Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím chlapi,

potřeboval bych trochu pomoct s inspirací. Docela rád bych si pořídil "oblekovky" ve vintážním stylu s černým nebo tmavě modrým cifrem. Rozměr cca 37-40mm max, tenký profil, tenký rámeček okolo krystalu/plastu, ruční nátah nebo automat. Cenově třeba do 30k, ale kdo ví...

Něco jako:

c1a5a5c8fc10339e0c7e7379fc8738f2.jpg

c479c20c.jpg

a7a90e849c4d18ed8e01e07895ad8bf0.jpg

orisjohncoltranelimitededition.jpg?14074

Napadá mě třeba Archimede 1950, Junghans Max Bill, Hamiltron Intra-Matic - u všech mě ale trochu mrzí absence plastických indexů. Nějaké návrhy?

• Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Odesláno (upraveno)

Dík za tipy. Omega Geneve a Constellation byly první na co jsem se díval, ale nějak se neumím sžít s rozměrem okolo 35mm, jinak bych koukal i po Primkách Diplomat a Traktor. Aktuálně u mě vedou asi Junghans Meister, trochu mi tam nesedí jenom to provedení mimostředné vteřinovky. 

Ještě přemýšlím nad C5 Malvern Slimline od Warda (ostatně obojí jsem začal poptávat dřív než jsem nad tím popřemýšlel), furt mi tam ale něco chybí.

IMG_2577_zps1600a6cd.jpg

Naprosto ultimátní jsou třeba Glashütte Original Sixties, něco v týhle cenový relaci si ale šetřím na třicetiny.

Glashutte-Original-Senator-Sixties-Blue-

Měl bych si tohle forum smazat ze záložek a odinstalovat Taptalk.

Upraveno uživatelem ragu
Odesláno

Hamiltony jsou super a mám je rád, jenomže už jedny Jazzmastery mám - stejný pouzdro, provedení cifru, indexu..

Sinn taky hezký ale nesedí úplně do toho co teď hledám.

Odesláno

Tak menší update, shodou okolností jsem dnes v Reichu tak jsem si zkusil Junghans a...jiskra nepřeskočila, nějak mi to nesedlo. Za to když jsem si zkoušel Moony a pak i Dark side of the moon, měl jsem chuť prodat se do otroctví. Každopádně oblekovky hledám dál.

Odesláno

Dík za tip, taky jsem na ně koukal, navíc docela často bývám v Německu tak si mám šanci vyzkoušet víceméně cokoliv. Jsou hezký, ale jendoručky teď nehledám.

Odesláno

Pokud netrváš na nových, nebál bych se klasických vintage modelů. Za 30k můžeš mít dvoje pěkný Omegy. Občas se objeví pěkný kousek i tady na fóru.

Odesláno

Netrvám na nových a tohle by byla samozřejmě nejlepší volba, ale u vintage modelů jde málokdy průměr nad 35mm a s tím se tak nějak neumím sžít, chtěl bych cca 38-39 u tohohle typu hodinek.

Odesláno (upraveno)

Tak jsem identifikoval pár zajímavých kousků, který by splňovaly moje zadání.

Laco Vintage 38mm

861838-vintage-slide04.jpg

Mido Baroncelli Heritage
crop_3.jpg?ixlib=rails-1.1.0&auto=format

Archimede 1950's

klassik1950-sw-we.jpg

Možná i Stowa Partitio Klassik

Partitio_Emotion_2600.jpg

To celý abych si uvědomil, že chci nakonec stejně modrej cifr. Hoďte po mně něco...třeba Nomos.

Upraveno uživatelem ragu
Odesláno

Vím o nich a bral bych je hned. O tolik dál s cenou teď ale nepůjdu, chtěl bych si později koupit Moony. Tohle je jenom takovej aktuální vrtoch na kterým se nechci moc vyčerpat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...