spineshank Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 Afri,jedna důležitá myšlenka mě napadla ještě pro tvůj klid,hodně výrobců na tyto peripetie myslí a dávaj dozadu přepínač na impedanci repro,mrkni jestli to tam nemáš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 Tak pokud máš ten model RX-V440RDS tak to tam musíš mít,viz foto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 Ty jedeš před vánocemi 2: Přizdisráčsky se vyhýbat nákupu starých jetých repro je už spíš taková nahrávka na vánoční flame, ale máš peška protože jsem již vánočně naladěn a plně vyrovnaný Ale tak, však už se tu nějaký pátek potkáváme, tam se nebojím použít šťavnatější výrazové prostředky, neb vím, že to uneseš. S nějakým neznámým zelenáčem bych komunikoval blazeovaněji. Nebo vůbec. ;-)No jasný, však já to také ale napsal hezoučky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 No já myslel z textu psaného, že se Hasňa obul pěkně do nás, ale to je jedno ...To bolo preventivne, aby to nepokusalo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 Afri,jedna důležitá myšlenka mě napadla ještě pro tvůj klid,hodně výrobců na tyto peripetie myslí a dávaj dozadu přepínač na impedanci repro,mrkni jestli to tam nemáš Aha, super postřeh, mrknu až budu doma, mohl bych deset papírů ušetřit :-) Děkuji. Stále si ale říkám zdali to má smysl, když ten nový kus má lepší hodnocení na osmi než na šesti, na čtyřech vůbec netestovali, kdoví proč.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 hele tohle fakt neřeš,soustřeď se na výběr repro,ono to bude hrát.....já bych tě směroval na ¨Canton Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 Omlouvam se, ze do toho kecam.. vubec tomu nerozumim, ale v lete pred stehovanim do nového bytu jsem řešil muziku.. a rozhod se, ze stereo, minimum dratu a krabic a ze poslechnu nekoho sikovneho.. u videii tohota pana jsem stravil dost casu.. tak treba se bude libit :-) Clavinetjunkie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milhauszn Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 Tak jen shrnuti ohmy a vykon. Vetsina zesilovacu (inegracu, tranzistoru- ty jdou taky v integraci, tajze je to stejne) se chova jako napetovy zdroj, pak ano, pri polovicnich ohmech je dvojnasobny vykon. Ale uz jsme u toho, zesilovac, napeti zdroje, napeti jde na vystup jsou nejak navrzeny a k nemu i maximalni vystupni proud. To vse pak udava maximalni vykon zesiku. To ze do 8 ohmu da treba 100W neznamena ze umi do 4 dat 200, oprvadu ten zdroj by to nejspis nedal. Nektere integrace maji ochranu proti pretizeni ale pokud jde o 4 ohm tak si myslim ze vetsina zesiku s tim poradi, jen myslim ze na vetsi vykon zacne zkreslovat, dostanes se do nelinearity kvuli tomu, ze zdroj to neutahne. Mam Xavian 4 ohm, Marantz, bohuzel kvuli mistu zatim jen s digitalem a proste pri vyssi hlasitosti elektronika omezuje, nejak me to netrapi, upgrade bude casem, ale hlavne z nostalgie, jelikoz mam rad vetrani v zesiku, chladice a teplo ktere je pri hudbe :-) Ale to je uchylka, ne realny pozadavek na kvalitni zvuk. Dalsi veci je, ze ty ohmy jsou nominalni pri urcite frekvenci, proto se rika impedance, realny prubeh impedance je mnohdy hodne zajimavy diky treba rezonancim, vyhybkam atd. Pak neni problem aby pri 4ohm bedna mela pri urcite frekvenci i pul ohmu.Ohmy na ktere je zesilovac jsou doprucene a kdyz bedny tedy budou mit jine, je mozne ze udavane THD bude o malinko horsi. Realne pak je otazka, jaky mas zdroj ze ktereho poslouchas a zjistis ze nez se to dostane do zesiku, nasbiras zkresleni daleko vetsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milhauszn Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 HiFi by melo hlavne.hrat "pekne". Naschval uvozovky, jelikoz kazdemu se libi neco trichu jineho. Co nejplossi krivky jsou pro monitory do studia a pro nekoho kdo dela hudbu. Vetsina lidi kdyz uslysi hudbu z monitoru tak bude zklamana a bude hledat korekce na zesiku. Takze dulezity bude poslech a dle toho vybrat. Mozna pokud mas rad basy, tak se podivat na frekvencni rosah pri danem poklesu citlivosti.Vem si nejakou skladbu treba na cd co mas naposlouchanou a dle toho vyber.Posledni poznamka a pak me klidne roztrhejte, ze tu hanim uplne ty nejdrazsi "hifi". Vetsina lidi ma v mistnosti svetla, zavesy, televizi, sedacku, kresla, stolek a spooousty jineho nabytku a veci, to vse ovlivnuje akustiku v dane mistnosti. Proto ty "lepsi" bedny uz ti neprinesou o tolik vetsi zazitek nez v poslechove mistnosti.Je na kazdem zda si koupi rolexy nebo dokonce patky (ten vyraz se mi libi) nebo za stejnoi cenu bedny. Kdyz z toho ve vysledku bude mit krasny pocit, tak proc ne, ale o tolik vic muziky to neprinese nez bedny v cene jetych becek. Tot muj nazor, muzete nesouhlasit a na hifi foru by me roznesli na kopytech, ale stojim si za nim a to nejen kvuli teoretickemu povidani.Jen pri tom poslechu bys mel poslouchat i se zesilovacem tvym. