tano Odesláno 11. března 2017 Nahlásit Odesláno 11. března 2017 Četl jsem tu někde o cenách servisu Omeg a brala mě hrůza.Tak to by jsi si nekoupil nic chlape. Tak to brat nemuzes, preci.
villain83 Odesláno 11. března 2017 Nahlásit Odesláno 11. března 2017 (upraveno) Je nacase si to priznat chlapi, 30 je na hodinky nafurt proste strasne malo, ak este maju byt nove, tak to mu zostava asi fakt len to Seiko.Ja si nemyslim. O tom budgetu to az tolik neni,on to docela trefne napsal YPO. Ja se tady placam v hodinkach rekneme 30-50t, ted si rikam, ze neco prodam a poridim neco drazsiho. No, jenze ja si furt nejak nemuzu vybrat. Asi uz jsem znudenej, nebo rozmlsanej. Nevim. Ale kdyz uz nasypu rekneme kilo do hodinek, nechci delat zadny kompromisy. Asi mam v tomhle budgetu nesplnitelny a az moc vysoky pozadavky/naroky. Takze ono to jen o tech penezich uplne asi neni. Modely hodinek, po kterych jsem touzil pred par lety, me ted nechavaj celkem v klidu. A ja opravdu nevim, co bych si vybral jako jedny jediny hodinky. Nekecam.Chci tim jenom rict, ze ten rozpocet 30/50/70/120... asi nikdy nebude dostatecnej a idealni. Upraveno 11. března 2017 uživatelem villain83
Slim_brno Odesláno 11. března 2017 Nahlásit Odesláno 11. března 2017 Ale kdyz uz nasypu rekneme kilo do hodinek, nechci delat zadny kompromisy.Souhlas že o budgetu to není. A třeba to kilo považuju osobně za tu už pořádnou psychologickou hranici (u mě byly podobné hranice 10, 20 a 50), ale nejde o to, že děláš kompromisy. Za kilo si to pořádně promyslíš a vybereš už to, co pro tebe má důvod (lidí co vrazí kilo do hodinek aniž by se v tom jakkoli orientovali asi moc není). Jenže stejně po roce budou hodinky za kilo stejně okoukaný jako ty za 10 a budou tě lákat další za 150. Pokud teda opravdu nekoupíš hodinky a následně zrušíš registraci na chronoforu a nezablokuješ si ho na věky
ragu Odesláno 11. března 2017 Nahlásit Odesláno 11. března 2017 (upraveno) Zopakuju co už tady bylo - ty Bally jsou boží, ty co jsi sem házel i ty od Ypa a Krtenka. Lepší poměr cena/výkon/nezaprděnost jsem tady zatím neviděl. Odkud je plánuješ brát? Jestli zahraničí, možná bych se přisral. Upraveno 11. března 2017 uživatelem ragu
boban Odesláno 11. března 2017 Nahlásit Odesláno 11. března 2017 Moje jediny hodinky by byly Rolex Submariner date. Ale to je na jiný vlákno.
odjinud Odesláno 11. března 2017 Nahlásit Odesláno 11. března 2017 Proč? To jsou ty Steinharty než si Rolex začal hrát na HH...
Liqid Odesláno 11. března 2017 Nahlásit Odesláno 11. března 2017 Proč? To jsou ty Steinharty než si Rolex začal hrát na HH... Třeba že jsou ikony? Mají patenty, historii, inhouse, vyladěný detaily. Steiny nemaj nic, značka bez historie, blbě to zní, pořád se tak nějak hledají a neví co pořádně dělat. Při každém kouknutí na cifr se nasereš, protože tam není korunka, to dlouho nosit nevydržíš
odjinud Odesláno 11. března 2017 Nahlásit Odesláno 11. března 2017 No , pokud to vezmeme pragmaticky, Steinhart má x modelů do 15kkč. Rolex je pro něj mimo škálu...
villain83 Odesláno 11. března 2017 Nahlásit Odesláno 11. března 2017 No , pokud to vezmeme pragmaticky, Steinhart má x modelů do 15kkč. Rolex je pro něj mimo škálu...Takze ty si presne ten hejl, kterej si to koupi, pac mas argument.
boban Odesláno 12. března 2017 Nahlásit Odesláno 12. března 2017 Proč? To jsou ty Steinharty než si Rolex začal hrát na HH...Mel jsem tezkej záchvat po koupi něčeho opravdu napořád a na veky a univerzálního a tak dal v roce 2015. Chodil jsem a chodil a nechával si na zkoušku sázet na ruku jedny hodinky za druhejma a pocit jako ze Submarineru jsem u žádnej jinejch nemel. Nevim, cim to je. Určitě v tom hraje take roli věhlas značky a příběh tohohle modelu. Ale primárně - ten pocit mit je na ruce, wow. Pak jsem si ale řekl, ze tahle pro me jakoby absolutni meta musi zůstat metou, ze si ji nemuzu splnit jen tak, pokud mi to vydrží. Treba k padesátinam si to nadělit, nebo to dostat jako překvapeni od rodiny, nevim. Proste jsem si to nechal jako cíl a mozna i sen a koupil jsem radši auto. :-) Mam tak k čemu vzhlizet, na co se jakoby těšit. Kdyz bych si je jen tak koupil, mel bych pocit, ze jsem si to jen zaplatil - coz zas ma člověk u vsech hodinek, ze jo. :-) Ale víš, jak to myslim.
ragu Odesláno 12. března 2017 Nahlásit Odesláno 12. března 2017 Vzhledem k limitu 30k je jakákoliv debata o Rolexu v tomhle vlákně zcela mimo, tak co kdybyste si to nechali někam jinam?
