad vliv na tohle nema)? Dýnko je to spodní víčko hodinek a v některých případech se dělá i u titanových hodinek nerez dýnko, takže si myslím, že ti podobnou věc nikdo u všech modelů nezaručí, ale určitě se dá bavit konkrétních modelech.
H-B Odesláno 6. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 koblih69 napsal: Dýnko je to spodní víčko hodinek a v některých případech se dělá i u titanových hodinek nerez dýnko, takže si myslím, že ti podobnou věc nikdo u všech modelů nezaručí, ale určitě se dá bavit konkrétních modelech. No co se Tissotu tyka, slo by o PRC 100 Titanium (lady)
kubson Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 JanBeles napsal: zlato, kozenej reminek (natoz pod samotnejma hodinkama) se ji bohuzel nelibi. to je blbé.. to už zbývá jenom platina
koblih69 Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 Foundryman napsal: Nebo kapesní... a co Swatch ?
H-B Odesláno 6. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 Kapesni ne, na Swatch je velka a na platinu ja malej . Mimochodem, neznate nekdo znacku Boccia?
Toams Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 Foundryman napsal: Nebo kapesní... taky moznost ... co sa tyka titanoveho dynka, to som zatial nasiel len na Citizen Promaster diverkach, nejakych Skagen, Boccia ... skus zadat do googlu "Gehäuseboden Titan" (netusim, ako sa povie dynko po anglicky) a nieco by ti mal vygooglit ...
utrejch Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 (upraveno) TomasP napsal: co sa tyka titanoveho dynka, to som zatial nasiel len na Citizen Promaster diverkach, nejakych Skagen, Boccia ... skus zadat do googlu "Gehäuseboden Titan" (netusim, ako sa povie dynko po anglicky) a nieco by ti mal vygooglit ... Asi bych rekl "case back" A co Rado? Ale ony asi nejsou celo "porcelanovy" ... i kdyz asi jo http://www.luxurywatches.name/titanium-rado/ ale sou osklivy Upraveno 6. ledna 2008 uživatelem utrejch
leonid Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 JanBeles napsal: Zdravím všechny. Pročetl jsem spoustu (samozřejmě ne vše) témat, někde jsem i našel částečnou odpověĎ na mou otázku, nicméně nakonec stejně raději zakládám téma. Koupil jsem přítelkyni k Vánocům hodinky CERTINA DS Podium Lady, moc pěkné, nerez ocel, safír sklíčko atd. Jistě, jsou i lepší, ale jsem student a toto byla asi nejpřijatelnější volba, s ohledem na cenu a kvalitu. Problém je, že přítelkyně má alergii na nikl. Věděl jsem to, ale byl jsem několika zdroji ujištěn, že Certiny jsou sice z oceli a trochu niklu obsahují, ale že ho prý nevypouští a tudíž by NEMĚL být u alergika problém. Byl, reakce jak bejk, hodinky musí bohužel z domu (jsou na prodej, nemohu zde ale vzhledem k pravidlům inzerovat, proto se případně obraťte přes mail, kdyby někdo měl zájem, moc by mi to pomohlo). No ale k otázce- přítelkyně má z hlediska hodnocení na alergologii maximální stupeň alergie na nikl, chtěl bych si být jistý, že titan (nyní asi nějaký model od Tissot), bude ok, tj. nealergenní. Nerad bych znovu riskoval. A ještě doplňující dotaz- titanové hodinky Festina, ačkoliv to není žádný technický hit, dalo by se jim důvěřovat? Vzhledem k materiálu se mi zdají ceny poměrně nízké... Moc díky za reakce a podněty táta nikl taky nemusí má titanové festiny řada toure de france či tak, celodenní nošení a žádný problém, teda kromě toho, že si pořád myslí, že to jsou švýcary
Pekos Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 Titan, nebo lepší ocel, jakou používá např. Breitling- kamarád měl vždy problém, titan v pohodě a teď asi měsíc Breitling s ocelovým tahem a taky OK.
prochaska Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 utrejch napsal: Asi bych rekl "case back" A co Rado? Ale ony asi nejsou celo "porcelanovy" ... i kdyz asi jo http://www.luxurywatches.name/titanium-rado/ ale sou osklivy Bohuzel, spodek i spodni kryt jsou z nerezi. Tedy nevim jak konkretne u tohoto modelu, ja mam starsi jeste z doby kdy se na Rado dalo koukat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se