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 (upraveno) "..Dalsi veci je, ze ty ohmy jsou nominalni pri urcite frekvenci, proto se rika impedance.." Ne, ta věta nedává žádný smysl. Ohmy jsou Ohmy, a nejsou žádné nominální, nebo nenominální Ohmy. To cislo na bednách je nominální impedance, která se vyjadřuje v Ohmech a je vztažena k určité frekvenci; uvedené číslo je přibližně zaokrouhlená nejnižší impedance nad rezonanční frekvencí. Ale o impedanci mluvíme proto, protože se jedná o průchod střídavého proudu a je to komplexní číslo, nikoliv stejnosměrného, kde bychom mluvili o odporu.Ale třeba to tu začne konečně osvětlovat někdo s příslušným vzděláním, abych tu nemusel amatérsky improvizovat, jako Kefalín. Upraveno 19. prosince 2018 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 (upraveno) Impedancia reprosustavy nie je jedno cislo, je to frekvencne zavisla velicina a u vacsiny beznych reprosustav to ma nejaky zvlneny priebeh zavisly od priebehu jednotlivych menicov, typu ozvucnice a vyhybky. Udaj "Nominalna impedancia" je prakticky vzate marketingovy blud, snazi sa popisat jednym cislom, co jednym cislom popisat nejde, len aby to mohla jedna dubova hlava za pultom jednoducho predat inej dubovej hlave pred pultom (bez urazky). S realnym spravanim reprosustavy toto cislo nema spolocne prakticky nic. Nizsie uvadzam priklad beznej reprosustavy - nahodne vygooglene - Infinity Primus 360 v cene asi $700/par, ktora ma v papieroch nominalnu impedanciu 8 Ohmov. Frekvencny priebeh impedancie ukazuje okrem ineho, ze impedancia je veselo pod 4Ohmy na basoch aj na vyskach, a tiez ze napriklad kombinacia elektrickej fazy a nizkej impedancie na basoch zrejme bude pre zosilnovac celkom zahul, ak nelubi menej ako 8 Ohmov. Takze ponaucenie z prvej casti pribehu je, ze dynamicka reprosustava ma premenlivu, frekvencne zavislu impedanciu a nominalna impedancia reprosustavy je nic nehovoriaci udaj. Druha cast pribehu je, ze keby dnesne zosilnovace nelubili impedanciu nizsiu ako je uvedena kdesi v papieroch, tak by sa kazili asi ako Win95, ale oni sa nekazia, lebo velku vacsinu toho zvladnu. Po prve, nikdy by som si nekupil zosilnovac ktory REALNE nespracuje menej ako 8 Ohmov zataze, lebo realne to v beznom pouziti zvladne aj cinsky sunt z ebay-a. Je to len alibi vyrobcu v pripade reklamacie lacneho vyrobku a tiez marketing - kup si drahsi model, ten ma v papieroch Ohmov 6..! Boa to by zavidel aj Steve Jobs. Vsetky tie fyzikalne zavislosti impedancia vs prud vs zataz popisane predrecnikmi su naozaj pravda. Realne ale 98% casu hrate na jeden jediny Watt. Zvysok su kratkodobe spicky - ktore samozrejme lepsie zvladaju dobre a rozumne konstruovane zosilnovace stavane do realneho zivota a nie skladacky pre beznych svetoobcanov. Vystupny vykon je skutocne druhorady, mozno az tretorady parameter. Marketing mainstreamovych firiem vsak casto spaja vyssi vykon s kvalitou konstrukcie a prevedenia, lebo vykon sa lahsie preda. Preto v tejto kategorii je kupit silnejsi stroj "bezpecnejsia" volba, nez hladat lacny stroj ktory viac menej nahodou hra lepsie, nez ma narok v ramci cenovky. Niektore znacky sa snazia drzat si ake take meno, ale tlak jelitoidneho konzumu je neuprosny, co si budeme hovorit. Hlavne nech to ma ovladanie cez appku a do tristo eury. Ponaucenie cislo dva - pri kupe zosilnovaca nesetri a rozhodne si nekupuj zosilnovac ktory musi mat minimalne 8 ohmovu zataz. Tolko k tomu. Plus este tolko, ze ja som Janka s vyberom blutut budky neojebal Upraveno 19. prosince 2018 uživatelem instant Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milhauszn Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 Ne, ta věta nedává žádný smysl. Ohmy jsou Ohmy, a nejsou žádné nominální, nebo nenominální Ohmy. To cislo na bednách je nominální impedance, která se vyjadřuje v Ohmech a je vztažena k určité frekvenci; uvedené číslo je přibližně zaokrouhlená nejnižší