Návštěvník YPO Odesláno 12. března 2017 Nahlásit Odesláno 12. března 2017 Ty Bally vůbec nejsou špatný......no ... málokdo je viděl naživo, protože Ball v Čechách prostě zaspal a hodinky jsou v obchodech pouze pár let .... na webu se nacházejí pouze nicneříkající vesměs sterilní obrázky a jeden je z toho dost otrávenej .... naživo je to ovšem jiný kafe ... + ty pohádky okolo *zdroj: web KoscomZnačka Ball, původem americká hodinářská značka - v současné době již švýcarská manufaktura, je průkopníkem inovací a nových technologií. Vyrábí mechanické hodinky, které vyhovují přísným kritériím pro přesnost, kvalitu a spolehlivost. Příběh značky Ball začal 18. dubna 1891 tragickou událostí, železničním neštěstím v Kiptonu v Oháiu ve Spojených Státech Amerických. Příčina byla zcela prostá - hodinky jednoho ze strojvedoucích šly nepřesně o 4 minuty. Poté byl Webster Clay Ball prohlášen za ?inspektora času federálních železnic? a jeho hodinářská společnost Ball Watch Company se starala o přesnost hodin a hodinek na železnicích. Jeho časový standard musely plnit hodinky všech 1 800 zaměstnanců. Značka Ball dnes vyrábí širokou škálu modelů, jejichž společným znakem je především odolnost a spolehlivost. Nejnovějším objevem je například materiál Mumetal (slitina niklu, železa, mědi a molybdenu), který má odolnost proti magnetickým vlivům, které patří k největším nepřátelům mechanických hodinek. Z tohoto materiálu Ball vyrábí vnitřní vložky pouzder. Další ?vychytávkou? je například vodotěsnost až do 3000 metrů. Dalším originálním a patentovaným řešením je novinka Engineer Hydrocarbon Spacemaster Orbital II - pád z výšky 5,2 metru bez vlivu na přesnost chodu. Hodinky Ball jsou konstruovány tak, aby v žádných podmínkách neselhaly. Jejich vzhled je spíše podřízen funkčnosti, než aby se řídily nejnovějšími trendy v designu. A to nejlepší na konec? čitelnost všech hodinek je za každých podmínek skvělá - číselníky a ručičky jsou vybaveny tritiovými trubičkami, jejichž stálé světlo vydrží svítit zhruba 25 let a to bez potřeby externího nebo interního zdroje světla. Z hodinek Ball, se symbolem dvojitého R na číselníku a později i na sekundové ručičce, se stala ikona přesnosti. třeba tyhle hodinky si už dovedu představit a musím říct, že jsou kulervoucí za velmi srozumitelné peníze http://www.ballwatch.com/global/en/collections/engineer-ii---1/chronometer-red-label-gmt---gm2026c-lcj-bk---571.htmlhttp://www.watchshop.com/mens-ball-engineer-ii-red-label-chronometer-gmt-automatic-watch-gm2026c-scj-bk-p99955228.htmlhttp://forums.watchuseek.com/f29/fs-ball-red-label-gmt-gm2026c-scj-bk-720561.html
boban Odesláno 12. března 2017 Nahlásit Odesláno 12. března 2017 Fakt pěkný. Jako ze FAKT. Ale cena - to uz je pro nej mimo. Coz jsem byl samozrejme i ja pri svym rolexovym ustříknutí.
wizard-ov Odesláno 12. března 2017 Nahlásit Odesláno 12. března 2017 Mrknul jsem na začátek vlákna a říkám si , ten kluk má pravdu' Kup si modré LHC starší verzi ( 3 6 9 na cifru) a budeš spokojený.-Longines je známá značka i mezi laiky.-Levný servis u každého normálního hodináře.-Vodotěsné-Cenově v limitu
boban Odesláno 12. března 2017 Nahlásit Odesláno 12. března 2017 Mrknul jsem na začátek vlákna a říkám si , ten kluk má pravdu' Kup si modré LHC starší verzi ( 3 6 9 na cifru) a budeš spokojený.-Longines je známá značka i mezi laiky.-Levný servis u každého normálního hodináře.-Vodotěsné-Cenově v limituPodpesiju se pod ty duvody, který uvádí wizard-ov
Návštěvník YPO Odesláno 12. března 2017 Nahlásit Odesláno 12. března 2017 (upraveno) kromě toho že je Longines asi známá (známější) značka se pod to nepodepisuju http://www.chrono24.cz/ball/engineer-ii-marvelight-herrenuhr-nm2026c-s6j-gy-ausstellungsstueck--id5576964.htm teda aby to bylo fér http://www.chrono24.cz/ball/fireman-racer--id4480506.htmhttp://www.chrono24.cz/ball/fireman-racer--id5261498.htm Upraveno 12. března 2017 uživatelem YPO
Návštěvník maxipesfik Odesláno 12. března 2017 Nahlásit Odesláno 12. března 2017 http://www.rotarywatches.com/en/the-rotary-collection/timepieces-watches/gb05077-05
boban Odesláno 12. března 2017 Nahlásit Odesláno 12. března 2017 Nepodepisujes se treba pod vodotěsnosti? LHC zde: 41mm http://www.hodinarstvibechyne.cz/cs/longines-hydroconquest-l37404966/ 39mm http://www.hodinarstvibechyne.cz/cs/longines-hydroconquest-l36414966/
boban Odesláno 12. března 2017 Nahlásit Odesláno 12. března 2017 Ignorujete prosim ty LHC 41mm, jsou v quartzu, přehlédl jsem.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se