Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Je to velice jednoduche: z techto dvou na beton Steinhart, pokud Laco, tak jine a prisetrit. Jinak dale super je Stowa.

• Odpovědi 94
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Díky všem za reakce. Vím, že Steinhart nemají vysloveně budoucnost a když to řeknu na plnou hubu, tak kopíruji všechno to, co se zrovna líbí a prodává, na druhou stranu to ale umí udělat kvalitně. Ani ve snu by mě nenapadlo je kritizovat, protože si myslím, že je to dobrý marketinga budmě upčímní, kdo to dneska neděla?

Na Laco za 20 30 k prostě nemám, respektive se mi za pilotky nechce utrácet takové penize, protože je prostě něplánuji nosit pořád a radši zase část uvedených penez časem investuji do dalšího kousku.

U značek jako Tisell se tak trochu bojím o ,,kvalitu" zpracování, prostě ty značky neznám, pár kousku jsem viděl na internetu, ale nikdy jsem je neviděl naživo.....

Upraveno uživatelem krži
Odesláno

Díky všem za reakce. Vím, že Steinhart nemají vysloveně budoucnost .....

Myslel jsem samozřejmě minulost ;) ale to jste určite pochopili....

Odesláno

Porad slysim, jak Laco ma historii a ze to jsou jen ty skutecne, autenticke pilotky s puvodnim designem atd..  Vsechno to beru, ale bohuzel jsou tak nepekne, ze bych to na ruce nosit nemohl. Samozrejme kazdy mame jiny vkus, ja ale treba Laco vyradil hned na zacatku z vyberu..  Steiny jsou samozrejme kopirka, o tom zadna, podobne i jako jine znacky kopiruji osvedcene modely.. Ale co se zrovna tyce historickych pilotek, tak tam s tim nemam opravdu zadny problem, co na nich taky chcete vymyslet..  :).Zakladni Steiny i pres svoji jednoduchost zaujmou a zpracovanim jsou top, prece jen mi neco uz rukou proslo a za ty penize nabizi hodne, hodne muziky. Nyni vlastim chrona a ty jsou jeste o uroven vyse, proste uplna pecka! Dokonce i zakaznici si jich vsimaji, kazdou chvilku je chce nekdo pujcit a chteji vedet, kde se Steiny prodavaji... S tim jsem se nesetkal zatim u zadnych svych hodinek.

K puvodu a kvalite Tisellu jsem skepticky, podle me je bouchaji normalne v cinske fabrice... Proste jsou to kvalitni cinske hodinky, to se na me nezlobte, i kdyz jsou oficilane vyrabeny jinde.  Rovnou pisi, ze i Steiny budou vyuzivat take nektere komponenty z Ciny, ale montuji se v Nemecku (pro me zaruka kvality, vystupni kontroly ap.) a davaji do nich etu. Tudiz osobne nevidim duvod, proc bych mel kupovat nejake Tissely. Mozna kdybych byl hodne tlacen cenou, tak nad nimi budu treba chvili premyslet..  

Za me tedy rozhodne Steiny a pokud bych chtel autenticke hodinky, tak bych zvolil pilotky od Stowy  :angel:   

Odesláno

Myslím si, že kdyby člověku rukama prošly pilotky jako Stowa, Archimede, Tissel, tak by nikdy nemohl Steinharty doporučit. Ten jejich ingot vydávající za pouzdro je hrůza ! Jejich 44mm působí jako 47mm u jiných výrobců. Pokud člověk nepřitlačí na finance, tak dostane univerzální pouzdro, které používají na všechny strojky, takže jsou vysoké, že by se za takovou výšku nemusely stydět ani potápky.

Kecy o historii doporuču strčit za klobouk, protože byly jiné stroje, na kterých se hodinky dělaly, z jiných materiálů a hlavně to byly úplně jiné hodinky.

Odesláno

Osobně bych doporučil Stowy, ale chápu, že jsou nad rozpočet. Proč nechceš Archimede, jejich model bez loga se mi zdá celkem fajn? do těch Tisselu bych nešel. Laco se mi celkem líbí, ale ne model který jsi vybral ty (líbí se jejich historicky model ve vel 42 - bohužel taky nad rozpočtem...).

Odesláno

Vlastním štajny 44 s ručním nátahem a musim říct, že zpracování je za ty peníze na dobré úrovni a jsem s nim spokojený. Je pravda, že pouzdro je se svými 14,2mm dost vysoké a je to takový řekněme jednotvárný puk. Ale jinak působí na ruce velice dobře.