impedance nad rezonanční frekvencí. Ale o impedanci mluvíme proto, protože se jedná o průchod střídavého proudu a je to komplexní číslo, nikoliv stejnosměrného, kde bychom mluvili o odporu.Ale třeba to tu začne konečně osvětlovat někdo s příslušným vzděláním, abych tu nemusel amatérsky improvizovat, jako Kefalín. Dekuji za upresneni, jen nevim co jsem napsal jineho nez ty? Muzes mi prosim pripdne napsat do zprav a muzeme o tom hodit rec, nemam s tim problem. Myslim ze vysvetlovat pripadnemu kupci rozdil mezi koplexni casti a realnou je asi zbytecne, mozna tu podcenuji Africana, ale mel jsem dojem ze by ho takovy detail uz asi nezajimal. Kazdopdne jsme napsali totez, jestli jsem psal o frekvenci, tak uz tak trochu predpokladam ze jde o stridavy proud a tudiz impedanci.Jestli jsem tedy prehledl nejaky detail tak se moc onlouvam.Nicmene zadna cast nebyla myslena utocne a dekujeme ze ty, s prislusnym vzdelanim jsi k tomu rekl vse spravne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 Jen debatujte, není to tady jen pro mě, ostatní to určitě zajímá a pravda je taková že já už to moc nechápu, ale svoje jsem si z toho vytáhl :-) Infinity je super značka, ale cenově jinde, ani sem nenašel moc prodejců u nás. Další věc co jsem zapomněl zmínit je výška, co mě vyhovuje u Xavianu a to 900, vyšší se mi nevejdou pod stěnu. Ale co toho je, Kriste, takových značek a modelů až se mi z toho hlava točí. Třeba tady, výška vyhovuje, recenze dobrý ale neznám...No nic, objedu nějaká studia v lednu a kolem divácky, třicky něco vezmu :-) https://www.excelia-hifi.cz/acoustic-energy-radiance-two/1326.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 Napsal jsi, že "protože ty Ohmy jsou nominální, tak mluvíme o impedanci". Asi jako když bys napsal, že " protože ty kilometry jsou průměr, tak mluvíme o zrychlení". Ale to je jedno. Asi jsi to jen blbě formuloval, ale myslel dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milhauszn Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 Napsal jsi, že "protože ty Ohmy jsou nominální, tak mluvíme o impedanci". Asi jako když bys napsal, že " protože ty kilometry jsou průměr, tak mluvíme o zrychlení". Ale to je jedno. Asi jsi to jen blbě formuloval, ale myslel dobře.Ajo, uz to vidim, diky, hodne spatna formulace a priznavam, nekdy myslim dopredu a nestiham psat vse srozumitelne. Dik za vysvetleni Mea culpa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 (upraveno) Hm, si říkám jestli s tím mým rozpočtem nejsem pro smích :-) https://lepsizvuk.cz/product/2239-elac-concentro-cerna Upraveno 19. prosince 2018 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 No hlavně jsi zásadně jinde tím multikanálovým av receiverem... nebo už tě ukecali do klasického dvoukanálového poctivého stereo zesíku? Nestíhám to tady sledovat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 No hlavně jsi zásadně jinde tím multikanálovým av receiverem... nebo už tě ukecali do klasického dvoukanálového poctivého stereo zesíku? Nestíhám to tady sledovat...Kdepak, konečně si tu babičku trochu po letech poslechnu a nový zesilovač začnu řešit zase příští vánoce :-) To nechci ani vidět, ale bude to opět něco normálního, rád si pustím občas nahlas i nějaký ten film a suround mě baví. Psal jsem že se mi zamlouvá tady ta Yamaha. https://www.toptenreviews.com/electronics/home-entertainment/best-av-receivers/yamaha-review/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dee Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 Já bych to bral už kvůli MusicCastu - přijdeš domů, rádio si zapneš mobilem, výstup pošleš do obýváku / ložnice / kuchyně podle toho kde sis dokoupil bedýnky, nebo si to syncneš a posíláš Spotify nebo Krimi zprávy na Primě do všech pokojů. Nešmátráš po ovladačich, všechno je přes mobil a Wi-Fi. Být tebou tak si vyberu receiver podle funkcí protože ho stejně budeš za 10 let měnit až budeš chtít 8k passthrough nebo nějakou jinou věc co současné nemají, a repro si vyber takový aby se ti z nich líbil zvuk. Na recenze a rady moc nedej protože to budou poslouchat tvoje uši. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 20. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2018 Tak každý to máme jinak, že. Já bych stereo zesilovač za av receiver neměnil. A musiccast jsem pořešil malým streamerem yamaha za pár peněz. tidal v cd kvalitě je návyková záležitost.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se