Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím vespolek.

Po osmi letech na fóru, po nákupu X klasik ze stáje Seiko (mimochodem, konečně se povedly i první Monstra - ještě jednou díky Davide) jsem se rozhodl že opět poruším své pravidlo při nákupu hodinek.

Totiž ono to bylo tak. Jako člověk praktický jsem si říkal, proč nakupovat hodinky dražší jak 10 000, když Seiko nabízí tolik různých designů a variací. No pak přišla chvilka, když jsem tady z fóra koupil Steinhart Ocean One s GMT a keramickou lunetou. Cena okolo 14 prvně zlomila mé pravidlo a hodinky se staly mými nejoblíbenějšími.

Abych to zkrátil. Minulý týden jsem byl na služební cestě v USA a napadla mě taková bejkárna, jakože si koupím nějaké hezké hodinky, které mi budou tuto cestu připomínat.

Kousek od hotelu byl velký outlet a s hrůzou jsem zjistil, že se v místě nacházejí obchody Seiko a Citizen.

Seiko jsem si už z principu zakázal. Už mám jich mám doma asi 6 a nejsem schopný to odnosit. Citizen jsem neměl jediné, tak mě zvědavost nedala a jal se komunikovat s prodavačem. Můj zájem směřoval k nějakým serióznějším hodinkám, které bych mohl nosit ke košili/polokošili. Doma mám skoro samé divery, tak proč ne.

Moje volba padla na Citizen Grand Classic.

Pouzdro v barvě "rose gold" mě celkem oproti běžné zlaté baví - mimochodem barva nejde moc dobře vyfotit. Stejně tak průhled na kalibr s továrním označením 9040. Bohatě zdobený (překvapivě hlučný) rotor. Dvouvrstvý antireflex na safíru. Ruční nátah a rezerva chodu 42 hodin. Přesnost jsem ještě neměřil, tak uvidíme časem. Průměr cifru 42 mm - ač mě pocitově připadají menší.

Na místě jsem zjistil, že tento model zdobí katalog Citizen 2017, který jsem si rovnou přibalil sebou. :)

No a cena.. Jak jsem řekl - hranici 10k jsem dávno zlomil. Tentokrát však i 20k. Doporučená maloobchodní cena v USA je 1250 USD. K mému klidu musím říct, že jsem s prodavačem domluvil celkem významnou slevu. :)

Co říkáte? Jsou tady nějací odborníci na Citizen? Je možné, že jde o hodinky pouze pro US trh? Nebo přijdou časem i k nám?

Odesláno

Překvapení i pro mě, vůbec jsem nevěděl, že Citizen děla i něco takového a docela se mi to líbí, poměrně decentní, ale přitom zajímavé hodinky, mě se líbí.

Odesláno

Díky. Mám z nich opravdu radost. Když tak koukám na ty obrázky, možná působí trošku kýčovitě, ale na živo je to ok. Tohle se Citizenu opravdu povedlo.

Odesláno

Máš to pěkné, konečně něco neokoukaného. Za mě bych raději nerez pouzdro, ale hodinky jsou to více než zajímavé. Asi bych ještě oželel ty modré šroubky na cifru, ale v reálu to může, jak píšeš, vypadat zase jinak. 

Odesláno

Mě se líbí a design zajímavý. Já měl jen také Citizen potápky. Píšeš, že mají dvouvrstvý antireflex na safíru.

Sry, za otázku nezkušeného.To jsou jako na sobě 2 horní vrstvy? Nebo to jen oboustraný?

Na fotkách to já moc nepoznám, ale pokud by byl oboustranný, tak to může být hodně pěkný

Odesláno

Fany: Nejsem teda žádnej velkej odborník a jistě mě tady někdo opraví, pokud plácám nesmysly, ale mám za to, že safírový krystal je potažen jak na vnější, tak i na vnitřní straně. Hlavně z důvodu toho, že safír má o 20% větší odrazivost světla jak sklo. Přidáním jedné vrstvy antireflexu stáhnou množství odraženého skla na 5%, dvě vrstvy by měly eliminovat odrazy až k 1% příchozího světla.

Čerpal jsem z WUS fóra z jednoho historického příspěvku. Myslím, že i tady toho bude hodně.

http://forums.watchuseek.com/f66/anti-reflective-coatings-watch-crystals-jean-michel-143.html

Odesláno

díky za doplnění a i link. Mrknu na to, ať jsem chytřejší  :tongue_ss:

PS: jak na něj znovu koukám, fakt se mi líbí čím dál více.

Tak gratuluju a užívej si je.

Odesláno

Jedním z mých hodinkových cílů je mít doma od významných japonských značek jednoho zástupce. Už jsem pořešil Orient a Seiko. Aktuálním problémem je Citizen. Jejich řada Grand Classic mě fakt bere. Ale toto jsem neznal. Mám o problém víc. Jedním slovem - paráda. Musím šetřit.

Odesláno

Gratulace, krásný oblekovky. Řešil jsi nějak vrácení VAT, nevím přesně, kde to jde, ale u takhle drahejch hodinek by se to asi i vyplatilo... :-)

Odesláno

Což je pro nás Evropany věčná škoda. Jsou to všechno nádherný hodinky. Citizen tím překračuje svůj stín baterkového krále.

Odesláno

Něco z řady Grand Classic si "na hraní" už dlouho chci koupit, jen jsem se do těch Států teď dlouho nedostal, open heart mě normálně nic neříká, ale tady je vkusně. Fakt super nákup.

...Řešil jsi nějak vrácení VAT, nevím přesně, kde to jde, ale u takhle drahejch hodinek by se to asi i vyplatilo... :-)

VAT ze Států? Hlavní kouzlo nákupů v US je v tom, že DPH neboli sales tax je zcela minimální (s výjimkou asi dvou států, kde je to sedm procent nebo tak nějak).

Odesláno

Gratulujem k zaujímavému kúsku . To púzdro vyzerá naozaj luxusne , škoda že citizen zanevrel na Európu a nepredáva tu viac automatov , po kúpe Frederique Constant sa to už asi nezmení .

Odesláno

Díky všem.

969 - VAT jsem neřešil. Popravdě řečeno si myslím, že vzhledem k tomu, že jsem je kupoval v Las Vegas, respektive v Nevadě (state sales tax rate is 6.85%), tak jsem toho VAT moc nezaplatil. 

tak uvidíme jestli se sem časem dostanou. :)

Odesláno (upraveno)

...škoda že citizen zanevrel na Európu a nepredáva tu viac automatov , po kúpe Frederique Constant sa to už asi nezmení...

To se bojím, že máš krz nákup FC Citizenem a jeho důsledky pravdu.

Na druhou stranu soudě podle cen a přístupu hlavního dovozce tady - Citizen na ČR a možná i na celou non-UK Evropu zanevřel už někdy za Gottwalda.

Upraveno uživatelem dr.sphinx
Odesláno

Doted jsem si myslel, ze Citizen ma jediny koukatelny model a to jsou jejich potapky, nyni upravuji pocet na 2 modely  ^_^  Elegantni oblekovky, i kdyz open heart moc nemusim, u nej je trosku nebezpeci, ze po case zacne naopak stvat.. Kolik mas obvod zapeti, tipnul bych je na 43-44mm :) Tak gratuluji k prirustku, at delaji radost!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...