Ještě bych se podíval na geckoty se strojky seiko, které jsou cca za polovinu z UK https://www.watchgecko.com/watches

Odesláno

Osobně bych doporučil Stowy, ale chápu, že jsou nad rozpočet. Proč nechceš Archimede, jejich model bez loga se mi zdá celkem fajn? do těch Tisselu bych nešel. Laco se mi celkem líbí, ale ne model který jsi vybral ty (líbí se jejich historicky model ve vel 42 - bohužel taky nad rozpočtem...).

Archimede se mi taky líbí, ale jejich cena je o 4-5 tisíc více, co už je pro mě prostě dost peněz ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno (upraveno)

Myslím si, že kdyby člověku rukama prošly pilotky jako Stowa, Archimede, Tissel, tak by nikdy nemohl Steinharty doporučit. Ten jejich ingot vydávající za pouzdro je hrůza ! Jejich 44mm působí jako 47mm u jiných výrobců. Pokud člověk nepřitlačí na finance, tak dostane univerzální pouzdro, které používají na všechny strojky, takže jsou vysoké, že by se za takovou výšku nemusely stydět ani potápky.

Kecy o historii doporuču strčit za klobouk, protože byly jiné stroje, na kterých se hodinky dělaly, z jiných materiálů a hlavně to byly úplně jiné hodinky.

prošly mi rukou Steinharty, Archimede a dokonce Tiselly a u žádných nemůžu říct křivého slova co se kvality zpracování týče. Tiselly jsou za ty prachy super, sám jedny mám. Archimede jsou hlavně ve 42 mm super, ale jsou dražší. U Laca bych si vybral spíše z dražších modelů s Etou. Takže když mám váhat mezi Lacem za 8k nebo Steinama za 10k, tak za mě jednoznačně Steiny, jsou to pěkný hodinky, který za rozumný peníz přinesou spoustu zábavy

Upraveno uživatelem El Nano
Odesláno

Doporucuju titanove 44 Steiny A-muster zadne logo cisty design krasne harmonicke vintage barvy pekne zpracovani super remen a modrene rucky. Udelal jsem chybu a koupil 47 a to bylo moc, k tem 44 se planuju vratit

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno (upraveno)

Laco je z "velké pětky", dělají je podle vlastního historického vzoru. Steinhart je pro mě montovna na úrovni Deep Blue atd, akorát s lepším (švýcarským) strojkem. Laco má historii a odkaz steinhart mé obšlehnuté designy toho úspěšného, co je zrovna žádoucí. Neříkám, že to jsou škaredé hodinky, vůbec neříkám, že to jsou špatné hodinky. Ale mi tam chybí to co v hodinkách hledám, historie, příběh... Užitná hodnota štajnů je super, má ale svoje ale....

Ale tohle je jenom můj názor, každému podle jeho chuti :)

Vzhledem k tomu, že 99% lidí toto vůbec nezajímá, natož aby to věděli, bych se těch Steinů nebál :D

Upraveno uživatelem JanNovakJan
Odesláno (upraveno)

Vzhledem k tomu, že 99% lidí toto vůbec nezajímá, natož aby to věděli, bych se těch Steinů nebál :D

to, že ty jsi ignorant také nikoho nezajímá. Divil by ses. kolik lidí mimo fórum ví, co to je velká pětka. Typicky se jedná např. o příznivce vojenské historie...

Edit link: http://www.chronomag.cz/clanek/2005-12-15/b-uhren-letecke-hodinky-luftwafe-i-dne.html

Upraveno uživatelem Frostie
Odesláno

Pilotky jsem taky nedávno řešil a souhlasím, že ta historická hodnota je fajn. Nicméně když jsem posléze hledal: a. lange & söhne - nic, wempe - 45mm moc velký (Wempe Zeitmeister Aviator Stainless Steel Automatic), IWC - cenově nad tím, co se mi chtělo v ten moment za pilotky dávat.

Zůstaly tedy Stowy a Laco, pro Laco jsem si šel do Chronoshopu, vyzkoušel si několik modelů a bohužel (ve vší úctě ke značce a snaze držet se původní předlohy) to díky tvaru pouzdra vypadá na ruce jako plechovka od tuňáka s řemínkem. Po týhle zkušenosti jsem se bál objednat si Stowy naslepo, navíc na nich bylo pár věcí co se mně osobně nelíbily.

Skončil jsem tedy u Archimede, miluju to pouzdro, provedení, diamantovou korunku, všechno. Vytknul bych jim jenom nezdobenou ETU (to tam měli v základu raději dát neprůhledné dýnko). Ickler byl navíc podle všeho subdodavatelem pouzder, takže tam mám i tu historickou hodnotu.

Steinhart - za ty prachy, proč ne pokud má na to (44mm) člověk ruku a nehledá v tom vyloženě ten historickej odkaz.

Odesláno

To je tak to 1%, pane samolibý :D

Tak samolibost napříč všem argumentům tu předvádíš akorát ty. Více please PM.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...